Stelute de ianuarie februarie 2007 (4)
Raspunsuri - Pagina 12
Helenutza23 spune:
seara buna
suntem inca pe baricade. Filip are varicela... de unde? nu ma intrebati. restul copiilor nu au niciun simptom.. inca!
eu am facut varicela in copilarie, asadar se zice ca nu mai fac. sper.
am reusit si am facut analizele copilului, au iesit f ok. macar atat. prin urmare de maine merge la gradi.. ca ce sa fac? sa stau 2-3 saptamani sa vad daca face si el varicela? nu mai stiu....
oricum nu are de mers prea mult ca in saptaman mare e vacanta daca nu ma insel, nu?
LIUDA bravoo pt prima masa de carne dupa atata timp!!! ha ha, sa stii ca am ras. pe al meu daca vreau sa il conving sa manance ceva ii zic ca o sa creasca mai repede, ca o sa devina puternic .. chestii din astea de baieti.
hai ca va pup, noapte buna!
liuda1 spune:
mei, treaba cu carnea e o chestie curioasa, vad ca e bucuroasa asa de fel, seara i-am zis ca ii fac carnitza, a zis daaa (am fiert biine o pulpa, caut variante sa o atrag, sa fie moale) dar a zis ca vrea cu ou. Am prajit un ochi! Na, cu carnea e super greu, accepta niste firimituri mici si mesteca la ele ca la guma si nu reuseste sa le inghita! O las in pace, mai inghite, mai scuipa, sant fericita si asa ca poate e un inceput si incet incet va prinde gustul!
Zice ca ii place, dar nu poate sa o inghita, dar tzatzele cand cresc??? Haha, zic ca trebuie sa adune niste carne in burtica, dupa aia... Cand tzopaie ii zic ''vezi cata energie ai daca mananci carne'' si pare fericita de fenomen!!! Anuntza pe toti ''am putere ca mananc carnitza''!!! Na, mai am io pana la mancat gratar ca zau ca e ca bebelu' ruguma si se chinuie sa o inghita ca un curcan asa fortzata si nu reuseste, dar e bine si asa!!!
Hele - nu cred ca scapati de varicela, ai vostri sant in grup!
Maine reincepem gradinitza! Azi a fost mai bine, mai face muci grosi dar asta e! O sa rog sa o sufle bine inainte de culcare, ca ea singura nu poate, sant prea grosi, nu curg, sa poata sa doarma la pranz!
Asa e aelita cum zici tu, nu se face primavara cu analizele alea, oricum nici aici nu sant obligatorii, io si fara aviz o bag, daca ma duceam la doctor il luam, daca nu am fost, asta e!
Apropo de nespalati, maaaa, pe strada gradinitzei mai in capat o casa de tzigani, plozii mereu afara! Maaaa, afara zapada, copiii aia cu cracii goi, fara sosete in papuci de cauciuc, bluza scurta, burta afara, pantaloni trei sferturi, geaca n-am vazut niciodata, mereu comentez cu diana ''maica dac' te las 20 min asa pana seara sant la urgentze''
ufff de maine apel... La 7!!! Pana acum huzuream, na am avut copilul in conced medical, dormeam pana venea bona, apoi fugeam!!!!
Diana azi in magazin ''papusa asta e frumoasa, dar nu incape in casa noasta, nu te luam sa stii, ca a zis mami ca nu mai e loc, si va da calul sa faca loc, da eu calul il pastrez ca e preferatul meu, ca si catzeii, si poneii, si pisica, si ursu' ala mare, si cei mici, si masinutzele, si bucataria, si vaca milka....'' ia pus pe toti in lista, a zis ca renutza la maya, papusa minune cu care s-a jucat douj' de min in viatza ei! nu mai are curaj sa ceara jucarii ca ii bag dejtu' n ochi ca n-am loc nici sa arunc o soseta in camera ei!!!
alinuk spune:
neatza cucuiete!
haideti la !!
Hele nasol cu varicela.Ft probabil sa fie generos si cu rudele si prietenii.Bine ca ai tu imunitate.
Si Aneline al lui Kate si Erik al lui Mary au avut/au varicela.
Probabil ca e ceva epidemie
Eu stiu ca le-am facut varilrixul la amandoi (de frica ... eu nu am facut in copilarie din astea), chiar daca nu da imunitate pe viata, macar nu fac forme urate tare.
apropos de analize, sa stiti ca noi ni le facem anual (atat noi cat si copiii): analize de sange, glicemie, colesterol, urina(toti)
exudat, copro, (copiii), gineco (eu)
(chiar daca nu ar fi necesar poate, pt pisicul nostru cred ca e ok)
la toate!!!
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)
www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">pur si simplu MAMA
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
Albinutzza spune:
Cred ca nu e nevoie sa va spun ca suntem suspecti de varicelaDeci...sunt turbata...deseara mergem la pedi sa ne zica exact!
Alinuk si noi avem varilixul, dar zice ca si cu asta poti face o forma usoara. Vom vedea
Liuda, asta da eveniment, s scrii in calendar
loremunteanu spune:
Neata
Am o cunostinta care a facut vaccinul la copiii si tot au facut varicela; ba unul s-a umplut de bube la greu... Cred ca depinde si de materialul clientului... Noi n-am avut vaccinul, Roni a facut varicela, Eric nu, desi si-au impartit, zilele alea si apa si mancarea si de-a pupaturi si au stat bot in bot toata ziua... Roni a avut destul de multe bube (peste 50, numai pe cap), insa a suportat bine, fara febra, mancarimi etc... Are un singur semn, de la o bubita care a aparut in prima zi (de fapt noapte, ca atunci era perioada eruptiilor la noi, noaptea) si pe care a apucat s-o rupa... I-am facut dus zilnic, dimineata si seara si l-am tamponat de fiecare data cu Calamine... Doar bubele din prima faza a eruptiei, au fost mai mari si mai urate, restul nu au mai fost asa mari (poate si pt ca l-am uns imediat)...
In rest... suntem bine... Relativ... Eric nu mai termina cu tusea...
Mai vad ce mai fac cu el...
Lore1980 spune:
Buna!
A trecut si week-endul de parca nici n-a fost si a inceput o noua saptamana. Nu-mi vine sa cred ca deja suntem la jumatatea celei de-a patra luni din an, trece timpul asta socant de repede.
Dar a fost uun week-end frumos, a revenit fiul ratacitor de la bunici. Mi-era tare dor de el, si lui de noi, si cu toate astea a jelit aseara cand a plecat tatal meu/bunicul lui de ziceai ca nu-i adevarat. Facea: "mie deja mi-e dor de el, il iubesc asa de mult, si el se poarta asa de frumos cu mine; Mie nu-mi pasa daca pierd totul la gradi si teme, eu ma intorc la Resita cu el"... mititelul, mi-a fost asa de mila de el.
Am fost ieri la Ateneu, la "Instrumente de percutie", foarte frumos, superb. I-a placut maxim lui Radu. Am vazut-o si pe Alinuk, sper ca n-am speriat-o ca am tras-o de maneca. Si scuze ca am plecat rapid, dar uitasem in primul rand sa-i iau apa lui Radu si ma zapacise, iar apoi avea si o nevoie urgenta!
Mi-a facut placere ca ne-am vazut si te rog, cand mai afli cate ceva de spectacole si chestii de gen, arunca informatia si pe DC, ca eu ma bag.
Felicitari Liuda pentru Diana, ca s-a dat cat de cat pe brazda cu carnita... la noi i-au iesit mai mari lui Radu niste valori la analize care dovedesc ca mananca prea multa carne. Trebuie sa vedem cum schimbam foaia.
Iar cu dorinta ei arzatoare de a avea tzatze, e mortala. Dar pana la urma cred ca toate fetele isi doresc asta cu ardoare, sa creasca odata, si cand cresti iti pare rau ca trece timpul atat de repede.
Albinutzza, Hele cu varicela e aiurea. Am trecut si noi prin asta in februarie. N-a facut o forma grava, a avut febra putina vreme, bube destule, dar nu foarte "mancatoare". E rau unde sunt doi copilasi, ca ia unul de la altul si se intinde boala. Pt ca perioada de incubatie e intre 14 si 21 de zile, deci cand termina unul, incepe celalalt. Imi pare rau, sper sa scapati, iar daca nu, sa fie o forma usoara!
Lore, pupam micutii, sa fie bine. Si sa treaca tusea lui Eric odata! Iar tie spor la treaba!
Aelita, pupici tie si frumosilor tai! Sa stii ca e mare lucru sa ma poata ajuta ai mei, chiar acum e ultima luna de serviciu pentru mama, a iesit la pensie anul trecut, dar am mai mers si la serviciu cateva luni. Si ii rog de sanatate, ca tare ii mai pplace lui Radu la ei. N-ar mai pleca de acolo, dar i-a promis mama ca toata vara il plimba dupa ea, la Resita, apoi daca vine la tara in Arges il ia cu ea, vrea sa mearga cu el si in statiune undeva, a zis ca poate la Praid unde e salina. Sa vedem, le doresc din suflet sa fie sanatosi sa se poata bucura ei de nepoti si nepotii de ei, ca sunt tare calmi si buni!
Va pup si o saptamana usoara va doresc!
alinuk spune:
aaaa Lore!!!
si mie mi-a facut placere sa ne cunoastem..chiar ma uitam prin sala sa vad o privire cunoscuta.. si cand imi faceai cu mana parca nu-mi venea sa cred ca pt mine era salutul
sigur!! eu sunt vorbareata si va zic tot ce misca in materie de evenimente, spectacole etc...desprecopii
(si nu numai!)
Ai un baietel tare gingas
Iar tu esti o mamica tare dragutza si slabutza
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)
www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">pur si simplu MAMA
Nimic nu-i intamplator!
Lore1980 spune:
Hmmm, multumesc mult pentru aprecieri, Alinuk, esti tu dragutza, vrei sa ma faci sa ma simt mai bine!
Pe cele referitoare la Radu le accept, cat despre slabutza de mine, iti multumesc, dar mai avem de luptat!
Eu pe tine te stiam din poze, de pe la TV, esti la fel de frumusica si finuta si in realitate, cat despre picii tai, sunt minunati si frumusei foc! Sa stii ca am un filmulet, doua de pe scena, eu am filmat pentru muzica, daca fi-miu nu s-a inghesuit la dans. Si l-am prins si pe Andu si pe tine cateva secunde bune... Sa le descarc sa vad daca se intelege ceva, si ti le trimit!
Poop!
liuda1 spune:
ufff am calculatorul busit, varza,
nu mai face nik, l-a reparat calculatoristul - si e si mai rau! maine il instaleaza din nou! haha ca la romani, intai l-a terminat de tot si maine o ia de la capat!
varilixul - il avea si Andrei de Elis si a facut o forma cu febra mare si bube 99 la suta din cortp...
Albinutza - haaa, acum varicela, nu turbaaa, io sant alaturi de tine!
Io vreau sa o faca! sa scap si de asta sa-mi vad de viatza!
Lori - mama o dau si pe a mea la bunicii vostri
moama, da ce va complimentatzi aciii, moamaaa, sa mor de draci, Alinukooo, Loriii ce e aciii maaa!!! ca mi-e si rusine sa citesc ce va complimentzatzi voi
noi am inceput cu drag si spor gradinitza... azi ne-am trezit la 6 si ceva... grea zi, si la munci a fost la fel de urat!
haha care e analiza aia la sange sa arate ca manaci multa carne!!!!! Oare vede si ciocolata din gatul meu?????
trimit mesajul desi nu cred ca se duce, ca da niste erori grave...
sper cu Doamne ajuta sa-l cititzi!
aelita spune:
HELE,of saracutul Filip !cu varicela...
pe Horia normal ca il duci daca nu are nimic.nu il poti tine in casa preventiv-
LIUDA ai mei vor carne,mananca,dar daca e un pic mai tare o scuipa.in ultima vreme im iscuipa carnea de vita si de porc,si nu e tare,dar simt ei altfel,mesteca si scuipa.aia de pui cum e un pic mai tare intr-un loc,la fel..
si le dau bucatele mici...
ei care inainte mancau `pulpa intreaga asa din mana...acum trebuie maruntit ca la bebei..
aa,daca nu te obliga la avuziul ala e altceva.asa analize din cand in cand sunt bune.dar nu ptun muc sa nu iti primeasca tie copilul..
deci ti.o primeste cu ceva muci.
Citat: |
''papusa asta e frumoasa, dar nu incape in casa noasta, nu te luam sa stii, ca a zis mami ca nu mai e loc, si va da calul sa faca loc, da eu calul il pastrez ca e preferatul meu, ca si catzeii, si poneii, si pisica, si ursu' ala mare, si cei mici, si masinutzele, si bucataria, si vaca milka....' |
ALINUK tu nu ai facut varicela in copilarie?si in sarcina ai facut vaccinul?
da,mai analize anula oricum isi cam fac toti,in media,ca toti sunt controlati,toti au un pediatru,eu ziceam de alea obligatorii de cate ori e un muc in gradinita.
ALBINUTA si voooooooooooooi suspecti de varicela????
LORE imi amintesc ca nu a facut Eric atunci,se intampla,verisorii mei au facut tot felul de boli din astea contagioase,ale copilariei,langa noi in vacantele la bunici,ei luau unul de la altul dar noi verisorii lor ,nu.si dormeam in acelasi pat..
in scoala generala la fel,scarlatine in clasa,hepatite,nu am luat.
acum mi.aduce Sofia pe banda rulanta toti virusii si ii iau si eu toti,bai ,zici ca sunt copil mic,ce naiba ca se presupune ca eu aveam imunitate la astea...
cica se poate face si dupa vaccin,dar oricum forme mult mai usoare decat ar fi facut altfel.
LORI of,ce bine s.a simtit el la bunici de ii pare asa rau ca se desparte de ei! imi inchipui ca i.au facut toate poftele! bravo! felicitari pt asa parinti ! altii fac ei disciplina in putinul timp pe care il au cu nepotii,sa ii educe ei daca parintii "nu o fac" in loc sa profite de ei si sa ii rasfete cat pot !
eu sunt de acord cu rasfatul la bunici,multi nu accepta asta ,eu nu il vad dezechilibru atunci cand se vad rar,si ei stiu ca doar la bunici li se permit anumite lucruri(ma refer la lucruri marunte,nu cine stie ce chestii inacceptabile in comportament)...sa simta si ei rasfat de bunic,blandete,povesti frumoase,ca sunt de-ajuns parintii cu disciplina si educatia!
vezi ca stie doamna Lala cu alimentatia ,e nutritionista casei ! sa iti spuna cu ce sa inlocuiesti la copil acolo sa iasa bine valorile:))
ce bine ca il vor lua si in statiune cu ei ,bunicii !!!! felicitari,mai,ce parinti ai !!sa iti traiasca sanatosi!! sa le spui ca sunt admirati cum isi ingrijesc nepotul!
hahaa LIUDA vrea varicela !!! eu nuuuuuuuuuuuu! nuuuuu! va rog eu nuuuuu ! daca vine Sofia cu asa ceva,eu mor,fug de-acas cu plozii-n brate ,sa scape ce poate
baaai,eu cu trei variciosi nu rezist !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nu nu si nu !
cum zice Andrés: No,no y no !
sau cum era babuta aia ?? de ii zice fii-sa:"ducea-te-ai dupa tata sa te duci "(ta-su mort) si baba:" Nu,nu ,nu ma trimite ca nu ma duc !!!!"
(fapt real)
mama ce treziri trageti voi la 6 !!!!!!!!!
dastepti rau astia p-aci ca incep gradinitele si scolile pan la 18 ani,la ora 9 ! pai sa puturoseasca omu cu incredere-n patul propriu(sau nu neaparat)