ce ne aduce iepurasul?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Citat:
citat din mesajul lui jozsaerika

azi dimineata mi-a spus Norbert ca abia asteapta Iepurasul ca ii va aduce un tren Lego (care este foarte scump pt noi) asa ca cu chiu cu vai l-am convins ca Iepurasul nu poate sa aduca jucarii asa scumpe si s-a hotarat pt excavator si macara Lego. Oare unde le-as putea gasi? Voi de prin ce magazine cumparati Lego?

Beatrice inca nu are doleante ...nu stiu ce sa ii cumpar

mama de nazdravan Norbert (07 dec 2003)
si comoara Beatrice (20 mai 2008)

poze

In Auchan vazusem preturi bune la Lego. Se gasesc si in Carrefour si Cora, si in Diverta (pret mare), si pe net, unde sunt cele mai accesibile preturi, de obicei. Da' poti incerca in supermarketuri, prima data. Nu stiu cum e in Real, ca nu ajung acolo, stiu din pliant ca e ieftin tot.
Edit: si in Miniblu, si in Dinoland. Nu mai stiu preturile de acolo.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Tisina

Noi avem planuri maaari de "iepuras". Si anume, iepurasul va lasa in camera copiilor doua oua de ciocolata (doi copii), alaturi de cate o harta a casei noastre cu trasee exacte (diferite pentru fiecare copil) si indicii ale locurilor in care a ascuns cadourile. Cadourile vor fi variate: jucarii, carticele, hainute, dulciuri si... masline verzi pentru fetita, ca e inebunita dupa ele iar iepurasul stie asta . Abia asteptam!

Tisina

Multumesc de idee! Suntem intr-o perioada de pasiune pentru harti, asa ca o sa pice la fix! Oricum Iepurasul ii lasa surprize risipite prin casa.

La noi, Iepurasul nu prea aduce jucarii. Aduce diverse chestii de ciocolata, obligatoriu unele cu surprize (anul asta vor fi sigur oua de cioco cu Tinkerbell, din Carrefour) si mai aduce o jucarie mica-mica (am gasit in cutiuta rotunda, deci semana a ou de plastic. Anul trecut a adus si un ou de lemn - maare distractie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

De cand exista acest obicei cu iepurasul de paste? Chiar intreb pe bune, caci sigur nu era acum cativa ani. E international?

Si on topic noua nu ne aduce nimic tocmai pentru ca am lipsit de la introducerea obiceiului iar mie imi este greu sa tin pana si obiceiuri mai vechi, cum ar fi cele de craciun, etc. Dar acum fi-mea cea mare e mica, nu merge la gradi insa sunt sigura ca atunci cand va merge copiii vor vorbi despre iepurele asta ca de mos craciun si eu habar n-am ce sa-i explic despre el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92

De cand exista acest obicei cu iepurasul de paste? Chiar intreb pe bune, caci sigur nu era acum cativa ani. E international?

Aici la noi e de cand ma stiu, dar aduce exclusiv oo rosii si oo/iepuri de ciocolata, care trebuiau cautate prin iarba, fara cadouri ca de Craciun cum vad ca e moda acum

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larasarit spune:

Vanatoarea de oua

de Mamica îndragostita de comoara calare pe testoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Daca pana acum suna a cliseu sau a intrebare de "Miss", eu vreau de la "Iepuras" PACE in lume si sanatate pentru familia mea!

iar material, ca sa fiu on-toppic cu intrebarile initiatoarei subiectului...fiica mea are un an si patru luni, deci doleante n-are."iepurasul" ii va aduce cadou o tricicleta!

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jozsaerika spune:

Pai, la noi iepurasul de paste aduce jucarii, dulciuri si oo rosii de cand ma stiu

exact de aceea am vrut ca si copii mei sa aiba asa amintiri frumoase cum am avut si eu.
In dimineata de Paste ieseam in ograda/gradina si aveam peste tot locul surprize...ba prin iarba ba agatate de copacii .La noi ne ziceau ca iepurasul de Paste vopseste ouale pt copii si aduce si jucarii.

am sa caut si in auchan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Eu am bb mic..11 luni va avea la Pasti
sigur ii iau haine...dar ca jucarie ii iau tricicleta..

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Si on topic noua nu ne aduce nimic tocmai pentru ca am lipsit de la introducerea obiceiului iar mie imi este greu sa tin pana si obiceiuri mai vechi, cum ar fi cele de craciun, etc. Dar acum fi-mea cea mare e mica, nu merge la gradi insa sunt sigura ca atunci cand va merge copiii vor vorbi despre iepurele asta ca de mos craciun si eu habar n-am ce sa-i explic despre el.

Gandeste, gandeste, gandeste!!! - Winnie The Pooh

Accept, cred ca e obicei al catolicilor si s-a extins in zonele in care locuiesc si catolici. Am avut colege de facultate la care venise Iepurasul dintotdeauna, aveau amintiri foarte faine. Mie nu-mi pasa ca nu e obicei al romanilor din estul si sudul Romaniei (unde m-am nascut si eu), aici unde sunt acum se sarbatoreste si fata mea traieste aici. Noi oricum am imprumutat-o si pe Befana italenilor, ca sa indulcim momentul scoaterii bradului de Craciun din casa.

La noi nu aduce jucarii 1. pentru ca obiceiul e cu oua vopsite si cu dulciuri; 2. pentru ca nu vreau sa cresc cerintele pentru zile cand chiar se cere o jucarie faaaina (nu ca nu s-ar cere mereu si nu s-ar cumpara si in afara zilelor respective...)

La noi mai vine Iepurasul si cu ceva de imbracat, eventual incaltari. Ana prefera pijamale noi de Pasti, e un fel de trecere de la pijamalele noptilor de iarna la cele ale noptilor de vara. Pijamale la fel de groase/subtiri, dar altele. :D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

La noi a fost dintotdeauna traditia sa primim hainute si musai pantofi noi de Pasti.

Acum, cu copiii, descoper si cat e de practica: ies din hainele de iarna si cum cele de toamna au ramas miiici, chiar se cere o reinnoire. Cu pantofiorii nu mai vorbesc.
Mai punem langa si cate o jucarie mult-dorita - prea a trecut multa vreme de la Mos Craciun si jucarii mari nu le luam decat la ocazii speciale, tocmai ca le aprecieze.

Urmatoarea ocazie e 1 iunie .

Mergi la inceput