Parinteala nepavloviana(3)
Raspunsuri - Pagina 6
denizel spune:
da, Rrox, ai dreptate.
Probabil ca trebuia sa spun ca, daca parintele observa teama la copil atunci cand ridica tonul la el, parintele ar trebui sa faca tot posibilul si sa nu mai ridice tonul :).
Baietelului meu nu-i e teama, deci is fericita din punctul asta de vedere, pot tipa cat vreau io .
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~
szivarvany spune:
Pe Giulik o deranjeaza la urechi, o zgarie pe creier
Teama nu ii este. Ca stie cum e cu vulcanul
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
sdcristian spune:
nu poti stabili cu ea sa iti faca un semn anume cand incepi sa vorbesti prea tare?
mama de Carol (29.12.2008) si 23+ cu Patrick
blog
buli spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sdcristian nu poti stabili cu ea sa iti faca un semn anume cand incepi sa vorbesti prea tare? mama de Carol (29.12.2008) si 23+ cu Patrick blog |
de ce adica trebuie sa fie copilul intelegator cu parintele?
nu s-ar putea invers?
Daria, tu ai identificat problema, ai admis ca exista, e deja PE 3/4 rezolvata
sdcristian spune:
nu am zis sa fie copilul intelegator cu parintele
doar sa aiba ele un cod ca atunci cand daria poate uita sa isi controleze vocea rapid si usor giulia sa isi rezolve discomfortul.
ideal e sa fii mereu composed si lucid, dar oricat ne-am controla, mai avem si scapari. atata timp cat copilul stie ca nu e ceva impotriva lui, ca nu e el de vina, ci doar iata mami e om si mai greseste, adica e om ca toti oamenii si e autentica, nu se intampla nimic tragic.
blog
sdcristian spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buli cum adica, un adult nu realizeaza cand incepe sa tipe? |
uneori realizeaza poate prea tarziu
blog
szivarvany spune:
La mine asa e, ma ia vocea pe dinainte si cand ma vad ca`s peste decibelii admisi de bunul simt e tarziu.
Si apoi incep prin a spune ca mi pare rau, ca nu e ok sa tip, ca eu am o problema si ca incerc sa ma controlez, dar ar trebui sa fac asta inainte sa-mi fuga nervii prin cap
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
viviana spune:
Buli, sunt situatii tensionate cand parintele se lasa dus de val, si daca copilul face un mic semn care sa semnifice "mai, ma cam sperii, nu mai tipa" se poate ca parintele sa se calmeze brusc.
La mine chestia asta functioneaza, dar in sens invers.
Fi-mea e mai exploziva si cand depaseste masura in loc de cuvinte folosesc un semn.
Daca ii spun, gata opreste-te, ajunge, e mai rau.
Am o obsesie cu mancatul frumos la masa. Ma enerveaza cand isi tine coatele intinse de ocupa toata masa. Tot ii spun, si ii atrag atentia ca nu e frumos din punct de vedere estetic dar ii incomodeaza si pe ceilalti.
Ei bine, si am ajuns sa o fac si de fata cu alte persoane fara sa realizez.
Normal ca o deranjeaza. Mai ales ca e naspa sa faci observatie la masa.
Atunci am convenit asa: spun doar "9" si ea stie despre ce e vorba.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
anya spune:
Ai mei baieti de multe ori ignora ce nu le convine - daca nu e spus pe un ton "tipat". Exemplu: Eu, pe ton normal: S-a facut 10 - mergeti sa va spalati si la culcare. -Ei -nimic, nici nu ma baga in seama, continua joaca. Dupa ce le repet aceeasi rugaminte de 5 ori pe un ton normal, o repet a 6-a oara cu un ton ridicat. Dupa ce termin - ei tac si se uita la mine. Eu, pe tonul redevenit normal: De ce pana nu tip la voi nici nu ma bagati in seama? - Moment in care continuand distractia se zburatacesc spre baie.
De mult nu ma mai enervez pt atata lucru. Tonul ridicat e doar ca sa-i scot din "vrie" si sa reactioneze. Deja si ei stiu ca de fapt eu nu ii cert. Si totusi...de ce nu reactioneaza de la inceput? Macar sa zica :Mami, nu vrem inca la baie!