dinti sparti- Lia, mamici, ajutor!!!!!

dinti sparti- Lia, mamici, ajutor!!!!! | Autor: ariadne

Link direct la acest mesaj

Anunt cu mare durere, tristete si o caruta de nervi(pe tati evident!) ca fetita noastra si-a spart astazi cei doi incisivi din fata!!!!!!!!
Dracusorul in persoana a cazut cu fata direct de asfalt si cum in acelasi timp incerca sa-si dezbrace geaca nu a mai reusit sa se sprijine in maini!
Pana luni cand vom merge la stomatolog val-vartej va rog sa-mi spune-ti daca stiti ce urmari pot fi si ce se poate face in situatia aceasta, pleeeease!!!!!
Imi vine sa ma impusc!!!!! va spun sincer ca am tratat dintii ei cu cea mai mare grija, am chiar o obsesie sa nu aive probleme pe viitor( gen carii)si uite acum ce sa intamplat!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Saracuta de ea! Sfaturi nu ma pricep sa-ti dau, pot sa-ti spun doar ca si Andra are un dinte spart in fata si nu am fost la dentist, nici nu s-a intamplat nimic. Ne-am consolat cu ideea ca poate macar urmatorii o sa fie intregi...
Sanatate multa la printesa!

Cristina, mamica cu burtoaie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadne spune:

Si Andra????? Pai sa le acordam meritul de nazdravani nr.1!!!!
Cristina, eu am impresia ca unul dintre ei se misca, nu pot sa spun cu exactitate caci nu ma lasa sub nici o forma sa ma uit bine !
Si ma innebuneste cu tic-ul pe care la capatat, isi plimba limba tot timpul printre dinti( ca de, acum are ditamai haul intre ei).
Ma gandesc daca este posibil ca in timp sa apara si probleme cu vorbitul, este deja peltica!
Oare se pot reintregi? Se fac asemenea interventii la copii atat de mici?
Sper din suflet sa nu fie probleme cu radacinile !
Fetele astea........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Imi pare tare rau ca Celine a cazut si s-a lovit.
Teoretic probabilitatea ca acei dintisori sa fie fracturati e mica.De obicei in cazuri de acest gen sunt impinsi in alveola si se misca(osul e tanar,moale si foarte "plastic").De aici poate fi senzatia ca dintele a fost fracturat.De cele mai multe ori nu e nevoie de nici un tratament.Da-i sa manance mancare semilichida, pastreaza gurita foarte curata si du-o la un stomatolog sa o vada ca sa ai convingerea ca toate vor fi in regula.Trebuie sa fie si clinici care lucreaza si sambata si duminica.Daca gasesti la farmacie,badijoneaza in zona traumatizata cu o solutie de gura care contine clorhexidina.Va pupam si asteptam sa ne povestesti ce iti va spune stomatologul.

Lia&Andrew

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Ma-ntorc,ca am spus doar badijoneaza,fara sa spun ca poti folosi pentru a badijona zona tumefiata betisoare de curatat urechiusele inmuiate in acea solutie antibacteriana.
,

Lia&Andrew

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

ari, n-am nici un sfat sa iti dau decit o incurajare poate cu un alt exemplu, pe ale mele gigilici care au, amindoua cite un incisiv ciobit, toto in urma unor cazaturi...; eu nu m-am dus la stomatolog, mi-am zis ca daca nu se misca, de lipit nu se mai lipesc, s-au rupt bucati mici din ei, si din fericire se vor schimba cu cei definitivi; despre rupturi mai mari, am vazut la gradi un afis de "propaganda" cum ca daca se rupe un dintisor sa il pastrezi, sa mergi la medic, samd, nu stiu ce ar urma;

dar oricum hai linisteste-te, nu e nimeni de vina, se intimpla si pina la urma nu e chiar grav !
pupicei lui pelticel

Mergi la inceput

Lia, Iris, multumesc de incurajari!
Oricum momentan sunt total disperata, astazi a cazut din nou, se pare ca a facut un pact cu Aschiuta si sa lovit din nou, aceeasi dinti.
Unul dintre ei cred ca este fracturat, se misca serios , a curs sange , iar pe interior gingia este f.tumefiata.
Plange deja ca o doare, maine dimineata sun la stomatolog, sper din suflet sa obtinem programare imediat, aici Lia, daca nu este urgenta de urgenta" ii doare fix in cot!
Acum sunt pe post de gardian, stau in spatele ei tot timpul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

Ari,eu zic,sa nu mai faci nici o programare,ci sa te duci direct la prima ora,de cind deschid cabinetul!
Este un caz foarte urgent,mai,da-i incolo cu programarile lor!

Iti inteleg disperarea,ufff,sper sa fie bine,mititica de ea, tare mi-e mila! Noi inca nu avem dinti sparti,dar avem o carie de ditamai frumusetzea in fata,la dintisori!
Multa,multa sanatate,va dorim !

***Alba***
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=499&cid=78

Mergi la inceput

alba, cred ca asta voi face si sper din suflet sa nu vad vreo fata acra de dimineata care sa-mi serveasca replica cu programarea...
oricum, pana una alta oropax in urechi! nu aud decat "mama- diti(dinti)-aua!".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Nu se poate, din nou??? Asteptam vesti bune Ari, sa mergi maine la prima ora, lasa tu programarea. In caz de urgenta si eu am fost fara programare si sa stii ca nu s-a uitat nimeni urat la mine. Si noua ni s-a intamplat sa stam mai mult la coada cand au venit copilasi loviti si au fost luati inaintea celorlalti, asta e, cu copiii nu poti sti niciodata. Pupici multi la micuta!

Cristina, mamica cu burtoaie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

Ari,ce ati facut la dentist ? Celine ce face,cum se simte ?
Te asteptam,cu vesti bune bineinteles !
Pupici

***Alba***
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=499&cid=78

Mergi la inceput