Stelute de ianuarie februarie 2007 (4)
Raspunsuri - Pagina 7
bebebia spune:
Neata, doamnelor! Nu am fost capabila sa mai scriu, nici acum ...Super stresant la munca, ma trezesc noaptea, am ganduri, am cosmaruri, sper sa ma pot linisti...Am mai avut si in alti ani, degeaba avem pretentii, e tara lui Papura Voda, suntem cu multe in urma....
Helefelicitari pt fetita,
Lore, complicata treaba cu sapunul, la Bia la gradi le-a liit abtibilde langa fiecare suport de prosop si langa fiecare sapuniera, fiecare stie ca are iepure/rata/pisic; la voinu are clar fiecare sapunul lui, iar Roni e mic sa isi aiba singur grija.
Liuda, sa va faceti bine repede, din pacate imunitatea e scazuta dupa o boala si se imbolnavesc mult mai usor, am trecut si noi prin faze de-astea.
Nadia, fiica-ta mananca la fel ca vesticii, junk food, daca tot v-ati mutat.Incetisor isi va schimba obiceiurile
Lala v-ati intors la treaba, e de lucru si la mine in gradina, d-apoi la voi!!!!! Bia nu prea a mai fost la gradi, dar a avut muci si fara gradi, acum merge si e foarte fericita. Vor avea serbare de Paste asa ca ne pregatim cu bucurie.
Mama de Bianca 01.01.2007
” Dac#259; e#537;ti bun cu oamenii, te pot acuza de interese #537;i inten#539;ii ascunse. Fii bun oricum. Dac#259; e#537;ti cinstit #537;i sincer, oamenii te pot în#537;ela. Fii cinstit oricum.... Dac#259; g#259;se#537;ti lini#537;tea #537;i fericirea oamenii pot fi gelo#537;i. Fii fericit mereu. Binele pe care-l faci azi, oamenii îl vor uita oricum. F#259; bine mereu. La urma urmei, nu e între tine #537;i ei, e între tine #537;i Dumnezeu ...” - Maica Tereza -
loremunteanu spune:
Neata.
Bebebia, la noi la gradi se strang bani si se cumpara sapun lichid si prosoape de hartie pt toti copiii... De acasa, se aduce hartie igienica si servetele de masa, la 2 luni... cate 1 bucata...as putea sa incerc sa-i dau lui sapunul, dar mai intai sa-l cumpar si sa vb cu doamna...
Biribu, le dam atatea la copiii ca asa ne dau doctorii si asa ne invata sa facem... Daca ai curajul sa te mai pui si cas si sa faci ca tine si se agraveaza boala sau ma rog, mai esti si scuturat nitel ca de ce nu faci asa, ca ei sunt bine pregatiti, etc... Sunt putini doctorii care, pe tine ca parinte, te asculta, te invata, te respecta... E acel aer superior care persista la toate nivelurile, nu numai in ceea ce priveste medicii...
Cu copiii, daca sunt amandoi acasa, nu pot sa ma ocup de fiecare in parte ca nu ma lasanici unul nici altul... Cand Roni e la gradi, da, pot sa ma ocup de Eric... Acum si el e cu mofturici... Sta toata ziua in bratele mele si cand bea apa si cand mananca si cand se joaca... nu sta deloc singurel... Ba vrea una, ba alta...
Nadia, mi-e dor de voi. Ma bucur ca va adaptati. Sa ne mai scrii. Pup.
liuda1 spune:
Neatza
o cafeaaaa?
biribu a scris
Citat: |
brei s-a mai dus un kil si ma laud la toata lumea deci trecut la 69, imi vine sa pup cintarul ala ca nu mai incepe cu 70... |
haaa, multe kg inainteee!!! Braaaavaaa, sa iau exempluuuu!!!!
biribu a scris
Citat: |
sa nu ma bombaniti acuma dar vin si eu si intreb: ce Dumnezeu le dati atita la copii pt raceli??? ca eu nu le-am dat nimica niciodata si tot asa de repede le trece, tot intregi sunt... nu zic ca le fac rau siroapele dar nici bine nu le fac. pe cuvint de pionier ca trece raceala si tusea si mucul si fara ele. |
haha Biribu tu crezi ca vorbesc de cine stie ce tratamente sofisticate? NOOO, medicament la mine inseamna Nurofen/panadol, ca fara asta pardon, dar fie-mea e a treia zi cu febraaaa!!!! mai punem un Ketof/aerius sa mai reducaaa muuuciiii care curg in ultim hal!!!! Sinupretul (care e natural, nu?) la noi e legeee ca Diana face muci grosi si infunda urechile si ajungem la otita si surzenieee!!!! Dar avand in vedere ca are douj' de kile e si doza mare, asa ca imediat se termina siropurile aleaaaa Beiii, io vorbesc de medicamente uzualeee, nu alea de "fitzeee" !!! bei, numai Vibrocilul ala de desfundat nasu' e peste 20 de ron, ce mai..
Ia zicetzi stie cineva ceva de isoprinosine, ca vad ca mi-a fost recomandat de pediatra si inca unu' la care ajunsesem luni de urgentza... Pentru stimularea imunitatzii, am citit prospectul si mi s-a parut ok. Dar a mai incercat cineva ceva (asta e medicament de fitza Biribu' ca e vreo 90 ron cutia)
noi - Diana racitaaa ultim hal, adica este ca acum 3 saptamani cand era in gripaaa, MUUUUCIIIIIIII de n-ati vazut! vad ca s-a imprietenit cu aspiratorul si batista bebelusului... haha la 4 ani, dupa 2 ani de nefolosintza, acum l-am scos, si prima data nu a fost incantata, insa acum e prietena si fana, isi curatza singura mucii (care sant muuultziiiiii, verziiii, grosiiiii) Io sant bucuroasa si asa, macar nu stau acolo in nas si canale sa se infecteze!!! Si se rezolva ea si singuraaaa fara sa-i curga mucii in barba!
Deci sper azi sa fie ultima zi cu febraaa, ca m-am plictiiisit!
hai sa beau o cafeaaaa,
mai vine cineva, vretzi?
Albinutzza spune:
eu, eu, eu...sunt capie. Sotiunea din dotare e muci..febra mare si toate cele. Luca e bine, am mia scapat d emuci, tot cu sinupret si sirop propolis pt tuse.
Biribu, nici noi nu suntem adeptii medicamentelor, adica nu sar pe antibiotic, dar de ex daca face febra 2-3zile la rand, nu le dai nimic??? ma refer la antitermic, caci din fericire pediatrul nostru e super ok, nu sare pe antib. La inceputuri m-a certat ca eu tot insistam, si mi-a explicat ce si cum, si m-am potolit
Legat de copii, si la mine e greu, dar incerc uneori cand imi permite timpul sa le acord la fiecrae in parte timp numai pt ei exclusiv. Nu mereu, ca asta e, facem totul impreuna, si e greu! Dar incercam. Sau le dau de lucru la aman2, si stau pe rand cu fiecare si le explic. Acum parca e mai usor, se joaca impreuna, parca se inteleg mai bine, si e mai usor si pt mine
lala77 spune:
Neata!!!!
Ma mai tineti minte?????
Nu mai pot de atata alergat. Azi mi-am luat cumva liber sa fac ceva de mancare si putina ordine.Si asa mai scriu pe aici...
Liuda, medicamentul ala mi-a explicat pediatrul anul trecut cand faceam noi muci vesnic si auzisem de el de pe la niste tanti in extaz ca e pt cazuri nasoale- sida, hpv, hepatite, etc. Adica treburi grele. Evidenbt ca actioneaza si pe viroze simple insa nu prea-si are rostul ca daca vreodata te intalnesti cu vreun hiv sau vreo porcina/aviara s-ar putea sa ai mare nevoie de el si soistemul tau imunitar sa-l ignore ca l-a mai vazut. El cica recomanda dar la copii care fac episoade dese de pneumonie de ex. Aia care muci si nu trec mai departe de bronsite, nu au nevoie de el.
Dar cred ca s-au produs stocuri mari de cand cu gripa porcina si acum trebuie sa se cam scape de ele...
Biribu, ai atins o coarda sensibila. Pai asa s-au invata ei sa dea-doctorii adica. Si pe de alta parte mamicile insista ca e copilul bolnav, bla, bla si are nevoie musai de tratament ceva. Asta conteaza mai putin dupa parerea mea ca un dr trebuie sa isi impuna [parerea si daca tie ca pacient nu-ti convine, n-ai decat sa mergi la altul. Dar nu e corect sa prescrie antibiotice de ex pt ca mamicile "insista". Dr la noi sunt mai mult bucatari-au o reteta si o respecta.Nu se gandesc deloc ca poate mai imbunatatesc pe ici ,pe colo, ca poate iese mai bun daca dam focul mai mic, etc.Cum am scris si mai sus Liudei: are copilul un virus, ii dam antiviral. Scurt.Ce, n-are dreptate?
In Anglia, la muci nu-ti da nimic.Daca are febra, iti da ceva ibuprofen si paracetamol si acasa. Aici la orice muc se scoate artileria grea. Asta e.
Si felicitari pt kg!!!
Nadia, mi-era dor de voi!!!
Merci de complimente.Pun azi pe mail.
Alice n-a stat pe burta deloc; cred ca era prea grasomega si se sufoca. Dar a mers in final de-a busilea pe la 10 luni. Statea in fund si se apleca ea cumva de pleca.
Ramona, eu ziceam sa-i faci program nu musai rigid, dar sa nu suga nici chiar din ora in ora.
Bebebia, imi pare rau ca esti asa stresata!!!Haha parca citeam despre mine!
Lore, si eu ti-asd recomanda sa intrebi la farmacie de sapunel. Nu lua de la Plafar ca toti tembelii au in tara asta licente de bio si sa nu faci mai rau. Mergi la farmacie si spune ca e copilul alergic si-ti da ceva. Sau vezi ca are Chicco o gama pt atopie si au si sapunel. Mustela mai are produse f bune. Anna are atopie si din cabnd in cand mai trage cate un episod. Chiar acum avem unul pe pulpite ca i-am pus si ei dresuri de-alea subtiri si erau sintetice. Si mai avem pe antebrat.Si o spal c8u lotiune de spalat pt bebelusi de la Mustela si o dau cu crema de la A-Derma.
La noi la gradi s-a luat exudat la toti si cica se lucreaza la antibiograme din greu. Erau plini de pneumococi saracii. Macar poate scapam toti. Noi avem iar muci dar doar atat. Mi s-a parut ca tuseau putin dar cred ca erau prea multi muci sio inecau. Mai vedem diseara.
M-au rupt sapt asta. In fiecare seara m-au tarat la patinoar. S-a urcat si baboiul de mine pe patine...Am zis ca n-o plec de langa portita aia. Dar am reusit si chiar nu mi s-a parut asa greu ca pe role.
Alice mi-a spus ieri ca sunt asa dulce ca m-ar manca toata toata, mai putin capul si putza. Si ma mananca sa o intreb de ce nu si alea? Cica "alea au par".
Ma duc la bucatarelile mele; azi avem placinta machedoneasca cu branza si spanac si o placinta dobrogeana cu branza telemea.
lala77 spune:
Biribu, si eu am impresia ca biata Alice sufera cumva ca nu am timp sa stam asa 1:1. Mereu e Anna cu noi. Sapt asta am lasat-o pe Anna la joaca si am mers cu Alice la patinoar. Cred ca i-a placut ca facem ceva doar noi. Stiu ca si Alinuk are o zi doar pt Teo.
Mie nu prea mi-a iesit. Ca n-am cu cine sa le las. Asa ca mergem cam peste tot, toate. Pana si la bazin mergem toate uneori. Si le pun in colac si inot pe langa ele.
Seara vad ca Alice se culca mai tarziu in ultimele luni si mai incxerc atunci sa petrec timp doar cu ea; o culcam pe Anna si stam amandoua. Dar e greu ca nu mai ai ce sa faci multe la ora 21.30 ca e si ea obosita.
Si le mai impart cu tati; cate una in fiecare camera si apoi facem schimb.
liuda1 spune:
daaaa, inscriu aciii! La noi se numeste "am fost degeaba la doctor" sau ""am dat banii de pomana" daca n-ai plecat cu antibiotic scris pe foaieee!!!! Este vorba si de reactzia PACIENTULUI!!!!doctorii fac dupa mamicaaa, caci unele insistaaa "nuu, doamna docor, e bolnav copilul, nu scade febra, doar nurofen imi dati?" si atunci doctorul ca sa scape de gura mamei/sa nu o piarda ca si client la privat si mai ales sa nu cada in kk in caz de complicatzii (caci orice raceala poate da in complicatzii, adica boala poate evolua in bine si rau, parintele isi asuma supravegherea aia in cazul in care incepe sa haraie, sa baraie, suiere, innece, adica sa faca mai rau, fugi la spital/doctor.... insa la noi se incepe cu "proasta aia de dr. n-a vazut/n-a vrut/nu mi-a dat antibiotic" ) Si doctorii clasifica pacientzii! Mai ales pe cei pe cei carora le stie istoricul...
eu ma duc in Galati la un doctor,
La acelasi doctor se duce o prietena de-a mea... care nu e multumita ca de 2 ori a plecat decat cu niste vitamine prescrise pe hartie.... adica "am dat bani de pomana"
Eu am plecat de mai multe ori cu mama in ... popou ... dar nu iau problema asta asa personal!!!
Ultima data m-am dus dupa aviz de intrare in colectivitate... Si nu mi-a dat, ca vedea ea nu stiu ce in gat, mai tusea productiv si a zis sa mai stam acasa, vreo 3 zileeee Dar nici nu mi-a dat alte medicamente, a intrebat ce ii dau, eu i-am zis ca dadeam aerius, cu prospan sau eurespal, nici nu mai stiu, si cu asta am ramas...
sau... sa va zic faza... vecina mea povesteste "baiatul a facut febra, i-a dat antibiotic si noaptea tot facea febraaaa, si a fugit la urgentza" explicatzia fiind - treaba nasoala daca avea febra si dupa antibiotic!!!! pai cine ti-a zis ca scade dupa prima dozaaa? Omul asa intzelege antibioticul!!!! Nu zic ca nu concepe ideea sa stai cu copilul cu febra 3 zile!!!!
Si adevaraul e ca ea nu stie altfel de tratament, asta i se pare normal, caci asa se prescrie.
haha las ca dau eu un sirop de tuse din farmacie decat unu' de muguri din plafar... m-a socat adevarul "bio"
ma rog, complicata complicatzia... insa ce naiba fac io cu isoprinosine ala... Lalooo, ma iei cu porcine/hiv-uri/aviareeee, ce ai fataaaaa!!!! Io consider ca mai rau ca iarna asta nu poate fi, ma tzine din 18 decembrie in boli, muci, febra, tusa, frisoaneee!!!! Si santem slava Domnului in aprilie si ea tot asa e..... Cu durere de orechi, otite, polipi, surzenie
ma da tu crezi ca daca ati facut exudat inseamna ca o sa faca si tratament parintzii? ca ala se face cu antibiotic, cred, oare se baga?
Eu azi dimineatza nu puteam sa scap de acaa, ca tot vroia Diana sa o mai pup, sa stau cu ea, si ii zic ca iar ma cearta tati ca ajung tarziu la birou...
La care s-a gandit asta mica si intreaba
- "pai si tati nu te iubeste?
-ba da, ma iubeste
-pai si daca te iubeste de ce te cearta?
io azi am fost foarte linistita, si nu stiam de ce...
ca mi-am uitat telefooonulllll, nu-l am la mineeee, e acasa!!!
Ma si chiar ma gadeam, de ce azi e asa linisteeee!!!!
Albinutzza - Multa sanatate!!!!
helenutza - apelul, trezirea, greatza! ce faci?
aelita spune:
NADIA,deci esti in Italia cu fetele?cum e la gradinita ?ma bucur ca ii place.dar tu cum te descurci ?
despre raceli,ai mei cu bronsita si le da doar ventolin.
lui Miguel abia dupa ce nu s-.a vazut schimbare cu ventolinul,dupa cateva zile,i-au dat si un siropel.nu i-.au dat antibiotic si nu au dat de la inceput si siropul pt ca au asteptat sa vada daca trece si fara.
deci aici nu se da inainte,pana nu e cazul.
de muci nimic,ii las acolo,ca nici nu vor sa li-i scot.asta e,daca ii inghite,se infecteaza sau ce-or mai vrea,nu am ce sa le fac,ies ei din iarna cumva !
nu prea se sperie nimeni aici de-o otita din cauza mucilor.ti-o explica,iti spune de ce s-a facut,iti da tratamentul,dar nu te acuza ca din cauza ca nu i-ai scos mucii:)
lui Andres i-am dat eu un sirop de tuse,ca vomita in fiecare seara si i-am mai dat ketof cand am vazut ca o tine numai intr-o tuse si voma..si ei doar atat dau in cazuri din astea.si rabdare multa ca dureaza vreo 10 zile...Andres are 2 nopti fara voma,desi tuseste inca dar e spre recuperare.
oricum nu mai fac febra,sau nu mare.Andres a facut zielle trecute 38 cu ceva,i-am dat paracetamol,2 zile a tinut si a trecut.deci nu era infectie,era doar virusul cel rau.
mucii ii are acolo,infundat,asta e ,si daca il bombardez ce ii fac atatea luni il tin pe medicamente?
si asa doar de la un sirop de tuse face iar k de 3 ori pe zi,moale,iar nu pot sa il tin in chiloti..
despre termometru si temperatura,eu ii iau numai sub brat.nu stiam cum iau la urgente,la pediatrie,si TOT SUB BRAT IAU.deci aici cand se vorbeste de temperatura 38 cand cica sa nu dai nimic deocamdata,e vorba de temp sub brat,care e mai mica decat prin cealalta metoda.
dar cum toata lumea ia sub brat,nu exista confuzii.
deci la un 38 cica sa ii lasi dezbracati,doar daca creste actionezi .si daca tot nu scade,te duci la ei.
liuda1 spune:
HAHA CU TEMPERATURA e tare faza asta cu luatul in fund, bai nene iei in fund la bebelush, pana la 2 ani, hai poate in somn, ca nu simte!!! dar la 4 ani mi se pare aberant sa-i bagi in cur termometru!!!! dap' e mare, sta cu el si la subratz, nu se fatzaie!!! Io am refuzat la urgentza de 2 ori, am zis ca vreau la subratz, ca cica n-arata bine, etei, asta e, mai dau cu virgula, cu plus si minus, tot aia e!!!
ce mai mancatzi?
ufff mor cu mancatul asta, ca numa seara ma apuca "foamele"
azi avem placinta
Biribu spune:
fetele multam de felicitarile pt zlabeala, da sa nu ma deocheati
nu stiu cit ma tine dar vad ca merge deocamdata... se apropie concediul si mi-e mie jena de cum o sa arat in costum de baie, probabil de-aia
Despre boli, eu nu zic ca faceti rau, Doamne fereste, insa uite sa va ofer si o alta perspectiva: eu nu le dau nimic, nici antitermic, de vreo doi ani de zile deja.
initial pt ca era f greu de dat la ai mei, nu acceptau nici legati, mergeau doar supozitoarele cu paracetamol si cu lupte grele de imobilizat copchiii, apoi pt ca am vazut ca in felul asta se imbolnavesc mai putin si fac forme mult mai usoare. vorbesc de viroze, evident.
ai mei au avut si faimoasa porcina anul trecut, noi am fost in plina epidemie, au facut febra vreo 7-8 zile, mare, dar fara nimic altceva, i-am last in pace si au fost ok, slava Domnului.
Febra are rolul ei, si daca copilul nu e cu adevarat "suferind", adik are febra dar e ok, e vioi, se joaca etc, atunci n-are nici un sens sa o suprim. E parte din raspunsul imun si ajuta la vindecarea infectiei.
Daca e mai mare, dezbracarea, baie calduta etc, am facut si impachetari si a fost ok.
acum vreun an a aparut aici chiar un studiu cu privire la vaccinari si se pare ca atunci cind tratezi febra de dupa vaccin cu antitermice scade f mult raspunsul imun si deci eficacitatea vaccinului respectiv.
treaba e f logica si adevarata, eu asa imi explic cum de aud numai pe aici pe forum de o gramada de copii cu vaccinul contra varicelei de pilda care apoi fac boala. aici de cind sunt nu am vazut macar unul
in fine, nu e un indemn la faceti ca mine, doar si o alta pozitie.
Lala dar copiii nu-s vaccinati contra Pneumococului? mi se par aiurea exudatele la o gradinita intreaga, ca doar copiii respectivi circula si prin oras, nu? ce fac, exudeaza toata Braila?
Albinutzza, Lala si noi suntem tot timpul impeuna cu amindoi si pe mine ma chinuie de la un timp ideea sa le fac timp separat cu fiecare parinte fiecare, ca cica asa e bine. Ma rog, pina acuma nu prea imi iese.
Anna la virsta lui Tony stia toate culorile/cifrele/literele, invatase citeva carticele pe de rost si le "citea" singura, chestii de astea, iar el nu prea are ocazia ca si cind incearca ii rezolva sora-sa toate
problemele. De asta imi pun serios problema sa-i separ cumva.
Mami de doi mici
"If you believe everything that you read, better not read"