Iepurasi de mar-apr 2010 la prima aniversare (107)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaelagrosan spune:

Salutare!
In sfarsit reusesc si eu sa intru sa va multumesc din suflet pt urarile de ziua Angelei. Va pup pe toate.

Asa cum zice Ioana ma simt si eu aiurea ca nu reusesc sa tin pasul cu sarbatoritii, iar daca nu le-am urat de ziua lor , parca nu-mi mai vine. Oricum ii pup pe toti si le doresc tot binele din lume si chiar ma gandesc la voi cand sunt pe afara la plimbare si am timp sa ma gandesc si eu la ceva. Seara sunt prea rupta si nu stau mai mult de 11. Am eu o obsesie asa.

Wapi Angela nu accepta nici un lapte in afara de tzitzi, LP nu mai cumpar ca am stricat destui bani si nu bea mai mult de o gura pe care o scuipa apoi, cu laptele de vaca am avut mai mult succes, cel mai mult a baut 50 ml. Eu sincer nu ma stresez daca mananca iaurt sau branza. A mea nu papa nici branza, na Doar iaurt sau sana. La Elena i-am dat LP pana la 2 ani jumate-3, dar acum mi-am cam schimbat parerea. Eu zic sa nu te stresezi, unii zic ca nici nu e sanatos sa bea lapte dupa 2 ani, ca enzima care digera laptele scade foarte mult in organism dupa aceasta varsta. Da-i alte produse lactate.
Anca super Codrin, ce barbat e! Si seamana foarte bine cu fratele lui. Poate s-a speriat, a cazut si de aia nu mai vrea sa mearga.

Alte pozici nuu am vazut, sper sa reusesc azi.Paaa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelagrosan spune:

La multi ani Matei, Oana , Andrei! Sa aveti o viata minunata alaturi de parintii vostri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaa28 spune:

am revenit, Alex doarme la bunica, ca altfel ii culc deodata si adorm si eu cu ei
Yaya, sa scapati odata de neplaceri. Probabil ca si eruptia dentara agraveaza starea. La Alex nu tin minte sa fi avut complicatii la iesirea dintisorilor, in schimb la Ovi e clar. A avut o sapt de scaune dese si moi, plus febra pana la 38, de obicei dimineata, agitatie noaptea, si in final am vazut din intamplare coltisorul primei maselute. Acum iese a doua, cu si mai mult chin. E umflata gingiuta de ma doare pe mine cand o vad...de vreo 2 sapt e asa...si la fel, a facut uneori febra, iar scaune are cate 4, 5 pe zi, deci nu sunt chiar coincidente..
wapi, si eu am mai auzit cazuri de copii care nu au mai baut lapte dupa intarcare. bravo tie ca inca mai alaptezi si sper sa dureze cat mai mult. Dar, eu zic sa insisti ca dupa ce nu va mai fi LM sa accepte LP sau lapte de vaca, dar cu mult calm si rabdare. Eu zic ca va acepta, intr0un pimp paoet mai lung, ideea e sa perseverezi in a-i oferi chiar daca progresele sunt mici.
Lui Ovi i-am dat de la 9 luni in completare Lp, fiindca seara nu se satura cu cat mai producea tzitzi, dar acceptat greu, am inceput cu 10, 20 de ml si apoi singur a marit cantitatea, dar treptat. cert e ca a durat 2 luni trecerea de la Lm la Lp. partea buna e ca de la n+1 treziri pe noapte pt un pic de tzitzi, acum avem doar o masa in jur de ora 5, 6. deci, rabdare...
Acum facem trecerea la laptele de vaca...un pic stramba din nasuc da il bea. de obicei il amestec cu Lp. ma gandesc ca intr-o luna, doua sa bea exclusiv lapte de vaca.
Stiu ca parerile sunt impartite in privinta asta, dar eu asa decid. La fel i-am dat si lui Alex, iar cand i-am facut analize s-a mirat si doctorul ca nu are anemie, nu de alta dar el e tare slabut. are 19 kg, la 5 ani. Dar, niciodata nu i-am dat suplimente cu fier.

Mergi la inceput

lindal, bravo voinicului pentru progrese. el a fost de la inceput un iepuras precoce
pana la urma nu i-ai facut nici un vaccin?
Marina, multumesc voi cum sunteti?

Mergi la inceput

oana
Noi nu am programat nimic deosebit pentru prima aniversara, cu toate astea a fost deosebita, in cadru restrans, noi bunicii si nasii. mie mi s-a parut important sa sarbatoresc exact in data zile de nastere, chiar daca a fost lunea. la noi nu se rupe turta, nu se taie mot, nu se pregateste tava,,,asa ca am facut doar tortul, eu cu Alex. Nu exact cum mi-am dorit din lipsa de timp. Din pacate in ziua aia m-a tot perindat pe la doctori,unde pui ca mai vroiau si sa ma interneze, am ajuns acasa abia pe la 6, nasii erau deja veniti la noi. Dar nu mi-am facut griji, ei sunt de-ai casei, prieteni buni. Flaviu si cu nasu' au pregatit cina, am cantat "la multi ani" cu tort si sampanie ...si cam atat.din punctul meu de vedere ff frumos. Iar nasei i-am spus sa nu vina cu nici un cadou ca nu avem nevoie de nimic in mod special. a zis ca macar o punga cu pufuleti trebuie sa-i ia, ca lui Ovi ii plac pufuletii. Am zis bine, da ' sa fie cu surpriza. Iti dai seama ca tot a primit si cadouri...
M-am bucurat apoi ca i-am culcusit, si-l tineam pe Ovi in brate multumind lui DD pentru asa un an minunat...

Am vazut pozele cu Eric, febletea mea, promit sa ma mobilizez si eu sa pun cateva poze...

Mergi la inceput

de Oviletzu' ce sa mai zic...e acelasi cuminte si dulce copil, doar ca mai activ si incapatanat.
mersul, in 4 labute e favorit, cu un genunche indoit iar celalalt picir tarat dupa el, sau pe post de vasla. isi tine echilibrul pe verticla doar pentru cateva secunde dar nici gand sa faca pasi singur, bate rau vantu'
mancatul e un domeniu fara probleme, papam aproape orice in cantitati rezonabile,dar pasat, iar cand nu vrea... nu-i dau. Iaurtul e favorit, simplu sau cu fructe, nu conteaza iaurt sa fie.
Dimineata am inceput sa-i dau bucatele mici de painica cu ceva, unt, branzica, pateu... iar in completare cereale.
fructele le papam dupa masa,dupa somnul de amiaz. lapte bea dimineata, inainte de somnul de dupa masa, seara, si noaptea pe la 5, 6.
somnul,de zi e in continuare in doua reprize, iar noaptea de la 21.30 pana la 8 dimineata.
olita, nu il atrage in nici un fel, nu vrea sa stea si nu vreau sa-l fortez. Si Alex abia dupa un an jumate a stat pe olita.
vorbeste pe limba lui, dar cu dictionar. Adica am invatat ce vrea sa zica...ne striga pe toti, preferatul e Alex, caruia ii spune Aiii,... si mama, mami, tati, dadi...
Animalele sunt di-di, calul, am-am, catelul, mau-mau, pisica...
face pa si spune tai-tai
la un an, avea 11.400 kg, si 81 cm. cu greutatea a stat intotdeauna bine, in lungime a crescut mai mult in ultimele luni, ca dovada ca fiecare copil are ritmul sau.

acum ca mi-am facut si datoria de cioara, va spun noapte buna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lindal spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioanaa28

lindal, bravo voinicului pentru progrese. el a fost de la inceput un iepuras precoce
pana la urma nu i-ai facut nici un vaccin?

Multumim, bravo si voua!
Am uitat sa spun greutatea: 10,350 kg
Si, intr-adevar, nu i-am facut nici un vaccin. Si e sanatos, slava Domnului, nu am avut probleme cu el. Doar un pic de tuse cand ne-a prins si pe noi, insa lui i-a trecut cel mai repede.
La mancare preferatele sunt fructele, de fapt si oul, carnea, legumele le accepta doar i n c ombi na tie cu mar ras.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Erina spune:

Buna dimineata!

Ce mai fac mamicile de iepurasi!!! E o zi minunat astazi, sa va bucurati de ea!!!

Spun La multi ani sarbatoritilor din ultimele zile:

Codrin Fabian de babayangel cavaler frumos

David Nicholas de papushicata

Angela Ioana mihaelagrosan surioara minunata de Elena

Amalia Alexandra delsim
Maria Madalina de liliana_28
Matei de bobita2010
Oana Iulia de nemary

Andrei de michelle_sf Ce mai face blondutul adorabil? Ati revenit in Romania?

Sa fie toti sanatosi, fericiti si norocosi!

-------------------------------
mamica Dariei si a lui David
L'amor che move il sole e l'altre stelle./Amami di piu quando lo merito di meno perche sara  quando ne ho piu bisogno.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wapi spune:

Ioana - multumesc pentru incurajari. Rabdare am, 4 luni am avut rabdare sa accepte legumele, acum le mananaca - nu cu entuziasm - dar fara insistente si destul de repede; 2 luni am avut rabdare sa-l invat sa bea apa (o luna sa accepte de la lingurita si apoi inca o luna sa accepte din canita cu cioc). Cu laptele praf l-am rugat din cand in cand, si mai mult de o inghititura ca nu stia despre ce e vorba nu am reusit sa-i dau. Mi-ar placea totusi sa bea lapte, il consider unul din putinele alimente cat de cat naturale. Si Stefan - are tot in jur de 19 kg, implineste 5 ani in mai, dar nu ma ingrijorez deloc, ptr. ca mananca foarte bine, in unele zile chiar nu mai stiu ce sa-i mai dau cat de cat sanatos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rmkristine spune:

Ioana noi suntem bine,multumesc, n-a fost bolnav deloc. Problemele sunt la mancare. Nu mananca decat 2 lingurite de orice, iaurtul nu-l mai vrea, doar fructele si cerealele de seara. D-asta are doar 8200 g! Si totusi daca te uiti la el zici ca e grasut, nu e deloc slab. Zic eu ca e mic de inaltime si din cauza asta. Incerc sa-l "imprietenesc" cu LP dar nu prea imi iese. Dar, cu rabdare, cum spui tu, sper sa-l ia. Alta pb e cu somnul, nu mai stiu ce-i aia. Se trezeste de cateva ori/noapte, nu asta ma deranjeaza, dar pe la 4-5 il apuca frichineala! Si il tine! Cand mie mi se duce somnul adoarme si el pt inca vreo ora! Cam asta e, in rest e bine!

Mergi la inceput