Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (110)
Raspunsuri - Pagina 8
Diana_Eva spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ooana de apartament nu am zis, ca ne gadim sa il luam cu Prima Casa...si fodurile sunt pe terminate...sa vedem daca iese ceva, avem doar un antecontract |
Tinem pumnii sa iasa cum vreti voi!
Diana, mami de pui iubit Eva (20.08.2010)
Diana_Eva spune:
citat din mesajul lui rodyka paula, perfect de acord cu tine . avem nevoie de n argumente bine/rau, indiferent ca e vb de olita, scaun de masina, de baie sau de masa. important e daca ne intereseaza subiectul, nu pesoana care il aduce in discutie . acum nu ma omor prea tare cu subiectul "olita", dar peste cateva luni sigur se va reveni aici, pentru ca vom fi multe care vom cere sfaturi de la cele care deja au experimentat/reusit. la o adica, vb de diversificare de cateva luni, si tot nu am terminat. delfinasii nostri sunt "intinsi" pe 3 luni, si chiar daca n-ar fi asa, tot nu fac deodata aceleasi lucruri, deci ne va fi util ca periodic ca readucem in discutie subiecte deja despicate-n patru... si cele mai avansate vor avea rabdare cu noi sa ne explice ce si cum, daca vor mai vrea ooana, felicitari pentru apartament! sa vedeti ce distractie a gasit www.youtube.com/watch?v=JQoqfrn6r-o" target="_blank">Isa in balcon delfinasul Hannah Isabela 2011(19.06.2010) printesita Anca-Maria (26.06.2001) |
NU mai vorbesc despre O_ _ _ _ . Articoul ala spunea ca ei stiu sa faca trebuie doar sa invete sa ne spuna cand vor, sau sa reusim sa ii intelegem cand ne cer. De aia l-am si pus.
Diana_Eva spune:
citat din mesajul lui rodyka vreau si eu sa pun o intrebare intrebatoare: Isa mananca mult la o masa. azi de ex a mancat la 10.30 230 g para+mar+banana+1biscuite, la 13.30 deja ii era foame mare, a mancat 250 g morcov+cartof+dovleac+pui si 50 ml supa dupa. deseara sigur mananca 250-300 g iaurt cu avocado! laptele e cam 750 ml/zi, in 3 ture. si intrebarea: e prea mult?! pai si cum sa le reduc?! sunt zile cand mananca si mai mult (legume nu, ca nu pot lungi portia, dar completam cu supa...) delfinasul Hannah Isabela 2011(19.06.2010) printesita Anca-Maria (26.06.2001) |
Rody eu i-am limitat portiile. Dimineata la 9 - doar 125ml fructe daca ii dau mai mult nu mai papa legumele la 12-13. Pranz 250ml piure apoi supa cat vrea. La 17 doar 200ml branza cu fructe, seara doar 200ml cereale. Daca mai vrea primeste lapte(san). Asa a luat 450grame in luna 6 . De unde tot lua 600g,500g.
crissy77 spune:
btz, of ce sperietura. Nu stiu ce sa-ti zic. Eu am ramas cu sechele pe marginea respiratului (Bea a fost 6 zile pe ventilatie mecanica), si acum imi rasuna in cap tziuitul aparatelor de la prematuri. Uneori ma trezesc noaptea si ascult, mi se pare ca nu respira si o zgaltai pana se misca (dormim amandoua in acelasi pat).
giorgia, de la dinti nu face febra asa mare. Sanatate!
Roxana, sucul de morcov inmoaie scaunul. Morcovul fiert il intareste. Nici portocala aia nu-mi suna bine.
Da, a murit Liz T., Dzeu s-o odihneasca.
Anne45 spune:
Fetelor pe mine ma uimiti cum mananca puiutii vostri
Va prezint si eu programul lui Giuliano
9:30 -max 100 ml lp
11:00-80gr fructe-variabil
12:30-13-180supa+1lingura legume+2linguri cereale +80gr carne(variabil)
16-150lp
19:30-20 -180supa+1lingura legume+2linguri cereale+80gr branzica(variabil)
21-100gr lp variabil-cateodata si mai putin 50-60ml
3:30-150lp variabil
Chestia care ma nedumereste -el nu termina niciodata masa -lasa mereu papa, si totusi creste bine, asimileaza .
Este mult , putin -noua pediatra ne-a spus ca este ok.
Ca inaltime este peste medie dar la greutate este ok.
Felicitari delfinasilor care zilele acestea isi sarbatoresc lunitele!!
mami fericita de Giuliano (07.07.2010)
http://picasaweb.google.com/102421590206055963392
crissy77 spune:
Dau copy/paste la un mesaj postat de o prietena de pe FB, Amalia:
"DOAMNELOR !!! Amintiti-va ca un strat de praf protejeaza lemnul mobilelor... O casa se transforma in camin când poti sa scrii "Te iubesc" pe praful de pe mobila. Eu singura munceam cel putin 8 ore in fiecare sfârsit de saptamâna pentru a lasa totu...l perfect "pentru cazul ca vine cineva". In final, am inteles ca "nu venea" nimeni, pentru ca toata lumea isi traia viata petrecând-o bine !!! Acum, daca vine cineva, nu trebuie sa explic in ce conditii este casa : sunt mult mai interesati sa ma asculte despre lucrurile pe care le-am facut ca sa-mi traiesc viata si sa ma distrez. Daca nu ti-ai dat seama...Viata este scurta, petrece-o bine ! Fa curat, daca e nevoie... Dar ar fi mai bine sa pictezi un tablou sau sa scrii o scrisoare, sa faci o prajitura sau un desert, sa plantezi o samânta, sa te gândesti la diferenta intre "a vrea" si "a trebui". Fa curat, daca e nevoie, dar nu ai mult timp... Cu atâtea plaje pentru innotat si munti de escaladat, râuri de navigat, o berica de baut, muzica de ascultat, carti de citit, prieteni de iubit si viata de trait. Fa curat, daca e nevoie, dar... Lumea de afara : cu soarele pe fata, aerul in par, zapada care cade, o rapaiala de ploaie... Ziua asta nu se mai intoarce... Fa curat, daca e nevoie, dar... Tine cont ca batrânetea va sosi si nu mai esti ca acuma... Si când iti vine rândul sa pleci, te vei transforma tot in praf."
aelita spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Diana_Eva
NU mai vorbesc despre O_ _ _ _ . Articoul ala spunea ca ei stiu sa faca trebuie doar sa invete sa ne spuna cand vor, sau sa reusim sa ii intelegem cand ne cer. De aia l-am si pus. Diana, mami de pui iubit Eva (20.08.2010) |
RODICA ce scumpa e ISA pe balcon!!!
CRISSY-
Eu am ramas cu sechele pe marginea respiratului (Bea a fost 6 zile pe ventilatie mecanica), si acum imi rasuna in cap tziuitul aparatelor de la prematuri. Uneori ma trezesc noaptea si ascult, mi se pare ca nu respira si o zgaltai pana se misca (dormim amandoua in acelasi pat |
(nu se vad diacriticele.)
rodyka spune:
citat din mesajul lui Alice_Elena se uita si mara la isa asa cu un zambet pe fata rodi, te-am mai intrebat, de la di8nti sta cu limba pe afara? eu asa m-am prins ca ii ies dintii marei. alte simptome n-a avut |
nu cred. a inceput sa-si scoata asa limbuta de cand cu bronsita, ca putea respira mai bine . si uneori o indes eu inapoi cu degetul si ea ma musca. dupa o vreme iar o scoate ...
delfinasul Hannah Isabela 2011(19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)
lauri_ca spune:
Referitor la argumentele pro sau contra, indiferent de subiect, mie mi se par bine venite, chiar nu-mi place daca cineva imi spune " fa asa" sau " asa se face, asa trebuie", chiar si pediatrii cand te invata ce trebuie facut ref. la copilul tau trebuie sa iti explice de ce asa si nu altfel.
Cred ca acelasi lucru se aplica si la copii, referitor la "nu", daca le spui nu e voie s-ar putea sa nu-i intereseze, daca le spui ca e buba, sau uf, sau cah, e posibil sa fie mai receptivi.
Otiliav spune:
Si eu sortez gunoiul la sange hartie/plastic/menajer. Sticle si borcane duc saptamanal la un tomberon public desi uneori mi-e greu sa fac drumul pe ploaie.
Insa de aici pana a "salva" planeta e cale lunga. Ce face u consider ca-i doza normala de reponsabilitate.
Ca se poate ajunge usor la extreme.
Asa hai sa mancam din oale ca sa nu mai spalam atata vesela si farfurii. Sau la fel cu rufele, mai ales prentru copii. E alegerea fiecarei mame daca sa schimbe copilul complet dupa o masa sau sa-l schimbe zilnic. Eu nu exagerez cu schimburile intr-o zi si tot spal jumatate de masina aproape zilnic.
Nu mai spun de alte feluri de a face risipa (aparate in priza desi nu este cazul, lumini aprinse, etc.)
Copii insa sunt asa de diferiti. Ana a scapat de scutec pe la un an si 8 luni. Nu-l mai suporta, si-l desfacea singura. Elisa insa si ieri a stat cu kk la fund pana am simtit eu mirosul ca ea n-avea de gand sa-mi spuna. Iulia plange imediat ce face si ma bucur ca nu se suporta murdara.
Alina, sagetelele mele pe la 10 luni sareau din patut. Nu stiau sa mearga dar escaladau patutul desi era nivelul de jos. Cam dupa un an pot dormi bine-mersi in patut de copil cu laterala.
Ochidut, e foarte frumos cu 3 copii insa parintii sunt in priza tot timpul. Daca am avea un ajutor ar fi mult mai simplu. Dar deja se joaca impreuna toate trei asa ca parca parca vad luminita de la capatul tunelului. Asa mi-e drag cand se duce si pitica la masuta de Lego cu celelalte sau se ascund si rad. Avantajul cu trei este ca in caz ca una nu e disponibila celelalte doua se pot juca impreuna. Chit ca fac ceva copilaresc important este ca ele se simt bine. Ieri defila si Elisa cu o suzeta de-a Iuliei si radeau una la alta.
Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)