Romania, te iubesc
Raspunsuri - Pagina 3
lai spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui goldi Romania este tara mea, Aici am familie, prieteni, amintiri . Nu cred ca voi pleca vreodata ...in fond, cineva trebuie sa ramana sa stinga lumina Serios vorbind, nu cred ca cineva pleaca de placere in alta tara, doar de dor de duca sau aventura . Pentru asta sunt vacantele . "Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !... In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza |
Goldi, eu am plecat de placere, de dor de duca si aventura (intre timp, cu trecerea anilor si trecerea la alte etape din viata, au intervenit si alte motive; dar la baza asta a fost).
Dar asta nu inseamna ca am plecat pentru ca nu iubesc Romania. Nu e singura mea dragoste, dar este, si a fost intotdeauna, una dintre ele. Si, desi imi place sa ma consider cetatean international si cetatean de suflet al mai multor tari, cel mai mult si mai mult tot romanca sunt.
Lai
alinuk spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui desprecopii foarte frumos ati scris. Si eu am scris in 2003 ceva asemanator: Iubesc Romania asa cum este" ![]() ************** Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook |
Mirelalucrurile adevarat profunde si valoroase sunt atemporale, valabile oricand!
iata un subiect din 2003 care strabate timpul perfect in actualitate

suntem legati prin fire pe cat de invizibile pe atat de puternice de locul in care am venit pe lumea asta, de locul unde am trait copilaria, primul sarut, prima dragoste, primele emotii
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)
www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">pur si simplu MAMA
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
AkaManah spune:
Ma uit la mesajele voastre si imi dau seama ca sunteti romantice iremediabile. Im mod normal se subintelege ca iti iubesti tara. Eu insa nu pot spune asta. Chiar nu pot. Imi lipseste reciprocitatea. Tara nu ma iubeste si aici ma refer la stat cu toate componentele sale si nu la oameni.Statul de strange in brate dar nu din dragoste ci pentru a fi sigur ca nu ai ascuns o punga de bani pe undeva.
Oamenii, romanii...
Ce am realizat in ultimii ani e faptul ca romanii nu sunt asa cum ne place noua sa credem: buni, primitori etc. Nu mai suntem oamenii de acum 20 de ani. Acum suntem un fel de struto-camila occidentalizata speriata de moarte si asta se vede in comportament, in atitudini, in relationari. Nu stim sa fim romani, nu am invatat sa fim occidentali. Daca m-am intreba cum este sa fi roman nu i-as putea raspunde pentru ca nu stiu. Poti sa iubesti o himera?! Nu cred. Doar daca ai fi un romantic zeu grec, poate.
"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi
Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.
alinuk spune:
Suntem cu totii diferiti.Din fericire
Nu stiu in ce masura se poate extrapola, in cazul meu pot afirma ca da, dar eu am invatat ca iubesti cu adevarat atunci cand nu ceri ceva in schimb.
pt mine romania nu e o himera, pt mine tara mea e locul unde mi-am nascut copiii, unde am trait aceasta emotie, romania e tara unde-i cresc cu toata bucuria... toate astea si multe altele sunt palpabile
e idealism?
poate ca da, asa sunt eu si la acest nivel, sunt gata sa-i accept si pe ceilalti, care nu au neaparat acelasi trairi ca mine
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)
www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">pur si simplu MAMA
Nimic nu-i intamplator!
happiness spune:
E ca si cum ai spune ca iti iubesti copilul pentru ca e frumos, destept, sanatos...Asa cum imi iubesc copilul pentru ca e cel mai minunat din lume, desi este incapatanat si uneori ma scoate din sarite, tot asa imi iubesc si tara, asa imperfecta cum e ea. As putea vorbi despre copiii frumosi si destepti, despre batranii intelepti, despre natura de vis sau despre trecutul de aur...As putea sa povestesc despre cantecele noastre de suflet, despre versurile melodioase, despre povestile cu talc sau despre picturile geniale...Romania este... acasa, cu bune si rele.