diaree trenanta

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

danyalo,nu e nicio problema.sper doar sa fie totul ok cu copilul.
are vreo simptomatologie?sau e vorba de ereditate?
si baiatul meu cel mare [6 ani]acuza cand si cand dureri de burta....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyalo spune:

Nu are nicio simptomatologie.Dar chiar azi am urmarit un reportaj la realitatea si despre asta vorbeau. Ziceau ca e rata mai mare atunci cand in familie a existat un caz( la cumnatul meu nu a existat-parintii lui traiesc si sunt spre invarsta acum,fratii nu au probleme deocamdata si sunt mult mai mari decat el).Ziceau ca una din cauze este obezitatea si lipsa de miscare/ sedentarismul-la el nu a fost vb. de asa ceva...era bine facut si genul f. energic. Posibil sa fi fost doar o predispozitie genetica?? Ziceau ceva dr-ii ca ar fi aparut polipii in jurul varstei de 10- 11 ani ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Danylo, trebuie sa gasesti un gastroeneterolog pt. ca exista protocoale pt. astfel de investigatii.
Daca tatal a avut cancer de colon la o varsta atat de frageda copilul are sanse mai mari decat altii sa faca la randul sau, dar evident ca nu inseamna ca 100% va avea si el neoplasm.
Exista un sindrom Lynch , cancer de colon care apare la mai multi membrii ai familiei, in cazul acela se recomanda colonoscopii regulate pt. ca sansele sa apara si la alti membrii sunt ff mari.
In afara de tata a mai avut cineva din familia sa cancer de colon?

In privinta varstei actuale, 5 ani si fara simptomatologie din cate stiu eu (din facultate, repet, nu cunosc protocoalele actuale in gastro) nu se preteaza la colono. Eventual daca exista ceva suspiciuni atunci se fac investigatii, intai se face examen baritat.

Monalac, nu stiu la care toti te referi
Uite aici din DEX:
http://dexonline.ro/definitie/endoscopie

http://medical-dictionary.thefreedictionary.com/endoscopic

Probabil ai mai auzit spunandu-se "endoscopie digestiva superioara" care inseamna gastroscopie. Endoscopia este metoda in sine, iar "digestiva superioara" arata zona tinta.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Xio in familia tatalui copilului nimeni nu a avut sau are cancer...doar bunica din partea mamei lui a avut cancer ovarian la o varsta de peste 60 ani cred.In rest nu au niciun alt caz in familie.
Iti multumesc pentru raspuns f. mult! La orice semn noi suntem f. atenti-toti din familia extinsa!I-l iubim f. mult toti!

Mergi la inceput

azi mi a venit ciclul...am sunat asistenta la care ma programasem si mi a zis ca nu se face colonoscopia in per asta...inca n am reprogramat,ca tb sa vad cand ma pot invoi si eu si sa aiba si sotul tura libera...
deja apucasem sa beau juma de l de apa cu fortrans,dar mi se pare scarbos rau,nu stiu cum naiba as fi reusit sa beau 4 l!!!!
l am dizolvat si pe celalalt,ca sa l pun la rece,acum tb sa l arunc....s au dus naiba 40 ron!

Mergi la inceput

Mona...lasa-i incolo de 40 de lei!Reprogrameaza nu ceda!Mai bine sa fie totul ok !Nu stiu cum e fortransul... dar daca trebuie forteaza-te si bea-l!Bafta multa!Tin pumnii stransi!

Mergi la inceput

danaylo,o sa incerc sa ma reprogamez,desi tb sa coincida tura libera a lui barbate meu cu ziua mea libera[vineri].
voiam sa te intreb,cumnatul tau avea diaree in fiecare zi?

Mergi la inceput

Da .

Mergi la inceput

de 2 nopti ma trezesc sa merg la baie[pt defecare],desi,ciudat,nu sunt deranjata la stomac.o sa sun azi sa mi fac o reprogamare.

Mergi la inceput

gata,m am programat pt joi,22 aprilie.iar marti o sa mi fac si o eco.

Mergi la inceput