Parinteala nepavloviana(3)
Raspunsuri - Pagina 8
denizel spune:
Vai, Pisigri, prin ce ati trecut... Imi pare foarte rau!!! Multa sanatate si sa nu mai aveti niciodata experiente din astea .
Mai, va rog sa nu va suparati pe mine, dar n-am incredere in nimeni cand e vorba de stat cu copilul meu (asta e motivul pentru care nu am avut niciodata bona si m-am chinuit singura cu copilul).
Eu am avut multe bone cand eram mica si daca v-as povesti istorii cu ele, v-ati ingrozi. Nu exagerez!
Ultima dintre ele a fost cea mai grozava, ma intelegeam foarte bine cu ea, ma iubea si avea grija de mine, dar... avea o ciudatenie naspa de tot, nu o pot spune, legata de faptul ca a ramas vaduva de foarte tanara.
A, nu mai spun ca mama era foarte multumita de ele si chiar daca eram mica imi dadeam seama atat de bine ca ele joaca teatru de fata cu mama, ca schimba imediat registrul cand intra mama pe usa (si va asigur ca observam bine, eram - si sunt - renumita pentru spiritul de observatie extreeem de ascutit :D).
Deci, nici o mustrare de constiinta, nici un semn de intrebare, nici o sensibilitate si nici o delicatete atunci cand e vorba de supravegheat bona. Poate sa fie ruda, poate sa fie mama ranitilor, nu conteaza. |E vorba de copilul vostru, iar increderea neconditionata nu are ce cauta intre voi si bona.
Pune, Pisigri, 3 camere, nu una! Hotarat lucru, e nevoie de asta!!
Revin!!
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~
pisigri spune:
Denizel, eu am ajuns la solutia asta taman pt ca si eu sint paranoica si nu am incredere in nimeni in afara de mine :)
am fost la agentii, am organizat interviuri, m-am rugat cu cerul si pamintul de una dintre educatoarele de la gradi, care vroia sa plece de acolo ca nu se descurca cu facultatea si programul de 8-10 ore/zi, i-am zis ca vad eu cum fac, ne organizam cumva cu muncile sa se poata duce si la ore, nu a mers... a fost cosmar. Ma gindeam numai ca vin intr-o zi acasa si gasesc casa goala, si copilul si bona disparuti. Incredere n-am nici in maica-mea daca e s-o iau asa... Dar nici nu as vrea sa creez discutii in familie si sa ne lase, ca nu am nici inlocuitor, nici nu stiu de unde sa scot, cind ma gindesc la ce individe am vazut pe la agentii....
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
Ilinca_M. spune:
Denizel, acum m-ai facut curioasa cu amintirile tale legate de bone! Spune-ne si noua ce grozavii faceau, de la ce varsta ai inceput sa ai amintiri etc, sa stim si noi la ce ne putem astepta de la o bona! Si p'aia cu vaduva trebuie sa mi-o spui macar pe pm, ca fantezia mea n-are limite si probabil mi-as putea imagina ceva mai nashpa decat ce facea biata femeie!:))))
Victoria_mami spune:
Pisigri, nu am apucat sa citesc tot, dar imi dau si eu cu parerea: Termometrul e din-ala pe care i-l bagi in fundulet? Daca da, schimba-l. Ia unul de ureche, de frunte, de care preferi. Apoi explica-i ca si daca ajungeti la spital nu e grav, doar ca trebuie sa va faceti bine si dr.ii aia draguti si simpatici foc si asistentele alea super-fun o sa va ajute sa va faceti bine. Adica nu ii prezenta dr.ii si asistentele ca pe cineva de care sa-i fie groaza, ci ca pe niste persoane carre TIE iti sunt dragi, sunt prietenii vostri. Spune-i ca si tu si tati cand sunteti raciti (eu am evitat intotdeauna cuvantul "bolnav" in jurul Victoriei) sau daca va doare burta, sau urechea, mergeti la dr., ca ei au instrumente adecvate sa verifice ce se intampla si sa va faca bine. Nu stiu cati ani are fetita ta (Victoria are aproape 3 si cu ea merge fff bine explicatia; am fost ieri dimineata si am facut un ecograf la inima si a stat asa de cumintica juma de ora cat a durat, nici nu a miscat, dar intotdeauna o pregatim din-ainte), dar eu mi-am dat seama cu Victoria ca ei inteleg muuuuuuult mai mult decat ne imaginam noi, tu explica-i pe intelesul ei; eu cu Victoria vorbesc de parca ar avea 12 ani, nu 2.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
Victoria_mami spune:
Pisigri, stii ce a mai functionat cu Victoria? Faptul ca 'vorbeste aceeasi limba cu dr.ii si asistentele' adica eu ii vorbesc in termeni mediicali (ma rog, atatia cati cunosc si ce nu am stiut, i-am spus ca nu stiu si am intrebat asistenta sau dr. fata de Victoria) si asa nu a fost 'confused' (scuze, nu stiu cuvantul in ro) cand s-a vorbit in jurul ei a stiut exact ce i se va face, am eliminat anxietatea in fata necunoscutului. Si daca am stiut ca o sa o doara, i-am spus:"Asta o sa doara putin, dar daca stai linistita, e gata repede." si uite, de aproape un an facem tratamente saptamanal si teste si inca nu am fost in pozitia de a nu putea face ceva ca 'nu a stat'.
Edit: inclusiv ii facem 2 injectii/zi acasa si daca daddy e deja plecat la servici, i le fac eu singura. Ea se intinde pe pat, imi da bratul si eu ii fac. (Subcutanate.) + seara si dimineata o intepam in deget sa ii luam glicemia ca e hipoglicemica fara nici o problema. Si eu pun toate astea pe faptul ca eu am incredere in puterea ei de intelegere si cum spuneam, ii explic si vb cu ea de parca ar avea 12 ani, nu 2.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
pisigri spune:
Desiree,multumesc. Ilinca a implinit la inceputul lunii 2 ani. A fost si ea cumintica o vreme, dar s-au intimplat citeva chestii nasoale la ultima internare si de atunci nu prea mai are nici o rabdare si dispozitie sa "stea". Bine, faza cu termometrul e noua si nu stiu inca de unde o apuc, deocamdata i-am dat ei sa il puna pe o polita in baie, si daca biziie ca sa nu il punem, ii amintesc unde l-a pus si ca e acolo.
Dar acum vad ca nu vrea nici sa ii schimb pampersul :((, nu mai spune ca abia a facut caca :((, nu s-a intimplat de mult timp sa faca caca si sa nu spuna imediat dup-aia. A fost un pic constipata cam pe la o luni,asa, apoi a inceput sa faca cite un pic, dar abia aseara cred ca s-a "curatat" ca a facut o data dimineata cu bona si de doua ori dupa-masa cu mine. Dar cind a facut cu mine nu m-a lasat prima oara sa o schimb de pampers, iar a doua oara nu m-a lasat sa o sterg ca lumea la fundulet, abia am reusit sa o spal. Asa ca-s tot agitata si ingrijorata...
viviana spune:
Pisigri, imi pare rau sa aud prin ce ai trecut.
Ilinca a trecut prin multe, si multa suferinta si normal ca e traumatizata.
Termometrul asta reprezinta o intretinere a traumei. Il asociaza cu dusul la spital.
Si gandeste-te la toate gesturile pe care le faci pana il pui. Intinsul pe pat, dezbracatul, ridicatul picioruselor....
Cred ca toate astea au inceput sa o sperie.
Exista termometru digital cu infrarosu pentru frunte. Exista si niste benzi speciale tot pentru frunte.
Eu cand am inceput sa caut bona m-am dus in primul rand la cabinetul medical al doctorului de familie. Am vorbit si cu el si cu asistentele.
Mi-am gasit imediat o bona, de care am fost foarte multumita. Si de atunci am tot recomandat-o altor prieteni.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
sdcristian spune:
pisigri si noi am avut otomastoidita, din fericire am scapat de operatie ca a raspuns la tratament. dar dupa ce ii luam temp de 3 ori pe zi in spital, da, nu a mai suportat o perioada manevra. si cam 3-4 luni urla saracul cand vedea halat alb, chiar daca era doar la frizer. cele 10 zile in spital au fost foarte traumatizante pentru el, abia acum dupa 5 luni am reusit sa mergem la doctor fara sa planga.
si nu ii luase altcineva temperatura, doar eu, ca eram inca in cic si in spital tot eu i-o luam. in aceeasi perioada plangea tare si la schimbat de pampers, singurul mod sa il facem sa stea linistit era sa ne jucam cu picioarele unu doi la gunoi, sau sa ii dam bobo.
si culmea ca daca ii dadeam lui termometrul si-l punea la pampers si zicea ca ala merge la caca.
si da, si eu am ramas cu obsesie pe urechile lui, cum isi atinge urechea vad negru ca ma gandesc la otita si la stat in spital si la toate prin cate a trecut. la fel cand are muci, tot la otita ma gandesc... a dispera la boala asta ca daca nu face febra mare e greu sa iti dai seama ca o are, asa am patit data trecuta, dupa 2 zile de febra deja era umflat rau in spatele urechii si daduse in mastoidita, deci e evident ca otita o avea de ceva timp si nu ne-am dat seama si nu am tratat-o
noroc ca vine caldura.
mama de Carol (29.12.2008) si 23+ cu Patrick
blog
pisigri spune:
sdcristian, imi pare rau ca ati trecut si voi prin de-astea
Pe mine ma dispera ca ea atita timp nu a avut probleme de-astea si acum deodata?? Termometrul v-am zis, l-am pus impreuna in baie si vad ca nu mai spune nimic de el. Dar reactia pe care a avut-o ieri cind am vrut sa o sterg, inainte sa o spal... E adevarat ca inca de cind stateam numai eu cu ea nu ma mai lasa sa ii desfac labiile cind statea ea pe spate, dar care aveti (si) fetita stiti ca se poate sterge copilul (inainte de bagat in cada) si asa. Dar ieri....a avut o reactie f spontana si violenta, si-a incrucisat efectiv picioarele si a inceput sa plinga si sa se arcuiasca...si nu pot sa nu ma gindesc la statisticile legate de abuz...nici nu scriu la topicul potrivit, imi pare rau...
O sa rezolv we asta si cu camerele, nu-mi pasa daca se supara bona sau nu, daca se supara inseamna ca are ceva de ascuns sau ca nu intelege cit e de pretios un copil, si in ambele cazuri nu are ce cauta la mine acasa. Chiar daca nici nu stiu unde as putea gasi alta (la noi trucul cu pediatrul nu a functionat...). Acum cind ma gindesc la ce este posibil sa se petreaca, amenintarile cu bataie la minuta mi se par copilarii. Chiar am intrat in panica...
sdcristian spune:
eu in locul tau nu i-as zice bonei de camere. e casa ta, copilul tau, poti pune ce sisteme vrei.
mama de Carol (29.12.2008) si 23+ cu Patrick
blog