Medicii de la DENT ESTET 4 KIDS va raspund
Raspunsuri - Pagina 2
Dr.EV spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alinuk multumim DC pentru aceasta oportunitate!!! intrebari: V-as ruga sa ne detaliati putin despre legaturile (existente mai mult sau mai putin) dintre dulciuri si problemele de sanatate a dintisorilor de lapte. (si aici nu ma refer la bombonelele tari, care sparte in dintisori, evident ar putea avea efecte imediate la nivel de rezistenta a acestora.) E aceasta legatura doar un mit? Exista un echilbru si o masura a dulcelui permis din acest punct e vedere? Va multumim pentru suport si consiliere!! Alinuk si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani) www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">pur si simplu MAMA ............................................................................ Nimic nu-i intamplator! ............................................................................ |
Buna seara!
Da, exista o legatura intre alimentatia nesanatoasa a copilului (dulciuri rafinate, bauturi carbogazoase, sucuri dulci) si probemele dentare. Dulciurile consumate in exces predispun la aparitia cariilor, mai ales daca acestea sunt consumate intre mese si copilul nu se poate spala pe dinti imediat.Cele mai periculoase sunt alimentele moi si lipicioase (gen caramele, ciocolata).Acestea persista mult pe suprafata dintelui, spre deosebire de alimentele mai dure care produc o stimulare a secretiei salivare - saliva indepartand resturile alimentare. Dulciurile scad si pH-ul din interiorul cavitatii bucale,iar un pH acid favorizeaza unele colonii microbiene ce produc carii.
O seara buna!
Dr.Elena vuzitas - DE4KIDS
Dr.EV spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CRIXIA Salutari intregii echipe! Vin cu intrebari pentru ambele mele fete. Ana, de 1 an si 7 luni, si-a supt degetul pana luna trecuta. Dupa aprecierea mea, totul pare normal in gurita, dintii sunt drepti...dar, totusi: Pot sa apara efecte negative ale acestu "supt de deget" mai tarziu? Trebuie sa merg la un control? Alexia, 7 ani si jumatate, a schimbat cativa dinti, 4 jos si 3-4 sus( al 4-lea se clatina). De cateva zile au aparut si masele " de 6 ani". Avand in vedere ca eu am fost fericita purtatoare a unui aparat dentar in copilarie, este posibil ca si fiica mea sa poarte? Poate fi ereditar? Deocamdata dintii schimbati sunt strambi, iar parerea medicului la care am fost este sa asteptam pana schimba toata dantura, deoarece se vor aseza in timp dintii. Imi e teama sa astept si apoi sa fie prea tarziu. Mentionez ca Alexia nu si-a supt degetul niciodata. Legat de cresterea dintilor, observ ca incisivul lateral superior creste foarte greu. A cazut de 2 luni si de abia acum a iesit un pic din gingie. Asa cresc unii mai incet sau trebuie sa-i fac o radiografie, un consult? Alexia & Ana |
Buna seara!
Despre Ana: este foarte bine ca ati reusit sa intrerupeti obiceiul de sugere a degetului. Daca nu au aparut probleme pana acum, mai mult ca sigur ca maxilarele copilului se vor dezvolta normal, deci nu aveti motive de ingrijorare.
Despre Alexia: eruptia incisivului lateral permanent se poate definitiva si la 2-3 luni dupa pierderea celui de lapte.Nu este o situatie anormala si nu este nevoie de o radiografie. In legatura cu pozitia dintilor, recomandarea mea este sa mergeti la o consultatie, unele anomalii pot fi trecatoare, rezolvandu-se de la sine, altele necesita tratament , dar pot fi temporizate, insa exista si anomalii care trebuiesc tratate cat mai devreme posibil.Cel mai sigur pentru fetita dvs. este sa fie consultata de un medic ortodont.Unele probleme se rezolva foarte greu mai tarziu si relativ usor in perioada de crestere.
Toate cele bune,
Dr.Elena Vuzitas-DE4KIDS
Dr.EV spune:
Da, recomandam sigilarea dintilor, incepand cu varsta de 3-4 ani pentru dintii temporari si cu varsta de 6-7 ani pentru cei permanenti.
Numai bine,
Dr.Elena Vuzitas-DE4KIDS
Dr.EV spune:
Citat: |
citat din mesajul lui helen75 Buna ziua, Fetitei mele i-a aparut la 4 ani o carie cat un varf de ac intre incisivii centrali superiori, apoi, in scurt timp, unul dintre ei a cazut . La 5 ani i-a aparut dintele defintiv, dar pozitionat perpendicular pe maxilar sau fata de ceilalti dinti (scuze, nu stiu expresia corecta ). Avea spatiu in jur , nu a fost stanjenit de alt dinte . Am fost la medicul stomatolog, am facut si o radiografie dentara, la indicatia lui si ,cand a vazut filmul a spus ca din radacina dintele e rotit cu 90 de grade si se va remedia cu aparat dentar, abia dupa ce apare toata dentitia definitiva. Intre timp, au cazut si incisivii centrali inferiori, dar vecinul, incisivul central superior-nu. Mentionez ca nimeni din familie, eu,sotul, bunicii, fratele ei-nu au avut probleme de acest gen; in timpul sarcinii nu am suferit de nici o boala ( pt.ca am primit si intrebarea asta),deci care-i explicatia ? Va rog sa-mi spuneti daca se poate si cum se poate indrepta dintele ? Fetita va implini 6 ani in mai si deja intreba daca va ramane asa mereu ? Si, ar trebui sa ma adresez unor specialisti din cadrul unei clinici ? Va multumesc anticipat. |
Buna seara!
In legatura cu pozitia incisivului asezat perpendicular pe creasta raspunsul este afirmativ, se poate remedia situatia cu ajutorul unui aparat ortodontic. Nu este nevoie neaparat sa asteptati pana erup toti dintii definitivi. Va recomand sa mergeti la o consultatie ortodontica cat mai repede posibil.Medicul va staabili exact momentul oportun aplicarii aparatului.
Numai bine,
Dr.Elena Vuzitas-DE4KIDS
Dr.EV spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Serialbastre La recomandarea medicului pediatru i-am administrat fiicei mele fluor, mai intai vigantoletten cu fluor, acum Zymafluor. Medicul pediatru mi-a spus ca trebuie administrat cat tine dentitia de lapte, pe prospect scrie pana la 14 ani ... cum ar trebui? Doza administrata trebuie sa tina cont de greutatea copilului? Multumesc! Andreea si Cezara - Ilinca (2.06.2009) In bucataria mea POZE |
Suplimentele cu fluor trebuie administrate pana la terminarea eruptiei dentare (12-14 ani), iar dozarea se face in functie de varsta. Se incepe cu doza de 0,25 mg, mergand in final pana la 1 mg, cf prospectului.
Toate cele bune,
Dr.Elena Vuzitas-DE4KIDS
alinuk spune:
Dr Ev
multumim pentru raspunsuri!
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)
www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">pur si simplu MAMA
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................
beatrice75 spune:
un medic pediatru mi-a recomandat ca incepand cu varsta de 6 luni sa-i perii gingiile lui bebe. Ce parere aveti?Ce pasta de dinti recomandati in acest caz? Am intrebat medicul meu pediatru daca ii pot da bebelului inca de pe acum cu Flor Vigantoletten pt prevenirea cariilor dentare si nu a fost de acord cu acest lucru.
Si o ultima intrebare. Pt calmarea eruptiilor dentare ce recomandati? Dentinox?
CRIXIA spune:
Multumesc dr. EV!!! In urma raspunsului am facut programare la medicul ortodont.
Va multumim ca ne sunteti alaturi!
Dr.EV spune:
Citat: |
citat din mesajul lui beatrice75 un medic pediatru mi-a recomandat ca incepand cu varsta de 6 luni sa-i perii gingiile lui bebe. Ce parere aveti?Ce pasta de dinti recomandati in acest caz? Am intrebat medicul meu pediatru daca ii pot da bebelului inca de pe acum cu Flor Vigantoletten pt prevenirea cariilor dentare si nu a fost de acord cu acest lucru. Si o ultima intrebare. Pt calmarea eruptiilor dentare ce recomandati? Dentinox? |
In legatura cu igiena orala, inca de la nastere,gingiile bebelusului pot fi masate si sterse cu un tifon umed, iar la aparitia primilor dinti sunt recomandate periutele speciale (ex: tip degetar). Pentru copiii mai mari exista periute adaptate fiecarei categorii de varsta (pana la 2 ani, intre 2 si 6 ani ,etc)Similar exista si pasta de dinti cu continut de fluor adaptat varstei.Pastele pentru adulti nu sunt recomandate copiilor, mai ales celor mici, intrucat acestia de obicei inghit pasta in loc sa clateasca si sa scuipe excesul.
Pentru calmarea durerilor legate de eruptia dentara, puteti achizitiona de la farmacie geluri ce contin si un anestezic.(ex: Calgel)
Dr.EV spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CRIXIA Multumesc dr. EV!!! In urma raspunsului am facut programare la medicul ortodont. Va multumim ca ne sunteti alaturi! Alexia & Ana |
Cu placere! Sper ca raspunsurile mele sa fie de folos