Romania, te iubesc

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Eu nu cred ca cineva a plecat din Ro pentru ca nu isi iubeste tara. Nimeni nu pleaca pe motivul acesta. Nu sunt numai romani care pleaca in alte tari sa munceasca, sunt si britanici, nemti, suedezi, americani, japonezi, etc. Nu toti pleaca in tari dezvoltate, unii pleaca in tari de acelsi nivel economic, altii pleaca in tari mai putin dezvoltate.
Majoritatea pleaca pentru anumite oportunitati sau diverse motive: unii o slujba mult visata, altii isi urmeaza dragostea sau chiar copiii. Multi se intorc in tara lor dupa o vreme, ori pentru ca nu s-au adaptat ori pentru ca nu au dorit altceva decat o experienta.
Fiecare are dreptul sa aleaga sa traiasca acolo unde il duc pasii vietii. Faptul ca traiesti intr-o alta tara decat tara ta natala, nu inseamna ca ai ales asta pentru ca nu iti iubesti tara. Faptul ca traiesti in Romania e o optiune, nu ai facut asta NUMAI pentru ca iti iubesti tara. E parerea mea, sper sa nu starnesc controverse, nu asta imi e intentia.

Chiar daca Romania nu mai e casa mea, e tara mea natala, e tara unde am cunoscut dragostea si am nascut copiii, e tara unde am amintiri, unde am facut scoala si unde am familie si prieteni. Romania e tara cu veri calde si cu primavara devreme. Romania e tara unde am vazut muntii si marea prima data, e tara unde ma intorc an cu acelasi drag si dor. Revad cu aceeasi placere locurile dragi din amintiri, cu aceeasi emotie de parca totul s-a intamplat ieri. Astea sunt motivele pentru care o iubesc!

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Chiar daca Romania nu mai e casa mea, e tara mea natala, e tara unde am cunoscut dragostea si am nascut copiii, e tara unde am amintiri, unde am facut scoala si unde am familie si prieteni. Romania e tara cu veri calde si cu primavara devreme. Romania e tara unde am vazut muntii si marea prima data, e tara unde ma intorc an cu acelasi drag si dor. Revad cu aceeasi placere locurile dragi din amintiri, cu aceeasi emotie de parca totul s-a intamplat ieri. Astea sunt motivele pentru care o iubesc!

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

frumos argumentat si emotionant descris!

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goldi spune:

Romania este tara mea, Aici am familie, prieteni, amintiri .
Nu cred ca voi pleca vreodata ...in fond, cineva trebuie sa ramana sa stinga lumina

Serios vorbind, nu cred ca cineva pleaca de placere in alta tara, doar de dor de duca sau aventura . Pentru asta sunt vacantele .

"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

foarte frumos ati scris. Si eu am scris in 2003 ceva asemanator: Iubesc Romania asa cum este"

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona2006 spune:

Am scris despre plecatul din tara si la un alt topic. Aici am sa scriu doar ca eu am parasit Romania pentru a-mi urma dragostea...altfel, nu m-as fi gindit niciodata sa plec.
Sint romanca si voi muri romanca, fetita mea, desi nascuta in Israel are limba materna romana, abia de cind a inceput sa mearga la gradinita vorbeste si ebraica. In casa continuam sa vorbim romaneste, ii citesc povestile lui Creanga, ne uitam la desene animate coborite de pe net care sint dublate in romana, fac tot posibilul sa ii creez un mediu in care sa auda cit mai mult romaneste, stiu ca la copii e usor sa uite o limba daca in jurul lor se vorbeste alta.
Acum incerc sa scriu o carte bazata pe miturile si credintele poporului roman (o scriu in engleza) ca asa m-a lovit pe mine damblaua, sa stie si altii ca poporul roman nu inseamna numai Dracula, tigani si orfelinate.
Imi iubesc tara, acolo m-am nascut, port in mine constientul colectiv al tuturor celor care au trait acolo inaintea mea (asta o zice Jung, nu eu) si sper sa ma intorc sa mor acolo, cind va fi sa fie...Nu-mi imaginez ca mi-as putea dormi in alta parte somnul de veci decit in cimitirul din Baia Mare, unde brazii sint inalti si muntele aproape...

Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:
http://aloneinholyland.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daviduca spune:

hm,greu pentru mine sa raspund...am plecat de 10 ani,m-am intors foarte rar,mai mult dupa ce s-a nascut baietelul meu.de ce??ptr ca de fiecare data veneam inapoi tot mai dezamagita,mai suparata si mai trista.pentru ca atunci cand a fost bolnav tatal meu,pana nu mi-am golit buzunarele prin clinici private,nu s-a uitat nimeni la el,desi a muncit 33 de ani si a platit la greu CAS.
pentru ca s-a imbolnavit mama si cand am fost sa o internez nu erau nici macar clante la usile saloanelor,iar baile....
pentru ca am fost sa spal masina,dar daca nu am stat langa ei..am dat banii degeaba,cand am iesit cu ea afara era doar uda dar nu curata.
am fost la magazine iar doamnele au fost usor deranjate de faptul ca am intrebat sau am cerut ceva fara sa cumpar.aceleasi doamne care i-au vandut mamei mele un sutien ptr alptat,chiar daca ea are 60 de ani,dar era din bumbac si ea saraca altul nu gasise,nu stia care era treaba cu nasturasii de pe el.sa-l schimbe-nu se poate...aaa si ce daca are eticheta inca pe el...
sincer,ptr mine romanii vor totul,acum,fara sacrificii,fara nimik.nu intereseaza pe nimeni ca maine clientul nu se mai intoarce,bun daca da banii acum
in august,la 23.30 nu mai poti manca nimik,localurile inchid la 24,ptr ca deschid iar a doua zi dimineata sa....vanda cafele.
nu e usor nicaieri,dar parca te simti altcumva cand esti tratat mai...omeneste.poate daca te obisnuiesti intr-un fel,nu mai faci diferenta.
nu o iubesc,nu o urasc. e RO si gata.
nu-mi reneg originile,incerc sa-mi invat baiatul sa vorbeasca romaneste,merg acolo ptr ca sunt parintii mei dar nu-mi lipseste in mod deosebit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodyka spune:

aceleasi lucruri vroiam si eu sa le punctez, ca si daviduca. doar ca eu am alta concluzie: iubesc Romania! fiecare padure cu uscaturile ei, poate ca mentalitatea romanului nu se va schimba nici in 100 de ani, ca aici e problema...

iubesc Romania cu sarbatorile ei de Craciun si de Paste, cu parintii mei, cu sora si nepretuitele mele nepotele, cu toate amintirile din copilarie. si daca am ales sa plec e pentru ca mi-am urmat iubirea si am avut oportunitatea de a oferi copiilor nostri ceva mai mult decat am avut noi... nu o sa ma mandresc ca sunt roman doar cand e vb de valori deja recunoscute si apreciate, sunt roman cu bune si rele, sunt departe de a fi perfecta! si mi-e dor de Romania cu fiecare copac rar pe care-l vad aici, cu fiecare izvor, cu fiecare batranel pe care-l vad ca sta in parc pe o banca... e frumos si aici, e de vis. pentru copiii mei, aici e "acasa" pentru ca aici au crescut, pentru ca aici sunt prietenii. asa cum pentru noi "acasa" e tot Romania, acolo ne sunt radacinile...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goldi spune:

Romania este tara mea, Aici am familie, prieteni, amintiri .
Nu cred ca voi pleca vreodata ...in fond, cineva trebuie sa ramana sa stinga lumina

Serios vorbind, nu cred ca cineva pleaca de placere in alta tara, doar de dor de duca sau aventura . Pentru asta sunt vacantele .

"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

imi iubesc parintii si prietenii din Romania.
iubesc limba frumoasa romana si iubesc poeziile lui eminescu si umorul lui caragiale. Baietelul meu vorbeste, citeste si scrie romaneste. noi in casa cu totii vb numai romaneste.
iubesc melodiile la nai ale lui zamfir
iubesc dealurile si locurile de la tara
iubesc mirosul narciselor, zambilelor si al liliacului.

iubesc Romania si de asta cred ca ma doare cand vad ce se intimpla acolo.
iubesc Romania pentru ca e tara in care m-am nascut, in care am crescut, ne va lega intotdeauna "ceva" de aceasta tara. la olimpiade, concursuri intotdeauna tin cu acel roman care concureaza.

Dar acum prefer aceasta dragoste de la distanta pentru ca altfel pentru mine s-ar transforma in ura.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramona2006

Am scris despre plecatul din tara si la un alt topic. Aici am sa scriu doar ca eu am parasit Romania pentru a-mi urma dragostea...altfel, nu m-as fi gindit niciodata sa plec.
Sint romanca si voi muri romanca, fetita mea, desi nascuta in Israel are limba materna romana, abia de cind a inceput sa mearga la gradinita vorbeste si ebraica. In casa continuam sa vorbim romaneste, ii citesc povestile lui Creanga, ne uitam la desene animate coborite de pe net care sint dublate in romana, fac tot posibilul sa ii creez un mediu in care sa auda cit mai mult romaneste, stiu ca la copii e usor sa uite o limba daca in jurul lor se vorbeste alta.
Acum incerc sa scriu o carte bazata pe miturile si credintele poporului roman (o scriu in engleza) ca asa m-a lovit pe mine damblaua, sa stie si altii ca poporul roman nu inseamna numai Dracula, tigani si orfelinate.
Imi iubesc tara, acolo m-am nascut, port in mine constientul colectiv al tuturor celor care au trait acolo inaintea mea (asta o zice Jung, nu eu) si sper sa ma intorc sa mor acolo, cind va fi sa fie...Nu-mi imaginez ca mi-as putea dormi in alta parte somnul de veci decit in cimitirul din Baia Mare, unde brazii sint inalti si muntele aproape...

Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:
http://aloneinholyland.blogspot.com/

... de la o alta baimareanca ce suspina dupa niste brazi ce se oglindesc in lacuri de munte ...

Mergi la inceput