Endometrioza ne-a unit in lupta pentru bebe! (66)
Raspunsuri - Pagina 11
irina_d15 spune:
lelu, m-am operat la privat. nu ca un moft, ci pt ca aici mi s-a oferit varianta de laparo. peste tot mi s-a zis clasic, din cauza ca ovarele erau coborate in douglas, in continguitate.
nu m-am opus testului de permeabilitate tubara, dimpotriva, vroiam sa mi se faca. mi s-a spus ca s-a constatat ca trompele sunt ok si ca nu a mai fost nevoie. dar ca e recomandat sa fac la 2 luni de la operatie un hsg. partea asta nu prea am inteles-o.
pe biletul de externare zice asa: se palpeaza in aria de proiectie a anexelor formatiuni chistice cu dimensiuni de max 4cm. se intervine chirurgical laparoscopic sub AG-IOT si se practica chistectomie ovariana laparoscopica bilaterala; drenaj Douglas.
ana_maria500 spune:
Buna.
Ma numesc Ana si ma intereseaza si pe mine subiectul acesta . Nu am apucat sa citesc toate postarile dar va intreb pe voi cele patite cu au tratat afectiunea aceasta ... cum au ameliorat-o...
Eu am deja un baietel dar mai vreu un copil . Anul trecut mi s-a depistat un chist " posibil endometriozic" de aproximativ 3/4 cm . Trebuia sa ma operez laparoscopic dar din cauza unei infectii vaginale s-a amanat. Cand m-am prezentat a doua oara la interventie mi s-a spus ca acest chist ar fi scazut putin si ca nu mai are rost sa ma operez .... ca nimeni nu imi garanteaza ca nu mai apare .... si ca daca ma operez des ovarul respectiv ar deveni " inutilizabil" ... as pierde capacitatea reproductiva pe partea aceea.... Am fost azi la un medic de familie unde se face si termografie si mi-a vazut problema .... mi-a recomandat sa cer si alte pareri avizate ...
Voi cele patite cum ati procedat? ... pe la ce medici ati mai fost sau mergeti ... mi s-a recomandat dr. Banceanu ( mi s-a spus ca este el mai "tampitel" dar ca este un bun profesionist) ... acum parerile sunt impartite...
va cer si voua parerea ... sa fac pana la urma interventia de indepartare a chistului ? Adevarul este ca ma jeneaza si ca imi radiaza putin durerea in spate dar m-am obisnuit... eu tot sper ca va scadea de la sine.
Imi doresc atat de mult inca un copil ... ma uit la cel pe care il am ca s-ar juca si el cu cineva dar nu prea are cu cine .
kitty-27 spune:
buna fetele!!!
irina ma uimesti cu preturile astea exorbitante..si eu tot la privat am facut si m-a costat 500 de euro..si multe persoane mi-au spus ca si asa a fost mult.si iarasi ciudat..sa nu iti faca si testarea de permeabilitate a trompelor...mi se pare aiurea..daca tot a umblat pe acolo...nu-i era greu sa o faca si pe asta.in cazul tau mie una mi se pare ca n-a dat deloc dovada de profesionalism dr tau...pacat..am impresia ca pt unii suntem doar niste fabrici de bani si doar atat.
ASPIRANTA LA BEBE
roxypuy spune:
hello fetele
misspii - nu mai am cuvinte draga mea este foarte trist si nedrept ceea ce ti se intampla si este greu de inteles de ce trebuie sa trecem prin atatea si sa fim atat de incercate...sunt alaturi de tine oricum, ma rog pentru tine in continuare si te rog sa ai incredere in Dumnezeu, pentru ca desi uneori pare k si-a intros fata de la noi, sa stii ca totusi nu ne lasa si ne intinde o mana exact atunci cand suntem pe marginea prapastiei.
rikidone - eu am fost la dr cu buletinul AP dupa operatie desi era mai mult decat sigur k a fost endo gr 4. nu strica sa arunce o privire si el.
irina - ma bucur k ai trecut cu bine de operatie dar vai!!! extrem de scump!!! mi se pare exagerat! o laparo sa coste cat o cezariana! in fine, pana la urma fiecare face ce vrea cu banii lui, dar cred ca puteai sa mai ceri o parere si la un alt spital si cred k ai fi scapat mult mai ieftin si mai lamurita. eu m-am operat la stat ambele dati, am dat f putin (cu chiu cu vai mi s-au acceptat banii de catre dr) si sa stii k chiar am fost foarte bine ingrijita. mi s-a raspuns la intrebari, mi s-a explicat ce s-a facut in timpul operatiei etc.
din pacate, asa cum ziceau si fetele, majoritatea doctorilor sunt mai nepasatori si mai putin implicati, insa sa stii k exista si adevarati profesionisti care stiu meserie si care stiu cum sa se comporte cu pacientii si sa fie OAMENI!
ana maria - eu una nu am auzit de acest doctor...este din Buc? exista cativa medici specializati in endo si laparo, insa depinde la cine nimeresti. eu sunt foarte multumita de echipa de la giulesti si recomand din tot sufletul medicii de acolo parerea mea este ca oricum ar trebui sa investighezi mai amanuntit chistul pt ca endmoentrioza nu dispare asa de la sine sau in urma tratamentelor din pacate...ne insoteste pe tot parcursul vietzii, asta pana se va gasi un tratament care sa vindece aceasta boala pacatoasa. oricum este bine ca aceste chisturi endo sa fie operate cand sunt mici, asta ca sa nu se ajunga la complicatii si tot felul de simptome violente ale bolii.
va poop!
Roxy
lelu spune:
kitty-27, irina Si eu am facut la privat laparo si m-a costat 400 euro dar au contract cu casa de asigurari. Am primit si filmuletul iar recuperarea a fost supe ok, nu am avut nici un fel de dureri sau greturi...acuma e clar ca difera si de la persoana la persoana dar si de medicamentele care sunt folosite in clinica.
irina_d15 spune:
cred ca m-am facut gresit inteleasa in legatura cu operatia.
timp de un an am cautat mai mult decat activ pareri si solutii pentru problemele mele. am ales in consecinta. regret ca mi-a luat asa de mult timp.
nu am motive sa ma indoiesc de profesionalismul chirurgului. am fost foarte bine tratata, mi s-a raspuns la toate intrebarile. da, as fi vrut mai multe detalii. pe de alta parte, prefer sa-si faca treaba bine, decat sa stam de vorba.
pretul este exorbitant, a fost un efort pentru noi, dar asta e. m-am gandit ca sunt poate si alte fete care se gandesc sa se opereze si ar trebui sa stie conditiile financiare.
eu sunt bine, mi-a trecut durerea din umeri. nu am avut sangerari de nici un fel, pana acum. nu ma impac foarte bine cu supozitoarele voltaren, in rest totul e ok. azi plec acasa la puiutul meu.
Doamne-ajuta!
va pup pe toate
lalely07 spune:
Fetele,am stabilit si noi joia viitoaremarea intalneala...Asa ca va rugam ca pe 14 aprilie sa va ganditi si sa va rugati pt noi.
Avem nevoie de rugaciunile voastre ....
Sa dea Domnul sa finalizam cu bine...
Va pup si va diresc sanatate!!!
Si fie ca acest post sa va aduca purificare sufletului si surprize placute!!!
38+ David
Doamne iti multumim pt acesta minune si te rugam sa ne ajuti sa o ducem la capat!
Marea intalnire:14 Aprilie
roxypuy spune:
Goooooo Lalelyyyyyyy!!!! Iti tin pumnii draga mea si esti in rugaciunile mele! Voi fi cu gandul si cu sufletul alaturi de tine Pe 14 aprilie este si ziua sotului meu Pupicei si curaj k o sa fie totul foarte bine si o sa ai un BB sanatos si frumos!
Roxy