Ce dam copiilor sa manance si despre strictete
Raspunsuri - Pagina 6
Rufus spune:
aschiutza, din punctul meu de vedere, ceea ce spui acopera, in mare masura, ceea ce gandesc, asa ca nu mai repet. Si eu cred ca se acorda o prea mare atentie alimentatiei si prea putina stilului de viata general, in care alimentatia ocupa dpar o parte.
Imi sunt straine, in mare parte, argumentele vegetarienilor (acum aud pentru prima oara ca vegetarian inseamna si mancator de oua sau lapte, eu credeam altceva), asa ca nu pot judeca o optiune personala; exercitarea acesei optiuni asupra copiilor, insa, cred ca este un abuz si despre aia vorbea acel articol. Nu stiu daca vor primi vreo pedeapsa parintii pentru ca sunt vegetarieni, dar cu siguranta trebuie facuti vinovati pentru inconstienta de care au dat dovada prin aplicarea principiilor de "viata sanatoasa" fara noima. Din ziare proaste sau nu, aceste stiri vin sa completeze nocivitatea aplicarii extremelor in viata noastra. Cand este vorba de copii, fara putere de decizie, acest lucru trebuie sanctionat, fie si pentru un regim vegetarian.
Rufus, Tora si iadele
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
softurela spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui aschiutza Subiectl asta incepe exact sa tinda spre "extreme": nu minca aia, nu minca ailalta, vai, vai, vai (adesea bazate pe niste studii, care mie numai stiintifice nu mi-i se par; iar cu statistici poti sa dovedesti orice daca faci corelatii aiurea). |
Studii facute de oameni care surprinzator, la 90 de ani arata ca la 60 ? Si la fel de surprinzator, acesti oameni nu isi taraie batranetea prin spitale si farmacii. Oameni de stiinta care au pus in aplicare rezultatele studiilor lor.
Uite, cateva exemple de 90 de ani :
T. Colin Campbell - a lucrat 40 de ani in cercetare;
http://video.google.com/videoplay?docid=-1308977765978236346#
Dna Charlotte Gerson, fiica doctorului Max Gerson, cel care a descoperit rolul dietei crude in alimentatie:
http://www.youtube.com/watch?v=X23o3RzJuPo
Si, uite si un exemplu de 70 de ani:
Brian Clement :
http://www.youtube.com/watch?v=W-50X4AFqro&feature=related
Asta, la un search rapid pe net. Exemplele sunt numeroase.
Iar daca ma uit la medicii romani omnivori, cei care promoveaza si insista pe o dieta bazata pe proteina animala, sunt rare cazurile cand trec de 60 de ani. Si cei 60 de ani dusi cu pastilele la purtator.
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
turturica spune:
aschiutza, evident ca alimentatia e doar o componenta, insa ma indoiesc ca cine se ingrijeste de o alimentatie sanatoasa nu considera si alte aspecte, gen miscare, sport, tot ce inseamna viata sanatoasa in general.
Cit priveste generatia sanatoasa a parintilor nostri sau a noastra, sa fim seriosi, numai numarul de reclame la tot felul de medicamente, siropuri si alte leacuri minune de pe canalele romanesti spune ceva de cit de sanatosi sintem.
Pina la urma echilibrul asta in alimentatie e o chestie foarte vaga si difera de la om la om.
softurela spune:
| citat din mesajul lui aschiutza Si in copilaria noastra am mincat e-uri, nu erau insa pe eticheta. Si pe vremea aia se minca cu "Delicat" si cu "Vegeta", se bea sucul Cico, nu sunt descoperiri recente. Nu vreau sa ma gindesc citi ani a fost folosit DDT-ul in Romania. |
Asta explica de ce tot mai multe cazuri de cancer la tineri cu varsta intre 25-35 ani, nu ? Nu zic ca sunt extrem de multe dar clar au crescut pe segmentul acesta de varsta.
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
hannen spune:
Mi-am amintit ce vroiam sa scriu mai devreme(Softurelei).Dar de medici care recomanda carne bolnavilor de cancer ai auzit??Eu da!!

Turturica,reclama la la GE132(germanium) ai vazut`o??zici ca ti-a pus Dumnezeu mana in cap daca ai norocul sa le bei.Surpriza,surpriza,fiind produs japonez am mers la farmacie sa intrebam de el,nu`i pe nicaieri.Ne-am dus la dr. ,ghici ce ne-a zis "din cauza efectelor negative asupra organismului nu se mai comercializeaza in Japonia.A doua zi suna sor`mea la firma care face reclama si o intreaba pe doamna respectiva ce si cum,lauda,laudaa cind ii trinteste sor`mea ce a auzit de la un dr. japonez a tacut,a zis ca "noi nu putem garanta nimic!".Suna cunoscut?
Whatever happens don`t let go of my hand!
softurela spune:
| citat din mesajul lui danat Softurela nu stiu ce si cine te-o fi suparat de vrei sa nu mai scrii, insa eu te-as ruga sa continui la acest subiect...mie mi se pare foarte interesant ce spui despre alimentatie si as vrea sa stiu amanunte. De exemplu, niste feluri de mincare pt copiii tai, sau cu ce indulcesti prajiturile si orice altceva cand vrei ceva dulce? Stiu ca veganii nu consuma nici miere, deci? Eu tare as fi curioasa de amanuntele astea, pliz Hannen asa e, nici carnea de porc nu e sanatoasa, dar nici puiul sau vita imbibate cu hormoni de crestere si antibiotice la fel lactatele, care inafara ca nu-si au rostul in alimentatia omului (MAI ALES cele de vaca total necorespunzatoare organismului uman) mai poarta si ele "urmele" antibioticelor si hormonilor de la respectiva vaca. Oricum e destul de dificil sa schimbi mentalitati, sa incerci sa convingi lumea de ceva total diferit de ceea ce se stie de generatii. |
Dana, nu m-a supart nimeni dar mi-am propus sa nu mai deschid laptopul si acum, odata cu venirea primaverii sa stau toata ziua cu fetitele mele. Cea mare ma va ajuta la plantat rasaduri de legume iar cea mica se va uita la noi si probabil ea va fi gurmandul sef :).
Legat de dulciurile preparate. Exceptand granola, clatite si crema de ciocolata altceva nu le fac. Folosesc miere de albine dar nu mai mult de o lingurita pe zi. In rest, dulciurile le indulcesc cu o pasta facuta de mine, din fructe uscate si rehidratate. E foarte simplu de facut si o tin la borcan, in frigider.
Dar cum spuneam, a mea nu prea se da in vant dupa dulciuri, ea se duce direct la dulap si isi ia din borcan caju, boabe de cacao organice, stafide, smochine. Bineinteles, nu mananca in exces. Intr-un fel e bine, ca nu e nevoie sa coc toata ziua placinte si pandispan.
A, crema de ciocolata arata cam asa : avocado sau mango sau banane blenduite, boabe de cacao trecute prin Samson, unt de cocos, fulgi de cocos si gata crema de ciocolata. Optional mai adaug nuci sau caju.
Mai multe detalii le discutam pe private. Nu stiu daca mai am timp sa urmaresc pe forum.
Te astept cu drag.
cipcipcip spune:
Hannen, doctorul care a recomandat carne unui pacient cu cancer a mers probabil pe dieta pentru cancerul instalat, bogata in proteine si fara fainoase, de care am auzit si eu. (pe principiul ca tumorile canceroase se hranesc cu carbohidrati si nu proteine)
S-a tot vorbit despre vegetarianism/veganism in topic ca fiind diete sanatoase. Eu le-am experimentat pe amindoua si sotul meu chiar a fost vegan o perioada lunga, dar eu nu cred in beneficiile acestor diete, altfel decit in cazul unor boli, inflamatii etc.
Cred intr-o alimentatie echilibrata, cit mai naturala si lipsita de aditive si zahar rafinat.
Mai spunea pe-aici o mamica despre copilul ei alimentat la sin ca e vegan. Cine consuma lapte nu e vegan ci vegetarian. In rest, este f greu sa fii vegan (deci fara nici un fel de produse animale) pentru ca lipseste din acest regim o vitamina B, deci cine e strict vegan trebuie sa ia suplemente de vitamina B. Deci cit de naturala e o astfel de dieta daca sint necesare suplemente?!
viviana spune:
Exact cum spunea Mamgiuliei, trebuie sa existe moderatie in toate.
Daca parintele considera ca e bine pentru copil adoptarea unui regim vegetarian sau mai bine zis fara carne, o poate face simplu, dupa o anumita varsta a copilului, dar neuitand sa-i adauge in alimentatie oul si lactatele.
Eu sunt si pentru alimentele bio, dar si pentru alimentele tip pizza sau Mac - consumate tot asa cu moderatie si din cand in cand.
Si nu ma gandesc cand spun asta la frustrarea copilului si la faptul ca la adolescenta va da iama in ele de pofta.
Pur si simplu exista o legatura intre neconsumarea alimentelor "rele" si dezvoltarea alergiilor tarzii la anumite componente alimentare care i-au lipsit complet copilului din dieta.
Cate putin din toate e OK.
(Nu interpretati ca fac lobby pentru junk-food, ca nu e asa. Si nici ca invat mamicile sa-si umfle copiii cu E-uri.
Cand ii introduci copilului in alimentatie galbenusul o faci treptat pentru ca are potential alergenic. Asa este si cu anumite E-uri nenorocite. Sari peste ele si se trezeste copilul la 20 ani ca e alergic la sunca. Din nefericire trebuie sa ne adaptam si sa jucam cum ne canta altii)
Sunt impotriva sucurilor din comert.
Nu este bine sa avem copii grasi. Se va rasfrange la maturitate asupra lor.
Fi-mea a inceput sa dea iama in dulciuri si in chipsuri. Nu i-au placut niciodata. Intra probabil in pubertate si simte nevoia.
Asa ca m-am dotat cu un blender si ii fac smoothie dintr-o gramada de fructe.
Am revenit la branza de vaci(sau iaurt alb) + banana + suc portocala + alte fructe si ii satur pofta de dulciuri.
Si salata de fructe cu putina inghetata deasupra.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
pisigri spune:
| citat din mesajul lui desprecopii O www.hotnews.ro/stiri-international-8454577-franta-doi-vegetarieni-risca-30-ani-inchisoare-sub-acuzatia-provocat-moartea-fetitei-lor-11-luni-din-cauza-regimului-alimentar.htm" target="_blank">stire trista despre moartea unui copil, de a carui moarte sunt blamati parintii, mi-a atras atentia. Este vorba un copil alimentat de parintii lor, conform dorintelor/ viziunilor proprii despre alimentatie si reguli etice (in acest caz, vegetarieni)... Stirea m-a facut sa ma gandesc la responsabilitatea totala pe care o au parintii relativ la sanatatea copilului lor. Este corect sa le impunem copiilor anume reguli si stiluri de viata pe care noi le consideram corecte? Au parintii acest drept, inainte de le oferi sansa copiilor sa ajunga la maturitate Si cat de departe merge strictetea? Voi ce spuneti, mamicilor? ************** Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook |
Raspunzand doar la intrebarea din primul topic, nu, nu este corect sa privam copiii de lapte (lactate)/carne/oua/fructe si legume diverse doar pt ca noi parintii am optat pentru un naumit tip de alimentatie.
Inca nu s-a demonstrat clar care e impactul regimului vegetarian/vegan la adult, daramite la copil.
Dar daca unii vor sa faca experiente...

http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
softurela spune:
| citat din mesajul lui cipcipcip Hannen, doctorul care a recomandat carne unui pacient cu cancer a mers probabil pe dieta pentru cancer bogata in proteine si fara fainoase, de care am auzit si eu. Mai spunea pe-aici o mamica despre copilul ei alimentat la sin ca e vegan. Cine consuma lapte nu e vegan ci vegetarian. In rest, este f greu sa fii vegan (deci fara nici un fel de produse animale) pentru ca lipseste din acest regim o vitamina B, deci cine e strict vegan trebuie sa ia suplemente de vitamina B. Deci cit de naturala e o astfel de dieta daca sint necesare suplemente?! Cipcipcip si Julia (4 august 2005) + Erik (16 mai 2010) |
Eu eram aia. Ai dreptate , atat timp cat un copil consuma lapte uman primeste proteine animale, deci e vegetarian. Eu am facut o comparatie strict intre copilul meu si acel copil de 6 kg. Nici copilul meu nu primeste alte surse de proteine exceptand laptele matern si totusi nu are carente sau alte probleme de sanatate.
Nici eu nu sunt de acord cu o alimentatie vegana la copii, am si subliniat inca de la inceput. Pe masura ce ajunge la varsta de un an ii voi introduce galbenusul (nu, albusul).
Dar deja deviem.
E interesant cum ai masurat beneficul sau ineficienta acestor diete. Spui ca ai tinut o perioada si nu ai remarcat beneficii deosebite. Ce asteptari aveai ?
Eu stiu ca, dieta o adopti pentru a preintampina boli care urmeaza sa vina mai tarziu in viata.
Iar efectul imediat il vezi doar daca suferi de probleme de sanatate, asta ca sa ai un termen de comparatie. Altfel, cum as putea evalua beneficiul ?
Eu am rezolvat-o cu colonul iritabil. Nu ma mai dor articulatiile.
Am observat dealtfel ca sunt mai energica, mi s-a indesit parul si cam atat.
Asta e tot, am plecat. O zi buna !

nu stiu ce si cine te-o fi suparat de vrei sa nu mai scrii, insa eu te-as ruga sa continui la acest subiect...mie mi se pare foarte interesant ce spui despre alimentatie si as vrea sa stiu amanunte.