Nu vrem inca un razboi

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns analuz spune:

Este mai usor de intervenit in Libia pentru ca Gaddafi si-a facut multi dusmani in celelalte tari arabe. UN a reusit sa obtina aprobarea Ligii Statelor Arabe inainte de interventie, ceea ce nu s-ar intampla in cazul unei interventii in Yemen sau Bahrain.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Stati sa vedeti...inteleg ca i-au omorat un baiat lui Gaddafi, nu se stie cum va reactiona...

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Am gasit un articol unde ni se explica atitudinea lui Sarkozy in legatura cu Libia.

Pe scurt:
- prin atacul asta Sarkozy incearca sa reechilibreze relatile intre Francezi si emigranti Arabi din tara lui (sunt mari probleme)
- intareste sentimentul de mandrie nationala si o la sa pe 'lasa' Germanie in urma
- Francezii isi evalueaza mandria nationala in functie de statutul lor pe plan international (adica cum ma vede altul, asa sunt: nimic nu e mai rau decat sa fiu nebagat in seama sau sa fiu tratat cu indiferenta)
- Germanii ies in evidenta prin lasitatea lor, steagurile Franceze si Engleze vor flutura in vant in Libia eliberata
- Sarkozy nu a uitat atacul din 1989 asupra avionului Francez UTA
- nu este uitat Lockerbie
- arabii (liga Araba) a cerut ca Libia sa fie eliberata
- in Egipt si Tunesia nu a vrut sa intervina pt ca nu a vrut sa fie invinovatit de 'neocolonialism'; avand in vedere trecutul Frantie in Africa de Nord
- anul viitor sun talegeri in Franta, Sarkozy joaca o carte importnata, anume emigrantii arabi care vor fi mandrii de statutul lor de Francezi si Arabi totodata.Daca Sarkozy castiga razboiul probabil se vor vedea rezultatele la alegeri, cand Sarkozy va candida.

http://www.nrc.nl/nieuws/2011/03/22/gaddafi-ideale-schurk-voor-sarkozy/

Ieri am ascultat un interviu cu un Libanez care are azil politic in Olanda si spunea ca e foarte bucuros ce face vestul acum. A mai spus ca dupa eliberare se intoarce cu familia in Libia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Sa-l fi vazut pe libanezul ala din Olanda ce s-ar fi bucurat daca familia lui ar fi fost in Libia acum...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui floaredemac

Sa-l fi vazut pe libanezul ala din Olanda ce s-ar fi bucurat daca familia lui ar fi fost in Libia acum...

Libanezul ala are familia lui acum in Libia. Are parintii si inca 5 surori si un frate. Sora lui este profesoara IT si ii spunea ca este obligata sa faca propaganda pt Gadaffi, adica sa spuna ca poporul il vrea pe Gadaffi. In timpul interviului l-au sunat pe fratele lui in Libia dar fratele nu a indraznit sa spuna cam nimic pt se asculta convorbirile.

Mergi la inceput

"A mai spus ca dupa eliberare se intoarce cu familia in Libia. "
Eu am inteles de aici ca familia este cu el.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui floaredemac

"A mai spus ca dupa eliberare se intoarce cu familia in Libia. "
Eu am inteles de aici ca familia este cu el.

Are sotie si copii aici. La ei familile sunt mari

Mergi la inceput

Am inteles. Oricum ar fi, nu le este usor. Cum ar fi fost daca la noi la Revolutie ar fi venit "occidentalii" sa ne "ajute"? Si-asa au murit atatia oameni nevinovati, doar de dragul Revolutiei...

Mergi la inceput

Nu stiu cum se simt altii dar eu as fi preferat occidentalii in locul lui Ceausescu pe tron. Macar Ceausescu s-a carat la timp insa Gadaffi e un nebun, daca s-ar cara ca si ceilalti nu ar fi nici o problema.

Mergi la inceput

Pai eu i-as fi preferat si in locul lui Iliescu Nu-i nimic, ii avem acum.

Mergi la inceput