Hingherii - unde ii gasesc?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Cred ca mai uman este sa suni la o asociatie pt. protectia animalelor care va veni si ii va ridica pe toti de acolo, steriliza si plasa spre adoptie.
Domnul se numeste Ionut Parausanu si se ocupa cu a salvarea si plasarea sprte adoptie a cateilor, e din bucuresti dar are asociati in toata tara. Suna-l si spune-i. Sau daca nu vrei, il sun eu si ii spun situatia. Tocmai si-a dat numarul de telefon pe facebook pt. salvarea a 14 pui de catei aruncati in Bucuresti.
0727 769 509

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui cllaudia

Am nevoie urgent de o informatie. Unde pot suna pt a apela la ajutorul hingherilor? In cartierul unde stau, Dristor, este un teren liber unde unii oameni "milostivi" s-au gasit sa faca adapost unor maidanezi. Intre timp cainii s-au inmultit, in prezent fiind 11 pui, mama puilor, plus inca vreo 5-6 masculi, maturi, care le dau tarcoale puilor. Este un adevarat teritoriu al maidanezilor.
Nu va imaginati ca terenul asta al maidanezilor este undeva retras, pe camp. Nuuuu, este la bulevard, pe Ramnicul Valcea, colt cu strada Istriei.

Locul s-a transformat intr-un focar de infectie. Mancare pt caini aruncata de oameni, care intre timp s-a imputit, haine si alte zdrente, puse tot de oameni pt a servi drept culcus puilor, etc, etc. Am intrebat al cui este terenul asta, am crezut initial ca le apartine celor care au supermarketul de langa, dar nu este al lor.

Marea si marea problema este ca gard in gard cu acest teren este un parc pt copii. Aici vin multi copii, mai ales acum cu venirea caldurii. Cainii misuna pe acolo, practic intra in parc printre copii. Intre parc si terenul asta este un gardulet , mai mult ornamental, pt ca puii ies si intra pe sub si printre sipcile gardului..... Copiii sunt curiosi si incearca sa ii atinga, deci se pot imbolnavi daca intra in contact cu acesti caini.

Sunt disperata, nu stiu ce sa fac si unde sa ma adresez. Nu vreau sa imi tin copilul acasa pt ca nu pot intra in acest parculet din cauza acestor maidanezi. Ce e de facut??? Nu imi dati sfatul sa merg in alt parc , ca nu m-i se pare corect. Este un parc al cartierului, aici vin toti copiii din cartier. Daca sta cineva in Dristor, pe Rm Valcea, Drumul Murgului, Istriei, etc sigur cunoaste problema.

_

"Copilul nu datoreaza parintilor viata, ci cresterea" - Nicolae Iorga

Ti-as fi inteles disperarea daca acei caini ar fi fost agresivi. Fiindca in nici una din postarile tale nu ai pomenit despre agresivitate, presupun ca sunt niste caini blanzi si dragalasi (sper sa nu-ti "amintesti" acuma ca sunt si agresivi de fapt ).

Desigur, cainii fara stapan n-au ce cauta pe strazi si in locurile de joaca ale copiilor, dar nu pentru ca imbolnavesc copiii, sa fim seriosi .

Dau o steluta subiectului pentru ca a fost inca de la inceput infestat cu "sa-i pupe-n bot"&stuff si pentru ca nu agreez discursurile panicarde.

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

O problema mare este si in zona in care stau eu, pe langa Casa Poporului. Doamne care ne ajuta pe noi la curatenie a fost scapata de caini de niste oameni care treceau cu masina pe langa ea, dar abia dupa ce au reusit sa-i zapaceasca piciorul si sa=i rupa, implicit hainele si punga pe care o avea in mana.
Eu mergeam cu fetele pe strada si m-am trezit cu cativa venind furtunos si latracios catre noi, insa am reusit sa ii linistesc. Nu pot sa va descriu insa ce sperietura am tras, gandindu-ma ca cea mica,cel putin, nu era mai inalta decat ei la vremea aceea.

Cei din zona mea sunt castrati cred, sau, cel putin, au o eticheta din aceea in ureche, insa sunt foarte multi (undeva peste 30 de caini), probabil infometati si speriati si foarte agresivi, in mod special cand sunt toti impreuna.

Si, daca acum vreo 10 ani mi se parea aiurea sa culegi cainii de pe strada, acum deja mi se pare ceva absolut necesar. Pentru ca nu este firesc nici ca noi sa fim supusi unor riscuri din cauza lor, nici ei sa sufere de foame, frig si de haituielile oamenilor. Asa cum in atatea tari civilizate nu exista caini pe strazi (sau cel putin nu atat de multi), asa am pretentia si de la bucuresti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Cainii aceia castrati si cu eticheta galbena in ureche sunt din categoria celor mai periculosi.
Pentru ca aceia sunt hraniti de oamenii din blocurile pe langa care s-au aciuat.
Si considera ca este teritoriul lor, blocul+strada.
Sar la oameni pe strada si se strang in haite de ti-e frica sa treci pe acelasi trotuar, ocolesti de nu mai poti.

Mama mea a fost agatata de un caine hranit de vecinii nostri.
A avut noroc, pt ca el a incercat sa o muste, dar avea haina groasa pe ea si nu a ajuns pana la piele.

MI s-a intamplat si mie,de multe ori sa ies cu fata dimineata in parc, pe la ora 9, in we mai ales si sa nu fie nimeni la locul de joaca, nimeni, adica parinti/bunici cu copii.
Pentru ca, in rest, era plin de caini care stateau linistiti in casutele de joaca ale copiilor.

Acum cateva luni am descoperit cu bucurie un parculet de joaca intre 2 blocuri vecine cu blocul meu.
Nu am putut insa sa raman, pentru ca tot nisipul mirosea a pipi si caca de caine, intr-un fel in care iti intorcea stomacul pe dos.
Si bineinteles cativa caini care se jucau pe acolo.

Cllaudia, xio a venit cu o idee buna.
Poate ca, intr-adevar, ar fi mai bine sa suni intai la acel domn.

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Cred ca mai uman este sa suni la o asociatie pt. protectia animalelor care va veni si ii va ridica pe toti de acolo, steriliza si plasa spre adoptie.
Domnul se numeste Ionut Parausanu si se ocupa cu a salvarea si plasarea sprte adoptie a cateilor, e din bucuresti dar are asociati in toata tara. Suna-l si spune-i. Sau daca nu vrei, il sun eu si ii spun situatia. Tocmai si-a dat numarul de telefon pe facebook pt. salvarea a 14 pui de catei aruncati in Bucuresti.
0727 769 509

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Trimite pe cineva si la mine, la Braila, XIO, pentru ca este jale de jale. Plin de catele cu ditamai mameloanele, deci clar plin de pui, ascunsi sau nu.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Daca reusesti sa rezolvi problema, scrie te rog aici si spune-mi cum ai procedat ??
Am aceeasi problema cu maidanezii din parc, insa de Dr. Taberei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Denizel, nu, inca nu au omorat nici un copil cainii astia. Cum adica, daca nu sunt agresivi de ce ma mai stresez. Ai vazut tu caini in haita care sa nu fie agresivi? Repet, din fericire si printr-un mare noroc nici un copil nu a patit inca nimic. Trebuie oare sa se intample o tragedie ca sa sensibilizese si iubitorii de caini? De fapt tragedii s-au tot intamplat, au tot murit oameni muscati de caini si nici atunci nu v-ati sensibilizat, Ba din contra, ati spus ca vina e a omului, ca are suflet rau si de-aia il mananca cainii...

Am trimis azi-noapte maill-uri, am dat toate detaliile, am atasat si pozele . Acum astept raspuns.

Unii din caini sunt cu eticheta din aia la ureche,castrati nu stiu daca sunt, avand in vedere ca ii tot dau tarcoale femelei. Femela nu are eticheta la ureche, iar puii, 11 la numar, zicea o pensionara ca i-a controlat si sunt 7 femele si 4 mascului. Deci va imaginati ca ajunsi la maturitate se vor inmulti si astia intre ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Lasa ca am citit eu, urmarind site-ul ASPA, despre fetita de 6 ani, sfartecata la Constanta de caini vagabonzi... Se dusese la joaca...

Au facut-o bucati...

Si eu iubesc animalele, dar la asa ceva nu as fi rezistat, as fi devenit eu o fiara...

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Eu cand merg in Vienna (merg destul de des cu jobul) vad copii de 6 ani mergand pe strada, cu metroul, de la scoala acasa, singuri, fara nici o problema. Acolo nu exista maidanezi, copilul poate veni linistit acasa. Singurii copii insotiti erau cei de gradinita. La noi de ce nu se poate?

Ca vor pensionarii si mai stiu eu cine sa hraneasca cainii? Sa avem pardon. De aia nu mai pot eu ca o sa ma considere lipsita de suflet fata de animale, cand e vorba de copii ... dau cu toti de pamant.

In vestul capitalei, unde vor incepe constructia Disney i-au adunat ca prin farmec. Erau multi maidanezi, de vreo saptamana nu mai sunt. Si de vreo 5 zile vad oameni cu saci de gunoi, pe camp cum aduna mizeria. S-au strans masini intregi de saci. Deci parera mea este ca se poate rezolva, vointa sa fie.

Andries

Mergi la inceput