Endometrioza ne-a unit in lupta pentru bebe! (66)
Raspunsuri - Pagina 12
roxypuy spune:
buna fetelor! sunt f f f f f trista am fost azi la dr la control si nu e bine s-a uitat pe cele 2 bilete de externare de la laparo (comparativ) si a zis k nu e bine deloc k s-a format un nou chist sub tratam cu diphe si ca a crescut atat de mare :( cica e f agresiva endo in cazul meu si k nu e de gluma. a zis totusi sa mai asteptam si biopsia de la a doua operatie si pe urma discutam f serios despre ce avem de facut in continuare...si mi-a zis k la ce am avut eu nu prea vede sanse de ramas natural si ca as fi candidata la FIV k desi trompele par ok, din cauza blocului aderential care se formeaza cu intestinele e posibil sa nu pot tine sarcina...imi vine sa urlu!!!!!!! sunt atat de trista si de deprimata...nu mai vreau sa vad si sa aud nimik si pe nimeni nu stiu cu ce am gresit pe lumea asta de trebuie sa primesc atatea lovituri de la viatza asta...k parca nu se mai leaga nimik, toate merg cu susul in jos...
m-a trimis sa repet si colpo si paps (din cauza celui facut in iulie care arata ceva posibil HPV). le-am facut azi dk toteram akolo si a zis k nu e rana pe col ci a fost o leziune ffff mica pe care mi-a si cauterizat-o k sa scapam. deci 2 sapt pauza, am pierdut trenul si luna asta - in w/e as fi fost la ovu si ma gandeam k poate se prinde ceva...am vb si cu dr care a asistat la a doua op si mi-a zis totusi sa nu disper k ea din ce a vazut ar fi totusi si sanse sa raman natural...mi-a spus sa ma pun pe treaba si vedem ce iese...parca mi-a mai dat asa o speranta mititica, dar...tot trista sunt imi vine sa plang intr-una...
Roxy
lelu spune:
roxypuy, nu nu nu nu dispera!.... nu uita ca noi suntem aici langa tine si suntem cu aceeasi problema, mai mult sau mai putin....
E rau sa asculti de toti doctorii si parerile lor, eu pe la cati am fost cam fiecare aveau pareri diferite (5 in total) am constat ca trebuie sa am incredere in Dumnezeu si am ales sa cred doctorul cel optimist.
Unul din doctori mi-a spus ca eu as avea sanse de reusita la fiv de 10% si doar in Belgia
Si eu m-am gandit trebuie sa fi pacatuit mult in viata asta ca sa merit asta, dar .... incurcate sunt caile Domnului, nu cred ca asta e pedeapsa primita pentru ca am pacatuit mult, .... sunt o pacatoasa, toti suntem pacatosi, dar incerc sa fiu un om cat mai bun, sa nu fac rau la nimeni sa merg la biserica, sa ma rog si poate Dumnezeu se indura de mine.
Nu trebuie sa mai plangi, am trecut si eu prin starile prin care esti tu acum, si pe mine mersul la biserica si rugatul m-au scos de aici.
Eu zic sa nu-ti alungi gandul de la bebe, si sa prestezi in continuare.
Ti-a spus ca datorita aderentelor nu poti sa ti o sarcina si atunci ti-a recomandat FIV, pai cum? si prin FIV trebuie sa ti o sarcina, nu?
deci eu zic ca nu asta e cauza pt. care trebuie sa faci FIV...
Insa eu ma bucur ca pot sa fac FIV, ca altfel nu as avea sanse sa fac un bebe pe natural, dupa spusele medicilor.
hai, capul sus!
misspii spune:
Roxy - ce sa mai zic ,si eu m-am gandit la multe si mereu revine ac intrebare : DE CE?
Am zis ca poate nu merit sa am copii pt ca multi ani nu am vrut sau am fost prea obsedata de partea materiala ,am muncit din anul 5 de facultate si am vrut casa,masina....nu am apelat la nimeni .
Si m-am gandit de ce mi-a dat Dumnezeu 2 baieti ca sa-i ia inapoi?
Dar trebuie sa ne revenim de fiecare data.( eu nu stiu daca o sa o mai iau de la capat).
Dar tu trebuie sa gandesti pozitiv ca inca ai de ce.poate nu este chiar cum zice medicul si poate pana la urma faci FIV si va fi bine.
va pup pe toate.
Irina - mersi.
Nane spune:
Roxy imi pare rau ca treci prin asa ceva. Cred ca te aduce la disperare. Dar priveste partea buna a lucrurilor: poti face FIV si ai o sansa asa. Sunt multe fete cu endo carora li se spune ca n-au sanse nicila FIV asa ca... fii optimista! Eu iti tin pumnii!
Mispii iti tin pumnii ca bb 2 sa fie bine, sa fiti sanatosi.
12+
bonsai spune:
misspii,
mult curaj si chiar daca e foarte greu,gandeste cat se poate de optimist!!!!
am o prietena care a nascut la cluj in 18 martie,a stat internata la ei din 5 ianuarie,ca sa reuseasca sa ajunga la 34 sapt,cu o multime de complicatii in sarcina:colestaza,prurit, diabet gestational,iminenta de ab,retard de crestere,ea avand si un phihic beton....
a mizat pe faptul ca au o sectie de neonat foarte buna,si chiar a avut noroc...
stiu ce la tine e foarte complicat,dar macar sa reusesti sa ajungi cu unul in jurul acestei varste 32-34 si ar fi super.....
30+
lalely07 spune:
Roxy...eu nu cred ca este atat de tragic pe cat a incercat medicul tau sa para...Stai putin linistita,gandeste la rece si o sa vezi ca te simti mai bine.Eu nu cred ca nu ai sanse nici prin FIV...mai cere totusi o parere...Si multa incredere in Dumnezeu pt ca numai el poatre face minuni..asa cum spunea si Lelu...
Missipi...eu imi doresc sa citesc doar lucruri bune despre tine...ai incredere si o sa vezi ca totul se va finaliza cu bine..Asa cum ai zis si tu Dzeu nu ti-a dat 2 baieti ca sa ti-i ia...Ai incredere!!!
38+ David
Doamne iti multumim pt acesta minune si te rugam sa ne ajuti sa o ducem la capat!
Marea intalnire:14 Aprilie
roxypuy spune:
va multumesc, dragele mele, pt incurajari si gandurile bune stiu ca intotdeauna aici voi gasi sprijinul si intelegerea de care avem atata nevoie fiecare dintre noi, endomumoasele eu oricum am in continuare incredere in echipa de medici care ma are in grija, si, de data aceasta, asa cum a zis si lelu, am ales sa pun mai mare pret pe opinia dr optimist oricum, am stat si m-am gandit si am ajuns la concluzia ca sanatatea mea este pe primul loc si chiar nu am de gand sa-mi pun viatza in pericol pt a avea un copil. asa ca intai voi avea grija sa fie totul ok pt mine, sa nu cumva sa se agraveze endo sau sa se extinda la alte organe. mi-a pov fina mea k a vazut azi un documentar din seria mystery diagnosis despre endometrioza - era vb despre o tipa careia aceasta boala ii afectase si un picior si nu mai putea merge...
si oricum, daca stau sa ma gandesc mai bine - treuie sa-i multumesc lui Dumnezeu ca nu este ceva mai grav. sunt atatea alte cazuri in lumea asta cu mult mai grave...
misspii - iti multumesc draga mea ca ai mai avut puterea sa ma incurajezi si pe mine ma rog in continuare pt tine si pt BB-ii tai sa fiti bine cu totii si sa aveti parte de un final fericit.
va pup si va imbratisez pe toate si va multumesc din suflet pt incurajari!
Roxy
Ellyshor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roxypuy buna fetelor! sunt f f f f f trista am fost azi la dr la control si nu e bine s-a uitat pe cele 2 bilete de externare de la laparo (comparativ) si a zis k nu e bine deloc k s-a format un nou chist sub tratam cu diphe si ca a crescut atat de mare :( cica e f agresiva endo in cazul meu si k nu e de gluma. a zis totusi sa mai asteptam si biopsia de la a doua operatie si pe urma discutam f serios despre ce avem de facut in continuare...si mi-a zis k la ce am avut eu nu prea vede sanse de ramas natural si ca as fi candidata la FIV k desi trompele par ok, din cauza blocului aderential care se formeaza cu intestinele e posibil sa nu pot tine sarcina...imi vine sa urlu!!!!!!! sunt atat de trista si de deprimata...nu mai vreau sa vad si sa aud nimik si pe nimeni nu stiu cu ce am gresit pe lumea asta de trebuie sa primesc atatea lovituri de la viatza asta...k parca nu se mai leaga nimik, toate merg cu susul in jos... m-a trimis sa repet si colpo si paps (din cauza celui facut in iulie care arata ceva posibil HPV). le-am facut azi dk toteram akolo si a zis k nu e rana pe col ci a fost o leziune ffff mica pe care mi-a si cauterizat-o k sa scapam. deci 2 sapt pauza, am pierdut trenul si luna asta - in w/e as fi fost la ovu si ma gandeam k poate se prinde ceva...am vb si cu dr care a asistat la a doua op si mi-a zis totusi sa nu disper k ea din ce a vazut ar fi totusi si sanse sa raman natural...mi-a spus sa ma pun pe treaba si vedem ce iese...parca mi-a mai dat asa o speranta mititica, dar...tot trista sunt imi vine sa plang intr-una... Roxy |
Iubito, pai unde e optimismul ala debordant care aproape ma molipsise si pe mine?!
Hai sa-ti spun ceva. Mie dupa operatie dr N, mi-a zis ca sa incerc 6 luni natural si daca nu iese, neaparat FIV pt ca am doar o trompa functionala. Ei bine, aici n-a mai fost pe aceeasi lungime de unda.
Am fost ff multumita de el ca medic chirurg, dar in privinta asta, nu sunt de acord cu el.
Nu, pentru ca am atatea expemple de fete care au reusit cu un singur ovar, cu o singura trompa, etc, etc. 6 luni de incercari mi se pare mult prea putin, inainte de a ajunge la FIV.
Asa ca, strange-ti fortele si sterge-ti nasucul. Da, nu e o boala deloc usoara. Actioneaza incet dar sigur, pe tacute, ca un dusman din umbra, dar nici cu noi nu se pune.
Tine regimul strict, e foarte important. Ia naturistele si vitaminele de rigoare si eu sunt convinsa ca vei reusi natural. Iti dau si in scris daca vrei.
Cand te simti pregatita poti incerca si o stimulare, cu monitorizare, cu Pregnyl, tot tacamul.
Eu in Mai cred ca asta o sa fac. Dupa Pasti ma duc la dr sa vad ce mai zice, si cum se prezinta situatia la subsol.
Si, nu zic sa nu ai incredere in echipa medicala care se ocupa de tine. E ok asa. Dar in cazul in care treaba devine ceva mai serioasa, cere si alta parere. E viata ta si sanatatea ta, iar in tara asta, chiar trebuie sa consulti mai multi doctori ca sa fii sigur ca faci ce trebuie.
Te pup dulce. Te strang in brate si sunt aici pentru tine.
Babyboom...vino la mami...acum
Ellyshor spune:
Misspii de fiecare data cand am vrut sa-ti scriu ceva, parca imi dispareau cuvintele din minte. Nu stiu cum as putea sa ma exprim, ca sa intelegi ca-ti suntem alaturi. Cu sufletul. Si-l rugam pe Doamne Doamne, sa te ajute, sa fie alaturi de tine si de puii tai. Sa va tina de manuta ca sa treceti cu bine peste incercarea asta. Si daca asa va vrea Domnul, sa ia unul din sufletzele la el, macar celalalt sa raman aici, sa va umple viata cu lumina.
Babyboom...vino la mami...acum