picior stramb la bebe
Raspunsuri - Pagina 22
yula94 spune:
buna
eu din prima zi de cand am primit ortezele i le-am pus.si nu o sa se invete daca o sa i le tot dai jos asa de mult timp.
nu mai retin exact dar cred ca in doua trei saptamani nu le-a mai bagat in seama....
si a plans 24/24
groznic,dar i-a facut foarte bine
am mers la control,am facut radiografie si sunt perfect corectate,drept urmare nu trebuie sa mai purtam ortezele,dar spre linistea mea ,le vom mai pune 3-4 luni...poate mai mult nu stiu inca...
avem de facut 18 sedinte de kinesitherapie si apoi iar la control
crede-ma ca,conteaza extraordinar de mult sa poata fii purtate la inceput corect ortezele....ai grija ca e sanantatea lui in joc..mai bine sa sufere acum cat este mic si nu realizeaza decat sa traga mai tarziu mult mai muuult
crede-ma ca plangeam cu el in brate si il plimbam prin casa sa ii pot alina durerea,pt ca la noi era vorba si de durere....de atata tras a facut rani la calcai,carne vie avea....si asa i le pune-am,chiar daca m-i se rupea sufletul in doua,am zis ca e pt binele lui si fac orice imi sta in putinta
si noi am avut forma severa,si acum la aproape 10 luni suntem bine ,multumim lui DD
uite o poza cu radiografia din a doua zi de viata...si una de saptamana trecuta...
http://tinypic.com/r/14dfyhl/5http://tinypic.com/r/aucaoy/5
eu zic sa iti asculti doctorul ca stie el ce stie
sunt foarte multe cazuri in care au recidivat problemele
bafta multa si tie putere sa poti sa ai grija de el asa cum trebuie
cretuana spune:
Multumesc de sfaturi...Si eu gandesc la fel ca e spre binele lui si asa am sa fac,nu i le mai dau jos.
cretuana spune:
Atasez link cu poze
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=236939853035346&set=a.232928836769781.59630.100001580004048&type=3&theater
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=232931410102857&set=a.232928836769781.59630.100001580004048&type=3&theater
Astazi vad ca nu mai e asa plangacios,sper sa fim pe drumul cel bun:)
yula94 spune:
buna cretuana
am vazut pozele cu voi,aveti un cavaler foarte frumos,sa v-a traiasca
ati facut progrese cu ghetutele?
cretuana spune:
Multumesc,e mandria lui tati:)) Acum sta cu ele toata ziua,numai noaptea nu le vrea,nu poate dormi cu ele.Dr a zis ca nu e problema ca oricum e bine.Poate o da bunul Dzeu sa le vrea si la somn.Ziua nu doarme cu ele decat afara sau leganat.Duminica revenim la control,calcaiul acum ii ajunge jos in ghete.Te tin la curent
cipbia spune:
Buna fetelor. Acum am dat si eu peste topicul asta. si eu am un baieled de 2 ani si 4 luni care a avut varus equin bilateral. De la 7 zile i s-au pus gipsuri, dupa metoda ponsetti. apoi a urmat operatia si alte gipsuri, apoi ghetutele speciale cu bara intre ele. numai ca noi am facut o maaaaaaaaaare greseala. bebe al nostru mai avea o problema. o paralizie faciala congenitala, bebe nu rade nu se incrunta nu schiteaza niciun gest. in romania nu stiua medicii de ce este vorba. asa ca am plecat in spania. aici au inceput problemele noastre. singurul lucru bun a fost ca ne-au spus ce e cu paralizia. Era vorba de un sindrom Moebius. dar cand au vazut ghetele care le purta Matei au sarit ca arsi. ca chinuim copilul. si asa ca ne-au dat ei alte ghete. fara bara. piciorusele lui Mtei au inceput sa se instrambe iar, si cand am vazut asta. ne-am intors in tara la medicul ortoped care il tratase la nastere. am reluat iar chinul cu gisuri, numai ca de data asta pentru ca Matei avea vreo 9 luni au fost mult mai multe. cam 4 luni a stat cu gips. totul a fost bine pana la urma . acum are 2 ani si 4 luni si poarta ghetutele doar noaptea, 12 ore. sunt prietenele lui. fara ele nu doarme. mamicilor caare aveti copii cu aceasta problema la picioruse, nu incercati alta metoda sa il faceti bine, metoda ponsetti e singura care da rezultate. eu am trecut pe acolo si stiu ce zic. am chinuit copilul pentru ca nu m-am informat destul. cel mai important e sa poarte ghtutele cat trebuie. chiar daca e greu la inceput pana se obisnuieste copilul. noi vreo 3 saptamani aproape ca nu am inchis un ochi. eram gata sa renunt. dar bebe s-a obisnuit pana la urma. va doresc sanatate multa la bebei. si daca aveti vreo intrebare va raspund cu placere. eu nu am avut pe cine sa intreb, si asa am facut greseli.
yula94 spune:
Buna
As vrea sa vorbim mai multe daca se poate dar nu stiu cum sa iau legatura cu tine.O adresa ceva....te rog...
sanatate la cavaler