Ce dam copiilor sa manance si despre strictete

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui softurela
baga un ochi in familiile unde cartile de nutritie sunt cititte din scoarta in scoarta si vei vedea ce copii sanatosi si destepti au. Eu am cativa colegi indieni vegani/vegetarieni crescuti de mici si vreau sa-ti spun, ca la nivel de inteligenta sunt peste colegii mei din Romania, inclusiv peste mine si peste colegii lor omnivori din India. Poate e o concidenta sau poate nu.

Nimeni, nicaieri nu a publicat vreun studiu obiectiv care sa sustina afirmatia ta pur personala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
baga un ochi in familiile unde cartile de nutritie sunt cititte din scoarta in scoarta si vei vedea ce copii sanatosi si destepti au. Eu am cativa colegi indieni vegani/vegetarieni crescuti de mici si vreau sa-ti spun, ca la nivel de inteligenta sunt peste colegii mei din Romania, inclusiv peste mine si peste colegii lor omnivori din India. Poate e o concidenta sau poate nu.

Nimeni, nicaieri nu a publicat vreun studiu obiectiv care sa sustina afirmatia ta pur personala.

La ce tip de studiu te referi? La cele care incrimineaza "brain demage" ca urmare a lipsei proteinei animale ? Astea sunt cu nemiluita. Si eu ti-am adus un contra-argument in viata practica.

Eu am renuntat de mult sa mai citesc studii. Ar trebui sa fiu inconstienta sa-mi cresc copii pentru ca nu stiu ce savant de renume spune ca aia e buna si aia nu e buna.
Pana una alta, in iarna asta nu am vazut medicul la fatza de cat la controlul de rutina, pe cand anul trecut pe vremea asta mergeam cel putin odata pe saptamana.

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Si eu cunosc o familie vegetariana care, la vreo zece ani de cand au renuntat la carnuri, dar si la medicamente, laudandu-se cu o sanatate de fier, au fost paliti de o gripa care i-a trantit pe toti trei mai mult de o saptamana la pat, de-au chemat rudele (si medicul) sa-i oblojeasca ca nu se mai puteau misca din pat.
Am si un foarte bun prieten (cumpatat, modest si onest de felul lui), vegetarian strict de dinainte de revolutie, care acum vreo doi-trei ani, dupa niste analize amanuntite, a fost nevoit la un tratament de injectare de vitamine pentru a restabili echilibrul metabolic si de-atunci a reintrodus carnea in dieta. Usor, un peste-doi pe saptamana, o carne rosie mai rar. Din pasiune, la 50 de ani, urmeaza cursurile facultatii de biochimie. Intr-un fel si pentru a intelege mai bine ce si cum cu metabolismul care nu se lasa pacalit pe termen lung de moda vegetarianismului.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Si eu cunosc o familie vegetariana care, la vreo zece ani de cand au renuntat la carnuri, dar si la medicamente, laudandu-se cu o sanatate de fier, au fost paliti de o gripa care i-a trantit pe toti trei mai mult de o saptamana la pat, de-au chemat rudele (si medicul) sa-i oblojeasca ca nu se mai puteau misca din pat.
Am si un foarte bun prieten (cumpatat, modest si onest de felul lui), vegetarian strict de dinainte de revolutie, care acum vreo doi-trei ani, dupa niste analize amanuntite, a fost nevoit la un tratament de injectare de vitamine pentru a restabili echilibrul metabolic si de-atunci a reintrodus carnea in dieta. Usor, un peste-doi pe saptamana, o carne rosie mai rar. Din pasiune, la 50 de ani, urmeaza cursurile facultatii de biochimie. Intr-un fel si pentru a intelege mai bine ce si cum cu metabolismul care nu se lasa pacalit pe termen lung de moda vegetarianismului.

Si eu cunosc cativa vegetarieni, ajunsi acum la 80 de ani, carora nu li s-a intamplat ce spui tu, acolo.
In schimb, pneumologul fetitei ne povestea de un caz foarte grav de anemie la un copil vegetarian. Dar, ce garantie ai, ca paritii se ocupau cu responsabilitate de dieta lui ?
Bazat pe experienta asta, penumologul a ramas convins ca fierul non-hem nu se asimileaza decat in mica proportie (convingere sustinuta de numeroase studii stintifice). Mare i-a fost uimirea cand a vazut ca fetita mea de la o deficienta de fier a ajuns la surplus si asta doar pe o dieta vegetariana.

Asa ca, nu mi se pare corect sa judecam, bazat pe cateva experiente ratate, la care nu ai nici o certitudine ca alimentatia s-a facut corect.

Sa nu facem confuzie, eu ma refer la o dieta vegetariana, unde mai poti manca un ou, o branza, un peste...
Veganii, cu treaba lor. Asta e o extrema pe care nu o recomand pe termen lung.

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

hai mai capcaune, si tu acuma, doar toata lumea stie ca indienii au cea mai mare speranta de viata si cele mai multe brevete de inventii, ce studii mai vrei:))

Citat:
citat din mesajul lui daniela_b
http://bucuriebunastarehrisca.blogspot.com/2010/02/de-unde-ti-iei-draga-proteinele.html
Cum e cu aminoacizii esentiali?

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

de fapt io venisem sa spun ca n-am avut de lucru si am citit pe blogul ala, mi-am pierdut vremea da' macar m-am amuzat, sunt o gramada de bazaconii acolo...:)
De ex:
Paradoxul e: cum au ajus oamenii sa creada ca proteinele de care au nevoie se gasesc in carnea altui animal? Ori iti mesteci piciorul tau, ori mesteci pulpa unui alt animal, tot n-ai sa gasesti aia 8 aminoacizi esentiali? Nu-mi pasa daca mananci muschi de elefant. Crud!

stupid, cei 8 aminoacizi se numesc esentiali pentru ca nu pot fi sintetizati (sau sinteza lor nu e suficienta) in celulele umane si nu pentru ca nu exista in organismele animale. Dimpotriva, e chiar "esential" sa existe, dupa cum le zice si numele. Cum poate cineva sa vorbeasca despre proteine si aminoacizi cand in mod evident nici nu are habar ce inseamna cuvantul "sinteza"?

Sunt proteine specializate care: indeplinesc o sumedenie de functii; printre acestea enumeram: reprezinta materia prima pentru construirea si "repararea" scheletului”, mentin forma celulei, a enzimelor, catalizeaza reactiile biochimice, activeaza hormonii, transmit “mesaje” intre celule, etc.

O varza (vegetariana):)) Habar n-are despre notiunile pe care le foloseste, stie doar ca "proteinele e rele" dar "enzimele e bune", "acizi e rai" insa "alcalinele e bune":))
Proteinele mentin forma enzimelor?? muhahahaha, enzimele SUNT proteine = catalizatori in reactiile biochimice
Hormonii sunt cei care transmit mesaje intre celule si nu proteinele.
Anticorpii SUNT proteine etc

Proteinele sunt alcatuite din aminoacizi si au un PH acid, prin definitie.

imi place "prin definitie", asta e pusa ca sa risipeasca orice dubiu:) A vazut cuvantul acid in aminoacid si s-a repezit sa-i traga un "ph" in fata ca asta sperie lumea, ca doar toti stim ca "ph-ul acid" ne dizolva oasele, maica:)) Da' nu se stie ce facem cu partea "amino" ca aia ar trage spre alte zari? De caracterul amfoter al legaturilor peptidice din proteine nu mai zic... ca nu-mi vine sa cred ca scriu pe forum din chimia de a 7a :)

si cireasa de pe tort:
Pe de alta parte, fructele si legumele sunt puternic alcaline, asigurand astfel sanatatea oaselor si rinichilor.

Si lamaia tot "alcalina" e? da' soda caustica cum e? aia e de baut dimineata pe stomacul gol ca "alcalinu e bun" pt rinichi, sanatate curata :))

Defapt, plantele sunt atat de proteice, incat pot satisface necesarul de proteine al celor mai mari vietuitoare de pe planeta: elefanti, hipopotami, girafe, vaci, etc;

haha, alta gogomanie, pai vaca isi petrece toata ziua la pascut si rumegat ca sa poata ingurgita cantitatile imense de plante din care "isi ia necesarul", procesul ei de digestie dureaza cateva zile. Vaca nu mai are 'timp' sa faca si altceva cu viata ei de vaca in afara de a se hrani. D'aia vaca a ramas tot pe camp la rumegat in timp ce primatele au ajuns pe luna, ca ele au gasit surse de hrana mult mai eficace si au timp sa se mai gandeasca si la altceva decat la pascut.

Mai sunt si multe alte tampenii acolo, autorul/autoarea articolului nici macar de tradus corect n-a fost in stare (pentru simplul motiv ca ii lipsesc bazele elementare ale chimiei, nici nu mai vorbim aici de biochimie, in mod evident nu stie nici ce sunt alea baza/acid dar ea vorbeste despre "proteine"), darmite sa mai si inteleaga ceva din articolul ala in engleza (gasit probabil intr-un "search rapid pe net")

Cat despre celalalt articol "stiintific", "guru" astia impostori se pot recunoaste usor dupa fraze ca "cei din oranizatiile oficiale medicale sunt niste idioti si nu vor sa ma asculte; eu sunt persecutat de conspiratia mondiala a firmelor alimentare/farmaceutice " etc

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui doruletz

hai mai capcaune, si tu acuma, doar toata lumea stie ca indienii au cea mai mare speranta de viata si cele mai multe brevete de inventii, ce studii mai vrei:))

Atitudinea ta, in calitate de moderator nu militeaza catre discutii constructive.
Bye, bye !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Doruletz
Eu n-am sa pot deveni niciodata vegetariana, nu mai vorbesc de vegana!Imi place prea mult carnea, ca sa renunt la ea.Mie posturile mi se par foarte bune, in sensul ca de 4 ori pe an faci o cura de legume si fructe, suficiente unei vieti sanatoase.

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Doruletz, ma bucur ca cineva explica ce si cum e cu ce zice fata aia in blogul ala, nu de alta, dar ma gindesc la citi poate se inspira din blogul ei si se apuca de raw-veganism fara sa-si dea seama in ce se baga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui doruletz

Atitudinea ta, in calitate de moderator nu militeaza catre discutii constructive.
Bye, bye !

Softurela, eu cred ca doruletz a raspuns cu umor ( acid? alcalin?) si pina la urma constructiv e si umorul intr-o discutie, dupa parerea mea. Mai taie din scortosenia unor date stiintifice, chiar daca acele date nu ne prea plac.
Drept sa-ti spun si eu am cochetat cu vegetarianismul si veganismul pentru destul de multa vreme dar, doar pentru ca imi place foarte mult gustul acelor preparate si nu ma omor dupa carne. Nu m-am gindit sa-mi devina stil de alimentatie pentru ca iti trebuie ceva rigurozitate si timp dar, spun cu mina pe inima, ca am mincat "chestii" vegane care sint mult mai savuroase decit cele mai sofisticate feluri omnivore.

Acum sint in stadiul in care maninc tot ce-mi place (n-as refuza mai nimic, oricit de exotic daca rezoneaza cu mine) si iau totul ca pe o experienta personala, cautind un echilibru, fara legatura cu ce fac sau nu fac altii.

doruletz, multumesc, genul asta de raspuns l-am asteptat ( cu ceva lamuriri la punct precis).
Nu m-as supara daca ai detalia si mai si...( am vrut sa pun o intrebare la sectiunea de "Stiinta si cercetare" dar si subiectul asta imi serveste destul de bine).
Ma multumesc si cu un link.
Sint pur si simplu curioasa, nu urmaresc sa conving sau sa combat.

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

O prietena tocmai a postat pe FB linkul asta

http://ibnlive.in.com/news/china-to-produce-human-milk-from-gm-cows/146749-2.html

We're in udder shock.

cel mai frumos martisor: Alex 1 Martie 2011

Mergi la inceput