sarea roz de Himalaya
Despre sarea de Himalaya am auzit multe. In marea majoritate a cazurilor este ridicata in slavi. Sa va arat cateva exemple din ceea ce putem citi pe unele site-uri sau blog-uri:
“Sarea roz de Himalaya este o sare pura, extrasa manual din Muntii Himalaya, fiind, din timpuri stravechi, recunoscuta ca una dintre cele mai pure, benefice varietati de sare din lume. Cristalul de sare Himalaya contine 84 dintre cele aproximativ 92 de minerale care se regasesc in componenta corpului uman. Efectul benefic al cristalelor de sare este recunoscut si de medicina de astazi.”
“Se spune ca sarea din Himalaya ar avea o vechime de 250 milioane de ani, pastrand astfel componenta marilor preistorice. Cristalul cuprinde 84 de minerale, care se regasesc in aceeasi proportie si in sangele uman, in lacrima, in lichidul amniotic. Efectul curativ al acestor cristale de sare a fost descoperit de catre medicii antici din Asia, fiind recunoscut si de medicina de astazi.”
Bun, am citit, am facut o comanda, am mancat sare roz si…”dracu”(mintea mea odihnita) m-a pus sa ma mai documentez.
Ia uite ce am gasit la nemti:
In 2003 the Bavarian consumer protection agency Bayerisches Landesamt für Gesundheit und Lebensmittelsicherheit analyzed 15 specimens of Himalaya salt sold in Germany and could detect a total of 10 different minerals: sodium and chloride (98%) and other minerals.
This agency states that these salts come from Pakistan and can, like all salts, cause hypertension (high blood pressure). German public television broadcaster ZDF presented the analyzed chemical composition of Himalaya-salt which states that the specimen contained 95-96% sodium chloride that was contaminated with 2-3% polyhalite (gypsum) and small amounts of 10 other different minerals
.
Bineinteles ca le-am scris celor din Romania sa-i intreb daca au alte informatii care m-ar putea scoate din ceata, si care m-ar convinge sa platesc 25 de lei pe un pachetel de sare. Ce credeti, mi-au raspuns? Nu, of course.
Concluzie : m-am fraierit si de acuma ma bucur de sarea de mare bio, de la DM drogerie markt, cu 4 sau 5 lei punguta
Sa fiti sanatosi :-)
esti ceea ce gandesti
www.new-chance.ro
Raspunsuri
hannen spune:
Asta e din categoria reclamei despre care am postat la subiectul de mai sus,lauda,lauda si cind le aduci dovezi ca nu`i chiar asa o dau la intors.
Oare toti au gasit sa fraiereasca romanii?Chiar le merge?Pe ce mizeaza?Pe lipsa de informatie,a timpului de a ne informa,pe credulitatea noastra??
Whatever happens don`t let go of my hand!
Deus spune:
cred ca si in alte tari au fost oameni fraieriti...in Germania au facut teste dupa ce a inceput isteria cu sarea:-)
Asta este exact ca si "oul de prepelita nu are colesterol" (citesti pe unele site-uri) - Ba da are, similar cu oul de gaina![]()
capcaunul spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Deus “Se spune ca sarea din Himalaya ar avea o vechime de 250 milioane de ani, pastrand astfel componenta marilor preistorice." |
Depinde cine spune.
Geologii spun ca Himalaya este printre cele mai tinere lanturi muntoase, cu mai putin de 50 milioane ani vechime.
Asa ca ... povesti.
Deus spune:
exact, toate au fost povesti si eu, impreuna cu probabil multi altii, m-am fraierit:-)
Sa-mi fie invatatura de minte, sa caut mult si bine inainte de a mai face comenzi![]()
ingridnen spune:
mie mi-a fost recomandata sarea de Himalaya de o doamna care se ocupa de biorezonanta... cand am vazut ca e 30 RON pachetul la magazinul naturist am renuntat si am luat sare marina...
Ingrid si Cristi 8 ani