Hingherii - unde ii gasesc?

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bebe Beca

Si sa presupunem ca statuul elibereaza orasul de sub stapanirea canina... Apoi ce se intampla? Ce i din localitatile de pe langa orasele mari vor continua sa abandoneze animalele in oras. Si, la un moment dat, se va ajunge in acelasi punct in care ne aflam astazi. Trebuie sterilizate toate animalele taranilor si, eventual, facut un sistem prin care acestia sa cumpere caini din centre specializate, in felul acesta dand o mai mare importanta si cresterii cainilor pe care ii iau pt a le proteja gospodaria.

E gresita impresia ca taranii vin cu caini in orasele mari. Sa fim seriosi. Taranii omoara cainii cand sunt mici daca nu vor sa ii tina. Nu exista maidanezi la tara..

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ramoneloo

cand am spus ca imi castrez cainele,mi s-a recomandat sa-mi fac un control la cap.cica ma cred Dumnezeu.

Cred ca trebuie sa schimbi interlocutorii. Ce conteaza ca unii sustin tampenii. Joc palaria ca ai luat un caine de pe strada. Asa ar trebui sa faca toti care sustin ca iubesc animalele si nu ii vor eutanasiati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO
Interesant ar fi sa aflam din oamenii astia muscati de caini fara stapan cati au provocat.

Este si neinteresant, si irelevant.
Prezenta cainilor vagabonzi pe strazi este cea care provoaca tragediile.

Altfel, circulatul cu bicicleta este o provocare, joggingul o provocare, joaca copiilor in parcuri o provocare, mersul noaptea printre blocuri o provocare, aruncatul gunoiului la tomberon o provocare. In toate cazurile astea apar de nu stiu unde caini maraind si ranjind, suparati ca spitele bicicletei, tropaitul alergatorului, rasetele copiilor, pasii pietonului, scartaitul tomberonului le-au deranjat siesta sau teritoriul.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa
nu e vb de: nu sunt bani pentru spitale nu sunt bani nici pt caini... e vorba de siguranta omului pe strada.
orice animal fara stapin e pericol public, nu ne luam dupa aparente,dupa marime...etc. iese in strada, un sofer vrea sa-l ocoleasca si omoara un pieton...

E vorba de coruptie si de prioritati. Primariile prefera sa plateasca firme capusa care in teorie sterilizeaza cainii si in practica numai ei stiu ce fac. Pe bani grei. In loc ca banii aia grei sa fie cheltuiti pentru solutii viabile - adica solutii care sa functioneze - si daca ramane ceva sa cheltuie pentru lucruri utile oamenilor.

Iar cei care sustin situatia asta sunt naivi avand impresia ca le asculta cineva mila. Sau straini care la ei striga in pustiu si au gasit aici audienta - dar ei nu traiesc aici si nu sunt muscati.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Sa se faca dom'le un referendum!

Poate se trezeste vreun tembel sa faca chestia asta. Mai bine lasa-i..

Citat:

Cati sunt pentru, cati sunt impotriva. Daca sunt cel putin 200000 impotriva, fiecare, pe baza de buletin, ia spre ingrijire un maidanez din cei peste 100000. Cu contract, cu carnet de vaccinari, cu tot tacamul.
Se rezolva elegant: iubitorii maidanezilor iau cate unul acasa spre buna ingrijire si adapostire, iubitorii linistii si sigurantei vor putea circula nestingheriti pe strazi si prin parcuri, iar primaria scapa de grija unui capitol in bugetul si asa stramtorat.

De acord. Ar trebui sa fie asa: cainii sunt stransi de pe strada, iubitorii pot sa ii adopte in 7 zile, dar nu pe strada ci acasa la ei, dupa 7 zile care nu e adoptat e eutanasiat. Care semneaza si nu isi tine cainele in casa plateste amenda si il pierde. Asta le va da iubitorilor de caini ocazia sa isi arate dragostea cu adevarat. Ce dragoste e aia cand iti lasi cainele in strada?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

S-au scris foarte multe opinii aici, pro si contra, atat de multe incat cu greu mai poti scrie ceva fara a copia/repeta ante... scriitorul.

Insa nu ii pot intelege si pace pe iubitorii astia de animale care se duc pana-n stele si-napoi despre cat de neomenosi si fara mila suntem noi, cei care cerem starpirea cainilor de pe strazi.

Ori ca vorbesti cu un iubitor de caini ori ca vorbesti unui perete este exact acelasi lucru. Inutil. Fara rezultat. Fara speranta. Frustrant.
Si inca daca ai vorbi unui perete tot ai ramane calm si ti-ai spune monologul acolo, ti-ai varsa amarul din suflet, te-ai mai linisti cumva si ai cauta solutii sa mergi mai departe.

Dar cu iubitorii de caini... ei nu, ei tot iti dau in cap intruna cu solutiile lor bune de...nimic, de toata jena!!!!!

Nu stau sa fac copy/paste de la "iubitorii de caini", se stiu ei care, dar aici sunt exemplele:
Cu ce ne deranjeaza o haita de caini care nu sunt agresivi?
S-a explicat ca multi oameni arunca resturi de mancare, haine vechi, tot felul de resturi, si toate acestea in timp conduc la un aspect absolut deloc placut (miros, siguranta, latraturi in miezul noptii etc, acces limitat in parcuri din cauza fricii fata de aceste haite).
Eu le doresc din toata inima ca iubitorii cainilor sa aibe chiar in fata casei o asemenea priveliste. Vor fi aproape de cainii lor favoriti si iubiti, pot sa ii duca la dr cand au chef si sa ii pupe in fund la liber.
Alt iubitor de patrupede spunea ca ei nu ii este frica de haite si ca numai daca ai inima rea etc te musca cainele. Ceva asemanator. Zau ??????????????????
Deci daca tie nu ti-e frica restul suntem clonele tale si trebuie sa nu fie si noua frica????????????
Daca pana acum iubitorii astia nu au inteles ca suntem diferiti si reactionam diferit noi tot vorbim degeaba.

A mai venit o iubitoare si ne-a trantit in fata ca si oamenii mananca ... cadavre. Pai as vrea si eu sa vad omul care mananca afara in parc, la restaurant, oriunde, asa o halca de carne negatita, necuratata... pe motiv ca oamenii mananca mortaciuni...

Unii nu vor sa accepte realitatea si gata. Nu ai ce sa le faci.
Daca vorbesti de caini vor veni cu argumente despre rechini periculosi in Pacific, despre maimute urlatoare sau manele rasunatoare sau mai stiu eu ce intortocheli de iti sta mintea in loc.
Aici se vorbeste de caini si gasirea unei solutii pentru a curata strazile.
Pe voi chiar nu va deranjeaza mizeria de pe strazi, cacatii si mirosul???????????????????????? Nu mai veniti cu exemple despre stapanii altor caini care fac si dreg, aici vorbim strict numai de caini vagabonzi. Mai clar de atat nu cred ca ma pot exprima, dar sunt convinsa ca iubaretii astia de caini tot nu inteleg...

Deci nu avem bani pentru spitale, orfani, pensii, etc, dar avem pentru zeci de mii de caini.

O mai spun si eu a suta mia oara: cainii vagabonzi trebuie stransi de pe strada, daca sunt adoptati in termen de 2-3 saptamani bine, daca nu eutanasiati.

Daca lumea nu le-ar mai da de mancare nu s-ar intretine aceasta stare, dar asa ei rezista si se tot inmultesc, si iubitorii astia de patrupede tot ii dau inainte cu drepturile cateilor.
Faptul ca 3, 100 sau 200 de oameni deparaziteaza un animal pe ici pe colo este o picatura de apa intr-un butoi cu apa = nimic !!!

Trebuie fermitate si solutii drastice sa se vada un rezultat. Prin castrare nu vad nici un rezultat, nu mai tot ii dati zor cu solutia asta. Luati acasa cati caini va permite buzunarul si gata.
Strazile trebuie curatate de teroarea asta. Oare cati oameni mai trebuie muscati sau omorati de animalele astea "dragalase"??????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramoneloo spune:

carolyne,dupa cum bine observi,toti am dialogat civilizat si nu ne-am jignit inutil.dupa cum te exprimi,cred ca faci parte din categoria alora care-mi spun mie ca mi-o pun cu cainele si alte obscenitati gretoase si stupide.pai dc zic ca-mi plac copiii,sunt pedofila?
si eu am acces limitat in parc.pana si-n zona destinata cainilor o sa gasesti copii si bunicute,asezati frumusel pe-un teanc de ziare(pe care uita sa le stranga la plecare).s-a ajuns sa se puna afise cu rugamintea de a-si duce deseurile menajere la ghena,nu sa le faca morman langa toti stalpii.sa vezi morman de gunoi in parc,unde sincer,nici nu inteleg cum au avut acces,tocmai pe malul lacului.e superb.e vina maidanezilor.

in fine,aici nu se dezbate starpirea maidanezilor,ci se cauta o solutie pt acei catei semnalati de autoarea topicului.si am senzatia ca s-a rezolvat.din ce am citit anterior,cateii au fost luati de acolo,probabil de un ong sau grup de persoane independent.mai departe,sa ne tina la curent autoarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Carolyne

S-au scris foarte multe opinii aici, pro si contra, atat de multe incat cu greu mai poti scrie ceva fara a copia/repeta ante... scriitorul.

Insa nu ii pot intelege si pace pe iubitorii astia de animale care se duc pana-n stele si-napoi despre cat de neomenosi si fara mila suntem noi, cei care cerem starpirea cainilor de pe strazi.

Ori ca vorbesti cu un iubitor de caini ori ca vorbesti unui perete este exact acelasi lucru. Inutil. Fara rezultat. Fara speranta. Frustrant.
Si inca daca ai vorbi unui perete tot ai ramane calm si ti-ai spune monologul acolo, ti-ai varsa amarul din suflet, te-ai mai linisti cumva si ai cauta solutii sa mergi mai departe.

Dar cu iubitorii de caini... ei nu, ei tot iti dau in cap intruna cu solutiile lor bune de...nimic, de toata jena!!!!!

Nu stau sa fac copy/paste de la "iubitorii de caini", se stiu ei care, dar aici sunt exemplele:
Cu ce ne deranjeaza o haita de caini care nu sunt agresivi?
S-a explicat ca multi oameni arunca resturi de mancare, haine vechi, tot felul de resturi, si toate acestea in timp conduc la un aspect absolut deloc placut (miros, siguranta, latraturi in miezul noptii etc, acces limitat in parcuri din cauza fricii fata de aceste haite).
Eu le doresc din toata inima ca iubitorii cainilor sa aibe chiar in fata casei o asemenea priveliste. Vor fi aproape de cainii lor favoriti si iubiti, pot sa ii duca la dr cand au chef si sa ii pupe in fund la liber.
Alt iubitor de patrupede spunea ca ei nu ii este frica de haite si ca numai daca ai inima rea etc te musca cainele. Ceva asemanator. Zau ??????????????????
Deci daca tie nu ti-e frica restul suntem clonele tale si trebuie sa nu fie si noua frica????????????
Daca pana acum iubitorii astia nu au inteles ca suntem diferiti si reactionam diferit noi tot vorbim degeaba.

A mai venit o iubitoare si ne-a trantit in fata ca si oamenii mananca ... cadavre. Pai as vrea si eu sa vad omul care mananca afara in parc, la restaurant, oriunde, asa o halca de carne negatita, necuratata... pe motiv ca oamenii mananca mortaciuni...

Unii nu vor sa accepte realitatea si gata. Nu ai ce sa le faci.
Daca vorbesti de caini vor veni cu argumente despre rechini periculosi in Pacific, despre maimute urlatoare sau manele rasunatoare sau mai stiu eu ce intortocheli de iti sta mintea in loc.
Aici se vorbeste de caini si gasirea unei solutii pentru a curata strazile.
Pe voi chiar nu va deranjeaza mizeria de pe strazi, cacatii si mirosul???????????????????????? Nu mai veniti cu exemple despre stapanii altor caini care fac si dreg, aici vorbim strict numai de caini vagabonzi. Mai clar de atat nu cred ca ma pot exprima, dar sunt convinsa ca iubaretii astia de caini tot nu inteleg...

Deci nu avem bani pentru spitale, orfani, pensii, etc, dar avem pentru zeci de mii de caini.

O mai spun si eu a suta mia oara: cainii vagabonzi trebuie stransi de pe strada, daca sunt adoptati in termen de 2-3 saptamani bine, daca nu eutanasiati.

Daca lumea nu le-ar mai da de mancare nu s-ar intretine aceasta stare, dar asa ei rezista si se tot inmultesc, si iubitorii astia de patrupede tot ii dau inainte cu drepturile cateilor.
Faptul ca 3, 100 sau 200 de oameni deparaziteaza un animal pe ici pe colo este o picatura de apa intr-un butoi cu apa = nimic !!!

Trebuie fermitate si solutii drastice sa se vada un rezultat. Prin castrare nu vad nici un rezultat, nu mai tot ii dati zor cu solutia asta. Luati acasa cati caini va permite buzunarul si gata.
Strazile trebuie curatate de teroarea asta. Oare cati oameni mai trebuie muscati sau omorati de animalele astea "dragalase"??????

Hai ca m-ai impresionat pana la lacrimi. Deci n-are rost sa-i sterilizam, nu? Trebuie omorati toti. Bravo, esti ceva
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui Carolyne

Asta mi s-a parut cireasa de pe "tortul" tau: adica de-aia exista problema asta, a maidanezilor, fiindca le da lumea mancare si asa ei rezista, a dracu' plaga maidanezii astia, in loc sa-i vedem zvarcolindu-se costelivi in chinurile mortii prin infometare...Deci tu ai vrea sa moara de foame la propriu!! Asta e solutia ta grozava, in comparatie cu cele "jenante" ale "iubitorilor de patrupede".
Inntr-un punct iti dau totusi dreptate:unii nu vor sa accepte realitatea. Dar e vorba de alta realitate decat cea pe care o vezi tu. Si anume ca degeaba se adopta "solutii drastice pentru indepartarea terorii din strada" daca nu se umbla la cauze si anume ATITUDINEA si COMPORTAMENTUL OAMENILOR.
Eu am renuntat sa ma uit la stiri de multi ani, din instinct de auto-conservare, vreau sa raman cu mintile si nervii intregi. Dar azi, din intamplare, am vazut o stire: un ingrijitor roman de la un circ din Marea Britanie a fost surprins de camerele de filmare cum lovea cu cruzime...un elefant batran. Un elefant batran de 57 de ani, static si bland...cat de jegos poate fi sufletul unui asemenea om?! Si ale acelora care schilodesc animale, bat caii numai coaste, otravesc cainii etc? Sau numai fiindca omul e "specie superioara" ar trebui sa ma gandesc numai si numai la om si sa raman rece in fata cruzimii fata de animale? Normal ca mi se pare groaznic sa aud de oameni atacati de cainii strazii, normal ca mi-e mila si ma cutremur...dar asta nu inseamna ca nu mi-e mila si de sufletele nevinovate ale unor animale nenorcite de oameni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramoneloo

si am senzatia ca s-a rezolvat.din ce am citit anterior,cateii au fost luati de acolo,probabil de un ong sau grup de persoane independent.mai departe,sa ne tina la curent autoarea.

http://good-times.webshots.com/slideshow/565599276BXsacl

cainii sunt tot acolo.
cllaudia a spus doar ca doar terenul a fost curatat.deci problema nu a fost rezolvata.

_
edit: am adaugat un semn = la semnatura bazar, nu se putea citi mesajul si pagina. oana_b

Mergi la inceput