depresie ?

depresie ? | Autor: premenstrual

Link direct la acest mesaj

An incercat sa gasesc o discutie deja deschisa dar, se pare ca sunt prea noua si prea nerabdatoare pe formumul asta.
Depresia este problema mea . Am inceput acum un an si ceva, vara trecuta am reusit sa intru in cintact cu un doctor care, cred eu m-a ajutat foarte mult. Mi-a recomandat Zolof, ceea ce iau si laa ora asta. M-am simtit foarte bine pentru o vreme, cel putin mult mai bine decat ma simteam inainte. Acum insa am inceput iar sa ma simt ciudat. Mai ales in perioada premenstruala. Pe langa toate celelalte simptome, sani umflati, greata, oboseala, durere de spate, acum am inceptt sa am si atacurile de panica. Nu ma speriu prea tare, ma sperie gandul ca o sa-mi pierd mintile, Adica ma cam speriu.
As putea scrie zile intregi despre asta. Am nevoie de sfaturi, de povesti de la cele dintre voi care ati trecut de asta, ati reusit sa va curatati mintea. Cum oare ati reusit. ???

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

nu poti sa dezvolti putin? mai ales pentru cineva care ar putea sa scrie zile intregi despre asta, nu dai practic niciun detaliu.

mami de andi si ilinca
_

traduceri si asistenta

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

hello, dar cum ti-ai ales numele ?

hai sa-ti zic, (sper ca stii de gluma vis a vis de nume), ideea e ca multe femei dupa 30 de ani in perioada premenstruala au o stare depresiva, e vb de hormonii specifici, care "orchestreaza" pana si starea psihica se pare

incearca sa faci sport, nu neaparat ceva elaborat, si ceva simplu, jogging, mars, plimbari intr-un ritm alert, in aer liber preferabil, in zone verzi (parcuri) nu pe banda la sala, sau acasa, nici pe marginea soselei/trotuarului

incearca sa ramai cat mai logica, rationala, din moment ce STII si ai observat deja ca in fiecare luna in perioada PM ai stari psihice negative, incearca sa le anticipezi si astfel le diminuezi impactul, nu te vor mai lua prin surprindere, nu te vor mai destabiliza

incearca sa apelezi la "farmacia" naturii, la ceaiul relaxant de sunatoare, la pastilutele anti-anxietate pe baza de extracte 100% naturale passiflora incarnata, sunatoare, salvie; redu consumul de excitante nervoase gen cafea tare, ness, coca-cola, pepsi, bauturi energizante, de proteine animale si creste consumul de legume, gen rosii, ardei, chiar ardei iute daca tolerezi, sfecla rosie, ceapa, spanac.

nu in ultimult rand intareste-ti credinta si cauta-ti echilibrul spiritual prin rugaciune si meditatie; mediteaza seara la starea psihica si fizica pe care ti-ai dori sa o atingi; nu trebuie sa stii pe de rost sau sa citesti rugaciuni in nestire, poti sa te rogi simplu cu cuvintele tale, in linistea casei tale cand gasesti de cuviinta, cand poti, cand gasesti momentul potrivit, ar fi bine seara de seara inainte de a adormi, sa-ti aduci aminte sa multumesti lui Dumnezeu pentru binele din viata ta

bafta, va fi bine, nu esti singura femeie si nici printre putinele femei cu asemenea problema!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisam102 spune:

Eu stiam ca tratamentul pt drepresi se ia pe o perioada scurta de timp apx 3 luni dar in fiecare luna se merge iar la dr pt evaluare.
Cel putin asa mi-a explicat dr mie. Nu se i-au pe perioade lungi pt ca dau dependenta si pot avea efecte secundare urate in timp.

Eu nu am luat decat 3 luni (un alt medicament) am fost si la pshiholog impreuna cu sotul ceea ce m-a ajutat f mult. Nu stiu ce te astepti sa ti se spuna...nu prea exista vreun remediu miraculos, nu e nici o reteta general valabila....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Pe langa tratamentul de la doctor ia niste suplimente alimentare.
Pe mine ma ajuta omega3 si o combinatie de calciu cu magneziu si zinc.
Dureaza cateva saptamani sa simti efectul.

Eu fac asta cand am probleme de respiratie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

La prima vedere ce descrii tu este un sindrom premenstrual clasic. Poate ceva mai puternic.

Ar trebui ca zilnic sa iei calciu si B6 si sa faci exercitii fizice.

Exista si niste diafragme speciale.
Poate ar fi bine sa vorbesti si cu ginecologul tau, daca nu ai facut-o deja.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Psihoterapie. Asta ajuta mult, in combinatie cu medicatia. Ca sa ma exprim altfel: medicatia la inceput "anesteziaza" durerea de suflet a depresivului, apoi anestezia asta devine o stare de fapt. Insa "operatia" in sine, care trebuie sa urmeze anesteziei, este psihoterapia. Prin psihoterapie se lucreaza asupra depresivului.
La mine a functionat. Am fost pe tratament cu zoloft un an, apoi am intrerupt, a recidivat depresia dupa inca 2 ani, iar tratament(de data asta mai scurt) cateva luni. Acum sunt bine cam de 6 ani, fara nici un tratament. Un bine care mi se cam clatina acum, dar o sa merg la psiholog, inainte sa ajung mai rau.
Sanatate!

Mergi la inceput