Parinteala nepavloviana(3)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Pai nici nu stiu cum sa fac, sistemul va fi cu camere web de-astea normale, presupun ca o sa vada camera pe raft sau pe perete. Si computerul deschis...

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Pisigri, daca crezi ca mai poti, du fetita la medicul pediatru pentru evaluare completa, sau cheama-l acasa ca nu o sa aiba halat.

S-ar putea sa aiba doar un disconfort creat de antibiotice. Poti chiar sa-i faci o analiza de urina.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Viviana, la evaluari mergem/primim pediatrul ...nu lunar, da macar la doua luni acum, de cind e mai mare. Antibiotic nu a mai luat/facut din decembrie. La sfirsitul lui ianuarie am fost cu ea la endocrinolog pt ca mi s-a parut ca are o usoara hipertrichoza, si cum a avut de facut analize, i-am facut si ce a mai recomandat pediatrul, sa impusc mai multi iepuri odata. N-are nic . infectie urinara nu, ca ar trebui sa apara si alte simptome, dar ea face pipi normal, nu in picatura, nu des, nu mirositor, nu colorat...
Imi zicea o colega de serviciu sa caut psiholog pt ea, dar as mai sta citeva zile sa vad daca persista problema cu schimbatul (cu termometrul am zis ca o las in pace)...

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela_lz spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Pisigri, s-ar putea ca bona sa fie mai brutala in manevre la schimbat , sters sau sa-i fi intrat in cap ca fara sa-ti spuna sa incerce s-o dezvete de pampers si sa-i spuna chestii nasoale cand o schimba, de unde si reactiile negative ale copilului. Cu anunt sau fara, camera de supraveghere ar trebui instalata.
In privinta lucrurilor pe care le fac bonele...hm , subiectul e foarte vast. Cand eram eu bebe, a mea isi primea iubitul la noi acasa si ai mei n-au aflat decat cand l-a gasit unchiu-meu picat pe neasteptate pe "nenea" in exercitiul functiunii. Ca eu faceam cu mana la un "nene' pe geam nu le-a trezit niciun semnal de alarma, "nenea" era santierist la blocul ce se construia vis-a-vis.
La baiat am avut si eu o scurta experienta cu bonele. Una era sora unei prietene a maica-mii si nu scotea copilul afara, ma mintea, in schimb il tinea in geam, (ca tot aia e!?!) Asta am aflat de la vecini si de la femeia de servici a blocului, femeie pe care o plateam sa ajute bona sa coboare carutul. Nu mai spun ca nu eram deloc sigura daca-i dadea mancarea lasata de mine sau improviza ea ceva ca mereu zicea ca "ea nici n-ar manca asa ceva, ce aia e mancare", asta despre legumele pasate... N-a durat mai mult de-o luna jumate si am renuntat la ea. Apoi am mai avut si o fata de 19 ani care insa avea mania tricotatului si mi s-a parut mie ca era cam prea productiva la cum avansa ea cu lucrul in timpul zilei si nu prea avea cum sa se ocupe ca lumea de copil. Pan la urma am lasat eu balta jobul ca oricum eram numai cu gandul acasa. In cele 2-3 luni in care a stat cu altcineva a facut primele viroze, s-au si complicat nasol, a facut injectii... De aceea sapte ani mai tarziu cand am nascut fetita nici nu mi-am mai pus problema sa apelez la bone.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Cam tarziu, dar am revenit ;)).

Pisigri, parerea mea este ca bona nu trebuie sa stie ca tu ai camere in casa.
Stiu, e urat si neelegant, dar tu le pui tocmai pentru a vedea daca ceva nu e in regula.
Daca ai fi avut camere de la inceput, OK,ii puteai spune ca ele exista.
Daca le pui acum pentru ca ai banuieli, nu trebuie sa ii spui.

Cel mai probabil e ca ea se poarta bine cu Ilinca si o sa te simti ca naiba cand o sa vezi asta pe camere :).
Dar, e mai bine sa te simti ca naiba fiindca ai banuit-o pe nedrept, decat sa te gandesti ca se preface din cauza ca exista camere de supravegheat .

CRezi ca Ilinca are manifestarile astea fiindca s-a despartit de curand de tine?
Nu mai tin minte, parca tu ziceai ca de curand te-ai intors la serviciu?

Sau poate ca bona, fara vreo rea intentie, dar din lipsa de imaginatie are monologuri de fata cu Ilinca, in timp ce Ilinca o lasa sa o imbrace, de pilda.
Ceva de genul "asa, Ilinca, uite ce fetita cuminte esti tu, o lasi pe tanti sa te imbrace, bravo, asa, ca daca nu te imbraci te imbolnavesti si ajungi iar la doctor etc, etc" (asta e o chestie atat de des intalnita, incat tare cred ca s-ar putea sa fie si la voi).
Cine stie, poate aia mica a adaugat ca la doctor i se ia temperatura, bona cine stie ce a mai brodat pe tema asta si asa s-o fi nascut teama asta a copilei de termometru si de doctor.

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Prima mea bona a avut un deces in familie si, cand ai mei nu erau acasa, bocea saraca :( (plans cu cuvinte, adica).
Mama imi zicea ca aveam vreun an si ceva cand incepusem si eu sa bocesc .
Deci, femeia aia ma tinea toata ziua in atmosfera aia de bocit...

Alta bona facea perne pentru toata familia ei de la tara .
Facea rost de pene de la cei care sacrificau pasari , le punea sub pat intr-o cutie si, cand ai mei nu erau acasa, desprindea puful de pe axul ala al penei (nu stiu cum ii zice).
Odata a venit mama acasa mai devreme si ne-a gasit pe mine si pe fratele meu bagati pana la gat in penele alea mizerabile .

Alta imi zicea ca mama nu ma iubeste si ca numai ea are grija de mine si ma iubeste .

Plus ca minteaaaaaau si spuneau alor mei numai prostii.

Ma rog, astea-s chestiile soft .

In fine, it's a strange world outhere....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

o, Doamne, o bona bocitoare - asta e peste poate!
si cu penele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Prima mea bona a avut un deces in familie si, cand ai mei nu erau acasa, bocea saraca :( (plans cu cuvinte, adica).
Mama imi zicea ca aveam vreun an si ceva cand incepusem si eu sa bocesc .
Deci, femeia aia ma tinea toata ziua in atmosfera aia de bocit...

Alta bona facea perne pentru toata familia ei de la tara .
Facea rost de pene de la cei care sacrificau pasari , le punea sub pat intr-o cutie si, cand ai mei nu erau acasa, desprindea puful de pe axul ala al penei (nu stiu cum ii zice).
Odata a venit mama acasa mai devreme si ne-a gasit pe mine si pe fratele meu bagati pana la gat in penele alea mizerabile .

Alta imi zicea ca mama nu ma iubeste si ca numai ea are grija de mine si ma iubeste .

Plus ca minteaaaaaau si spuneau alor mei numai prostii.

Ma rog, astea-s chestiile soft .

In fine, it's a strange world outhere....

Astea sa nu le scrii never ever pe sectiunea cu bonele ca mamicile in cautare cred ca renunta instant !

Toate ti s-au intamplat tie ? Si astea sunt cele soft ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Acum serios, Pisigri in legatura cu camerele eu as proceda asa: le-as monta cat mai ascuns, printre carti sau alte obiecte. Calculatorul care inregistreaza cred ca poate fi in stand by sau ma rog cu ecranul negru ca sa nu-i dea de banuit. Cred ca ea nu-l foloseste, nu ?

Si as face toate astea fara sa-i spun pentru ca asa ai avea certitudinea ca e daca e OK e chiar asa si nu se preface. Dupa ce te lamuresti poti deconecta camera sau chiar sa o lasi acolo dar sa-i spui de ea.

Deasemenea as exclude inca o data ceva de genul infectiei urinare, chiar daca zici ca ai facut analize acum o luna. Pana la urma termometrul il foloseai in fundulet si te refuza cand e vorba de schimbat pampers si sters, nu ? Adica daca are o jena in zona se explica si una si alta. Poate gresesc, dar poate raspunsul e totusi acolo si nu are legatura cu recenta trauma din spital.

Multa sanatate !

Mergi la inceput