Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(17)
Raspunsuri - Pagina 9
Doloress spune:
Salutare! A inceput si week-endul meu, haha, ca sambata si duminica cu doi de gat nu prea am cum sa intru, nici sa citesc n-am reusit. Am recuperat ce s-a scris azi, foarte faine discutii, si pe mine ma framanta mult partea astea psi...
ANKA - ai dreptate, depresia e ceva mult mai grav. Ce avem noi e baby blues. Si e normal dupa nastere.
FRAGRANT - unde ai fost la psiholog, aici in Montreal? Imi poti da si mie numarul? Eu nu pot sa accept si pace alta forma de dragoste decat lugu-lugu, si am probleme mari de relationare cu toata lumea din cauza asta. Inca nu sunt chiar paranoica insa nu prea mai am mult. Nu suport comentarii negative, nu suport sa se ridice vocea, nu suport cicaleala, etc.
MITSU - tot respectul pentru tine! Este foarte important sa-ti cresti copii intr-un mediu senin si sanatos, nu ai facut nici o greseala ca ai ales sa fii mama singura, daca asa ti-a dictat inima. Greseala e cand ne ignoram cu buna stiinta sufeltul si inima, tributari unor conceptii si mentalitati invechite. Mai devreme sau mai tarziu sentimentele alea negative suprimate ies la iveala, si cateodata se ajunge mult mai rau. Si copii simt atat de multe si atat de bine, cateodata mai bine decat noi! Au o intuitie fantastica care se pierde incet incet pe parcursul vietii, sunt mult mai puri si mai inocenti, mult mai in contact cu spiritualul din noi. Si ne simt imediat si orice lacrima a sufletului nostru pe ei ii raneste inzecit. Pentru ca ei nu stiu sa si-o explice si bineinteles ca se invinovatesc.
Deci tot respectul meu ca ai ales sa-ti asculti sufletul, mai ales ca esti o mamica asa de tanara, ma enervati la Odiseea asta cat sunteti de tinerele toate si unele si cu doi copii!
Cu dezvoltarea te inteleg, al meu a fost tare incet din punct de vedere motor, din cauza prematuritatii. Exact ca al tau, a stat in fundulet tarziu, pe la 8 luni, de-a busilea a mers la un an, in picioare la 15 luni. NU m-am impacientat prea tare pentru ca aici e o atmosfera mai relaxata si mi se zicea peste tot ca e normal. Bine, ma mai rodea cate o indoiala, mai ales cand vedeam colegii lui de Odissee, dar imi trecea repede.
Deci mamicile de prematuri, va rog eu frumos, sa nu va ingrijorati prea tare daca bebelusii nu fac cutare sau cutare lucru, dupa majoritatea. Sunt niste balize, medicul stie mai bine, un medic bun. INtrebati mereu medicul si o sa va zica, si mai ales, nu ascultati toate babele si vecinele care zic ca bebelusii lor la 7 luni recitau Luceafarul si participau la maraton. In primul rand, considerati mereu varsta corectata, aia e varsta corecta a bebelusilor prematuri.
Cu vorbitul Patrick al meu n-a vorbit nimic pana la 2 ani, De la 2 ani a inceput, pe la 2 ani si trei luni asa, prin vara, am observat cel mai mare progres. A inceput sa-i turuie gura si nu-l mai putem opri. Face si niste poante ca mori de ras.
Cu rasul - Kevin v-am zis ca a fost happy baby din burta, asa l-au numit asistentele in spital, dupa ritmul cardiac si vad ca asa a ramas si-acum. Cartile spun ca nu au cum sa zambeasca social, cu adresa decat dupa 2 luni. Ca zambetele dinainte de 2 luni sunt numai din cauza gazelor din burtica. Acuma insa al meu pe bune ca zambeste cu adresa de vreo doua saptamani, deci de la o luna. Cum vorbesti cu el putin, cum il bagi in seama gata, e cu gura pana la urechi. Mai ales la frate-su desi asta il mai si altoieste, ii ia suzeta, i-o baga cu forta. Nimic, bb K e topit dupa Patrick si-i zambetste de cum il simte prin preajma. De ras cu hohote si-al meu rade prin somn, chitcaie, asa ca un soricel , inca nu stiu daca e ras sau altceva.
Cu statul pe burtica- nici pe asta nu-l pun si nici pe frate-su nu l-am pus si cred ca de asta a mers asa tarziu de-a busilea. Dar pur si simplu vomita tot daca-l pun. Sta asa pe noi, dar nu pe plan drept.
GABI- of, ce experienta oribila cu liftul! Si mai oribila insa experienta cu psihologul, vorba lui ZIKI, pana si bunica ar fi interpretat altfel desenul ala!
Stai linistita cu Ilinca, poate e o fire mai independenta, al meu e tare bucuros cand il tin de mana si ii vorbesc, asa de la distanta. Cateodata pur si simplu ma respinge, cu piciorusele asa si-l pun in bouncerul lui si imi trage cate un zambet.... ca si cum, In sfarsit mami, ai inteles!
Si mai zi de nepotica ta, cu medicament a incetat voma? Ca eu tot ezit sa-i dau, doctorul mi-a zis ca daca ia bine in greutate si nu plange sa nu-i dau. Cum eu sunt impotriva medicamentelor de orice fel, am zis OK. Insa sincer am momente cand ma apuca disperarea. Vomita dupa fiecare masa, orice-as face. Aseara a vomat si cat statea la san! Sugea si voma in acelasi timp. E mult mai rau decat la Patrick. Ieri ne-am oprit pe autoruta, la 100 si ceva de km la ora, ca a vomat si ei stau amandoi in spate, eu n-am loc acolo intre ei. Asa ca ne-am oprit, am pus pe avarii si m-am dat jos la el ca se ineaca si nu poate respira. Asta dupa vreo ora de la masa! Nici singur nu-l pot lasa pe nicaier ca se ineaca urat de tot.
Am tinut si regim fara lactate si nu vad nici o ameliorare.
LORICH - pupacim Robertelul, ca vad ca e mai sensibil, fetele sunt mai rezistente... Al meu are trauma cu mersul meu la spital. Azi am fost la doctor, i-am zis ca ma duc la doctor si a facut criza, ca sa nu ma duc ca apoi raman acolo, desi i-am zis de o mie de ori ca nu mai raman acolo, nu-l puteam linisti. Adevarul e ca i-am ami zis odata ca nu raman si pana la urma am ramas, deci ce sa mai creada bietul copil.
MAIMUTICA - sa vezi ce distractie e la noi, cu doi pe la cumparaturi. Am fost ieri vreo 4 ore. Ne-am descurcat, dar greu, greu, pana am iesit din casa. Sa stii ca e cateodata mai greu cu astia mai mari, care vor ba una, ba cealalta, ba pe jos singuri, ba in carut, etc.
Felicitari proaspetilor crestini, Eduard si Catalina, vazut pozici cu Eduard, foarte prezentabil domnisorul oltenas! Si mie imi place cum se uita cu jind la tort.
La multi ani bebelusilor care implinesc lunite astazi!
fluturas2010 spune:
buna seara....
am fost la pediatrul care se ocupa de Clara de la nastere..si exact ce am crezut si noi...reflux gastro-esofagian..i-am explicat de controalele pe care le-a facut , de eco, cum cerea sa pape si i se facea scarba cand bagam biberonul sau sanul, cand ii picuram fierul, vigantolul,ma rog..si cica exact asa se manifesta, vrea mancare dar stie ca poate va voma si se abtine...
astazi parca de frica medicilor a mancat mai mult si nu a mai vomat deloc
in rest e bine mersi..dar cum sa calmam mamica...
acum m-am linistit si chiar i-am spus ca ar fi frumoasa daca nu ar plange...si..parca si colicii astazi ne-au lasat..Doamne...sa nu cobesc...
am intrebat de vaccin si mi s-a spus ca toti pediatrii din toate tarile fac vaccinul in functie de varsta cronologica a bebelusului si nu de greutate...
fluturas2010 spune:
Mimo, lasa ernia ombilicala asa cum este..se rezolva de la sine in scurt timp..nu te lua dupa toti pediatrii...
madalina_m spune:
Mai fetelor, nu se muta nimeni pe FB. Acolo doar ne uitam la poze pt ca se pot pune mai multe decat pe Picasa. discutile aici au loc!
Noi ne chinuim sa tinem piciu treaz. A mancat la 8 si vreau sa il tin treaz pana la 10 jumate, baie, papa si abia apoi somn. A bagat 4 ore de somn de la 4 la 8 si daca il mai las nu mai doarme nimeni la noapte/
Cu ajutorul lui Dumnezeu, al Sf. Stelian si al Sf. Nectarie, de data aceasta sunt mamica
Doloress spune:
FLUTURAS - ma bucur ca te-ai linistit! O sa fie bine, ai sa vezi, nu e un capat de tara. Uite eu cu amandoi la fel am patit. Reflux - amandoi, diagnosticat de doctor. SI la Kevin e rau de tot. Dar imi ia in greutate, mananca in continuare, deci ce sa facem, mergem inainte si asteptam sa se maturizeze si sistemul lui digestiv. Pastile ar ajuta, am inteles, insa uite ca nu ma induplec sa-i dau. Nici lui Patrick nu i-am dat si a fost OK.
MADALINA- eu nu fac vaccinul asta. Si eu sunt de parere cu cat mai putine vaccinuri, cu atat mai bine. Patrick a facut de doua ori gastro, pe la 1 an. Au fost primele lui boli. NU pot zice ca a fost floare la ureche, insa nici de speriat. Mi-e frica pentru asta micu, va merge in Romania la 6 luni, nici nu vreau sa ma gandesc sa ajung pe-acolo cu el in spital... dar asta este, cu Dumnezeu inainte. Doctorul mi-a zis cand am mers cu PAtrick in Romania, atentie ca o sa faca gastro - de la schimbarea mediului, schimbarea bacteriilor, schimarea apei. Si a facut cand am ajuns in Germania (ca atunci ne-am dus intai prin Germania, la socrii) apoi cand am venit din Romania, aici in MOntreal, ca era alta schimbare.
Noi doi cei mari am facut in Romania. Am zacut ca leguma vreo saptamana cu diaree si voma continua, am crezut ca mor efectiv.
gabivalceanu spune:
DOLORESS, nepotica mea lua medicamente calumea, ca sora-mea nu mai suporta sa-i vomite mereu... daca vrei, o intreb ce, orientativ... daca tu rezisti, nu-i da.
Eu am chinuri mari cu fifi mica... cred c-o doare burtica, nu stiu ce sa mai cred, cind suge, ia sinul, bea o gura, il scuipa, iar ia, iar scuipa si tot asa se munceste... Initial am zis ca o veni mult si i-e frica sa nu se inece... dar asa face pina la final... De vreo luna face asa figuri... nu mai stiu ce sa zic, in greutate ia f bine, un kil si ceva... nu-i dau mai des de 3 ore niciodata... Cu somnul..vai mama noastra, vrea sa doarma, dar nu reuseste, trebuie leganata, tinuta in brate... cum o pun jos, cum deschide ochii si isi cauta minutele si incepe foiala... si se tezeste...si-o da in plins. De multe ori s etrezeste si-n brate, deci pica povestea cu e invatata in brate. Ii forfote burtica crunt, se aud tot felul de zgomote si simt la mina miscari masive, d-aia zic c-o fi de la burtica... Plus 6-10 caca pe zi... aposi si cu mucus... N-am vorbit cu pediatrul... ca n-am chef iar de supozitiile lor si bilbielile lor... Vom vedea. Pupi.
G
kitzy spune:
Salutare!
Raportez un Andrei de vreo 65 cm si 5,700 gr So, is o mamica happy. Rade si gangureste de cate ori te uiti la el, ii cuminte pe pat, in scoica, in patut, adoarme seara singurel, papa max de 2 ori noaptea, si afara doarme si cate 4 ore in carucior, deci nu-mi vine sa cred c-am fost binecuvantata cu un copil asa cuminte
Mimo spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Doloress .... Deci mamicile de prematuri, va rog eu frumos, sa nu va ingrijorati prea tare daca bebelusii nu fac cutare sau cutare lucru, dupa majoritatea. Sunt niste balize, medicul stie mai bine, un medic bun. INtrebati mereu medicul si o sa va zica, si mai ales, nu ascultati toate babele si vecinele care zic ca bebelusii lor la 7 luni recitau Luceafarul si participau la maraton. In primul rand, considerati mereu varsta corectata, aia e varsta corecta a bebelusilor prematuri. .... Cu rasul - Kevin v-am zis ca a fost happy baby din burta, asa l-au numit asistentele in spital, dupa ritmul cardiac si vad ca asa a ramas si-acum. Cartile spun ca nu au cum sa zambeasca social, cu adresa decat dupa 2 luni. Ca zambetele dinainte de 2 luni sunt numai din cauza gazelor din burtica. Acuma insa al meu pe bune ca zambeste cu adresa de vreo doua saptamani, deci de la o luna. Cum vorbesti cu el putin, cum il bagi in seama gata, e cu gura pana la urechi. Mai ales la frate-su desi asta il mai si altoieste, ii ia suzeta, i-o baga cu forta. Nimic, bb K e topit dupa Patrick si-i zambetste de cum il simte prin preajma. De ras cu hohote si-al meu rade prin somn, chitcaie, asa ca un soricel , inca nu stiu daca e ras sau altceva. .... Mami de Patrick(29.04.2008) si Kevin (10.02.2011) Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim! |
Da, si eu ma mai trezesc cateodata si il compar cu bebei de varsta lui cronologica si nu corectata, desi n-ar trebui. Dar imi revin repede. De exemplu, zilele trecute, citeam de bebei care apuca jucarii si ma gandeam cand o face si piciul meu asta?. Si el dragutul dupa cateva zile a inceput sa traga de una din jucarii, ca s-o linisteasca pe mami :)
Despre zambetul de la nastere n-am citit ce-i drept, dar sa va zic cum zambea al meu: zambea doar cand ii vorbeam, mai exact cand il rugam sa-mi zambeasca. Si prea s-a intamplat de multe ori ca sa cred ca a fost pura coincidenta. Si al meu are rasul ca un chitait, dar sigur e ras.
Luca Alexandru, mica mea comoara
Shines spune:
Buna dimineata!
haideti sa bem cafeaua
azi e zi plina. imi vine soacra in Bucuresti,sa mergem la spital cu ea,s-a pricopsit cu o glanda tiroida marita si se simte rau,are bilet de internare la Parhon. daca tot vine aici,am sunat-o aseara pe invatatoarea lui Cami si am invoit-o o sapt sau cat e nevoie. dupa ce m-am asigurat ca e cu lectiile la zi, ba chiar sunt cu vreo 3-4 lectii in fata,voi face eu lectiile cu ea zilnic. sunt fericita ca am copii acasa..dar sunt si trista din cauza soacrei..totusi, nu as vrea sa fie bolnava si stiu ca sufera cumplit in spital.
asa ca imi voi impartii timpul intre copii,spital..lectii de innot si tennis cu Cami..o sa avem actvitate
sa aveti o zi frumoasa
se anunta ploi
Simo - mamica de pui scumpi , Camelia(2002) si Eduard Matei(2010)
ziki spune:
Buna dimineata, si multam de cacafica (tot fara zahar si fara lapte pentru mine)
LA MULTI ANI ROXANA aka sunshinerox!!!
sa fii iubita!
La multi ani frumosi si IRINA de Bebelusi
apoi... ma duc sa citesc din urma
o zi frumoasa tuturor!
Copilului mic da-i radacini, celui mare– aripi sa zboare
sanziana de pestisori flavia [19.03.2006] si felix [26.02.2011]