Ierburile si sarcina

Ierburile si sarcina | Autor: butterfly

Link direct la acest mesaj

[]Citisem undeva pe Internet ca exista studii recente care recomanda evitarea Ginseng in sarcina, mai ales in primul trimestru.
Azi am cautat despre hrean (tocmai mincasem putin aseara) si am aflat ca provoaca pierderi de sarcina. Parca si semintele de marar sunt de evitat...iar morcovul contine prea multa vitamina A.
Pt usturoi studiile arata beneficii in sarcina.
Mai stiti si alte plante asemenea?
Butterfly graviduta in 6 sapt

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maudi spune:

Fluturasule, mai stii unde ai citit, adica mai ai linkurile? adica sa nu mananci morcovi deloc sau cum?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Asta inseamna ca nu mai mancam nimic, sau vom manca mancaruri fara gust.

Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Eu stiu ca salvia este interzisa la sarcina, deci aveti grija in caz de raceala sa evitati ceaiurile care o contin!!!

sanatate!
Boga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

quote:
Initial creeata de butterfly

iar morcovul contine prea multa vitamina A.



Ca sa vezi!!! Cand eram insarcinata am citit undeva ca, in primul trimestru este bine sa eviti ficatul care ar contine prea multa vitamina A si era de preferat morcovul!!!
Si imi intrase asa de bine in cap ca nu mai suportam nici mirosul de ficat!!! Dar am mancat linistita morcovi...cruzi, ca fierti nu-mi plac.
De ierburi nu mai stiu exact, dar am gasit si eu mai multe articole pe net cu liste de alimente de evitat in sarcina...imi amintesc de branzica cu mucegaiuri, carne cruda (sau nepreparata bine), anumite mezeluri (m. ales afumate), etc. Le-am cam uitat...

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Multe mai citeste omul si de multe ori se tulbura…. Chiar am fost curios si am citit despre HREAN si pot sa spun ca medicina naturista nu il contraindica in sarcina, ci doar „la cei cu hemoroizi, hemoptizie, cardiaci, stari congestive” – Universul plantelor, mica enciclopedie, pag. 281.

Despre MORCOVI, fetelor, de mii de ani se consuma morcovi de catre femeile gravide. Are un efect benefic pentru tranzit prin fibrele care le contine, iar pentru surplusul de vitamina A cred ca are grija organismul sa nu absoarba decat atata cat ii trebuie !

In schimb, SALVIA este contraindicata la femeile care alapteaza, asa ca atentie ! Nu am gasit in schimb nici o referire la efectele asupra gravidelor, dar vorba aceea: „prevederea este mama intelepciunii !”

Despre ce sa va mai scriu ? Aaaa, un batran calugar care mi-a deschis intrecut mintea sa vad si eu ce bune sunt tratamentele cu plante, zicea: „CU PLANTELE SA NU TE JOCI !” asa ca eu va indrum sa cititi o carte de specialitate cand aveti nelamuriri sau sa intrebati la Plafar (au personal calificat si nu dau sfaturi daca nu se pricep… cel putin cei din Timisoara !!!)

Sanatate tuturor.
DARAEL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns butterfly spune:

Cind navighez sunt cam haotica, recunosc, si am deschis prea multe chestii asa ca o cautare in history nu prea m-a ajutat.

Totusi,despre hrean (horse radish):
http://www.drugdigest.org/DD/DVH/HerbsCareful/0,3924,4103%7CHorse+radish,00.html

http://www.mycustompak.com/healthNotes/Herb/Horseradish.htm

despre ginseng:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/3133022.stm


Despre morcovi:
Un pahar de suc de morcovi contine necesarul de vitamina A pt o saptamina. Vitamina A e liposolubila se stocheaza in ficat.De aceea nici cu consumul de ficat nu trebuie exagerat. Vit A nu se distruge la fierbere de aceea morcovii fierti fac vitamina mai usor disponibila. Nu e chiar contraindicat morcovul in sarcina pt ca hipovitaminoza la embrion da aceleasi defecte ca hipervitaminoza dar nu trebuie exagerat. In copilarie am baut suc de morcovi cu mere pina am devenit...portocalie.
Deasemenea medicamentele ce contin retinoizi sintetici trebuie evitate.

Despre usturoi:
http://www.mistral.co.uk/garlic/preg.htm

Cu salvia nu m-am lamurit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andruska spune:

Eu cred ca ne facem prea multe probleme cu toate alimentele acestea, nu ?

Eu am mancat morcovi cu gramada si insarcinata fiind cu Andrei si acum, si nu pot spune ca mi-a facut rau. Usturoiul imi provoaca arsuri si de aceea il evit, cu toate ca imi place f mult. Insa altfel..

Eu zic sa nu mancam carne nepreparata bine sau sa nu bem 5 cani de cafea/zi -lucruri din astea... Dar parerile sunt 10000 (poate chiar mai multe )

Va pup si sarcina usoara cu bb sanatos,

Andra cu burtica de 26 saptamani si Andrei (4 ani)
Album Andrei:
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=954&cid=448

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Mie mi-a povestit mama ca pe vremuri, cand nu aveau masuri de protectie si nu aveau voie sa avorteze, se folosea ceai de galbenele foarte concentrat pt. a avorta. Deci atentie la acest tip de ceai, este daunator in cazul in care este concentract. In rest am auzit ca este toxic si ceaiul coada soricelului.

Cam astea le stiu eu. In principiu ce este in exces dauneaza. Vitamina A dauneaza daca este luata in exces.

Madutza & ingerasul din burtica

Mergi la inceput