Un sfat, va rog1
Ma confrunt cu niste probleme.Pe scurt ele se numesc colesterol crescut si artrita.
Totul a aparut in iarna intr-o perioada foarte geroasa..M-am trezit cu dureri ale mainii drepte..parca cineva m-a strans foarte tare de mana dreapta ca apooi sa ma doara degetele..In final la doua degete mi s-au modificat articulatiile..si ma dor in continuare.
Deci singura problema este la maini, le aveam foarte amortite..si la un momnet dat nu le puteam misca..foloseam numai degetele aratatore. Nu era pentru ca ma dureau articulatiile..era ceva din interior..din circulatie..este greu de explicat..
Puterea din maiini parca mi-a luat-o cineva..ceva foarte straniu, foarte rapid...
In perioada care s-a intamplat eram si intr-un stress foarte mare la servici..si am dat vina pe asta..
Acum insa dupa 8 luni...pot spune ca tot nu am scapat de probleme..Am fost aici in Toronto si la un reumatolog..mi-a zis ca daca nu am si in alte parti..(la picioare..)nu este mare lucru..
Dar cum fac cu amortelile mainilor care iar au aparaut? Articulatiile de la degete sunt la fel? Nu voi mai avea niciodata mana sanatoasa?
Dupa multe analize...doar colesterolul mi-a iesit mare..si acum sunt pe un regim alimentar..
Deci intrebarea este pot fi toate aceste probleme numai de colesterol? Amorteala mainilor si faptul ca imi simt mainile fara puteri..si din interior..(nu de la articualtii)simt ca nu le pot misca..poate fi asta artrita?
Multumesc foarte mult pentru rapsuns.
Lili
Raspunsuri
adunapurici spune:
Draga Lili,
Eu nu sunt medic, dar am o prietena aici, tot romanca, care este medic reumatolog. O sa vorbesc cu ea (cand o prind, ca este rezidenta si are garzi gramada si bebe mic) si o sa ii arat ce scrii tu.
Dupa mine, cred ca ce spui tu nu este de la Colesterol si ar trebui sa faci investigatii serioase. Nu stiu daca stii deja, dar in SUA (si cred ca si Canada), medicilor tre sa le cam zici clar sa iti faca unele analize mai scumpe (din cauza asigurarilor), deci indrazneste!!!
Si, pentru micsorarea colesterolului, pe langa regim: mult usturoi (daca ti-l suporta stomacul!) si exista ceaiuri care scad nivelul, foarte bune!
Te pup, iti tin pumnii sa ai dureri cat mai mici si sper sa revin cat mai repede.