Strumfi si prichindei de iul-aug 2011 (32)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns omibaba spune:

Am sa raspund la ultima intrebare intai, cea cu concediul.
Mi s-a sups de la contabilitate ca am dreptul la concediu pana cand lucrez efectiv. Eu vreau sa intru in prenatal prin mai, deci am 9 zile de concediu pe 2011. Perioada de prenatal nu se calculeaza pentru concediu. Nu stiu de ce.

Cat despre taticul care simte miscarile strumfului a fost cam prin saptamana 20. Pana atunci strumful a fentat de fiecare data cand punea sotul mana, se oprea din miscat. Acum simte si taticul bine miscarile lui bebe de sta fascinat si tacut pana improasca copilul. Nici nu indrazneste sa vorbeasca ca nu cumva sa deranjeze activitatea strumfului. Imi face semne din ochi doar ca a simtit si lovitura asta si aialalta...

Iar cu medicul si concediul lui avem si noi probleme, sincer nici nu stiu ce sa fac. Inca nu stie cand va fi in concediu, daca la inceput de iulie sau la sfarsit. Dar m-a asigurat ca de nascut tot voi naste cu cineva si nu voi fi lasata de izbeliste in suferinta. Mare consolare, ce sa zic.

Ma bucur alaturi de cele cu vesti bune si ma intristez la vestile mai putin bune ale fetelor.

Numai bine.

P.S. mercici pentru urarile de ziua sotului meu.

21 + sex neidentificat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxybarbu spune:

Babyblue NU NE CAPIEZI doar ca nu vrem sa vedem ca esti atat de speriata, trebuie sa te linistesti si pentru tine si pentru bebe, mai ales ca esti cadru medical si sti cat rau poate face stresul in timpul sarcinii

Traieste, Iubeste, Daruieste...
sunt cea mai fericita cu o ( Alexia Carla) de 25+
DPN 04.07.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinafilip spune:

Citat:
citat din mesajul lui omibaba

Am sa raspund la ultima intrebare intai, cea cu concediul.
Mi s-a sups de la contabilitate ca am dreptul la concediu pana cand lucrez efectiv. Eu vreau sa intru in prenatal prin mai, deci am 9 zile de concediu pe 2011. Perioada de prenatal nu se calculeaza pentru concediu. Nu stiu de ce.

Cat despre taticul care simte miscarile strumfului a fost cam prin saptamana 20. Pana atunci strumful a fentat de fiecare data cand punea sotul mana, se oprea din miscat. Acum simte si taticul bine miscarile lui bebe de sta fascinat si tacut pana improasca copilul. Nici nu indrazneste sa vorbeasca ca nu cumva sa deranjeze activitatea strumfului. Imi face semne din ochi doar ca a simtit si lovitura asta si aialalta...

Iar cu medicul si concediul lui avem si noi probleme, sincer nici nu stiu ce sa fac. Inca nu stie cand va fi in concediu, daca la inceput de iulie sau la sfarsit. Dar m-a asigurat ca de nascut tot voi naste cu cineva si nu voi fi lasata de izbeliste in suferinta. Mare consolare, ce sa zic.

Ma bucur alaturi de cele cu vesti bune si ma intristez la vestile mai putin bune ale fetelor.

Numai bine.

P.S. mercici pentru urarile de ziua sotului meu.

21 + sex neidentificat

Suntem in aceeasi oala amandoua, DPN 3 august. Tot 9 zile am si eu concediu si dupa calculele mele cam din 11 mai pot ramane acasa. Tu cum ti-ai calculat? Mi-am lasat pana in 16 august prenatalul daca cumva nasc mai tarziu. Cu prima sarcina am nascut dupa o saptamana de la DPN.

21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia_ada spune:

fetele , eu , am intrat in risc maternal de pe 1 martie , luni lucrate ian + febr = 3.5 zile de CO . Din risc maternal intru direct in prenatal, eu cum pot sa fac sa imi iau aceste zile de CO ? in caz ca nu le iau , imi sunt platite? cand? cum ?

17+ cu Ruxandra Ioana
O buburuza mult dorita si asteptata !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns v_florina spune:

Referitor la concediul medicului cu care voi naste, trebuie sa recunosc ca si eu m-am gandit la inceput ca ce bine, ca acest medic vine din concediu pentru gravide. Plus ca iti permite sa il suni oricand ai o problema - lucru de care nu am abuzat, si am sunat o singura data cand am avut sangerarea.

Dar... sa nu uitam ca si ei sunt oameni, si au dreptul la o vacanta alaturi de familie. Acesti medici au intotdeauna gravide, si ar fi practic imposibil sa realizeze o planificare de concediu in care niciuna sa nu nasca. Cu atat mai mult cu cat data aceea a nasterii este una estimativa (vorbesc de nasterea naturala, si uneori chiar si de cezariana). Stiti, noi cand plecam in concediu, vrem sa nu ne sune nimeni de la birou. Mie personal mi se pare ofensator sa-mi sun vreun coleg in concediu. Si am stat si m-am gandit, la impulsul lui Razvan recunosc care uneori este mai intelept decat mine, si am acceptat ca au si ei dreptul acesta si noi nu putem sa ne suparam pe ei.

Pentru mine este important ca acest medic imi supravegheaza sarcina si ma ajuta sa-l aduc pe bebe la termenul de sosire in lumea noastra. Si sunt convinsa ca nu ma va lasa pe mana oricui daca se va intampla sa fie in concediu.
_
18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns v_florina spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexia_ada

fetele , eu , am intrat in risc maternal de pe 1 martie , luni lucrate ian + febr = 3.5 zile de CO . Din risc maternal intru direct in prenatal, eu cum pot sa fac sa imi iau aceste zile de CO ? in caz ca nu le iau , imi sunt platite? cand? cum ?

17+ cu Ruxandra Ioana

Alexia_ada, zilele de CO ti se platesc numai daca iti schimbi jobul. Se platesc de regula zilele restante de pe anul in curs + zilele restante de pe anul trecut.
Dar ti le poti lua la anul, cand vei reveni din CCC. Din pacate, zilele pentru 2010 se pot lua numai pana la sf lui 2011. Dar oricum se schimba codul muncii, s-ar putea sa avem parte de suprize.
_
18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ireth spune:

Fetelor, multumesc mult pentru urarile de jumatate de sarcina asemenea si voua!

Mamutz imi pare rau sa aud prin ce ai trecut bine insa ca totul e bine, si a fost doar o spaima.... pup sa treaca!
Nu mai stiu cine spunea de loviturile lui bebe, ca se vede in exterior. La mine se vede bine de tot! dar v-am si spus, are putere... adica muschiuleti

Babyblue cred ca ar trebui sa te programezi, mai ales daca te duci la un doctor cu "pretentii". Minim o luna inainte... cel putin la mine asa a fost.
Acum referitor la eco... daca tot ai calcat pe bec cred ca mai poti sa calci inca o data, numai sa stai linistita, sa vezi ca bebe e bine, nu?

Burtocika cand am sunat sa ma programez la eco morfologica, m-a intrebat asistenta/secretara in cate saptamani voi fi... probabil ca stiau ele ce stiau. Ia vezi.

Ramyy super carucior! Am zis ca dupa eco morfo de trim. II ne apucam si noi usor usor de cumparaturi. Dar pana atunci ne rugam sa fie totul bine

Fecian de ce nu esti in apele tale? ce s-a intamplat?

Imi pare rau sa aud atatea experiente nashpa in metrou/ratb, cu oamenii... astia sunt oamenii, din pacate. Asa cum bine a zis cineva, marea parte nu mai au cei 7 ani de-acasa (daca i-au avut vreodata..)

Va pup pe toate! ma intorc la actele mele

20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxybarbu spune:

Citat:
citat din mesajul lui v_florina

Referitor la concediul medicului cu care voi naste, trebuie sa recunosc ca si eu m-am gandit la inceput ca ce bine, ca acest medic vine din concediu pentru gravide. Plus ca iti permite sa il suni oricand ai o problema - lucru de care nu am abuzat, si am sunat o singura data cand am avut sangerarea.

Dar... sa nu uitam ca si ei sunt oameni, si au dreptul la o vacanta alaturi de familie. Acesti medici au intotdeauna gravide, si ar fi practic imposibil sa realizeze o planificare de concediu in care niciuna sa nu nasca. Cu atat mai mult cu cat data aceea a nasterii este una estimativa (vorbesc de nasterea naturala, si uneori chiar si de cezariana). Stiti, noi cand plecam in concediu, vrem sa nu ne sune nimeni de la birou. Mie personal mi se pare ofensator sa-mi sun vreun coleg in concediu. Si am stat si m-am gandit, la impulsul lui Razvan recunosc care uneori este mai intelept decat mine, si am acceptat ca au si ei dreptul acesta si noi nu putem sa ne suparam pe ei.

Pentru mine este important ca acest medic imi supravegheaza sarcina si ma ajuta sa-l aduc pe bebe la termenul de sosire in lumea noastra. Si sunt convinsa ca nu ma va lasa pe mana oricui daca se va intampla sa fie in concediu.
_
18+

Florina si eu gandesc exact la fel ca tine , asta este motivul pentru care nu indraznesc nici macar sa-l sun sa intreb daca este adevarat , dar tot ce vreau este sa fiu informata. Cred ca am dreptul sa stiu din timp si sa am libertatea sa aleg daca merg la dansul in continuare sau decid sa schimb doctorul (asta ipotetic vorbind ,eu sunt foarte multumita de el si nu l-as schimba )

Traieste, Iubeste, Daruieste...
sunt cea mai fericita cu o ( Alexia Carla) de 25+
DPN 04.07.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramyy spune:

s-ar putea sa aveti dreptate cu concediu de odihna , cand am intebat eu la noi la resurse umane eu nu le-am zis ca vreau sa imi iau prenatl si ele au presupus ca o sa stau pana in 5 aug ..probabil sa nasc sub birou
la noi in firma nu e moda cu concediu prenatal, toate au stat pana au nascut ...sparg eu gasca acum si imi iau prenatl.
o sa intreb iar sa vad ce imi zic.

20+

2006-sarcina obtinuta sub tratament hormonal-avort spontant 9 sapt. 4 IAD- 2008 1iad reusita-sarcina oprita in evolitie 12sapt. 2010-sarcina obtinuta natural :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia_ada spune:

Citat:
citat din mesajul lui v_florina

Citat:
citat din mesajul lui alexia_ada

17+ cu Ruxandra Ioana

Alexia_ada, zilele de CO ti se platesc numai daca iti schimbi jobul. Se platesc de regula zilele restante de pe anul in curs + zilele restante de pe anul trecut.
Dar ti le poti lua la anul, cand vei reveni din CCC. Din pacate, zilele pentru 2010 se pot lua numai pana la sf lui 2011. Dar oricum se schimba codul muncii, s-ar putea sa avem parte de suprize.
_
18+

ma gandeam daca cumva voi putea sa le iau intre cele doua , intre risc maternal si prenatal sa am pauza de 4 zile si astea sa fie CO . Eu singur voi sta 2 ani acasa pentru ca nu avem nici o ruda in Bucuresti si ce ar face bebe acasa singur de la 1 an , la bona nici nu ma gandesc
mersi frumos

17+ cu Ruxandra Ioana

Mergi la inceput