Pianul la varste mici: Metoda Clasica sau Suzuki

Pianul la varste mici: Metoda Clasica sau Suzuki | Autor: mcoca

Link direct la acest mesaj

In toamna fetita mea va merge la o scoala de pian (va avea 3 ani si cateva luni). Am vazut ca pe langa metoda clasica de invatzare a pianului, mai exista si metoda Suzuki.
Pentru varste fragede, care metoda credeti ca este mai potrivita?

Nu as vrea sa discutati optiunea mea de a o da la pian asa de mica, as vrea numai opiniile voastre pro si contra celor 2 metode.

Va multumesc!

____________________________
Vicky si Printzesone


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns g@bi spune:

Metoda Suzuki e singura metoda recomandata copiilor la 3 ani pentru ca vor invata pianul dupa ureche, la fel cum invata o limba straina.
Ca si puncte minus :
- afecteaza capacitatea copilului de a reproduce vocal si instrumental piese ''la prima vedere''
- se bazeaza doar pe memorare si practica
- daca se merge pe metoda asta o perioada lunga de timp copilul devine dependent de suport auditiv ceea ce nu mai e ok odata ce stie sa scrie si sa citeasca
- multi copii intre 3 si 5 ani nu sunt pregatiti pentru educatie disciplinata si nu reusesc sa exerseze acasa
- pentru rezultate mai bune se recomanda trecerea la una dintre metodele clasice dupa varsta de 6/7 ani

Metodele clasice sunt recomandate copiilor dupa 5/6 ani cand au cat de cat aptitudini de citit si pot sa se concentreze 50 de minute la o lectie de pian (varsta depinde de fiecare copil in parte). Aici micutul invata notele, e instruit sa cante dupa partitura, ii sunt introduse notiunile teoretice de muzica clasica si clasici la locul lor in istorie, etc. - deci o educatie mai solida zic eu.

Pentru ca pianul imbunatateste performantele scolare, concentrarea, atentia, perseverenta, sensibilitatea copilului te felicit pentru alegerea facuta.

Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Merci Gabi.
Pana la urma am ales metoda clasica, intr-o scoala clasica :). VA incepe cu 2 ani de eveil musical (stimulare muzicala) apoi un an de presolfegiu, solfegiu, etc ....


Vicky si Printzesone


Mergi la inceput