Atentie, se fura copii!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Da, o interesanta legenda urbana care circula cam peste tot. Inclusiv pe aici, desi nu s-a confirmat vreodata ca ar fi existat vreo rapire pentru prelevare de organe. Majoritatea rapirilor (aici insignifiante ca numar) sunt rafuieli in stil mafiot sau motivate de o posibila recompensa. Poate ar fi bine sa deschidem un subiect cu legende urbane, am auzit in ultimii ani cateva extrem de interesante.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

buna seara.

eu lucrez intr-un domeniu(nu spun care datorita faptului ca forumul e public) unde, zilnic vin note cu persoane disparute..copii, batrani si persoane cu dizabilitati psihice sau fizice si din, sa spunem 30 persoane per zi, daca se gaseste una in viatza sau macar decedata!

deci lucrurile astea se intampla si dincolo de zona de siguranta pe care ne-o creem noi..e o jungla.sincer, stiu ce spun!

precizez ca nu toti sunt rapiti, dar ramane o varianta de luat in seama.
traficul de persoane exista,ca si traficul de organe, supunerea la munca fortata, pedofilia, proxenetismul si prostitutia si nu mai are rost sa le insir.toate astea nu is "povesti OTV-iste"

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florina_g spune:

eu spun ca cel mai bine cu sau fara povesti otv-iste stam cu ochii in 4, pt ca pana la urma este vorba de siguranta copiilor, si asta nu include doar sa ne uitam dupa hotii de organe din parcuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Florina eu habar n-am daca cel din parc era hot de organe,pedofil,dement,traficant de carne vie sau altceva,cert este ca dupa parerea mea acorda mult prea multa atentie mamicilor si modului cum isi supravegheau copiii si am preferat sa ma pun in garda asa cum fac ori de cate ori consider necesar,asa cum ai spus si tu putina vigilenta nu strica.
Poate sunt eu exagerata insa nu toti sunt obligati sa procedeze ca mine,fiecare face ce-l taie capul,cum crede ca e bine.La grupa Mariei o mamica s-a ofuscat cand a fost sunata de educatoare sa confirme ca persoana care a venit sa-i ia copilul a fost trimisa de catre ea,mie mi s-a parut o bila alba pt educatoare ,ei nu,asta e.

Andra ,mamica de 3+1 album no1 albumul no2

Vreau sa nu mai fiu diferit!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Florina G, ai perfecta dreptate. Indiferent daca parintii cred sa nu cred aceste "legende urbane" cel mai bun sfat ce poate fi dat este sa se stea cu ochii pe copii ca pe butelie. Eu ma intreb ce fac educatoarele in momentul in care ies cu copii de la gradinita in vreun parc.

Eu una cunosc personal un caz de incercare de rapire, esuata, nu cu copii, ci cu o mamica de copil. Este mult mai greu de rapit un adult. Nu s-a depus plangere la politie din teama de mai rau. Si rapirea pur si simplu a fost o decizie bazata pe faptul ca persoana respectiva avea o anume masina si iesea de la coafor aranjata (pentru ca urma sa participe la un eveniment unic in familie).

De curiozitate daca urmariti discutiile de pe un forum sau comentariile articolelor de pe hotnews - de exemplu - veti vedea ca ca respectivii participanti la comentarii se impart in 2 categorii mari si late: pro si contra. Rar intalnesti pe cineva echilibrat, in stare sa discearna nuantele. Deci, cine are urechi de auzit sa auda comentariul Florinei, cine nu, atunci sa creada in existenta "legendelor urbane".

Eu una nu am de gand sa devin statistica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

O bila mare alba educatoarei care a luat decizia de a suna parintele. Mi se zbarleste pielea pe mine cand citesc despre aceste cazuri.
Doamne ajuta sa nu traim niciodata aceste experiente si ce bine ar fi sa nu se mai intample niciodata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Eu ii multumeam educatoarei ca m-a sunat. Asa ar trebui sa faca toate educatoarele.

Citat:
La grupa Mariei o mamica s-a ofuscat cand a fost sunata de educatoare sa confirme ca persoana care a venit sa-i ia copilul a fost trimisa de catre ea,mie mi s-a parut o bila alba pt educatoare ,ei nu,asta e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Si sa nu ii pocnesc pe unii "apropiati" ai familiei care ma iau la misto ca duc copilul peste tot cu mine inclusiv in magazin, si ca o sa raman fara carucior pentru ca il las in fata usii ??? Eu una, prefer sa raman fara carucior decat fara copil !

R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

In Austria nici nu se pune problema sa iei de la gradinita alt copil decat al tau,daca nu esti trecut in prealabil pe lista cu persoanele acceptate,pentru fiecare copil in parte(parintii informeaza educatorii in prealabil despre cine are voie sa ia copilul de la gradi).Mi se pare o masura de precautie foarte necesara si de bun simt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iahim spune:

Copilul meu merge la scoala in toamna.Am facut un sindrom obsesiv...cred ca dau in paranoia.Ma obsedeaza ideea ca in pauze copiii nu sunt supravegheati.Si postarea de fata imi intareste certitudinea ca nu sunt o mama hiperprotectoare(asa cum am fost etichetata) ci alti parinti fierb pur si simplu in propria indolenta.

Deja am luat hotararea ca in pauze copilul nu are ce cauta afara din institutia scolii .Si-l voi supraveghea luni la rand pana va sti ca cineva este cu ochii pe el tot timpul in pauze!!!!!

Mergi la inceput