ADD?
Raspunsuri - Pagina 6
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mcoca/mcoca.jpg)
mcoca spune:
Accept, Bird nu cred ca ati lucrat niciuna in invatzamant. E asa de usor sa arunci cu pietre.
In Romania e un sistem de invatzamant competitiv à l'américaine, si mie imi place asta.
In FRanta au mari probleme acum tocmai pentru ca au mers ani de zile pe premisa "lisajului" : la ala bun sa-i dam in cap, si la ala prost sa-i umflam notele.
In Romania un profesor este evaluat dupa rezultatele pe care le are, adica dupa rezultatele de la olimpiade si concursuri, nu e evaluat ca a ridicat "copilul problema" de la 4 la 5!
Vicky si Printzesone
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/accept92/accept92.jpg)
accept92 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mcoca Accept, Bird nu cred ca ati lucrat niciuna in invatzamant. E asa de usor sa arunci cu pietre. In Romania e un sistem de invatzamant competitiv à l'américaine, si mie imi place asta. |
Eu am lucrat in invatamant.
Sistemul de invatamant din Romania nu e in niciun fel, cati profesori tot atatea 'directii'.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/viviana/viviana.jpg)
viviana spune:
Tot atat de adevarat este ca sunt destui parinti care fac presiune pe invatator/profesor pentru participarea propriilor copii la concursuri.
Am cunoscut parinti cu copii supradotati care faceau presiune pe invatatoare sa lucreze in plus cu odraslele. Ceea ce biata femeie nu prea putea face pentru ca avea si elevi slabi de adus la un nivel mediu.
Profesoara de chimie a fetei m-a impresionat. A scos-o la tabla sa rezolve o problema. Nu a stiut. Lipsise si nu avea lectia in caiet. Le-a dat celorlalti copii sa faca munca independenta, s-a asezat langa ea i-a scris lectia in caiet si i-a explicat.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
![](images/user_woman.png)
saskia spune:
Ba aici chiar asa se intampla si nu se plange niciun parinte. Cand un copil ramane in urma, sau are dificultati de invatare/adaptare, primeste o atentie speciala, "teacher assistant" care lucreaza in deosebi cu el, il lauda, il face sa simta important la nivelul lui, lucreaza sa umple golurile. Asa mi se pare si normal. Un copil ramane in urma, codas la invatat, nu ca e el "prost" ci pentru ca noi adultii nu stim sa adaptam metoda de predare. Asta mi-a zis-o o invatatoare de aici. Problema in Romania e ca nu exista personal sa oferi asistenta speciala copiilor care, culmea, isi permit sa nu fie toti la fel, uniformi, si nu invata toti dupa aceeasi metoda (vezi copiatul dupa tabla atat de apreciat de "doamne"). Happiness imi permit si eu o intrebare fara a fi ironica: de ce ti se pare atat de important copiatul de pe tabla? De ce ar trebui fetita lui Caro sa nu aiba FB atat timp cat ea are cunostintele necesare fara sa copieze dupa tabla? De ce sunt notati copii dupa o prostie cum ar fi copiatul de pe tabla sau de pe carte, uitand de fapt ca voi cadrele didactice sunteti acolo sa evaluati rezultatul final, mai exact indiferent prin ce metode s-au acumulat cunostintele, detinerea acestor cunostinte conteaza. Nu ti se pare ca nu se vede padurea de copaci? Conteaza doar ca acei copii sa ramana cu cunostintele predate, nu sa copieze robotic de pe tabla. Aici nu exista asa ceva. Si temele, enunturile sunt pe o foaie de hartie iar daca copiii aleg sa scrie doar raspunsul, atat timp cat acesta e corect, se considera ca s-a atins tinta, cunostintele au fost acumulate, copilul ala a inteles ce i s-a aratat. |
Aici, asa se procedeaza, nu inteleg care e problema
![](chatterbox.gif)
Nu inteleg ce va oripilati, asa se procedeaza aici, adica nu sunteti voi cele care doriti atentie marita pentru copil, ei bine, aici li se da, dar la alta scoala. In cazurile in care efectiv nu pot face fata sistemului.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lorelaim/lorelaim.jpg)
lorelaim spune:
Cu-cu! Moderatori??? E cineva la apel? Iar ati dat bir cu fugitii?
Este absurd si nedrept sa fie din nou atacat un user si nici un moderator sa nu iasa la suprafata si sa potoleasca apele!
Happiness
La sc copilei mele exista un prof care se ocupa STRICT de copiii care au probl de invatare a lb fr. Pentru cei care nu se descurca la mate exista zile in care cele doua d-ne invatatoare stau cate o ora dupa-mesele (dupa ce s-au terminat cursurile) si se ocupa de acei copii. In timpul orelor d-na preda pentru toata lumea la fel.
In cazul nostru e clar: daca nu ne place sistemul - atunci cautam alta sc. Daca nu merge nici asa - uite ca Bird ne-a dat deja o alta imagine a scolii: sc australiana - deci nu ne mai ramane decat directia Australia! Pazea ca venim
Filofteia - noi energia incercam s-o canalizam spre sport (pe moment inot si karate). Ajuta si la focusare si disciplinare. Ne gandim serios si la un joc de echipa cum e basket-ul.
Viviana - multumesc pentru ideea cu ursuletul - mi-a placut f mult - in mod cert am s-o aplic si cred ca va fii super-fun sa avem inca un scolar in familie (pisoiul de plus Findus) care sa faca fr si mate.
Caro - in primul rand eu cand am sugerat sa consultati un psiholog nu am stiut ca voi deja ati facut acest lucru - iar in al doilea rand eu zic ca numai un psiholg scolar cu experienta poate sa ajute cu ceva sfaturi si idei (cum sa abordati problema) si poate chiar sa gaseasca "butonul" de motivare... Multa bafta in contiunare!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lorelaim/lorelaim.jpg)
lorelaim spune:
Caro - am revenit pt ca mi-am amintit ca scriai ceva despre curatienia corporala. I-am cumparat copilei o carte "The Care & Keeping of YOU" (The Body Book for Girls). Am citit-o impreuna si i-am raspuns la intrebari. Acum seara o intreb: "Doresti sa-ti pui singura pasta de dinti pe perie sau iti pun eu?" (normal ca vrea ea -- o amuza si o face sa se simta "mare"; dar asta implica automat faptul ca spalatul pe dinti NU se negociaza - este un MUST; d-na igenista de la dentist mi-a spus ca pana la 10 ani ar fii bine sa o spal eu pe dinti). Nu o intreb daca doreste sa faca dus - o poftesc direct "Puiul mamii, te rog frumos vino la baie - daca doresti ia si o fetita Polly cu tine " (daca metionez o fetita Polly Pocket sau o alta jucarioara micuta in mod cert o sa vina rapid sa "ii faca dus" la jucarie). Ii pun dus-gel in palma si spala tot (si fetita si papusa) si apoi eu le clatesc pe amndoua. Apropo de igiena alimentatiei: intr-o seara, langa Gouda ii tai si niste ardei gras rosu si o rog frumos sa serveasca (mentionand ca are vit C si e f sanatos) - la care copila se scoala de pe scaun, ia cartea mai-sus mentionata si imi deschide la pagina cu vitaminele unde scrie si de red pepper - a mancat tot fara probl. Am remarcat - ca in cazul copilei mele - functioneaza daca ii arat scris (uneori si poze) intr-o carte sau pe I-net beneficiile a ceea ce-i ii spun sa faca. (asa am scapat si de cele 5min de supt degetul seara la culcare - aratandu-i poze de pe I-net si citindu-i ca distruge dantura)
Edit: mama mi-a spus ca daca copila are incredere in mine ca parinte atunci va fii infinit mai usor sa-o conving sa se spele, sa invete, sa-mi impartaseasca impresiile/sentimentele ei, etc. Arta e insa cum sa-i "sadesc" aceasta incredere Asta invat in fiec secunda...
Roxx: multumesc pt link-ul cu info ref la ADD/ADHD - f interesant. Eu tind sa fiu de-acord cu "there is a large school of thought that views ADHD "symptoms" as simply an extreme expression of normal human behavior."
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/rrox3/rrox3.jpg)
rrox3 spune:
Bird si fiica-mea face japoneza si ii place la nebunie. Ei si scriu si, de unde ea e refractara la scris si intotdeuna a scris urat, sa vezi ce ingrijit caligrafiaza kanji si hiragana cu pensula si tus Mare lucru motivatia!
Happiness nu e musai sa scrii ca sa inveti o limba straina in forma ei scrisa, poti si sa citesti. Asta ca sa acoperim toate posibilitatile, nu ca ti-as sugera ceva legat de predarea la clasa.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/rrox3/rrox3.jpg)
rrox3 spune:
citat din mesajul lui lorelaim Roxx: multumesc pt link-ul cu info ref la ADD/ADHD - f interesant. Eu tind sa fiu de-acord cu "there is a large school of thought that views ADHD "symptoms" as simply an extreme expression of normal human behavior." Lorelai |
Cu placere Lorelai. E discutabila povestea cu expresii extreme ale normalitatii. Ce inseamna normalitate?
Care e criteriul dupa care definim normalitatea? Majoritatea? Pai cum orice populatie respecta o distributie gaussiana, vom gasi intotdeauna majoritatea adunata intr-un interval central, nu? Si toti ceilalti indivizi vor fi valori extreme, fie ei diferiti in orice fel. Corect?
P.S. Te rog eu renunta la un "x" cand te referi la mine, chiar daca nu adaugi un "r"
![](floare.gif)
![](images/user_woman.png)
Luna1 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui saskia
Aici, asa se procedeaza, nu inteleg care e problema ![]() Nu inteleg ce va oripilati, asa se procedeaza aici, adica nu sunteti voi cele care doriti atentie marita pentru copil, ei bine, aici li se da, dar la alta scoala. In cazurile in care efectiv nu pot face fata sistemului. |
Sa inteleg ca la voi toti copiii care nu tin ritmul cu clasa/metoda de predare sunt trimisi la scoli speciale? Al meu e la scoala normala, si cum e normal in fiecare scoala exista si copii care nu pot tine pasul cu cei care prind din zbor si metoda de predare se muleaza pe metoda lor de intelegere.
In plus copii sunt impartiti pe grupe de aptitudini, al meu de ex e in cele mai bune grupe la toate, insa are in clasa si copii mai slabi care necesita o atentie speciala si o metoda de predare diferita, nu pentru ca sunt prosti ci pentru ca nu se potrivesc in sablon.
Nu stiam ca acolo la voi toti copiii sunt liniari si cei care nu se potrivesc sablonului sunt trimisi in scoli speciale. Ma rog, am sa mai intreb, imi permit sa ma indoiesc totusi de spusele tale.
Happiness multumesc de lamurire, atat timp cat n-ai facut o obsesie din scrisul/copiatul de pe tabla e de bine
![](icon_smile.gif)