Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010(23)
Raspunsuri - Pagina 9
beatrice75 spune:
In alta ordine de idei, eu inca imi mai aduc aminte de tine, ba chiar am intrebat intr-un capitol anterior, unde e Dienus pui de plus. Si te rog mult sa-mi mai trimiti pe pm nr tau de tel ca nu l-am memorat in tel.
Ramo_P spune:
Neata fetele,
Eu va servesc cu un capucino, cine vrea, ca eu nu beau cafea.
noi nu ne-am confruntat cu dermatita atopica inca, sper sa ne ocoleasca, dar ieri rasfoiam o revista si am dat peste un articol despre dermatita atopica, poate va e de folos :"Dermatita atopica inseamna o piele uscata constitutional (fara vreo cauza aparenta) cu imunitate deficitara si cu predispozitie mare catre diferite afectiuni cutanate (infectii bacteriene, eczeme). In consecinta, o ingrijire eficienta, adica o hidratare si o emoliere bune, este de mare ajutor. Exista cateva game dermatocosmetice dedicate acestei afectiuni. V-as recomanda doua: gama Atoderm de la Bioderma care, pe langa crema Atoderm, foarte eficienta, are si sapun Atoderm (solid, lichid) pentru igiena zilnica, si gama Trixera de la Avene, unde gasiti crema emolienta Trixera, dar si o emulsie care se adauga in apa de baie si previne deshidratarea excesiva a pielii atopice. Uleiurile nu sunt de ajutor in dermatita atopica - obtureaza porii si impiedica buna respiratie a pileii, agravand uscaciunea."
si un scurt articol despre diversificare: "Daca sugarul alimentat natural e bine dezvoltat, diversificarea incepe intre 5 si 6 luni: suc de fructe oferit progresiv, incepand cu 5 ml dintr-un fel de fruct, apoi 10,15 ml, crescand in fiecare zi pana la circa 30-40 ml dintr-un fel. Dupa ce se obisnuieste cu primul fel, se introduce al doilea fel de suc... si asa mai departe. Cantitatea totala de suc ajunge la circa 120-150 ml (maximum 200 ml/zi) inlocuind o masa de lapte, fie dimineata, fie dupa-amiaza, ca gustare. Daca sugarul nu se satura, poate primi si pulpa de fruct, cum ar fi marul sau o portie de iaurt ori chiar lapte in completare. La 7-8 luni, un sugar sanatos alimentat cu lapte de mama ar trebui sa manace trei mese de san, 1-2 gustari de fructe si iaurt si o masa principala la pranz din legume si carne. "
Eu doar am citat asa ca sa nu dati cu parul...
PS: www.observatorcultural.ro/" target="_blank"> Votati zilnic Radu Vancu - Sebastian in vis- pana in 28 Martie
heidy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danaint Da, al meu cu maratoanele. Pana acu doar pe drept, da maraia si el ceva sa incerce unu montan. Parca zicea de Moeciu ceva.. Poate il bate gandul sa participe si ne vedem pe acolo. Ia sa il chestionez acum se antreneaza pt cel din Viena, 17 aprilie Mami de Lucas Petru (27.10.2010) |
Danaint ar fi super sa ne vedem pe acolo... Au si cross - 14 km doar, asa de incalzire.
Eu am zis ca o sa il pun pe bb in mei-tai si o iau si eu la picior, asa, usuruel pe la soare in plimbare. Sper sa fie vreme buna, anul trecut a fost superb.
Al meu nu e cu alergatul pe drept si mai ales nici sa nu auda de asfalt. A fost in weekend de antrenament la mama naibii intr-un parc de prin Tei doar ca sa alerge pe "tarana" si nu pe asfalt. Are si el stolisorul lui, il las in pace.
Acum in weekend la Moeciu mergem tot de "antrenament": sa vedem cum e cu bb in plimbare si zona e super frumoasa, mai linistita asa decat valea Prahovei. Daca te urci pe dealurile din zona se vad Mtii Piatra Craiului si Bucegii, unii pe o parte altii pe alta, plus ca se mananaca SUPER BINE , ca de kg date jos la mine nu poate fi vorba. Am nevoie de vointa de fier si nu exista inca in dotare.
Fericita mamica de Tudor Andrei POZE
Vasari spune:
citat din mesajul lui Siuta Buna dimineata am votat si noi Puficele ieri. O vom face si azi ! Fetelor care plecati la munte: sa aveti vreme frumoasa si distractie placuta. Si noi vom pleca la Curtea de Arges in weekend.Cica de duminica iar se schimba vremea dar vineri si sambata o sa fie ok. Vasari, unde o duci pe Maria la Balet? Ma bate gandul sa merg si eu cu mandra mea. si sa aveti o zi linistita Andreea, mamica de albinuta Anastasia si ursulet Toma |
Andreea, la gradi. Mariei ii place mult de profesor, mai face si dans cu el (sunt optionale). Mi-a povestit o prietena de cineva care preda balet pe la Izvor parca, lucreaza cu copii mici si e placut. Daca vrei cer mai multe info.
heidy spune:
citat din mesajul lui ral_eli heidy am uitat sa spun aseara: tipA care mi-a vandut wrapul mi-a zis ca in momentul cand incepe sa ma doara spatele stiu ca a devenit bebele prea greu si nu-l mai pot purta in el. mami de Robert Petru poze |
Posibil asa sa fie cu wrap-ul, dar cu slingul e la fel? Cand te doare spatele nu mai poti sa il duci in sling? Ca eu stiam ca poate fi purtat in sling cu inele pana pe la 16 kg...
Eu tot cred ca nu il pun eu corect, desi am urmat instructiunile, sau am eu un spate mai sensibil, chiar nu stiu. Eu sper ca luandu-mi mei-tai sau marsupiu (din acela lat intre picioare) sa fie ok si sa se schimbe situatia.
Vasari sper sa fie bine si sa nu mi se taie elanul cu iesirile. Ca eu taareee viteaza ma simt, si incerc sa il scot pe bb in lume cu noi. Pana acum am fost la tara, la bunica mea de 2 ori, pe la starbucks de cateva ori, prin mall la cumparaturi sau sa ne vedem cu prietenii tot asa de cateva ori.. am nimerit si la McDonalds o data.., vineri acum am fost la karaoke - party la un prieten acasa. Dar cred ca este suficient sa se intample ceva rau o singura data si ma linisteste pe deplin. Sper sa nu .
ral_eli spune:
diana.b eu am un ulei de baie de la babylove pentru bebelusi cu pielea sensibila , secial pt pielea predispusa la alergii. scroiie pe el ca curata pielea si mentine nivelul de aciditate al pielii. bebele meu nu are dermatita atopica, dar eu ii pun in baitza cateva picaturi .
nu contine conservanti, coloranti, parfum, ulei de parafina.
poti incerca si asta , rau nu-i face.
mami de Robert Petru
poze
ral_eli spune:
da da. uleiul de migdale ! suuuuuper bun. dupa ce ne-a zis doura de el il dau pe bebe mereu pe piele si mai ales la funduletz il ung la fiecare schimbare de scutec si m-am dat si eu cu el. mie mi-a catifelat pielea imediat
mami de Robert Petru
poze
Elfica spune:
Eu pana acum i-am dat cu ulei de masline fiert la bain marie. Si din cand in cand ii dau cu crema de la Klorane. Mai rar il sterg cu servetele cu ulei de la Sanosan. Raleli: de unde ai cumparat uleiul de migdale, de la Plafar? Sa ii spun si eu sotului sa ii ia, ca stiu ca nu e bine sa inveti pielea cu un singur fel de crema/gel de dus etc... vreau sa alternez, sa nu am un copil cu o piele sensibila. Nici cu crema la fundulet nu o dau decat daca vad ca e putin iritata, altfel nu ii dau cu nimic.
Celesta: Te pupam cu drag si te asteptam din nou in randul ursoaicelor!
Ukume: De tine nu mai stim nimic, oare esti bine? Te pupam si pe tine si te asteptam!
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
Elfica spune:
Heidy si Danaint: Ce tare! Ce conditie fizica au sotii vostri! Daca crosul e de 14 km, atunci maratonul de cati km e? Si cel montan cum e, prin padure, de trebuie sa urci contra cronometru sau aleg o portiune neteda, relativ?
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
heidy spune:
citat din mesajul lui Elfica Heidy si Danaint: Ce tare! Ce conditie fizica au sotii vostri! Daca crosul e de 14 km, atunci maratonul de cati km e? Si cel montan cum e, prin padure, de trebuie sa urci contra cronometru sau aleg o portiune neteda, relativ? Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE |
Elfica, maratonul are 42 km si are o diferenta de nivel considerabila, adica se si urca, nu gluma.
Pt maratonul de la Moeciu, astea sunt datele:
Maraton: aproximativ 42km, 2300m D+, 9h timp limita
Cros: aproximativ 14km, 600m D+, se va parcurge prima bucla a maratonului.