Nasterea la Arcadia - Iasi (4)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DadaIna spune:

oiyoy si eu astept iepurasul...Nu stiu de ce am o presimtire ca vine inainte de 9 mai. La mine luna trecuta la ecografie deja era scumpa de ea intoarsa cu capusorul in jos.Aseara a fost si la mine in burtica show si de asta m-am si dus sa semnez mai repede contractul.:))Macar e bine ca e delicata in miscari.Nu mi-a dat pana acum suturi :)) Am sa vad cand merg pe 8 la ecografie cat a mai crescut.Pana acum masuratorile de la ecograf erau identice cu DPN-ul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oiyoy spune:

ce frumooos!!!si eu cred ca e intoarsa cu capul in jos pentru loveste in ficatelul meu si o simt cum sughite undeva in josul abdomenului (sunt niste batai ritmice pe care eu eu asa le-am interpretat ca fiind sughituri)

34 saptamani, DPN 5 mai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madline82 spune:

Oiyoy, sgur s-a intors cu capul in jos, si miscarile alea ritmice sunt de la sughit cu siguranta.A mea sughite de 2 ori pe zi timp de 2-3 min.E comica rau...Eu ma mai duc la arcadia pe 19 apr, la 35 sapt si 2 zile.
Dadaina, cu tensiunea stau bine, mai mult de 12 cu 7 nu am avut niciodata.Apa nu prea am baut, o sa icnerc sa beau mai multa.
Multa sanatate si voua si fetelor care au nascut!

DPN 15-22 mai, fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanda_baby spune:

buna mamici si burtici...vazusem un mesaj cu cineva care se plangea de colicii bebelusului si vroiam sa va spun ca mi-a dat ieri pediatra pe langa solutiile pentru bubite o pudra Jaro-Dophilus care regleaza flora intestinala la bebelusi si a a avut un efect imediat...peste noapte a dormit foarte bine.ce-i drept costa 85 de lei dar eu sunt foarte multumita de el.daca vreti sa va uitati la produs il gasiti pe site-ul secom.multa sanatate bebelusilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilincalina spune:

bun tuturor.marturisesc ca pana acum am citit tot ce ati scris pe forum si informatiile voastre mi-au fost de ajutor.ceea ce m-a facut sa scriu este subiectul deschis de sanda ref la stafilococ.eu am nascut la inceputul lunii febr la arcadia si in urma cu 2 sapt fetitei mele i-au aparut niste bubite-ca niste cosuri.am vb si cu o alta mamica care nascuse la arcadia in aceeasi perioada si copiulul ei avea aceste bubite.am fost la dr pediatru siminiceanu-langa billa- si mi-a spus ca este o dermatita atopica si o foliculita.mi-a spus ca ar avea drept cauza stafilococul.marturisesc ca de atunci sunt foarte suparata pentru ca am ales arcadia tocmai pentru a evita astfel de probleme.nu am facut analize si ma gandesc si la varianta in care dr dr sa se fi grabit in a stabili cauza.mi-a spus sa o dau cu fucidin h-eu sunt foarte reticenta deoarece contine cortizon si nu este bun la bebelusi .am renuntat dupa 2 zile sa o mai dau,in schimb i-am facut baie cu tarate de grau si acum nu are decat vreo 3 bubite.sanda la ce dr ai fost si ce crema ti-a dat sa folosesti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mir_anda spune:

eu nu cred ca ai luat stafilococul de la arcadia pentru ca i-ar fi aparut bubitele mai demult, ori tu ai iesit din spital de aproape 2 luni...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DadaIna spune:

Fetelor dermatitele se fac si de la sapunuri puternice, detergenti, numarul mare de substante chimicale din casele noastre prezente in produsele de curatenie cat si in produsele cosmetice.
La infectiile cu stafilococ bubitele sunt pline cu mult puroi: panaritii, furuncule, erizipel.Pentru linistea voastra cel mai bine e sa faceti analize amanuntite la bebelusi si sa nu apelati la antibiotice decat dupa analize amanuntite si eventual o antibiograma. Medicii nostri din pacate sunt mult prea generosi in prescrierea de medicamente si mai ales a antibioticelor dupa ureche fara analize in prealabil. De obicei o infectie cu stafilococ se trateaza in apoximativ 4 saptamani nu trece in 2-3 zile.Eu sper sa nu fie nimic grav!Nu ati facut setul de analize gratuite in spital pentru mama, bebe si pentru tatic un exudat nazal?
Uite si un mic articol de pe net:
"Care sunt principalele boli de piele la sugar?
Iritatiile cauzate de caldura.
Mici puncte rosiatice care apar din cauza temperaturilor ridicate, umiditatii si glandelor sudoripare nedezvoltate. Nu-l infofoli si nu incinge camera in care sta micutul. Curata-i pielea si sterge-i-o din cand in cand.
Acneea infantila.
Cosurile pe fata apar la scurt timp dupa nastere, cand cel mic inca mai detine hormoni materni. Trec de la sine in cateva saptamani.
Crusta de lapte. Cojitele din cap sunt cauzate de glandele hiperactive din scalpul bebelusului. Tamponeaza-le cu ulei de copii, lasa-l sa actioneze cateva minute si spala-l pe cap. Apoi, scoate-i usor cojile cu ajutorul unui pieptene.
Dermatita atopica.
Pete rosiatice care ies in relief, pe obrajiori. Afectiunea este genetica, dar e agravata de factori de mediu sau alimentari.
Piele de bebelus
Tine-i pielea curata si uscata si ia legatura cu medicul pediatru.
Iritatiile.
Cand exista o frecare intre hainute si piele sau intre doua zone ale pielii, apare iritatia. Indeparteaza tot ce e aspru, spala-i si usuca-i pielea si apoi aplica o crema calmanta.
Alaptatul alunga alergiile
Se pare ca laptele matern, bogat in chimicale naturale, numite prebiotice, reduce predispozitia bebelusului de a dezvolta alergii de piele.
Numai pentru bebe
Foloseste numai produse speciale pentru copii, cele pentru adulti sunt prea agresive si pot contine iritanti sau alergeni.
Autor: Iuliana Coman"

Decat creme, ser sau alte minuni cel mai bine e sa puneti pe un disc demachiant din bumbacel putin lapte matern si sa stergeti bebelusul la ochisori, nasuc si pe fata.
Sanatate!

Mergi la inceput

al meu are bubite ca niste cosuri alb-galbui.eu nu l-am dus la un doctor din iasi pentru ca nu stau in iasi permanent si mi-a dat sa-l dau cu tinctura de castellani 3 zile si cu nidoflor iar apoi sa-l duc la control maine.inca nu stiu daca i-a trecut sau nu...bubitele se usuca apoi apar altele.
ideea e ca ma deranjeaza ca a facut din maternitate si eu am avut o obsesie cu stafilococul asta si ii iesise una urata la puta(avea pe tot corpul) si cand am intrebat ce are mi s-a zis ca face alergie la uleiul de corp pentru ca fac si eu...iar in analize avea doar cele la sange.eu cred ca la banii care se dau ar trebui sa se respecte si macar sa trateze copilul cand i-a aparut ..uite ca eu am tinut copilul o luna asa pana am zis ca totusi ceva nu e in regula. nici macar la controlul de la 2 saptamani nu mi-au zis nimic.apropo si eu am nascut tot in februarie dar eu auzisem ca este stafilococ si acolo de cand eram insarcinata.

Mergi la inceput

am uitat sa precizez ca mie de cand mi-au zis ca e alergic la ulei de corp l-am spalat cu apa si sapun sau ceai de musetel si ou si ii faceam masaj cu ulei de masline,iar acum am renuntat si la asta.in rest nu folosesc balsam in haine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluighe spune:

sanatate tuturor, mamici, burtici si bebici!
primul meu copil a luat stafilococ de la cuza.asta a insemnat ditamai buboiul, cu puroi, care a necesitat incizie la spital si administrare de antibiotic.
bebelusii fac tot felul de bubite, unii sunt mai sensibili; bebe andrei a facut si el bubite multe mici si rosii, de la caldura, i-au trecut de la sine.
parca nu prea pare sa fie stafilococ din ce spuneti.
stafilococul e treaba groasa.

Mergi la inceput