Brumarei si Craciunite nov.dec.2011 (4)
Raspunsuri - Pagina 13
arleza spune:
Neatza fetele, am intrat si eu sa va salut si sa va urez o zi buna si sa va.Aveti grija de voi si de burtici!
Stie careva:pana in ce luna sunt durerile de sani in sarcina, sau nu pier deloc?
Multumim Lui Dumnezeu si Sf Nectarie pt samburelul din burtica.
gravi 5 saptamani
emilyjeuly spune:
neata, burtici!
mooooama dar ce ati mai scris de ieri!
sincer si eu incep sa raman fara idei de gatit santos, dar caut retete pe net si sper sa ma descurc. aseara am facut niste snitele de curcan si diseara mai fac niste piure de cartofi langa si am terminat. sa vedem ce idei mai gasesc.
Emily 6+
Doamne, iti multumesc pentru miracolul meu!
arleza spune:
In legatura cu mancarea in sarcina e greu, deci... sora mea cand a fost gravida medicul i-a interzis asa: mezeluri(toate), pate(porc, pui, etc), fructe de mare, unele sortimente de peste, ii spunea sa manace multe salate si fructe(asta avand in vedere ca era si mai grasuta si nu avea voie sa ia mult in greutate), si ma gandeam ca daca as manca asa as muri de foame, eu sunt o carnivora inraita chiar duminica am mancat mici(poate nu e bine dar nu pot).In schimb m-am revansat sa zic asa ca mi-a facut mama (am noroc cu ea saraca ca ma rasfata rau) ciorbita de spanac si mancarica de urzici si am bagat la fier si vitamine zilele astea ( pt bebe dee);ma indop mama cu zeama de urzici .Deci daca vreti idei pt mancare gatiti ciorbite de spanac de loboda de salata verde, salata de spanac cu ceapa verde si ridichii rosii,ciorba de urzici sau mancarica cat mai multe verdeturi in perioada asta ca avem de unde.
P.S:Ciorba de spanac a fost acrita cu zeama de varza, e o minunatie cu putina smantana, incercati-o.
gravi 5 saptamani
ruxulic spune:
Hello fetelor,
am stat pana acum si am citit din urma, m-am incurcat intre capitole dar am savurat tot ce ati scris. Eu in weekend nu am intrat deloc pe net ca am avut vreo 3 serii de musafiri plus pe Tudor f f f energic.
ma bucur pentru toate fetele care au fost la medic si au auzit inimioara de bebe si abia astept ca sapt viitoare sa merg si eu si sa aud tic-tac-ul magic.
Lia, ce faci, cum et simti? sa stii ca m-am tot gandit la tine si-ti tin pumnii sa fie totul ok.
Ca simptome de sarcina...declar 2 numere in plus la sutien si o lipsa de pofta de mancare. Acum stau si ma gandesc daca e ok sa nu-ti fie foame ; ma rog, incerc sa nu-mi fac griji si sa repet ca nu seamana sarcinile intre ele. Pe de o parte ma bucur caci la sarcina cu Tudor am reusit sa pun pe mine 30 de kg...poate scap mai usurica de data asta. Stau si eu si citesc liste interminabile cu alimente interzise...deocamdata nu imi este pofta de nimic dar stiu sigur ca ma voi "spurca" cu branzeturile alea interzise (sunt topita dupa ele).
va pup
rux
ralu_t spune:
fetelor ma scuzati ca nu am mai intrat dar am ramas fara calc. va citesc pe mobil dar mi-e imposibil sa si raspund.
vroiam sa va spun ca sub nicio forma nu trebuie sa evitati lactatele/branzeturile pe timpul sarcinii. sunt o sursa importanta de proteine si calciu de care aveti nevoie si voi si bbeul. singura grija e ca totul sa fie pasteurizat, adica practic sterilizat. daca e branza feta/brie/capra din lapte pasteurizat, mancati cu incredere. nu cumparati insa branza de la tarani, din piata, sau branza de burduf de pe marginea drumului...indiferent cat e de curat omul care o produce, poate fi infectata cu listeria.
ca sa nu trebuiasca sa ma credeti pe cuvant http://www.webmd.com/baby/news/20031105/pasteurized-soft-cheese-ok-in-pregnancy
eu eram la prima sarcina mare fan de branza brie si capra. acum mi-au mai trecut pasiunile astea. insa atunci eram innebunita. asa ca am citit si intrebat (pe ginecologul meu l-a bushit si rasul, m-a intrebat daca iau branza brie de la tarani)m-am documentat temeinic si am mancat linistita. cam tot ce e prin supermarcheturi e pasteurizat. oricum nu strica sa verificati pe eticheta.
nu mancati sushi sau sashimi ca au peste sau fructe de mare crude, dar daca pestele sau fdm sunt bine preparate...fara teama. cica somonul si pestele oceanic e contaminat cu mercur...ok. exista alternativa somonului de crescatorie sau altele...eu nu ma mai cramponez nici de cel oceanic. eu am avut o manie la sarcina trecuta cu mancarea, noroc ca m-am vindecat
Lia fii optimista iti tin pumnii sa treceti cu bine peste petele rozalii si bebe sa stea la mami in burtica
incerc sa intru mai tarziu. s-au intors ai mei in tara si mama ma asetapta cu o ciorba de loboda cu bors la care am poftit de 4 zile in coace
edit: inclusiv branza de burduf, daca e preparata la cuptor sa zicem, la 200grade, cred ca poate fi mancata cu incredere. parerea mea
ralu- de bebe albastru si 6+
i believe in miracles...povestea noastra
rania_s spune:
Neata burtici!Eu m-am trezit de dimineata f.bine nici rau nici nimic...dar cum am bagat in gurita ...cum din nou mi-e rau de numai.Am mancat un bol de cereale cu lapte...si deja mi-e rau,dar trebuie sa mananc...desi si inainte de a ramane insarcinata beam lapte in fiecare zi,de zicea sotul ca trebuie sa cumpere o vacuta special pentru mine....pacat ca nu are unde o tine.
Eu azi am peste in meniu,desi nu ma prea omor dupa el stiu ca e tare indicat in sarcina...nu stiu care-i denumirea lui in romaneste ma iertati dar stiu ca-i bun pt bebe!
O zi buna in continuare....
7+
ramonzca79 spune:
salutare dragelor!
mai apar si eu din cand in cand...greu, dar asta e....ma confrunt cu niste greturi cumplite...abia stau in picioare. Dimineata imi este groaza sa ma dau jos din pat pentru ca imediat incep recitalul in baie. Spre deosebire de prima sarcina cand ma simteam rau doar dimineata, acum am greturi toata ziua si nu pot manca. Cel mai cumplit este faptul nu pot consuma lichide. Trebuie sa stau sa ma gandesc foarte mult pt a da un verdict in privinta a ceea ce pot baga in gura. Ieri mi-a fost pofta de ciorba de vacuta. Am mers la restaurant si am mancat. Slava Domnului ca mi-a picat bine. Ceea ce pot manca oricand sunt ardeii iuti si otetul de la ei.
Aseara am mers in Ungaria sa cumpar ceva medicamente. Am intrebat si acolo la farmacie ce pot lua impotriva greturilor si tipa mi-a recomandat B6. Mmmm...nu stiu ce sa zic..as lua dar mi-e teama de ingrasat...si-asa am plecat cu vreo 3-4 kg in plus fata de sarcina anterioara...
Offff....va invidiez pe cele care nu aveti greturi si pe desupra si puteti gati. Eu nici frigiderul nu-l pot deschide.Am nororc ca a venit mama la mine si se ocupa ea de Erik pt ca altfel...numai ca sta doar o sapt...nu stiu ce-o sa ma fac...poate ca o sa-mi iau medical si o sa ma duc la ea in Prahova sa mai stau vreo 2 sapt...poate se mai amelioreaza starea asta.
Ce parere aveti despre Dianatal gel? L-ati folosi??Pe mine una ma tenteaza si spun asta prin prisma durerilor ce le-am suportat dupa prima nastere din cauza epiziotomiei. M-a chinuit fffff tare cusatura.
http://www.e.dianatal.com/page/content/index.asp?MenuID=127&ID=201&Menu=3&Item=5.4
aici se poate vedea cum se foloseste si cum actioneaza acest gel...
POZE...POZULICI
puiutul meu, Erik
Speram...la o printesa 8+
firicel spune:
Buna fetelor.
Perfect de acord cu Ralut-atata timp cat branzeturile /produsele lactate sunt pasteurizate si fructele de mare/pestele foarte proaspete acestea nu trebuie evitate in sarcina.
Si noi astazi vom manca peste la gratar.Pentru mine punctul slab(de fapt punctele)sunt branzeturile si sashimi/sushi.
Adica as avea si eu ce aveti voi-gen loboda,leustean,urzici si altele,pai mereu as face ciorbita.Daca chiar va e rau ma gandesc ca gustul mai acrisor nu strica.Mor dupa ciorba de loboda si cea de salata.Incercati si cu iaurt daca altceva nu merge.Dar e foarte important sa mancati putin si des.O asistenta a dr endocrinolog unde m-am tratat eu mi-a spus ca e important sa nu scada glicemia.Am incercat si desi mi-a fost rau-daca nu mancam mi se facea si mai rau.Daca mananc des ma simt ushor mai bine.Nu stiu daca merge pentru toata lumea,dar incercati si voi.
N-am ajuns la faza cu vomele dar ma simt foarte obosita si in continuare mi-e rau zilnic destul cat sa ma zapaceasca de cap
Si la mine vine toamna-ca tot povesteati voi de primavara.Daca ne ajuta Dumnezeu brumarica sau brumarelu' va apare intr-o zi de primavara australiana.Nu vreau sa ma gandesc la iarna pentru ca mi-e frica.Sunt astmatica si in ultimii ani (o data gripa,o data o raceala foarte urata)am fost la un pas de internare.M-am refacut foarte greu.Apropos imi place tare mult "brumarei si craciunite"
Si ca sa inchei,toamna de aici:
Thursday Sunny. Min 20 Max 35
Friday Sunny. Min 21 Max 36
Saturday Sunny. Min 22 Max 36
Sunday Sunny. Min 22 Max 35
Monday Sunny. Min 20 Max 34
Tuesday Sunny. Min 20 Max 31
Oricum astea sunt ultimele "zbateri" zic eu.
In incheiere va pun si eu un articol despre mancarea in sarcina:
http://health.ninemsn.com.au/pregnancy/exerciseandnutrition/691104/nutrition-during-pregnancy
Am uitat merg si eu maine la eco-Doamne ajuta sa fie bine!
pe toate
abramburika spune:
Neata si de la noi!!
Abia acum am inceput sa "functionez", dupa ce am baut o cana de lapte cu biscuiti .
anita - felicitari pt. eco si emotiile pe care le-ai incercat. O sa mai ai de-astea, la fiecare ecografie!!
georgia - sunt vise de sarcina, "rezultatul" grijilor si preocuparilor tale de peste zi, cred.
arleza - asa stiu si eu ca pana la 12 saspt. iti face eco vaginala. Cel putin mie asa mi-a facut pana acum.
Ce pofta mi-ai facut cu urzicile, imi plac la nebunie!! Gata, in we mergem la adunat de urzici ...
Durerile de sani nu dispar de tot, dar alterneaza in timpul sarcinii. Ai zile cand o sa fie, cand nu, mai suportabile sau mai intense.
lorena - te asteptam cu drag la odiseea noastra. Bafta!!
bianca - nu cred ca poti sa trimiti mesaje private pt. ca nu ai scapat inca de moderare. EU le am activate. Mai scrie repede cele 2 mesaje care iti lipsesc ca sa treci de moderare.
many - hahahahaaa ... deci e posibil sa ai gemeni? Faina poezia!! Chiar sunt curioasa ce burtici cu gemeni o sa avem la odisee.
rania - si eu am slabit la ambele sarcini, la inceput, 2-3 kg, dar apoi le-am pus la loc. Deci nu te preocupa daca vezi ca nu iei imediat proportii. E normal. Kg alea multe vin spre sf. sarcinii.
Eu stiu ca varsta sarcinii se calculeaza de la prima zi a ultimului ciclu. Deci, atat trebuie sa aiba si samburelul din burtica.
bella - anul trecut, insarcinata fiind, numai cu avionul am mers pt. ca am avut diverse probleme de rezolvat (Ro-It). Mi se acrise de avion ... dar eram trecuta de primul trimestru. Daca sarcina e ok nu ai nevoie de nici o recomadare de la medic, de nici o hartie. Stiu ca in primul trimestru si de prin luna a 8-a iti trebuie hartie de la dr. ca e ok sa mergi cu avionul. Intreaba-ti si tu dr. maine cand mergi la eco.
firicel - deci inca o posibila mamica de Elisa , asa ne-am gandit si noi. De fapt e o istorie mai lunga cu Elisa noastra ... acest nume era si pe lista de posibile nume la prima sarcina. AM facut biletele si am tras la sorti (eu si sotul) pt. ca nu reuseam sa ne decidem. SI a iesit SIlvia la amandoi, deci, clar ala era numele fetei. La a doua sarcina, discutam tot asa despre posibile nume, iar S. a zis ca vrea Elisa (ne auzise pronunatand diverse nume, printre care si asta). N-a fost sa fie, S. a fost tare dezamagita cand a aflat ca nu-i surioara, ca ea vroia Elisa. Atunci i-am cumparat o papusa pe care am botezat-o Elisa, un "surogat" de surioara, dar ea era tare bucuroasa ca are Elisa ei. Deci, normal ca acum, daca e fetita, ii punem Elisa.
Eu sunt o mancacioasa de fel si daaaaa, imi place la nebunie mancarea italiana. Sigur, daca e cineva interesat si stiu, o sa scriu retete de paste cu diverse (legume, carne, branza etc.).
roxana - hahahaaaa ... si tu?? Auzi, printese, deja stii ca e fetita?
Ce-o fi cu lia, nu a dat nici un semn pana acum. Ne gandim la tine si iti tinem pumnii sa fie bine!!
Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!
ramonzca79 spune:
Apropo de paranoia...si la mine a inceput incet ...incet sa se instaleze desi am fost foarte optimista la inceput...
Sansele de a ramane insarcinata erau foarte mici datorita tratamentului sotului meu - ia medrol (prednison) care afecteaza viabilitatea si mobilitatea gigeilor. E drept, nu am facut spermograma insa asta e un lucru sigur. A fost prima luna cand am incercat dupa ce ne-am hotarat ca mai vrem un copil si..iata ca a iesit. Ma tot rugam ca Doamne Doamne daca doreste sa ne mai dea un copil sa ne dea unul sanatos si sa nu asteptam prea mult dupa el si...se pare ca nu am avut de asteptat deloc.
Insa...la sf lui ianuarie eu am inceput tratamentul stomatologic - o radiografie si cateva anestezii, toate inainte de contactul buclucas insa...dupa ...a fost o sapt de antibiotic - ampicilina si sa nu uit ca am avut si arsenic pus la un molar...toate astea peste tratamentul sotului(despre care dr meu dar dr lui (de la Marius Nasta)spun ca nu ar influenta calitatea spermatozoizilor genetic)...uffff e greu sa nu ma gandesc....aaaaaaaaa!!!! si mi-am pus si gel pe unghii folosind lampa cu uv...isi mai pune carerva dintre voi???zicese ca ar fi o chestie locala si nu ar influenta...voi ce stiti??
POZE...POZULICI
puiutul meu, Erik
Speram...la o printesa 8+