Hingherii - unde ii gasesc?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona2006 spune:

Mie personal nu-mi place sa intervin la subiecte "fierbinti" unde lumea se cearta , dar de data asta nu pot sa tac. Am citit toate postarile de aici, trebuie sa recunosc cu in unele cazuri nu am inteles prea bine ce dorea postatoarea sa spuna...in fine...Ce vreau sa spun este ca uitati un singur lucru: toata situatia asta nu a cazut din cer, este rezultatul a ani si ani de neglijenta si nepasare si iresponsabilitate din partea OAMENILOR. Cum s-a ajuns la numarul asta mare de maidanezi si la faptul ca sint aproape salbatici? Daca cineva s-ar fi sesizat de la inceput ar fi fost mult mai usor de rezolvat...si daca n-ar exista atita nepasare si lipsa de responsabilitate in raport cu animalele de casa. Ginditi-va la toti cei care si-au aruncat ciinii pe strada pentru ca nu ii mai doreau, nu mai aveau chef sa ii creasca...E trist si dureros sa vezi oamenii muscati si sfisiati de ciini, dar e la fel de trist sa vezi ciini aruncati de pe geamul masinii in mijocul cimpului sau ciini batuti cu cruzime doar pentru ca nu se pot apara.
Mai bine ginditi-va impreuna la o solutie constructiva de a rezolva prblema. Si daca cineva se gindeste sa infiinteze un adapost pentru animale sau ceva, eu contribui material, daca trebuie.
Eu atit am avut de spus...si pastrati rosiile pentru bulion, va rog eu...

Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:
http://aloneinholyland.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Ramona, draga, din pacate, cand vine vorba despre scos bani din buzunar in sume mari, lumea "se trage pe... fese".

Doar mancarea ZILNICA pentru 2.000 de caini costa 20 de milioane, cum a spus cineva de la adapostul Horezu.

2.000 de caini... Numai in Bucuresti sunt, parca, 100.000 de caini...

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Selene_Bunny, de obicei persoanele care hranesc cainii ii si ingrijesc. Le cumpara medicamente cand sunt bolnavi, ii panseaza si dezinfecteaza cand sunt raniti (de obicei sunt raniti de oameni), ii duc la medic chiar.
Probabil ca nu ii si deparaziteaza.

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Visezi, sincer.
Am platit 50 de lei consultatia la dermatologie si 15 lei unguentul.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Daca mergeai la spital cu bilet de trimitere era gratuita consultatia. :))

Mi se pare interesant ca nu va ganidti sa izolati copii pt. ca iau boli de la alti copii, si boli serioase si frecvente, ca pana acum la spital zau ca nu am vazut sa vina copii cu ceva luat de la cainii maidanezi, am vazut in schimb cu bolile copilariei, TBC si alte infectii interumane, inclusiv HIV.

Violetan, eu am scris la topicul asta inaintea ta si daca vei citi mesajul meu vei vedea ca nu a iscat absolut nici un razboi.
Al tau in schimb a iscat pt. ca nu ai stiut/putut/vrut sa te exprimi civilizat.
Deci daca tu ma faci pe mine dementa si eu iti raspund nu se numeste ca eu am iscat un razboi.
Este inca o generalizare a ta.

Sirimie, de unde scosasi afirmatia ca oamenii arunca mancare la caini (deci nu ii hranesc, le-o arunca) , ca sa nu fie muscati?
No... LOL.

Mii de oameni sunt muscati de caini si unii chiar mor? C'mon, daca citeste cineva ce scrii crede ca suntem in filmul lui Will Smith.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Eu cumpar mereu mancare de caini pentru ca vizitatorii mei care vin pe jos sa le arunce cainilor din capatul strazii mele ca sa poata sa treaca printre ei fara a fi muscati.

Si da, dupa statisticile oficiale mii de oameni sunt muscati de caini, lunar. Nu stiu cati dintre ei mor:

"Aproape 1.500 de persoane muscate de caini comunitari in Bucuresti, in primele 2 luni ale anului

de I.R. HotNews.ro
Vineri, 25 martie 2011, 15:05 Actualitate | Esen#355;ial

Prefectura Capitalei a anuntat vineri ca 1.468 de persoane au fost muscate de caini fara stapan in ianuarie si februarie 2011 in Bucuresti, conform datelor oferite de Institutul National de Boli Infectioase "Matei Bals", prin Centrul Antirabic, potrivit Agepres. Dintre acestia, 274 sunt copii.

Potrivit unui comunicat de presa, in 2010 s-a inregistrat cel mai mare numar de persoane agresate de cainii comunitari tratate la Centrul Antirabic, din 2004 si pana in prezent, adica 13.220 persoane. "

Sursa aici data si de Capcaunul mai sus:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8438956-aproape-1-500-persoane-muscate-caini-comunitari-primele-2-luni-ale-anului.htm

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Cadavru nu e mancare imputita, majoritatea oamenilor papa cadavre.

Mancare imputita = mancare care pute, mancare alterata, mancare infestata cu fel de fel de chestii .

Incearca tu sa dai o bucata de carne/branza imputita unui caine si sa-mi spui daca a mancat-o.

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Majoritatea oamenilor papa cadavre cu cateva mici diferente:
- cadavrele nu stau in soare pana ce sunt consumate
- carnea animalelor respective este controlata pentru diverse boli inainte de a fi consumata
- carnea este gatita, in general o parte din ceea ce o poate infesta se mai distruge si prin acest procedeu
- oamenii nu consuma carnea de la aceeasi specie

Toate cele de mai sus ma fac sa cred ca acea carne despre care se vorbea putea fi imputita.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui XIO

cllaudia, cei de pe site incearca sa treaca astazi pe acolo.

IUlia, ia vezi comparativ cate victime ale cainilor sunt si cate victime ale oamenilor sunt. Comparativ doar, ca eu de 3 ani de cand merg la Urgente am vazut 2 oameni muscati de caini, adica o sgarietura, dar in fiecare zi cand eram acolo veneau cel putin 2-3 batuti de ali oameni, ba chiar si o batranica de 80 de ani violata de unul de 18.
Ca sa vorbim de civilizatie asa cum iti doresti tu.
Uita-te putin la gunoaiele de pe strada, la cum arata tramvaiele, la cum se poarta oamenii unii cu altii.
Civilizatie.
Si uita-te la cum gandesc oamenii din tarile civilizate si cei de aici in privinta animalelor...civilizatie!!
ma faci sa rad!

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Xio, oamenii din tarile civilizate gandesc asa: adunam orice caine de pe strada, il ducem la adapost, il tinem acolo x zile in functie de buget si daca nu il adopta nimeni, il omoram.

Este civilizat sau nu ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Ramona2006 a pus punctul pe i, dar vad ca nu intereseaza pe nimeni, important e sa tunam si sa fulgeram ca tre' sa dispara javrele feroce/ inspumate/turbate din strada.
Evident ca locul cainilor nu e in strada, atat pentru binele oamenilor (unii sunt speriati/ altii muscati/ alti scarbiti/ altora le vine sa planga de mila lor etc) cat si spre binele lor, clar. Dar noi vrem numai solutii rapide si de suprafata, repede-repede, sa dispara, sa nu-i mai vedem!!
Tin minte cum se facea istoricul maidanezilor din Romania: Ceusescu a fost de vina, a daramat case si a mutat taranii in blocuri si ei si-au abondonat cainii. Okeiu, cainii aia-s oale si ulcele de multa vreme. Daca ar fi fost sterilizati de atunci (eutanasiati cei cu probleme grave de comportament/ sanatate) si daca romanii ar fi inceput sa capete respect fata de animale si viatza in general, n-am fi ajuns si noi ca tzarile pe care le tot laudam aici? Credeti ca si in alte tzari e la fel, oamenii abandoneaza cainii intr-o veselie, isi lasa cainii proprii sa se imperecheze aiurea dar vin "eutanasiatorii" si rezolva problema? Va faceti ca nu vedeti adevarata problema, ATITUDINEA oamenilor, faptul ca nu-si sterilizeaza animalele care nu sunt valoroase pentru reproductie, faptul ca-si abandoneaza cainii ca pe niste jucarii uzate, ca arunca puii nou-nascuti cu sacu' pe unde apuca...
Da, problema e grava si stringenta si vrem solutii acum! Dar ce urmeaza? Acelasi ciclu iar si iar si n-o sa termine situatia asta in vecii vecilor, caci noi atat stim, sa strigam ca vrem sa dispara "javrele", nu conteaza sa umblam la cauze, conteaza doar sa bagam efectul sub presh...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Ramona2006 a pus punctul pe i, dar vad ca nu intereseaza pe nimeni, important e sa tunam si sa fulgeram ca tre' sa dispara javrele feroce/ inspumate/turbate din strada.
Evident ca locul cainilor nu e in strada, atat pentru binele oamenilor (unii sunt speriati/ altii muscati/ alti scarbiti/ altora le vine sa planga de mila lor etc) cat si spre binele lor, clar. Dar noi vrem numai solutii rapide si de suprafata, repede-repede, sa dispara, sa nu-i mai vedem!!
Tin minte cum se facea istoricul maidanezilor din Romania: Ceusescu a fost de vina, a daramat case si a mutat taranii in blocuri si ei si-au abondonat cainii. Okeiu, cainii aia-s oale si ulcele de multa vreme. Daca ar fi fost sterilizati de atunci (eutanasiati cei cu probleme grave de comportament/ sanatate) si daca romanii ar fi inceput sa capete respect fata de animale si viatza in general, n-am fi ajuns si noi ca tzarile pe care le tot laudam aici? Credeti ca si in alte tzari e la fel, oamenii abandoneaza cainii intr-o veselie, isi lasa cainii proprii sa se imperecheze aiurea dar vin "eutanasiatorii" si rezolva problema? Va faceti ca nu vedeti adevarata problema, ATITUDINEA oamenilor, faptul ca nu-si sterilizeaza animalele care nu sunt valoroase pentru reproductie, faptul ca-si abandoneaza cainii ca pe niste jucarii uzate, ca arunca puii nou-nascuti cu sacu' pe unde apuca...
Da, problema e grava si stringenta si vrem solutii acum! Dar ce urmeaza? Acelasi ciclu iar si iar si n-o sa termine situatia asta in vecii vecilor, caci noi atat stim, sa strigam ca vrem sa dispara "javrele", nu conteaza sa umblam la cauze, conteaza doar sa bagam efectul sub presh...

Eu sunt prima de acord sa umblam la cauze. Si da, daca va exista un moment 0 atunci dupa cum spui si tu proprietarii de caini trebuie responsabilizati.
Pentru ca o parte din acestia sunt cei care "nu-si sterilizeaza animalele care nu sunt valoroase pentru reproductie, isi abandoneaza cainii ca pe niste jucarii uzate, ca arunca puii nou-nascuti cu sacu' pe unde apuca...".

Adica pana la urma nu sunt responsabili cei care nu au caini pentru ca nu se pot imprieteni cu ei si cauta solutii sa scape de cei care li se par periculosi din imediata lor vecinatate. Acestia pot doar sa plateasca taxe si sa spere ca autoritatile vor rezolva problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

mai exista hingheri?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramona2006
Mai bine ginditi-va impreuna la o solutie constructiva de a rezolva prblema. Si daca cineva se gindeste sa infiinteze un adapost pentru animale sau ceva, eu contribui material, daca trebuie.

Ai sugestii de solutii? Asa e simplu, gasiti voi o solutie, eu sunt contra eutanasierii si contribui material, dar gasiti voi solutia care sa imi convina mie. Cat ai contribui material?

Am sunat la o multime de asociatii pentru a steriliza si a lua animalele in adaposturi. Am scris inclusiv ca sunt dispusa sa dau bani. Nici macar una nu a raspuns pozitiv. Asociatiile de animale se ocupa de plasarea unor catei, mi-au cerut sa le dau poze, sa laud cateii pe internet sperand ca cineva ii va adopta. Nu am nici timp si nici sanse sa ii adopte cineva.

Am citit o stire ca intr-un cartier periferic oamenii platesc 20 de lei pe luna pentru un adapost de caini cu cainii stransi din cartierul lor. Dar s-a ocupat cineva de autorizatii, constructie etc. Eu nu as avea timp. In plus, in oras sunt mult mai putine zonele unde se pot costrui adaposturi. Deci nu e o solutie viabila in majoritatea cazurilor.

Eu nu vreau decat sa fie nivelul de civilizatie din occident. Daca se vor construi adaposturi si vom hrani caini sa traiasca acolo 10 ani, nu tot noi le platim, din taxe? Dupa parerea mea mai bine se folosesc sumele respective pentru dotari in spitale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

Eu nu vreau decat sa fie nivelul de civilizatie din occident.

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Nu vrei "DECAT" sa fie nivelul de civilizatie din Occident? Asta chiar mi s-a parut amuzanta, ce dorintza modesta...
Si cum crezi ca se va atinge acel nivel? Cata vreme oricine poate dispune cum vrea el de un animal (cotonogim calu' amarat si schilod, ne descotorosim de niste pui de caine nedoriti aruncandu-i peste gard, pur si simplu, otravim pisici etc.) fara sa primeasca vreo amenda, fara sa fie trasi la raspundere cumva, fara sa li se ia dreptul de a mai detine un animal, cum se intampla in mult-ravnita civilizatie occidentala...Una peste alta eu inca nu am vazut maidanezi atacand oameni (nu contest existenta lor!) dar am vazut destui oameni "de bine" pocnind maidanezi care dormeau covrig la marginea vreunui trotuar, usuindu-i cu plasele, aruncand cu pietre dupa ei, asa, fara absolut niciun motiv, din pura ura...in ranjetele satisfacute ale unora. Ce-am "rasadit" asta avem, tot ce se intampla e urmarea actiunilor nostre nesabuite si nedemne, ca doar maidanezii aia feroce n-au tabarat peste noi din padure!

Mergi la inceput