Hingherii - unde ii gasesc?
Raspunsuri - Pagina 11
sirimie spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ilinca_M. Ce-am "rasadit" asta avem, tot ce se intampla e urmarea actiunilor nostre nesabuite si nedemne, ca doar maidanezii aia feroce n-au tabarat peste noi din padure! |
Afirmatia ta este in esenta gresita. Eu nu sunt responsabila pentru faptele reprobabile ale altora, daca ar fi asa ar fi legea junglei. Noi platim taxe pentru ca autoritatile sa aiba grija de siguranta noastra. Se intampla peste tot in lume..
Tu nu vrei sa existe in Romania acelasi nivel de civilizatie ca in Occident? Nu ti-ar fi mai bine, tie si copiilor tai? Nu crezi ca trebuie inceput de undeva?
Ramona2006 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui sirimie
Ai sugestii de solutii? Asa e simplu, gasiti voi o solutie, eu sunt contra eutanasierii si contribui material, dar gasiti voi solutia care sa imi convina mie. Cat ai contribui material? Am sunat la o multime de asociatii pentru a steriliza si a lua animalele in adaposturi. Am scris inclusiv ca sunt dispusa sa dau bani. Nici macar una nu a raspuns pozitiv. Asociatiile de animale se ocupa de plasarea unor catei, mi-au cerut sa le dau poze, sa laud cateii pe internet sperand ca cineva ii va adopta. Nu am nici timp si nici sanse sa ii adopte cineva. Am citit o stire ca intr-un cartier periferic oamenii platesc 20 de lei pe luna pentru un adapost de caini cu cainii stransi din cartierul lor. Dar s-a ocupat cineva de autorizatii, constructie etc. Eu nu as avea timp. In plus, in oras sunt mult mai putine zonele unde se pot costrui adaposturi. Deci nu e o solutie viabila in majoritatea cazurilor. Eu nu vreau decat sa fie nivelul de civilizatie din occident. Daca se vor construi adaposturi si vom hrani caini sa traiasca acolo 10 ani, nu tot noi le platim, din taxe? Dupa parerea mea mai bine se folosesc sumele respective pentru dotari in spitale. Va dorim sa cresteti mari si frumosi! Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009) Am blog |
Te rog frumos sa nu sari asa pe mine, OK?
Eu mi-am exprimat parerea vizavi de subiect , solutii nu pot sa am ca e problema voastra. Daca as fi locuit acolo as fi incercat sa fac ceva, poti fi sigura.... In plus, as fi fost dispusa pe bune sa ajut material daca cineva ar fi facut ceva - aici in tara unde locuiesc contribui lunar de multi ani cu o suma de bani ptr o asociatie care se ocupa de animale abandonate si ii mai ajut cu ce pot, donez paturi, mincare, chestii din astea. Nu cred ca adaposturile se sustin din taxele voastre. Primaria are un adapost, unde duce ciinii pe care ar trebui sa-i tina acolo o perioada, dupa care sa-i dea la adoptie sau sa-i omoare, insa in general adaposturile sint ale diverselor organizatii,asa este peste tot in lumea civilizata.
Imi dau seama ca situatia descrisa de voi este grava, insa mai spun o data, de ce s-a ajuns aici? Si cita vreme oamenii continua sa-si abandoneze animalele si nimeni sa nu-si asume responsabilitatea de a face ceva, se pot scrie zeci de posturi si va puteti certa la nesfirsit.
In fine, m-a deranjat atitudinea ta, sirimie , eu stiu ca daca cineva se ofera sa te ajute spui multumesc nu sari pe el cu artileria grea...Locuind in afara tarii si neavind posibilitatea sa fac ceva concret mi-am aferit ajutorul insa dupa replica ta...mi-a pierit cheful, crede-ma...
Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:
http://aloneinholyland.blogspot.com/
a_alinta spune:
mai exista persoane angajate sa adune animale de pe strada si sa le duca la adapost ( atat pentru ele cat si pentru oameni)?
de fapt asta e si intrebarea topicului: la ce nr. sunam pentru a aduna animalele de pe strada?
sirimie spune:
Ramona, eu nu "sar" pe nimeni, am contra argumentat ce sustii tu.
| Nu cred ca adaposturile se sustin din taxele voastre. |
Dar cu ce? Veniturile la primarie de unde vin?
sirimie spune:
| citat din mesajul lui a_alinta mai exista persoane angajate sa adune animale de pe strada si sa le duca la adapost ( atat pentru ele cat si pentru oameni)? de fapt asta e si intrebarea topicului: la ce nr. sunam pentru a aduna animalele de pe strada? alina |
Am raspuns la asta pe prima pagina. Numarul e pe site-ul ASPA care are hingheri si e responsabila sa sterilizeze cainii. www.aspa.ro
capcaunul spune:
Sa se faca dom'le un referendum!
Cati sunt pentru, cati sunt impotriva. Daca sunt cel putin 200000 impotriva, fiecare, pe baza de buletin, ia spre ingrijire un maidanez din cei peste 100000. Cu contract, cu carnet de vaccinari, cu tot tacamul.
Se rezolva elegant: iubitorii maidanezilor iau cate unul acasa spre buna ingrijire si adapostire, iubitorii linistii si sigurantei vor putea circula nestingheriti pe strazi si prin parcuri, iar primaria scapa de grija unui capitol in bugetul si asa stramtorat.
Daca voturile pro maidanezi nu acopera nici macar jumatate din numarul maidanezilor, majoritatea este indreptatita sa dea mana libera statului sa elibereze orasul de sub stapanirea canina.
a_alinta spune:
sirimie, nu am vazut raspunsul tau de pe prima pagina.
si dupa de ii sterilizeaza , ce fac cu ei? ii trimit de unde i-au luat?
mai am o singura intrebare: hingherii vin numai sunati la telefon, sau au cumva in responsabilitatile postului si depistarea cainilor de pe strada?
Bebe Beca spune:
Si sa presupunem ca statuul elibereaza orasul de sub stapanirea canina... Apoi ce se intampla? Ce i din localitatile de pe langa orasele mari vor continua sa abandoneze animalele in oras. Si, la un moment dat, se va ajunge in acelasi punct in care ne aflam astazi. Trebuie sterilizate toate animalele taranilor si, eventual, facut un sistem prin care acestia sa cumpere caini din centre specializate, in felul acesta dand o mai mare importanta si cresterii cainilor pe care ii iau pt a le proteja gospodaria.
Oricum, sterilizarea animalelor si reintroducerea lor pe strada nu rezolva problema agresivitatii pe care o au cand sunt in haita. Si haituiti si speriati.
cllaudia spune:
| citat din mesajul lui a_alinta sirimie, nu am vazut raspunsul tau de pe prima pagina. si dupa de ii sterilizeaza , ce fac cu ei? ii trimit de unde i-au luat? mai am o singura intrebare: hingherii vin numai sunati la telefon, sau au cumva in responsabilitatile postului si depistarea cainilor de pe strada? alina |
Raspund eu. Hingherii nu vin deloc. Cel putin aici nu au venit si nici raspuns nu am primit.
Totusi ceva s-a intamplat azi. Nu stiu cand si nu stiu nici de catre cine, dar astazi am gasit terenul cu cainii curatat. Cainii erau tot acolo gramada, dar locul era maturat, gunoaiele stranse, mancare nu mai era imprastiata. Nu am apucat sa vad cine a facut asta si nici persoanele din parc nu stiau azi nimic.
Eu ieri am trimis mail si la politie, la sectia 11 de care apartinem sub pretextul ca terenul respectiv, desi are proprietar nu este intretinut, ajungand groapa de gunoi si adapost pt caini. Din cate stiu, proprietarii de terenuri aflate in oras sunt obligati sa le mentina. Asa stiam eu, s-ar putea sa ma insel. Probabil o fi aparut de nicaieri si proprietarul. Cert e ca acei caini sunt tot acolo. Acum ca este week-end ma indoiesc ca se va sesiza cineva. Maine vom merge la adapostul din Glina si daca vom gasi pe cineva acolo vom cere mai multe sfaturi si poate poate ii convingem sa-i ia la ei.
capcaunul spune:
| citat din mesajul lui Bebe Beca Si sa presupunem ca statuul elibereaza orasul de sub stapanirea canina... Apoi ce se intampla? |
Apoi este mult mai simplu. Politia animalelor, amenzi, educatie, monitorizare, tot tacamul unei tari civilizate. Cum apare un SINGUR caine pe strada, hatz la adapost, spalat, sterilizat, samponat si dat spre adoptie.
Dar cand o suta de mii de maidanezi latra pe strazi, solutiile siropoase nu rezolva problema ci doar o taraganeaza la infinit, sporind cu cateva mii in fiecare an numarul oamenilor muscati.