FIV in Ungaria 128
Raspunsuri - Pagina 20
ana.iordachi spune:
Bombi nici nu stii cat iti sunt de recunoscatoare pentru aceste informatii... pentru ca vad ca nu prea sunt persoane care sa se confrunte cu problema noastra. Nu stiam ca mai exista si alta alternativa la PGD. Tu sa inteleg ca inca nu ai facut FIV sau esti programata in curand? Sincer am o mie si una de intrebari legate de aceasta procedura de nici nu stiu cu care sa incep...PK mi-a scris deja in mail ca e obligatoriu sa repet cariotipul acolo si ca va aduce si medicul genetician ca sa imi dea mai multe informatii.
Si acum intrebarile:
1. Ce investigatii ti-a facut la primul control?
2. E suficienta o singura stimulare pentru a obtine suficienti embrioni sau e necesar sa ii congelezi pe primii si sa repeti stimularea si dupa aceea sa le faci PGD la toti embrionii obtinuti?
3.Dureaza mai mult procedura pana la embriotransfer in cazul nostru?
Cam astea mi-au venit in minte acum. Restul pe parcurs.
Multumes anticipat pentru raspunsuri.
bombi spune:
ana, eu nu as zice ca PBD e o altenativa la PGD. Face parte tot din categoria analizelor pre-implantare (PID). Faptul ca se efectueaza inainte de a avea loc fertilizarea o face legala si in tarile in care analizele pe embrioni sau selectia embrionilor nu este permisa.
Apreciez meticulozitatea lui PK de a va pune sa repetati cariotipul si aducerea dr genetician la consultatie. Tinind cont ca sansele de reusite la PGD sint totusi mici (aprox 17%), ar putea sa va recomande sa incercati natural in continuare, daca ai curajul sa mai treci peste un numar de chiuretaje.
1. Eu nu fac PGD la PK, fac in Cehia, nu pot sa te ajut cu informatii specifice despre PK
2. Ar trebui sa fie cel putin 15 ovocite ca sa aiba sens sa faca PBD, deoarece teoretic doar 30% au informatia genetica corecta . Din faptul ca ai reusit sa ramii insarcinata natural de 3 ori anul trecut, deduc ca alte probleme nu aveti, asa ca nu ar tb sa fie probleme in a obtinute mai multe ovocite. Bineinteles, tb evaluat riscul de hiperstimulare.
3. Analiza dureaza o zi; transferul se poate face normal la 3 sau 5 zile in cazul PBD si la 5 zile in cazul analizei pe embrion cind celula de analizat se extrage in ziua 3
Mi-am mai adus aminte de o posibila intrebare pt genetician
- se poate diferentia la PID intre cariotip normal si translocare reciproca?
Eu am facut deja 4 stimulari, un PGD fara transfer, urmeaza PGD2
samira33 spune:
bombi,draga mea,da patimesti si tu nu gluma.
faci la Zlin???
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
1 FET nereusit
urmeaza FET 2
bombi spune:
samira, multumesc de explicatiile cu FETul. Pe mine ma indusese in eroare forma de prezentare a estrofemului (28 bucati intr-o casetuta rotunda) si am crezut ca sint folosite si pe post de contraceptive si nu intelegeam ce folicul ar fi de spart. Ma lamuresc eu in curind...
Eu fac la Institul prof Zech din Pilsen.
Apropo, tu cind dai startul?
craciunita_ spune:
salut LITTLEGIRL.
Da am stat la Gabriela,super tipa,casa este separata deci poti sa faci nebunii,daca vei continua cu ea este alegerea ta dar pt noi a fost super.BAFTA
otiliad spune:
Buna, am si eu o intrebare pt fetele de la szeged
Mi sa dat o lista de analize pentru anestezia generala si nu stiu ce sa ii spun la dr cardiolog sa imi faca, mi se cere electrocardiograma si examen de medicina interna
tannoo25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui otiliad Buna, am si eu o intrebare pt fetele de la szeged Mi sa dat o lista de analize pentru anestezia generala si nu stiu ce sa ii spun la dr cardiolog sa imi faca, mi se cere electrocardiograma si examen de medicina interna |
hi,
pentru fivurile de la szeged, noi am avut doar electrocardiograma, pe care dr a scris ca pacientul poate fi supus anesteziei generale.
succes!
ana.iordachi spune:
Cristina,nici nu stii cat iti sunt de recunoscatoare pentru toate aceste informatii. Va trebui sa ma documentez mai mult legat de aceste proceduri pentru a le intelege deoarece, eu fiind la inceput de drum, am multe lacune. Sincer si eu imi doresc foarte mult sa am curajul sa mai incerc pe cale naturala si sa evit toate aceste proceduri.
Vreau in schimb ca prin controlul la Budapesta sa fiu sigura de sanatatea aparatului meu reproduator si de tipul de translocatie pe care il am si totodata de sansele de a avea o sarcina ok pe cale naturala. Am decis sa plec in afara tarii pentru ca la noi in Romania genetica e la inceput de drum, iar medicii de aici nici nu prea isi dau interesul sa te ajute. E trist, dar asta e realitatea.
Ana
luisianadsd spune:
si eu am doar EKG si nu mi-au cerut mai mult.cand ve fi la szeged?
dana
1extrauterina
1 fiv "nereusit"
samira33 spune:
bombi,eu fac FET pe ciclu natural...voi avea doar un Ovitrelle de administrat si apoi tratamentul de sustinere.
pe 3 Mai plec la Buda insa ziua ET va fi la 7 zile de la administrarea HCG-ului...in jur de 4-5-6 Mai,dupa caclulele mele.
o saptamana buna tuturor
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
1 FET nereusit
urmeaza FET 2