ce facem ? suntem purtatori

ce facem ? suntem purtatori | Autor: gabriela_tutuianu

Link direct la acest mesaj

buna

ne dorim fiv cu dr albu dragos , dar ne lovim tot mai rau de probleme . am descoperit ca suntem puratatori sanatosi de virus b . oare mai putem face fiv?

vom avea discutia sta cu medicul dar pana mergem la el am asa mari emotii.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns goldi spune:

Da, fara probleme.
La nastere vei face un tratament pt bebe si probabil vei face cezariana .

"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 5ab1na spune:

si probabil nu-ti va congela embrionii ramasi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Citat:
citat din mesajul lui 5ab1na

si probabil nu-ti va congela embrionii ramasi.

nu a spus ca are hepatita B ca sa nu-i congeleze embrionii ramasi.

a spus ca are virus B, cred ca s-a referit la streptococul B.

la hepatita B e alta poveste, nu ar avea voie nici sa alapteze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

avem amandoi virus hepatic b prezent . toate testele hepatice sunt bune , electroforeza , doar antigenele sunt pozitive reactive ( el 229 chiar putin peste limita max admisa , eu 5038 deja mai mare dar fara hepatita ) . asa ca asteptam intalnirea cu domnul doctor si imi fac asa mari probleme stiind ca batalia este oricum 99 , 9 % pierduta .

avem probleme legate de psermograma - criptozoospermie - o azo cu ceva spermatozoizi vii - vreo 17 buc , toti cu modificari . asteptam sa strangem tot dosarul sa vedem - ce vom mai descoperi - doamne fereste !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

daca au iesit antigenetele pozitive la amandoi, atunci trebuie sa stii ca poti face fiv dar nu poti congela embrionii ramasi, iar dupa nastere nu poti alapta ca sa nu transmiti copilului virusul.

daca ai fi avut streptococul B era valabil ce a scris goldi.

mesajul tau initial nu a fost clar, de aceea fiecare a presupus altceva.

Mergi la inceput

nici nu mi-am dat seama. eram obisnuita cu expresia "purtator sanatos". nu stiu care e expresia la streptococ b:)
eu am facut urmatoarele analize: Anti-Hbs, Anti-HBc totali, Anti-Hbe, Ag-Hbe, Antigen pt virus Delta, ADN viral hepatita B (viremia), IgM pt hepatita B
cu acestea facute am mers la un doctor gastroenterolog care a facut si ecografie la ficat si a declarat ca sunt purtator sanatos. nu a vrut sa puna diagnostic de purtator sanatos pana nu a vazut viremia si markerii virali.
bafta multa

si din ce mai stiu, in romania la viremie de peste 100.000 de copii ale virusului se da tratament. sub 10.000 de copii ale virusului se pune diagnostic de purtator sanatos. intre 10.000 si 100.000 se da tratament cu antivirale, nu stiu care sunt toate dar sunt mai multe. din ce am inteles la peste 100.000 de copii ale virusului se da direct interferon.
se face si analiza pt virusul delta pentru ca, se pare, deseori pot coexista, fiind destul de grava varianta. dar nu-ti fa probleme, pt ca din cate am citit se pare ca antigenul pt B dispare si ramane asta pentru D prezent si, din cate am inteles, te simti destul de rau.
vorba unei matusi de-a mele, daca nu esti galben ca bostanul, nu ai hepatita. ai virusul, esti purtator, din pacate, dar nu ai hepatita, virusul nu se inmulteste si nu-ti face rau. din aceasta cauza, esti denumit purtator sanatos.
sotul meu nu are. eu habar nu am cand am intrat in contact, banuiesc ca de pe la vreo operatie gineco din asta. la mine doctorita a fost de treaba si a presupus ca e f posibil sa dispara cu timpul pt ca am avut viremie mica.
virusul se inmulteste daca Ag-Hbe iese pozitiv, si cam atunci este vb si de hepatita.
"din popor" in schimb se spune ca daca ai transaminazele ok nu ai hepatita. e posibil sa fii purtator sanatos. dar nu stiu daca te va declara cineva purtator sanatos pana nu faci macar viremia.

si ca sa fiu mai la subiect, vb cu doctorul tau, poate el nu-ti cere sa te duci la un doctor gastro sa-ti puna diagnosticul semnat si stampilat.
eu merg pt fiv la budapesta si de acolo asa m-a trimis: intai la infectioase (acolo sunt hepaticii). cum cei de la infectioase m-au alungat spunand ca nu sunt infectioasa...m-au trimis la gastro unde s-ar trata cronicii. un doctor gastro iti analizeaza ficatul la eco, se uita pe analize si pune diagnosticul. asa e aici in iasi. nu stiu in bucuresti.
si da la budapesta, asa imi da voie sa fac fiv, dar nu mi se vor ingheta eventualii embrioni ramasi pt ca ar putea exista riscul de contaminare in congelator al embrionilor celorlalti pacienti de fiv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabri-ela spune:

gabriela vreau sa-ti spun ca si eu sunt purtatoare de virus hepatic B de vreo 15 ani fara sa fac boala. Sotul nu are. Viremia a iesit 532 copii.
Am facut FIV la Sibiu, am reusit si sunt acum in 21 de saptamani si mai am acolo congelati 4 embrioni. Mie nu mi s-a spus ca nu se congeleaza embrionii ramasi pt ca se contamineaza ceilalti. Mie FIV-ul nu mi-a reusit din prima si am apelat la FET cu embrionii mei congelati. Initial aveam 6 si am ramas cu 4 pe care vreau sa-i folosesc si pe acestia intr-o zi.
Practic nu poti naste decat cu cezariana, la nastere i se face copilului in primele 12 ore de viata vaccinul, iar de alaptat se poate doar daca nu ai rani. Nu se transmite prin lapte ci practic prin sangele care apare de la rani.
Asa ca stai linistita ca sunt foarte multe fete care au acest virus dobandit de cine stie unde(stomatolog, manichiura, transfuzii de sange sau interventii chirurgicale)
Pupici

Mergi la inceput

corect
citisem si eu cu alaptatul si rani. si ca oricum ii face copilului vaccin...
eh...eu n-am norocul de la sibiu...am banuit si ca nu e aceeasi regula peste tot. desi m-am uitat si pe youtube si am vazut cum se pun la congelat si m-am gandit...da, o fi posibil sa-i contamineze cine stie...
mie doctorul de la budapesta mi-a zis ca riscul este mic dar nu vor sa-i puna in pericol pe ceilalti.
poate gabriela t afla si ea ceva de genul sibiu.
bafta inca o data

a si chestia aia reactive si numerele pe care le-ai scris nu sunt viremie si nu indica nicidecum ca esti mai infectioasa decat sotul sau invers. e nu stiu ce reactive laborator. mie nici nu mi l-a afisat. dar eu am facut la synevo analizele. am vazut la altii pe un alt forum de hepatita b chestia asta cu reactive dar nu e viremie, e doar un "zel" al unor laboratoare.
sper sincer sa nu vb prostii dar eu asa am inteles.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uratica spune:

deci..eu am facut fiv si sunt purtatoare sanatoasa de virus hepatita b!si am si reusit!am la purtator 2 bebici!
asa ca nu iti mai fa probleme ptr ca se poate!si am si blastocisti congelati!
intr-adevar se face un vaccin la bebe in primele 12 ore dupa nastere si in functie de cum vei fi tu in cele 9 luni poti sa si alaptezi!asta va decide medicul!
bafta si sa fie cu ochisori!

Doamne ajuta pana la capat!
+7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

multumesc de incurajari. m-am hotarat sa facem viremia desi toate celelate teste au iesit foarte bine . asta ca sa stim ca suntem in regula .

mult succes fetelor cu bb . voi unde ati orefera sa faceti fiv? parerile sunt impartite . aici sau in ungaria?

Mergi la inceput