De ce ajut...
Zilele trecute, la unul dintre subiectele DC, un suflet mare (Tala) ne-a atras atentia asupra unui caz, o familie greu incercata de viata.
Suntem cateva persoane care am dorit sa ajutam, insa un user si anume My_Lady0091 dat cu bata in balta, ca sa ma exprim mai elegant.
Pentru ca subiectul respectiv a fost inchis, doresc un drept la replica.
Asadar, scumpa Doamna... As dori sa cunoasteti motivele pentru care, eu, personal, vreau sa ajut.
Pot spune ca ma numar printre parintii norocosi, fiind mama unei fetite sanatoase, careia incercam, tati si cu mine, sa ii oferim o viata linistita, cu multa iubire, cu jucariile si hainutele pe care si le doreste.
Din pacate, sunt foarte multi copii care traiesc in case de chirpici, fara caldura, la lumina lumanarii. Copii care nu au avut niciodata o jucarie a lor si care nu au imbracat niciodata haine noi si frumoase. Copii care nu stiu ce este acela televizor sau laptop.
Copii care isi doresc cel mai mult sa manance "salam cu paine", pentru ca pentru ei, asta pare cea mai buna mancare din lume. Copii care nu stiu ce sunt acelea oua de ciocolata, ponei-robotel de jucarie, papusi Barbie, ghetute noi, hainute asortate. Copii care nu cauta in geanta mamei, seara, cand mami intra pe usa. Copii care nu isi intreaba taticii "tati, ce mi-ai adus?", ca apoi sa rascoleasca fericiti sacosile de cumparaturi.
Repet acest cuvant, "copii". Pentru ca eu nu suport ideea de a sti ca sunt atatia copii care sufera. Nu suport violenta asupra copiilor, nu suport sa ii vad folositi... nu suport nimic rau cand este vorba de copii!
Acum, am din nou ocazia sa ajut, atat cat imi permit si ajut din tot sufletul si cu parere de rau ca nu pot mai mult.
M-am simtit atacata si acuzata ca mi-ar face placere si m-as simti mai impacata sa ajut oameni mai saraci decat mine. Urat! Foarte urat!
Nu, scumpa Doamna, nu acesta este motivul pentru care ajut si in nici un caz nu am tendinte masochiste atunci cand aleg sa duc personal acel ajutor, unei persoane, la spital.
Sa va fereasca Dumnezeu sa nu aveti ce pune pe masa copiilor, sa nu fie nevoie sa impartiti o franzela pentru cateva zile, pana la salariu, sa nu fie nevoie sa mergeti la vecini, cu lacrimi pe obraz, sa va imprumutati de bani pentru 1 kg de cartofi, pentru a face o ciorba...sa nu fie nevoie sa va carpiti ciorapii, pentru a putea plati un bilet la film copiilor...si sa nu vina copiii inapoi cu banii, ca sa iti iei dumneata o ciocolata, de 8 Martie.
Redau mai jos "discutia" de la subiectul respectiv.
citat din mesajul lui My_Lady0910
sau e mai usor sa faci "opere caritabile" pentru persoane de "categorie sociala mai joasa ca a voastra", asa va simiti mai impacate ca ati facut ceva?
citat din mesajul lui Raza de soare
Ai uitat sa specifici motivul pentru care, unele dintre noi, "simtim nevoia" sa mergem la spital, la persoanele suferinde.
citat din mesajul lui My_Lady0091
cu postul asta te-ai inclus singura in afirmatia mea.nu mai am nevoie de alte specificari!
Incheiat citatele, imi cer scuze ca nu am stiut sa dau quotele cum trebuie.
P.S.:
M-as bucura mult sa mai fie si alte persoane care sa specifice de ce ajuta...ca sa dispara ideea asta de "vai, ce mandra sunt ca am ajutat un sarac!".
Tala, pachetele sunt gata!
Raspunsuri
andacos spune:
Asa ...si subiectul asta despre ce este?
Nu era mai frumos sa-i fi trimis un pm Talei in loc sa faci circul asta forumistic?
E de remarcat si apreciat faptul ac vrei sa ajutzi...insa modalitatea prin care vrei s afaci cunoscut lucrul asta este...bleah!
Ps.Chiar cred ca acolo a fost o neintzelegere,cred ca ceva a scapat in "discutzia"dintre voi doua!Nu cred ca My lady s.-a referit la cazul expus !
dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
lisssa_ana spune:
si eu cred ca trebuia sa ii fi trimis un PM. nu cred ca era necesar sa deschizi un subiect.
Bravo tie ca poti sa ajuti,dar cine e sa vada asta, va vedea fara ca numele tau sa fie boldat.
Mama de Ana si
24+
fashion
marius spune:
Discutiile unu la unu va rog sa le purtati in privat.
Multumesc pt intelegere.www.romleas.ro/semnatura/rules.gif" border="0">
Eu pur si simplu / Pagina legislativa