Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 55 -
Raspunsuri - Pagina 5
Gliana spune:
mamutz, eu cred ca daca bebe este in grafic, nu ai de ce sa te panichezi. te-ai obisnuit ca el sa fie mai maricel, dar poate nici asa nu e normal. tu vrei sa ia in greutate cat Hercules
. Cred ca daca ar fi sub greutatea normala, ar trebui sa-ti faci griji. Vei vedea pe viitor cum evolueaza. 
mutatia heterozigota a MTHFR A1298C, sarcina oprita din evolutie in 2010 la 4 saptamani.
Acum sarcina in evolutie 16+
cu tratament clexane de 0.6 mg/zi, femibion2 - 1/zi, aspenter 1/zi, prontogest 1 injectie la 3 zile, 1 acid folic de 5 mg/zi]
O nastere normala fara probleme acum 18 ani - o fetita sanatoasa tun.
mrnscmnc spune:
Floricica vreau sa-ti multumesc ca ne-ai trecut la mamici fericite pe prima pagina si profit sa te rog daca ai timp sa completezi cu urmat informatii:30 si ceva ani,boala abortiva, trombofilie in tratament cu dubla mutatie heterozigota MTHFR, proteina S si antitrombina III sub limite, trombocitopenie, htais, glaucom ao, incompatibilitate RH, placenta cu grad maxim de maturare, lacuri vasculare si numerose microcalcifieri, bebe in pozitie pelviana si cordon ombilical la gat din sapt 28.Cred ca sunt suficiente, poate ajuta pe cineva informatiile astea.
Am vazut ca esti stresata si nu vreau sa fii.Acum iau ceasul si calculez exact la cate ore dupa Clexane am intrat eu in cezariana: am facut Clexane joi seara la ora 19 si am nascut la 14,57 vineri, deci sunt vreo 19 ore, asa ca se poate si mai devreme de 24 ore cum stiam eu.Te rog din suflet sa nu te mai stresezi pt ca asa am facut eu si am facut tensiune pe masa de operatie, desi si eu am tensiunea fff joasa ca tine, adica normal e 10 cu 6, numai ca in asemenea situatii nu e bine deloc sa-ti faci griji.Sper sa faci cezariana deoarece eu consider ca in cazurile de trombofilie e ff important cat de repede se scoate bebe.Si asa copii nostrii sunt chinuiti de atatea injectii, nu e nevoie si de travaliu care nu duce decat la suferinta fetala.Eu am cezariana orizontal, ff jos, e putin staramba dar nu stiu daca din cauza ca a stat el cu funduletul in partea aia sau pt ca aveam in cealalta parte o alunita care trebuia evitata.Nu conteaza, e f mica vreo 8 cm cred si s-a inchis perfect, ieri am fost la scos firele.
Ruxandra imi pare rau tare ca ai facut mastita, bine ca ai scapat si ca bebe inca suge, si eu am patit-o din noaptea in care am venit acasa ca se facusera sanii pietroi si daca nu ma trezea mama cred ca ajungeam direct la spital.Cateva nopti am stat numai cu prosoape ude si gheata pe ei,stateam jos pe covor toata noaptea, plangeam si storceam sanii cu mainile ca pompa nu mai facea fata.Sincer nu stiu cum am rezistat, am renuntat si la ceai de chimen si anason si la galactogil.Noi avem alta problema:colicii care ne tin treji noaptea. Tu unde intrii acum cand mai ai timp sa te informezi despre bebe ca eu sunt pe dinafara.
Glianaai face bine sa spui doctorului despre simptomele tale pt ca acelea sunt contractii si "minunatele" de ele scurteaza colul, deci nu sunt bune.Si cu sexul subscriu la ce au spus fetele, las-o mai moale, eu nu am mai vazut-o de vreo 10 luni, adica de cand am confirmarea sarcinii.A zis doctorul ca nu am voie si a fost lege.
Ma bucur tare mult ca deja Floricica si Brotacel se apropie de termen si vad ca mai e si Vali, Fly, Gliana si cred ca si alte fete carora le cer scuze ca nu am reusit sa le enumar.Va tin pumnii stransi si nu va faceti probleme ca o sa fie bine.

nokianne spune:
Scuze Balanta.Nu am vrut sa se simta ca as fii suparata pe voi...
si sa stii ca ma asteptam sa primesc o "mica cearta" pentru ce am scris aseara... O merit![]()
![]()
Dar iti multumesc mult mult ca mi-ai raspuns...
si imi pare rau pentru durerea pe care si tu o porti in suflet...
Danylini
ai perfecta dreptate dar...stii cum e omul! Daca nu cunosti cauza nu e bine...si daca o cunosti...iar nu e bine![]()
La mine toate sarcinile au fost obtinute prin FIV si atunci cand am aflat am avut o mare dezamagire...intrucat credeam ca lupt doar cu o anume infertilitate...si nici obtinerea unei sarcini prin FIV nu e usoara..
Eu am facut analizele pentru ca v-am citit pe voi ca altfel la urmatorul FIV pentru care urma sa fac un nou credit si in care urma sa imi pun toate sperantele...urma sa am aceeasi soarta
Sunt un pic furioasa pe medici mai ales pe cei de la centrele FIV care ar putea sa recomande analizele de trombofilie pe ca ei stiu ce costuri antreneaza aceste proceduri care implica administrare de hormoni si care au influenta directa in ceea ce priveste declansarea trombofiliei...
Carmen eu iti inteleg f bine "revolta"!Si nu esti singura care se confrunta cu atitudinea celor din jur si cu propria lupta interioara!
Sa stii ca si eu simt ca am alaturi de A1298C si mutatia FactoruluiXIII si vreo mutatie PAI la care astept inca rezultatele...
Si daca "dusmanul" varsta nu mai tine cu noi de ce nu iei totusi in considerare FIV-ul?Cred ca putine ni-l permitem financiar insa eu mi-am zis ca o sa fac credite si refinantari de credite pana o sa reusesc sa imi tin bebe-ul meu!
Dragele mele...acum o sa ma mai linistesc un pic
intrucat simt intradevar ca nu sunt singura si lupt alaturi de voi...

SCuze inca o data daca v-am suparat

tannoo25 spune:
fetelor, dupa nasterea prin cezariana, la ce interval de timp se poate face primul clexane?
floaredemac spune:
Scurt, pt Tannoo, apoi citesc si din urma si raspund (am interneeeet....!!!):
dupa cezariana se face oricum clexane, ca si rutina. De fapt, din cate stiu eu, se face dupa orice interventie chirurgicala care presupune imobilizare. Mie mi s-a facut la prima cezariana, desi nu stiam nimic de trombofilie atunci. Diferenta va fi acum ca voi face in continuare pana la 6 saptamani. Nu stiu la ce interval mi-a fost facut, fiindca eram la reanimare, dar cred ca dupa 4-6 ore.
37+ DPN 15 aprilie 2011 
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., acum
, obtinute naturalAi cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!
floaredemac spune:
Antoemma, multumesc!
Ma bucur ca a fost totul bine cu sora ta! Eu, sincer, nu ma mai tem acum, mai ales dupa ce m-a asigurat d-na U ca dupa 48 de ore nu mai e niciun pic de clexane in organism, dar medicul asta al meu imi spune mereu ca se teme
Incerc sa il ignor
Balanta_tm, te imbratisez si iti multumesc din suflet pt tot sprijinul tau, inca de la "debutul meu la acest subiect! 
Gliana
, ia si tu lucrurile bune de la mine, daca or fi, nu doar paranoia.![]()
Legat de sex, la prima sarcina am facut o singura data, pe la 7 saptamani, apoi a aparut o sangerare dupa cateva zile, am luat progesteron si vit E si am scapat cu bine. Dar de atunci nu am mai avut curaj, nici eu si nici sotul. Poate a fost o coincidenta sangerarea, nu stiu. De data asta nici nu s-a pus problema, ne-am mai jucat" noi, dar fiindca orgasmul se lasa cu contractii, am renuntat. Dar asta depinde de la cuplu la cuplu, de la caz la caz. Mi-a parut rau la prima sarcina ca nu am facut sex cand depasisem termenul, ca se spune ca declanseaza nasterea si nasti chiar mai usor.
Aristico, eu chiar am vrut sa iti propun, dar vad ca nu te bagi!...
Brotacel, testele non-stres le fac tot "datorita" trombofiliei. Prin alte tari am observat ca sunt de rutina la mutantele cu FVL ca mine. M-am bucurat ca medicul mi-a propus sa fac, nu dureaza mult, nu sunt invazive fiindca nu imi provoaca medicul contractiile ci doar inregistreaza aparatul. In plus, cand am nascut prima oara testul asta l-a facut pe medic sa ia decizia de a scoate copilul de urgenta. Daca ma lasa in travaliu, probabil acum nu as mai fi avut baiatul.
Cand vad ca bebe e reactiv, inimioara bate cum trebuie in timpul miscarilor sale si la contractiile mele, daca sunt, ma linistesc total. Spre sfarsitul sarcinii nu strica sa faci testul asta, cu trombofilie sau fara.
Am o prietena care a nascut ieri, si ea avea DPN exact ca noi
.
Azi-noapte nu am dormit decat vreo 2 ore, bebelina se impinge cu spatele cred in afara si imi da dureri destul de puternice. Nu cred ca sunt contractii, fiindca ma doare doar cand face ea asa. Oricum o sa vad cum e in seara asta, decalez si injectiile un pic (o sa fac la 9 si nu la 10), iar maine daca mai e cazul il sun pe dr si il intreb. Azi pregatesc bagajul![]()
Carmen, imi aduc aminte cum a fost la mine cand am pierdut sarcina. Toata lumea ma intreba cand vrem sa mai facem un bebe, parca pe toti ii apucase atunci bunavointa, toti imi dadeau sfaturi despre diferenta de varsta ideala intre copii, toti imi sfatuiau copilul sa ii ceara lui mami si lui tati un fratior sau o surioara... iar eu trebuia sa incerc sa fiu politicoasa si sa zambesc, desi sufletul meu era tandari.
Dar intr-adevar, actuala sarcina a picat "din senin", nu calculasem nimic inainte, nici nu m-am gandit ca pot ramane. Era programata abia din septembrie, cand urma sa incep si injectiile. Asa a vrut Dumnezeu, si vointa Sa a fost mai presus de tot. Din experienta mea imi permit sa te sfatuiesc sa fii puternica, ignora-i pe cei din jurul tau! Doar tu si sotul tau contati in aceasta privinta! Nu te lasa doborata de trombofilie, vei reusi. Cine stie, poate si eu mai am o multime de mutatii, dar am decis sa nu le mai analizez. Nu spun ca asa e mai bine, dar efectiv nu as fi facut fata la si mai multe. Iar medicii abia au auzit de astea "banale"...
Mamutz
, va tin pumnii!
Mrnscmnc
placerea a fost de partea mea!!! O sa adaug si restul detaliilor, fiindca vor da speranta multor fete.
Iti multumesc pt incurajari si calculul orelor. Dupa cum spuneam, nu mai sunt stresata cu clexane, cum va vrea Dumnezeu, important e sa fie bebelusa bine. Cumva trec eu peste asta, nu sunt nici prima si nici ultima. Sunt insa prima pt medicul meu
si de aici teama sa. Ma bucur ca ti-ai revenit si cu operatia, de aici incolo va fi din ce in ce mai frumos. Colicile trec si ele, din pacate si bebe al meu a avut dar numai timpul le-a atenuat. Daca te pot ajuta cu sfaturi legate de bebe, o fac cu placere pe PM, ca sa nu plictisim fetele.![]()
Acum sunt la zi cu raspunsurile, si inca astept voluntare:
Cine doreste sa se ocupe de gestionarea subiectului
(capitol nou, modificari pe prima pagina, etc) este rugat sa imi trimita PM. Multumesc!!!
37+ DPN 15 aprilie 2011 
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., acum
alla76 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui tannoo25 fetelor, dupa nasterea prin cezariana, la ce interval de timp se poate face primul clexane? ![]() |
tanno, eu una stiu ca se da clexanul in ziua cezarienei
floaredemac spune:
Fetelor, am aflat de la Odisee ca Ssabrya a nascut, desi era programata in 2 aprilie. Sa dea Dumnezeu sa fie bine si ea si bebelusa!
Felicitari, Ssabrya!
37+ DPN 15 aprilie 2011 
alla76 spune:
alexa78. eu am luat in protocolul pt FIVcarmen, capul sus! stiu ca e greu sa accepti situatia, dar fara mobilizare iti scazi sansele. doamne ajuta ca mutatiile astea sa fie singura problema, si acum ca le-ai descoperit, poti spune ca ai macar o sansa sa tii situatia sub control
mrnscmnc 
mamicii luptatoare si puiutului drag noua
Felicitari, Ssabrya!
floricico, de nu ai alti voluntari... ma bag eu (desi tare mi-ar place sa o vad pe miki la carma! MIKI 
), dar zilele astea fie-ti mila, ca tocmai mi-a decedat laptopul
floaredemac spune:
Alla
ai PM!
Uite ce am gasit pt fetele paranoice ca mine, cu gandul ca bagam prea multe chimicale in piele si nu numai:
http://www.cosmeticsdatabase.com/index.php
Din lipsa de activitate (adica nu ca nu as avea ce sa fac, dar ma "menajez" cat pot), caut niste produse mai bio pt bebe. La baiat am folosit Mustela si abia acum mi-am dat seama ce de chimicale urate continea...
37+ DPN 15 aprilie 2011