Puiuti de Sept-Oct 2011 (29)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Lore.. , multumesc.. sigur o sa ma doumentez si eu mai temeinic pana voi lua o decizie...

Maryyan.. nu influienteaza bebele.. mai ales ca in per sarcinii cosmarurile sunt mai frecvente si oarecum normale, luand in consideare miile de griji pe care ni-i le facm din orice

17+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatos !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Lore nu-ti contesta nimeni deciziile, eu pur si simplu nu vreau sa ma leg la cap. Fiecare mamica face ce crede ca este mai bine. Nu este o singura regula de crestere a copiilor.

bujo mami de Filip si 17+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

Citat:
citat din mesajul lui bujo

Eu numai de spalat scutece n-am sa am timp si chef. Plus ca am mari dubii ca-si vor pastra proprietatile dupa spalat. Si daca pe cele cu pipi le pui la masina si le-ai spalat, pe cele cu caca trebuie intai sa le cureti grosul sa nu se infunde masina de spalat. Asa ca mai bine ma lipsesc.

intr-adevar scutecele astea au un dezavantaj la capitolul "confortul mamei". eu mi-am propus sa incerc totusi, nu garantez insa succesul...

eu am inceput sa ma informez despre scutecele lavabile dupa ce am reusit sa inlocuiesc absorbantele Always (de la care , scuzati, pur si simplu ma opaream) cu niste absorbante din bumbac (sunt la fel ca absorbantele normale numai ca nu sunt facute din granule ca Always ci din fibre naturale). diferenta a fost pentru mine imensa si m-am gandit cum saracii copii stau 24/24 ore timp de 2 ani in oribilitatea aia de scutec plin de granule si plastic.... :) cam asta a fost pt mine.

stiti cum e .... fiecare cu piticii lui.

Lori 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Citat:
citat din mesajul lui loredanar

M-ai intrebat si de unde le iau . Sunt destul de multe magazine de profil acum in romania. Am dat link-uri mai sus de la magazinele la care m-am oprit eu. Sunt cam cele mai populare, am auzit numai lucruri bune despre proprietaresele magazinelor. Sper ca nu se considera reclama - n-am nici o treaba cu ele. :)

Lori 18+

Lore , intreb si eu ca tuta...nu ti-ar fi mai usor cu astea clasice? pampers?

Oana 14+
Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem un sanatos si la termen!

Mergi la inceput

exact bujo. fiecare parinte ia deciziile le care el le considera potrivite si intr-un final toate sunt bune pentru ca duc la fericirea copiilor.

Lori 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanaiasi

Dupa calculele mele au ar trebui sa intru in prenatal la inceputul lui iulie ...ceea ce insemna jumatate de an de lucru efectiv. Medicale nu mi-am luat pana acum ...deci ma astept doar la 11 zile de CO. Ceea ce e ok pana la urma ...as intra in concediu pe la mijlocul lui iunie!

E de bine

Oana 14+
Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem un sanatos si la termen!

eu am zis sa vin la munca cat mai mult pot... imi propun sa stau acasa numai din aug, dr de familie a zis ca din iulie sa stau acasa.. ca asa ar fi bine, acum voi vedea...
Daca o sa reusesc sa imi scurtez prg de munca si daca o sa imi dea dr 1 sapt de medical pe luna, eu zic ca ar fi f ok.. si nu as avea stres f mare..
Dar in functie de cum voi fi voi vedea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Despre ce absorbante vorbesti? Eu nu pot folosi nicicum Always ca ma oparesc ca si tine, mi se pare plastic curat. Folosesc in schimb Bella cu suprafata de bumbac si e ok.

Cat despre scutece, daca zici ca-s naturale si absorb bine e ok, dar eu nu cred ca pelincile clasice sunt o alternativa mai buna. Sunt ele din bumbac, dar odata udate, pastreaza umezeala pe pielea copilului si se irita. Dar e parerea mea personala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

confirm si eu ca zilele de concediu de odihna se calculeaza raportat la numarul de zile efectiv muncite. si eu am avut surpriza asta, mi-am lasat zilele de CO inainte de prenatal si m-am trezit ca am mers mai mult la serviciu decat mi-am propus. tot a fost o situatie buna, am avut colege care au fost puse sa dea banii inapoi pe zilele de concediu luate in plus.

loredanar, imi poti spune, te rog, ce fel de absorbante de bumbac ai cumparat si de unde? si eu am o mare problema cu absorbantele de plastic. cand ma gandesc ca iar ma asteapta 6sapt de lohii imi vine sa-mi iau campii, nu am suportat decat vata si a fost ff greu. multumesc!

mami de strengarel dulce Rares Mihai si surpriza 12+
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_b spune:

Citat:
citat din mesajul lui seidana

o sa folosesti scutece lavabile? stii ceva mai multe detalii? si pe mine ma bate gandul insa al meu a zis ca nu-s normala daca vreau sa spal si sa usc scutece..insa ma gandesc ca as putea folosi in paralel cu cele normale..si oricum ma voi plictisi acasa
De unde le iei..

offf ... seidana ... tu asa crezi?!? ca te vei plictisi?!? in primul an? sau chiar in primii doi?!?
serios intreaba si celelalte mamici ....
nu prea ai cand sa te plictisesti. decat daca ai bona si femeie in casa, si una dintre ele sa faca si mancare.
pai in primele luni, cand nu ei alapta, vei sta cu bb, te plimbi, te joci, ii citesti, te minunezi de el/ea, in putinele momente cand nu vei sta cu el/ea, vei strange prin casa, curatenie, spalat, calcat (mai mult decat acum), cand nu vei strange, poate vei face mancare pt voi, cei mari, cand nu vei face asta, vei citi informatii despre ce, cum si cand ai de facut (inclus si forumul aici) si cand nu vei face nici asta cu lacrimi in ochi te vei ruga disperata dupa cateva momente de somn si liniste ... si n-am zis nimic de trezitul din 2 in 2 h noaptea si colici ce sadica sunt
acum zi-mi tu mie .... unde intre toate astea te plictisesti? si mai vrei si scutece sa le intinzi pe sarma?!?

iar continuarea .... cand va mai creste vei incepe diversificarea, apoi mersul de-a busilea, apoi mersul in picioare, apoi o iei de la cap cu nopti pierdute din cauza de dintisori ....

si intre toate astea mai pune si mers la medic, controale, stres daca ceva nu e in grafic, raceli (doamne ajuta sa fie doar raceli) cu medicamente si tratamente si morcov in fund pana scade febra ... etc. griji ca e prea mic sa-i dai medicamente ...

mai vrei scutece de spalat si intins?!?

rog frumos mamicile sa ma contrazica

mami de Annelies (30.06.2005) si 13+

Mergi la inceput

oanaiasi cu siguranta mi-ar fi mult mai usor cu Pampers. am si zis ca scutecele lavabile au un mare dezavantaj la capitolul confort, insa am eu un pitic pe creier cu plasticul din Pampers si cu chimicalele din servetelele umede. sunt f multi copii care porta Pampers si inca nu s-a dovedit ca ar provoca nush ce boli - deci nu am argumente solide impotriva lor - e doar o probleme de-a mea personala.

bujo eu imi cumparam de pe net absorbante de la Natracare. sunt multe magazine online care le vand. sunt ceva mai scumpicele insa eu aveam menstruatia de 3 zile, maxim 4 - asa ca nu era un efort f mare. costa vreo 16 lei 14 bucati. dar era mai mare placerea sa le port.

unboticutz cei de la Natracare au si absorbante pt lehuzie - si alea-s cam scumpe dar nah. nu am incercat ce zice bujo - absorbante de la Bella cu strat de bumbac . s-ar putea sa fie bune si alea.

Lori 18+

Mergi la inceput