Brumarei si Craciunite nov.dec.2011 (6)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns albertje spune:

hey ambramburika ,tare faza cu italienizarea limbii romane ! c imaginatie pot avea copiii! isteata foc micutza ta .

vine bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Daaa, isi inventeaza unele cuvinte de te strica rasul. Stii vanzatorii aia ambulanti, negri, de nimicuri (sosete, brichete, bratari, ocelasi de soare etc.; sunt si pe la voi??)? Vorbeste exact ca aia ... jumate bine, jumate inventeaza. Din punctul asta de vedere chiar nu-mi fac probleme, se face inteleasa in orice situatie si cu oricine.

Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.

Se tu sentissi come mi batte il cuore,
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bpaula spune:

Salutare fetelor,

sunteti prea vorbarete pentru mine
Abia de 30 min am ajuns si eu de la munca si am pus sa fac niste pastrav la cuptor ca mor de foame. Am inceput sa am o senzatie de greata aproape continua dar suportabila. La Marius am vomitat rau de tot pana in saptamana 14 si apoi numai dimineata pana in saptamana 20. Sa vedem cum o fi de acum
Astazi m-a durut f rau capul si acum vad ca ma doare un pic si burta dar sper sa nu fie nimic.

Las si datele mele daca are cineva timp sa le treaca UM 19.02.2011, DPN 26.11.2011, Marius nascut pe 04.02.2009 prin cezariana

Mi-a ramas in minte ca a zis cineva de nastere normala dupa cezariana, si eu aveam in gand asta. Astept sa vad ce zice medicul dar ma tem de deziluzia pe care am avut-o data trecuta dupa un travaliu asa lung si greu cand am sfarsit la cezariana.

Ina sper sa fie bine si sa fie doar o intarziere.

Mergi la inceput

paula - esti pe lista . Ralu spunea de nastere naturala dupa cezariana. Eu sunt singura asa speriata de nastere naturala de vreau cezariana? Fetele cu cezariana, fara polemici, cum e?

Ia sa strig un pic catalogul ... firicel (tot cu socrii?), roxana, arleza, iuliaC, emily, rania, dana, rux, bianca, carola , iulia77 ????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Abramburika nu pot sa fiu impartiala in ceea ce priveste cezariana, pt mine toata nasterea a fost un cosmar care se putea termina urat, am avut o ceriana de urgenta dupa vreo 27 de ore de travaliu si vreo 5 de impins, plus forceps si vacuum. Problema este ca au asteptat prea mult si am avut probleme si eu si copilul, pe mine m-au mai operat o data, bebe a avut apgar 6, spitalizare o saptamana..mi s-a parut tare greu cu cezariana. Din pacate cred ca si acum tot c-section o sa imi faca, nu cred ca se aventureaza nimeni cu mine sa ma sustina sa nasc vaginal, trebuie sa dicut cu medicul, dupa aventura urata de randul trecut am schimbat spitalul si medicul (desi medicul care m-a urmarit pe mine in sarcina nu are nici o vina, am nascut cu altcineva, cel care era de garda atunci).

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator and 6+

Mergi la inceput

Ooofff, cate ai mai patimit. Eu eram ff speriata de cezariana (bine, nici acum nu-s convinsa de tot) la celelalte sarcini. Prima nastere a fost tare frumoasa, desi travaliu lung (12h). Insa am avut epidurala inca de la inceput pe toata durata travaliului (3 doze) si a fost nemaipoment. Iar nasterea in sine, o usurare, frumos, copilul pe piept, ca in filme! Exact o usurare am simtit.

La a doua insa, travaliu de 10 ori mai intens, desi a durat la jumatate ca timp, epidurala nu mi-au pus-o de la inceput (ca nu se putea, nu eram dilatata cat trebuia), contractii extrem de dureroase. Bb nu era bine, nu cobora, ma puneau sa fac fel si fel de miscari pe-acolo, nu ma dilatam ... cand s-a putut pune epidurala, da, am reusit sa ma relaxez cumva. Si nasterea in sine a fost in mai putin de 2 ore. Insa, cand a iesit bb nu am mai simtit acea usurare de la prima nastere. Poate starea asta s-a accentuat si pt. ca bb avea probleme, nu l-am avut langa mine, piele pe piele dupa tot acest chin. Nu stiu, psihic a fost tare greu.

Sa vad cum evolueaza sarcina, ce zice medicul, cum ma simt, daca imi fac curaj pt. o alta nastere naturala (pe undeva as vrea, ma sperie totusi ideea de cezariana).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albertje spune:

ambramburika ,inca nu i-am vazut pe aici ,dar stiu de vanzatorii aia amblulanti de la paris.la turnul eifel te abordeza cam fortat .turuie intr-una si chiar de nu le dai atentie .insemna ca fetita ta e buna la relatiile cu publicul ,daca e asa vorbareata.

ma incumet si eu si dau dnp pt listutza. um 14.02,dnp 21 noe.

in ce priveste ceilalti copii ...observ ca sant cea mai harnica mamica si cu copiii cei mai mari !sept´98 si sept´08!

vine bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca77 spune:

pai daca tot se striga catalogul sa raspund si eu prezent! intr-adevar ma gandeam si eu la unele fete pe care nu le-am mai "vazut" de mult prin zona

altminteri, v-am citit cumintica, pe reprize, dar greu de tinut ritmul cu voi!

nu stiu cum reusiti voi dar eu sunt mai schimbatoare decat vremea. Ba mi-e rau de nu mai pot (greata, arsuri, insomnie), ba mi-e bine si atunci incep sa ma sperii ca mi-e bine (mai precis mi-e teama sa nu se opreasca sarcina fara nici un motiv). Ce ti-e si cu traitul in incertitudini, fara control! hai ca ma opresc pana nu ma apuca filozofatul

Albertje, welkom bij ons. Hoe gaat het met jou?

ati mai fost careva pe la echo fetelor? dati-ne vesti bune ca sa ne hranim si noi cu ele

7+

www.psychosomatics.be

Mergi la inceput

albert - asa, asa ... turuie intr-una si Silvia. Da' e mai bine asa si o cred intr-adevar!!

Te trec imediat pe lista.

Da, cred ca da, esti cea mai harnicuta mamica, sa iti traiasca copilasii! Cat priveste "vechimea" (nu-i spus cu rautate), lia are un baiat de 18 ani, asa am inteles eu. Iar ca si nr. de copii, eu sunt la a treia sarcina, dar sunt mami-n cer si pe pamant , cum zicea o mamica de la sb de ingerasi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bpaula spune:

La mine dupa cum am zis mai sus travaliul a fost lung si tare greu, cand mi-a facut anestezia pentru cezariana am putut in sfarsit sa respir.
Cezariana a fost OK, nu am avut complicatii, nu a curs nimic de la ea, la o saptamana era inchisa. L-am alaptat pe Marius in brate mereu, cam la 36 ore dupa operatie a supt prima data colostru. Acasa n-am avut ajutor pe mami decat 2 saptamani si apoi cand venea sotul de la servici. Deci m-am recuperat foarte usor.

Si totusi cezariana e o operatie care poate avea complicatii. Daca ar fi sa zic ce as alege daca as da timpul inapoi as alege tot sa nasc natural.
Pentru prima a fost crunta dezamagirea imediat dupa operatie, nu am fost pregatita psihic sa nasc prin cezariana.

Acum ma tem de acea dezamagire, plus ca nu stiu care a fost exact problema atunci. O sa vad ce zice si medicul.

Mergi la inceput