Brumarei si Craciunite nov.dec.2011 (5)
Raspunsuri - Pagina 10
carola spune:
:) uffff....ce greu imi e sa explic... :) nu este durere, nu ma doare, doar simt ca se strange ceva acolo jos, ca o presiune. nu este dureros, doar jenant. nu vreau sa intru in panica, dar nici linistita nu pot sa stau.
7+
www.flickr.com/photos/carola456
miereamara spune:
Carola probabil ca incepe sa creasca uterul, sigur nu e nimic ingrijorator!
Georgia multa sanatate si sper sa nu fie nimic grav! 
Aici nu se da nimic pentru sustinerea sarcinii (doar daca ai peste 3 sarcini pierdute in antecedente sau daca ai sarcina obtinuta cu FIV). Eu nu am luat nimic pana acum (no-spa sau utrogestan). Expunerea embrionului la progesteron (doze mai mari decat produce corpul) creste riscul de hypospadias la baieti. La sarcina trecuta pe la 9 saptamani am avut amenintare de avort (cu o sangerare). M-au trimis acasa la odihna si atat:))
Acum la sarcina asta sunt mult mai relaxata, las natura sa-si urmeze cursul:))
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator and
5+
firicel spune:
Neatza fetelor.
Voi inca
iar eu m-am sculat demult.Motanul casei a facut ture si a mieunat incepand cu ora 4-5 asha ca vai de somnul nostru!
Georgia-multa sanatate!Sper sa fie totul bine-iti tin pumnii!
Carola-nici eu nu iau nimic,nimic.Nici nu cred ca au no spa aici-asha ca strang din dinti si cand e posibil ma asez la orizontala .
Bianca-multumim pt muzica.De abia astept sa ii fac si eu download.
Maryela-repet,fa gargara cu sare.Am gasit si in cartea de gravide scris asta (plus reteta pt nas infundat cu apa cu sare).Poate te ajuta cu ceva.Sanatate!
Arleza-eu am primit ditamai ecografia pe film(nu CD) si un raport scris pe o hartiuta.Nimic printat pe hartie.Si eu cred ca e mai bine sa evitam comparatiile sa nu ne apuce alte temeri-cred ca avem deja destule(ma refer la marea majoritate).
Ralut-Ma bucur ca ti-au placut fotografiile.Ce baietel frumos am vazut eu acolo
in album!Sa va traiasca!
N-am ajuns inca in Bali desi e foarte aproape de mine.Nu mai zic ca este foarte ieftin fata de preturile practicate in Australia.Am auzit si eu ca este foarte frumos.Eu am plans cand am plecat din Fiji-sper ca intr-o buna zi sa mergem din nou acolo ,pe insulite.Problema e ca insulitele unde am fost erau numai pentru adulti si nr limitat de oaspeti-adica maxim 40 de oameni sau asha ceva.Poate doar daca se ofera vre-unul din bunici sa faca babysitting
Altfel mai incolo,pe la pensie sper sa mergem din nou![]()
Many multumim pt felicitari.
Brambu-multumim pentru felicitari(graviduta cu acte in regula
mi-a placut mult)pt bebe.Eu cand am fugit ultima oara la culcarica era in in jur de ora 19.30 aici dar ma plesnise o somnolenta de nu-i adevarat.Noi suntem cu 5/6 ore inainte fata de Ro-depinde de anotimp.Am gasit CD-ul cu pozele cu papagali asha ca sper ca weekend-ul asta se le pun in album.
Am editat sa adaug urmatorul link(despre ce este permis in sarcina si de ce)-inclusiv cum sunt preparate branzeturile:
http://www.foodstandards.gov.au/scienceandeducation/factsheets/factsheets2005/listeriacommonlyaske3115.cfm
O sa am un weekend mai greut cred-vin socrii in vizita.Stau 2 zile ca apoi sa plece spre Ro.Sper sa nu ma stresez prea tare asha ca tineti-mi pumnii...o sa am nevoie de toate gandurile pozitive posibile.
Va pup poate revin mai incolo!Sanatate tuturor si o zi buna!

Lia73 spune:
neata fetelor

Tu Maica si Fecioara primeste-ma la Tine,
Ca Tu esti Preacinstita, ma aperi si pe mine
Ajuta-ma sa sufar ajuta-ma sa lupt
Si sa ma rog la Tine cu glas neintrerupt.
Puternica Stapana, doar Tu poti sa ma ajuti
Cu ruga Ta fierbinte spre Fiul cel de Sus.
bebelinul meu scump
Ma
la Bunul sa-mi daruiasca un
sanatos
+6
Lia73 spune:
miereamara am rasfoit internetul si nu am gasit nimic ce sa lege boala asta de progesteron
am citit ca este genetic
eu iau 6 utrogestam pe zi
deja eram panicata
bebelinul meu scump
Ma
sanatos
+6
jasmine30 spune:
Georgia, eu am avut o prietena care la 5-6 saptamani de sarcina a avut aceeasi problema si chiar i s-a spart chistul respectiv. A fost operata, medicii i-au spus ca are sanse foarte reduse sa duca sarcina la bun sfarsit, dar Dumnezeu e mare si mai are putin si naste. Asa ca fii optimista !
ralu_t spune:
neata!
ce mai faci Lia? cum iti mai este? mai, si eu am luat in sarcina trecuta utrogestan la greu si fi-miu a fost in regula. nu cred ca vreo pastila pe lumea asta sa nu aiba si efecte secundare..insa mereu e o balanta risc/beneficiu si recomandarile sunt in functie de cum inclina balanta.
Fetelor pt mine cel mai neplacut simptom de sarcina e durerea de
. Nu stiu ce sa ma mai fac. Ieri in parc alergam dupa fi-miu sustinandu-mi-le cu mainile
...dar nu numai la alergat am probleme, ci mereu, cand dorm, cand ma loveste fi-miu cand ne jucam in casa, fara sa vrea. ma dor de-mi ies
. In sarcina trecuta a fost rau, dar nu asa de rau. Adica m-au durut, am schimbat de la sutien 75B la 105D in timp ce alaptam (ma si ingrasasem f tare) si m-am ales si cu vergeturi
...pe burta n-am avut niciuna...Acum vad ca o iau de la capat, deja au luat proportii. Am avut prietene care au pastrat acelasi nr. de sutien toata sarcina (cel de dinainte sa ramana
). oare cum o fi?![]()
georgia imi pare tare rau sa aud
. urmeaza sfaturile doctorilor si stai cat mai cumintica. eu am avut si chisturi endometriozice, si hematice- care la fel, imi dadeau dureri f mari. mereu stateam cu securea deasupra capului sa nu se sparga. nu s-au spart, insa faceam si tratament hormonal si s-au retras (cele hematice) intr-un final. important e sa treceti cu bine de primul trim ma gandesc, cand anestezia n-ar mai fi asa de periculoasa pt bebe si cand ar putea face o interventie laparoscopica. dupa prim. trim eu am vazut si fete operate de apendicita cat am stat in spital la sarcina trecuta, si era totul super ok.
carola eu nu cred ca sunt contractii, nu asa devreme. poate mai degraba balonari. balonarile se produc la orice inflamare din abdomen, este un fenomen natural, de protejare a zonei inflamate ( in cazul nostru al uterului care creste) cu gaze... daca nu e nimic dureros nu-ti fa probleme. iar durerile ascutite de f scurta durata, ca niste cutite, care se produc mai ales la miscari bruste, sunt dureri de ligamente, ligamente cu care uterul este fixat in abdomen, si care acum sunt solicitate sa se intinda- asta ca sa nu va speriati. eu dupa aceste dureri mi-am dat seama ca-s
si m-am dus sa-mi iau test...
firicel bafta cu socrii![]()
nu stiu daca mai apuc sa intru azi, sper ca da, dar am o zi plina. tocmai am primit un telefon de serviciu care mi-a stricat ziua
si o sa am de tras. iar maine plecam pe balta, se deschide sezonul de pescuit sportiv iar Tudorica e fanul nr. 1
, eu cu tati nu suntem, insa avem priteni f buni care sunt innebuniti dupa asta si mergem sa profitam de aerul curat. deci daca nu mai intru va urez un we fain, relaxat, si sa auzim de bine luni (cand eu am vizita la dr. si emotii cat china)
aaa, mi-am amintit ca tot vroiam de mult sa raspund, nici nu mai stiu cui, ca eu in sarcina cu T am avut unghii cu gel.sincer mie nici prin cap nu mi-a trecut ca lampa cu UV care era pusa pe gel pt uscare ar putea sa-i faca rau lui bebe
, mai degraba mirosurile, mai ales in perioada asta, sa faca rau mamei.
ralu-
de bebe albastru si
7+
i believe in miracles...povestea noastra 
Lia73 spune:
neata ralu
stau la pat
mananc non stop
asera la 10, la 1 noaptea, dim la 6 si la 9 iar
pfffffffff
si nu exagerez cu nimic daca va zic ca-mi vine rau de foame daca nu mananc
deci ma ia cu lesin la propriu
vad ca mi se intareste burtica
o s bag un uscosin sa vad daca e mai bun decat nospa
bebelinul meu scump
Ma
sanatos
+6
miki_ispas spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Lia73 neata ralu stau la pat mananc non stop asera la 10, la 1 noaptea, dim la 6 si la 9 iar pfffffffff si nu exagerez cu nimic daca va zic ca-mi vine rau de foame daca nu mananc deci ma ia cu lesin la propriu vad ca mi se intareste burtica o s bag un uscosin sa vad daca e mai bun decat nospa Tu Maica si Fecioara primeste-ma la Tine, Ca Tu esti Preacinstita, ma aperi si pe mine Ajuta-ma sa sufar ajuta-ma sa lupt Si sa ma rog la Tine cu glas neintrerupt. Puternica Stapana, doar Tu poti sa ma ajuti Cu ruga Ta fierbinte spre Fiul cel de Sus. bebelinul meu scump Ma la Bunul sa-mi daruiasca un sanatos +6 |
Buna dimi fetele,
Lia si eu la fel ma simt,daca nu mananc mi se face rau si imediat ma apuca greturile.
Azi de dimi ma simteam ok apoi dintr-o data au venit greturile iar acum mai nou am si arsuri,f ciudat stiam ca apar mai tarziu.
Georgia iti tinem pumnii si te asteptam azi cu vesti bune.Ai grija de tine si relaxeaza-te, o sa vezi ca doamne doamne o sa fie alaturi de tine si de bebe.
Lia73 spune:
miki yo asa mi-am dat seama ca sunt gravi
de la arsuri
mereu le-am avut de la primele saptamani de sarcina
arsuri si balonare pffffffffff
dar ma simt fffffffff bine
sunt f multe fete care isi doresc sa aiba simptome de sarcina
si le doresc din tot sufletul sa le aiba![]()
bebelinul meu scump
Ma
sanatos
+6