Hingherii - unde ii gasesc?
Raspunsuri - Pagina 32
Andries spune:
Exact asta se intampla: se comunica onor guvern si parlament ca "asa nu se mai poate". Punct. Si ca un bun platitor de taxe ce sunt, voi continua sa merg la serviciu si sa-mi platesc taxele, fara sa intru in greva fiscala sau mai stiu eu ce si voi continua sa scot in evidenta situatia actuala pana in momentul in care autoritatile se vor urni.
Pe lista mea de prioritati in top am alte actiuni civice decat "infiintarea unei asociatii pentru rezolvarea maidanezilor", iar apelurile patetice ale ONG-urilor care promoveaza adoptiile de caini ma fac sa zambesc amar. Stii ce fac aceste ONG -uri? Daca au un catel dragalas il pozeaza si il publica pe n site-uri si isi fac super reclama ce mari iubitori de animale sunt ei. Dara daca o persoana le cere ajutorul pentru sterilizarea unui caine agreziv ii raspund ca trebuie sa duca cainele acolo. Cum ar putea o persoana obisnuita sa duca un caine agresiv la sterilizat? Eu daca as avea cadrul legislativ as face imediat un shelter pentru adunat cainii, pe bani, ca initiativa privata. Care nu e adoptabil in 30 de zile la injectie, protan, samd. Cred ca as avea super cerere, n-as avea nevoie de nici un ban de la guvern sau de la primarie. Nici un suport nu e acordat pentru asta, ba mai mult, daca se face o campanie de sterilizat in "parcul cutare" exact cainii agresivi sunt evitati sa nu cumva sa aiba probleme. Parerea mea este ca alearga dupa "easy money" si cu asta basta. Eu personal am fost cu un caine agresiv si cand a inceput ala sa maraie m-au incuiat in cabinet cu cainele: "doamna cand se linisteste bateti in geam". Cand a fost problema cu presupusa gripa aviara in n judete, n-a mai carait nimeni ca nu se respecta drepturile pasarilor (salbatice sau domestice). QED
Caini agresivi sunt stransi numai de hingheri, iar ONG urile sunt extrem de atente sa nu cumva sa-i omoare hingherii. Daca a murit unul, vai de mine, reclamatie imediat.
Din fericire nu am fost inca in situatia de a "rezolva" barbar problema, dar daca as fi nevoita n-as avea nici o remuscare. Si-am crescut cu caine din scutece si am avut si eu cainii mei si am si acum. Dar trebuie sa existe o limita a rezonabilului.
Oricum, ca fapt divers, la noi in tara, stiti cine strange cainii calcati de masini de pe drum? Raspuns: alti caini maidanezi care cara lesurile pe margine si le mananca. Am vazut asta de multe ori pentru ca merg mult prin tara pe tot soiul de drumuri. Cam asa se rezolva treaba pe aici. Haiduceste.
Andries
Andries spune:
By the way... corporatia la care lucrez, cat sepoate de occidentala
si-a mutat birourile intr-o cladire noua situata mai spre periferie. Evident aici a fost intai santier si exista o haita de 50-60 dulai bine antrenati. A fost suficient sa se planga doi anagajati "mai cu vizibilitate" ca nu pot intra in curte "safe" ca serviciul logistic (presupun eu) a rezolvat toti cainii intr-o noapte fara pic de tambalau. Unde i-or fi dus si ce-au facut cu ei nu stiu
dar sincer ma indoiesc ca ii voi vedea vreodata pe siteurile de adoptie 
Andries
gabidaniela spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Andries ....a rezolvat toti cainii intr-o noapte fara pic de tambalau. Unde i-or fi dus si ce-au facut cu ei nu stiu ![]() Andries |
Mda, ce sa zic, foarte amuzant, m-am prapadit de ras.
mianna spune:
| citat din mesajul lui Andries Cand o sa am in lege obligativitatea responsabililor de la shelter de a efectua testul de agresivitate inainte de a elibera/propune spre adoptie animalul (testul ala cu mana de manechin care ia mancarea) plus verificarea starii de sanatate atunci o sa spun ca avem o lege buna, decenta. |
am o rugaminte: imi poti arata un link despre acest test, sa ma lamuresc si eu? fiind prima data cand aud de un asemenea test, am incercat sa caut detalii despre el, dar n-am reusit sa gasesc decat ceva de genul:
http://www.unclematty.com/training/foodtest.htm
(daca nu merge mini-linkul, editez)
asta pe care l-am gasit eu mi se pare firesc - nu e normal ca un caine sa maraie si sa devina agresiv daca cineva intra in aceeasi incapere cu el in timp ce mananca. insa ceea ce spui tu, un test care presupune ca un caine nedresat sa nu fie agresiv cand cineva ii ia mancarea din care el deja mananca, mi se pare o pretentie mult prea mare si absurda. aici chiar e vorba de un instinct, nu de agresivitate.
Ilinca_M. spune:
Mianna, daca te uiti la vreo emisiune despre caini gasiti pe Animal Planet sigur vei vedea testul acela, eu am intotdeauna mari emotii cand se face si mi se pare cam crud ce se intampla, dar asta e
Adica sunt cazuri de caini gasiti care sunt prietenosi, lipiciosi chiar dar au fost infometati si cand li se face acest test il pica si atunci clar sunt eutanasiati. Testul e asa: se pune cainelui un vas cu mancare si cand se pune cainele pe mancat se apropie de el un angajat cu o mana de manechin si se preface ca vrea sa-i ia castronul. Ei, unii caini maraie sau chiar ataca atunci cand mana aia de plastic se apropie de mancarea lui. Dar am vazut cazuri destule cand cainii nu reactionau negativ, deci se poate, depinde si prin ce au trecut pana au fost gasiti si de temperamentul lor.
mianna spune:
si voi, care cu siguranta stiti mai mult decat mine despre caini decat mine, ii considerati cu adevarat agresivi pe cei care reactioneaza? gresesc cand spun ca practic acel test ii cere cainelui sa nu aiba instinct?
gabidaniela spune:
| citat din mesajul lui mianna si voi, care cu siguranta stiti mai mult decat mine despre caini decat mine, ii considerati cu adevarat agresivi pe cei care reactioneaza? gresesc cand spun ca practic acel test ii cere cainelui sa nu aiba instinct? Asculta, priveste si taci!... Din brate fa-ti aripi de fier Si zboara cu ele spre cer!... |
Da mianna, asa e. Si catelusa mea, blanda si care nu a muscat niciodata, si pupaceste toti copii... tot incepe sa maraie si da sa muste daca vrei sa ii iei mancarea, e pur instinct, pt ca apoi isi da seama si lasa mancarea si pleaca, dar are instinctul sa atace...
Edit ca nu cred ca am fost suficient de clara: Nu, nu ii consider agresivi pe cei care reactioneaza.
Ilinca_M. spune:
| citat din mesajul lui mianna si voi, care cu siguranta stiti mai mult decat mine despre caini decat mine, ii considerati cu adevarat agresivi pe cei care reactioneaza? gresesc cand spun ca practic acel test ii cere cainelui sa nu aiba instinct? Asculta, priveste si taci!... Din brate fa-ti aripi de fier Si zboara cu ele spre cer!... |
Eu zic ca depinde. Trebuie luate in considerare si modul cum reactioneaza in toate celelalte imprejurari si daca doar cand mananca si e deranjat e irascibil, eu zic ca e adoptabil. Atata ca l-as da unei familii fara copii, cu experienta "in ale cainilor" si le-as spune faza. De exemplu fusese intr-o emisiune pe Animal Planet o boxerita abandonata care dupa ce a fost culeasa de pe strazi, jigarita, s-a dovedit a fi foarte calina, dragastoasa, ascultatoare...nu mi-a venit sa cred ca a picat testul cu mancarea si i-a fost pecetluita soarta
. Sunt sigura ca in maximum o luna, cu un stapan bun, si-ar fi pierdut instinctul de aparare a hranei.E adevarat ca un caine cu adevarat echilibrat si fara tendinte de dominare asupra oamenilor nu reactioneaza urat cand e deranjat fie si de la masa. Exemplu: primul meu caine, pekinez, facea groaznic de urat la cea mai mica incercare de a-i lua mancarea, jucaria, orice credea el ca-i apartine. Nu puteam trece pe hol pe langa el daca avea un os ca sarea si ma ataca, bestia sangeroasa. Asta de cand avea 6 saptamani pana la adanci batraneti. Ei, pe Manole
mianna spune:
nu stiu care-s tendintele azi in lumea canina, s-or fi schimbat si ele din vremea copilariei mele, asa cum s-a schimbat si parentingul
(sa nu inteleaga niciun binevoitor ca-i critica, va rog, e doar o constatare), dar eu de copil invatasem ca de un caine - mare, mic, dresat sau maidanez - nu te apropii in doua situatii: cand mananca, sau daca e o catea care are pui. si pana ieri, cand am citit despre testul asta, am considerat ca sunt reguli de bun simt. orice alte situatii, da, pot ajuta la evaluarea agresivitatii - cum ar fi sa reactioneze la fel de agresiv daca ii iei jucaria, nu mancarea, sau sa fie agresiv doar daca cineva intra in camera cat el mananca, sau..., sau..., dar pe astea doua inca nu reusesc sa le accept ca argumente pentru eutanasiere.
Selene_Bunny spune:
Am fost azi la SensiBlu. A intrat o babutza, cam... gunoiera, ce-i drept, cam putzind, ce-i drept, da' si cu piciorul muscat de caine. Pantalonul sfasiat, pielea zdrelita. A cerut si ea un tampon de vata cu spirt.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii