Nu vrem inca un razboi

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Amonar

Eu zic sa asteptam sa auzim opinia poporului cand se vor mai linisti lucrurile.

Cand a inceput razboiul in Irak am vazut interviuri la TV in Olanda cu Irakieni care locuiau in Olanda. Toti erau bucurosi ca vin Americanii sa-l ia pe nebun de acolo. Chiar isi doreau sa vina cat mai multa armata care sa elibereze poporul. Asta a fost dorinta poporului. Eu ascultam cu surprindere.

Deja vu,nu?

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Nu, pt mine nu a fost un deja-vu. Motivatia Americanilor de a merge in Irak a fost alta decat cea de a salva poporul. Acolo a fost razboi pe fata. Chiar de aceea ma surprindea faptul ca poporul ii sustinea. Dar in acelasi timp le intelegeam speranta in Americani, cunoscand sentimentul de a trai intr-o tara condusa de un dictator.
Totusi e o diferenta intre Irak si Libia acum. Intr-adevar se poate transforma in ceva urat dar eu cred ca la fel s-ar transforma pt Libieni daca Gadaffi ar fi iarasi sef.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g@bi spune:

Legat de situatia din Libia (si nu numai)in presa din zona apar comentarii de genul :

unde sunteti arabi? de ce nu faceti nimic ?
lasati Europa si America sa inetrvina de fiecare data ca e mai comod si o sa aveti pe cine da vina ?

sau: vina unrest-ului in tarile arabe apartine CIA si americanilor

sau : de ce ''no fly zone'' acum in Libia si de ce nu ''no fly zone'' atunci in Gaza?

sau: de ce Europa si America au o problema cu ''acesti lideri puternici care isi conduc tarile de zeci de ani '' ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Deja vu in cazul Libiei!

Se desfasoara dupa exact acelasi scenariu!

Ca omu' Ghaddafi e nebun...nimeni nu contesta!
Si daca s-ar intra,inlatura de la conducere si apoi fiecare la casa lui,iar ar fi ok!Insa nu se procedeaza asa ,deci...!!!!

Dana

Mergi la inceput

...si daca Ghaddafi castiga ? urmeaza sa vedem o noua Coree de Nord la Mediterana?

Cred ca acum se duce un razboi pentru ce e drept nu pentru ce e profitabil. Libia e o tara in mare parte acoperita de desert, clima e proasta, populatia tarii e mica, petrolul nu e foarte mult ca sa fie foarte tentant, doar 2% din rezerva mondiala (acest petrol e mult pentru 6.5 milioane de libieni saraci)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariuk_18 spune:

G@bi, cred ca glumesti, nici macar nu iti imaginezi cat petrol are Libia. ..
Cine da atat de multi bani pe operatiuni militare fara sa fie rost de castig?

Cine a stat sa numere cate petroliere cu petrol au iesit gratis din Irak de la inceputul razboiului... si in ce destinatie?
Si acum s-a gandit Franta ca de ce sa ia americanii petrolul - mai bine il iau ei primii...

De ce nu a intervenit nimeni in Birmania, in Coreea de Nord, in Uganda? ... unde erau moralistii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

eu nu vreau raboi si alte comentarii pe tema asta nu am a face!

ma intreb totusi (retoric evident!) de ce in Libia se intervine in forta
si in Bahrein nu

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)

www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">pur si simplu MAMA

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RA spune:

Gabi,un razboi se duce intotdeauna pt. ce e profitabil,niciodata pt. ce e drept.Vezi istoria.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Deja vu in cazul Libiei!

Se desfasoara dupa exact acelasi scenariu!

Ca omu' Ghaddafi e nebun...nimeni nu contesta!
Si daca s-ar intra,inlatura de la conducere si apoi fiecare la casa lui,iar ar fi ok!Insa nu se procedeaza asa ,deci...!!!!

Dana

Nu vad deja-vu-ul..sorry. Nici cu Romania nici cu Irak-ul.

Auzisem la radio la nemti, dupa primul bombardament a lui Gadaffi, un politician neamt spunand : cine isi bombardeaza propriul popor este 'OUT'.

Teoriile conspiratiei circula liber in toata lumea. Am vorbit cu un Olandez acum cativa ani si imi spunea ca a vazut el un film sau documentar facut de Americani cum ca revolutia din Romania a fost provocata de Americani El era ferm convins ca asta e adevarul, vazuse el toate argumentele in filmul ala....

Si acum ca tot vine valul schimbarii in tarile Arabe, vom avea toti un deja-vu. Si anume vacumul de putere in care vor intra tarile astea dupa o schimbare de regim. In acest vacum vor intra sigur si persoane doritoare de putere care nu au ganduri bune (vezi Romania). Dupa mine, inerent unui proces de transformare. Nu va fi bine, dar ar fi naiv sa credem ca ar putea fi bine tinand cont de regulile jocului.

Coreea de Nord si alte minunatii ale lumii nu pot fi atacate atata timp cat China si Rusia sunt ce sunt. Asta o stie toata lumea.

Mergi la inceput

Mariuk si RA, nu va contrazic, dar eu sunt optimista si imi place sa cred ca ce se intampla in Libia e cu intentii bune.

Cat despre petrolul di Libia, ma corectez, produce 2% si nu are asa cum am scris, din petrolul mondial. Dar raman la ideea ca nu e atat de mult incat asta sa fie scopul interventiei acolo, dovada fiind faptul ca americanii nu sunt prezenti. Gaddafi nu a lasat loc de discutii.

Alinuk, guvernul Bahrainului a cerut ajutor tarilor GCC. Sauditii au trimis deja 1000 de soldati, UAE 500 de politisti si se asteapta sprijinul celorlalte tari membre.

Mergi la inceput