Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010(22)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramo_P spune:

Sugu felicitari pt cele 5 kg cred ca si la bb meu o sa ii placa marul, ca i-am dat de test, ca nu am da gand sa incep diversificarea inainte de 6 luni, mar intreg (nu bacatele ca sunt cu paranoia sa nu se inece...) dar fara coaja asa cat sa puna limbuta sa simta gustul si cand l-am luat de la gurita a inceput sa maraie...
votat pufice zilnic

anymona ma bucur ca ti-a placut o sa incerc si eu cu nesquik, eu pun esenta de rom, nuca sau nuca de cocos, il fac in castronel il rastorn si il insiropez...mini tort

am fost si noi in parculet, numai eu cu carutul, cativa copilandri la leganute si in rest pustiu, ne-a prins ploicica si am venit acasa
las ca vine el soarele si nu mai intram in casa decat seara

PS: www.observatorcultural.ro/" target="_blank"> Votati zilnic Radu Vancu - Sebastian in vis- pana in 28 Martie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marizta spune:

buna mamicilor......long time no see
sincer nu prea am avut timp....pana ne-am obisnuit cu minunatia...
suntem bine,crestem frumos ,ne-am mai cumintit...vb mult
ma bucr ca sunteti bine si k aveti bebei sanatosi si frumosi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adipapazi spune:

beatrice,
si noi tot la burloiu. e superrrrrrrrrrrrrrrrr! cel mai tare din parcare. mergi la el. explica parintilor, este comunicativ, nu te lasa sa astepti.

mirela, avem cam 6900 fiecare. radem,ganagurim, mutam obiecte/jucarii, ne rasucim. avem, in skimb, tal valg si nitica hipertonie si vom face kineto.
am inceput cu marul acum 2 sapt, dar a fost esec total, nu progresam de la o zi la alta, au scazut in greutate aproape 100 g, mancau prost laptele etc. am dat in dambla, asa ca am oprit odiseea marului si voi relua dupa vreo 2 sapt ca io, ma-sa lor, tre sa imi revin cu capul. ma duce barbatu la veliko tarnovo la spa 3 zile si apoi ne reapucam de diversificare.

iti dau skeme de diversificare ca le-am adunat pe cele propuse aci de fete. nu te stresa cu mancatul dupa vaccin, ai mei mereu timp de 2 saptamani se deregleaza. bine ca mai ai LM, eu abia mai scot cate ceva.
copiii au ritmul si perioadele lor. sunt buna la teorie, mai greu cu practica

Model 1:
pt cele care ati inceput diversificarea.. o schema de diversificare de-a Anei Culcer :
Se incepe dupa 6 luni
Masa a 2-a din zi este prima car se inlocuieste(de la ora 10).Se incepe cu suc de morcov,+suc de mar;separat sau impreuna:
-o lingurita in prima zi
-2 lingurita in a doua zi
4 lingurite in a treia zi(aprox 20 ml),apoi40,60...100ml cand se adauga si pulpa de fruct(mar,banana);
1/4 mar in prima zi
1/2 mar in a doua zi
3/4 mar in a treia zi
1 mar in apatra zi
Se sta 1-2 zile pe loc pentru a vedea cum reactioneaza copilul,apoi se introduce banana mixata care o lingurita ,doua,pana la jum de banana(banana treb sa fie bien coapta si fara pete negre).
Piureul de fructe treb sa fie semifluid,sa curga.
In amestecul de mar si banana se pot introduce oricarae alte sucuri in cantitati progresive
Trebuie adaugate proteine sub forma de branza de vacicate 1-2 pana la 4-6 lingurite,sau pulbere de biscuit pana la aceeasi cantitate.Biscuitii treb rumeniti in cuptor(dextrinizati)si umflati cu ceai fierbinte,dupa care se adauga in piureul de fructe.Se adauga orice fruct autohton(fara coaja si samburi0,progresiv,incepand cu doze mici si crescand progresiv:piersici,caise,cirese,visine,capsuni,pere,prune,struguri...
Amestecurile se alterneaza,nu se da mai mult se 2 zile aceeasi compozitie pentru ca sugarii se plictisessc si refuza.

Masa a 3-a
1. supa de legume
2.piureul de legume

1.supa de legume. se ia o cana de ceai de 300ml,se umple cu legumele date pe razatoaresau taiate marunt astfel;
1/3 cana morcov
1/3 cana cartof
1/3 cana dovlecel,telina,pastarnac,ceapa ardei gras,frunze verzi de telina pentru fierulce-l contin,salata,patrunjel,o rosie mica(la copilul mai mare conopida,brocoli,fasole verde-peste 7-8 luni.
Toate acestea se fierb cu un litru de apa intre 35-40 min sai 1/2 ora la oala sub presiunecu o cantitatte de apa de 300ml.Se ia la inceput numai zeama 9100ml)incare se adauga 1/2 lingurita de ulei de maslinesai fl soarelui,putina sare si 1-2 masuri sau lgt cu varf de orez instant.
Se va administra inainte de masa a treia : 30ml in prima zi,60 in a doua,90-100 in a treia,apoi se poate creste pana la 200 ml.
Daca va fi refuzata de copil se poate adauga lapte sau putin zahar sau miere,o lingurita la 100 ml ,sau zeama de lamaie.Dupa ce s-a obisnuit cu supa se va adimintra piureul de legume.
Piureul de legume.Se mixeaza legumele fierte cu exceptia frunzelor verzi,cepei ,rosiei.Se adaugalapte praf sau lapte de vaca 2-3 lingurite,unt 1/2 -1 lingura,putina sare.Se mixeaza pana devine semifluida.Se administreaza progresiv crescand doza 20,40,60,100,150 gr.In pureul de legume se adauga:
a) galbenusul de ou de gaina,fiert tare.
1/4 in prima zi,1/2 in adoua,3/4 -1 galbenus in a treia zi
Se vor da trei galbenusuri pe saptamana.Albusul se introduce dupa varsta de 1 an.
Tot in piureul de legume se adauga
b)carne de pasare-piept de oui.Se fierbe carnea separat in supa adultilor,se mixeaza bine si se adauga in piure: o lingurita in prima zi,2 in a doua,3-4 lingurite pana la 6 pe zi.
c)Branza de vaci in zilele cand nu primesc branza la fruct.
d)ficat de pasare 1/4;1/2;3/4 pana la un ficat fiert sau fript si mixat in piure +unt.
e)peste alb fiert sau fript 1-2-4-6 lingurite
Masa a 4 a din zi-de la ora 18 se inlocuieste dupa 7 luni cu iaurt cu sau fara fructe,mamaliguta pripita (subtire) cu unt branza si sau smantana,papanasi fierti cu branza de vaci
Pana la 2 ani si jumatate si peste copilul trebuie sa primeasca 2 mese de lapte pe zi

model 2:
alimentatia sugarului 0-5 luni
sugarul alaptat la san nu se diversifica #259;ana la 6 luni cu conditia de a avea un spor ponderal de 200 gr/sapt in primele 4 luni si 150 g/sap#259;t in lunile 4-6
-sugarul alimentat cu LP poate primi fainos fara gluten, in cazul in care cresterea ponderala se face mai lent(cereale de orez milupa sau cereale cu mar de la jumana care se fac cu lapte- o lingurita de cereale la biberonul de dimineata +o lingurita de cereale la biberonul de seara)

La 4-5 luni, toti sugarii poot primi sucuri naturale intreme mese#536;
- 1a zi 10 ml suc de morcov+10 ml apa plata
- a 2a zi 20 ml#537; suc de morcov +20 ml apa plata
...............................................
- a6a zi 60 ml suc de morcov+60 ml apa plata
- a 7a zi 30 ml suc de morcov+30 ml suc de mar+60 ml apa plata

atentie#536; este obli8gatoriu ca in momentul inceperii diversificarii sugarul sa aiba
- scaune normale
-absenta semnelor de boala acuta

Principiile diversificarii
- prioritar (intai alimentul nou introdus apoi cel vechi)
-progresiv(alimentul nou introdus va fi administrat in cantitati treptat crescande scazand cel vechi)
-selectiv(nu se vor introduce 2 alimente noii in acelasi timo)
-durata unei diversificari este de 7-10 zile

Vor manca 5-6 mese pe zi astfel - la 5 luni sau la 4luni si 3 saptamani se incepe diversificarea cu mese de fructe la ora 10,00 - o banana la cel fara dermatita atopica + un mar copt, eventual + 2 lingurite de cereale fara gluten
-1a zi - 1 lingurita piure de fructe+restul lapte
-a2a zi - 2 lingurite fructe +latpe, samd pana la o masa completa de fructe ce va inlocui masa da lapte de la ora 10 (aproximativ 150 gr).

La 5 luni si 2 sapt, la pranz se va introduce treptat supa de morcovi (zeama sau direct piure) cate 20 ml/zi plus diferenta pana la o masa completa de lapte, pana se ajunge la 100-150 ml piure de morccovi.

SUPA DE MORCOVI- preparare
500 gr morcovi taiati rondele +1 litru de apa, se fierbe la foc mic timp de 2 ore, se mixeaza morcovii, ajutandu-se de zeama in care au fiert. Se pune din nou la fiert cu zeama in care au fiert si se mai da intr-un clocot.

Rapid la cateva zule de la introducerea supei-crema de morcovi se va introduce si dovlecelul si albitura(patrunjel, pastranac). supa de zarzavat fancadu-se asftel
2-3 morcovi, 2 buc albitura, 1 dovlecel, 1 litru de apa
Se fierbe la foc mic timp de 2 ore, se mixeaza si se mai da un clocot.
La cateva zile de la introducerea supei crema de legume se va adauga treptat si o lingurita de ulei vegelat (ulei de germeni de porumb sau ulei de masline).

La 6 luni, sau 5 luni si 2 sapt, in supa de legume se introduce carne de pui/vita fiarta separat timp de 2-3 ore (5 grame_

Exemplu de meniu la 6 luni
5 mese * 150 -180 ml
dimineata - 1 masa LP/san+ 1 lingurita cereale fara gluten
ora 10 - fructe (banana+mar copt)+2 lingurite cereale fara gluten
ora 14 - supa crema+carne fiarta separat
dupa amiaza - LP/san
seara - LP/san +1 lingurita cereale fara gluten

fete, vine caldura de marti, 12 grade cu soare!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sugubina spune:

Buenas,

Amelia da asa e le place la marsupiu.

Mirela -e diferenta da, inca de la nastere 3200 si 2000 au avut.Deaia nici nu seamana asa bine intre ele desi sunt identice.. Cat priveste diversificarea da am inceput-cu suculet. Ai PM cu schema pediatrei noastre.

revin

Puficele va roaga sa le dati un vot la concurs.

Sugubina si Puficele Mara Diana si Ilinca Miruna 6.11.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sugubina spune:

Tenx Ramo pt vot! Votat si eu la tine.

Noi am inceput inainte de 6luni pt ca papa majoritatea LP din pacate, ca io sunt una ele doo..

Adi daa vine caldura, ce frumooss! Am vazut si eu pe meteo ca mereu intru ca sa verific ce si cum.

beatrice75 of saraca de tine, iara cu dureri si probleme. Imi pare rau sa te aud asa necajita..Da de ce ai durerile alea? dupa chiuretaju ala?

A venit si dady acas, deci facem baita cu el, Pufele erau maraite si le-am bagat la somn; situatia "degetu" e cam la fel: hahalerele mai nou isi scot manusitele!!! singure! nu stu cum naibi fac. Doamne ajuta-ne sa se lase. Sper sa fie o faza doar.

Puficele va roaga sa le dati un vot la concurs.

Sugubina si Puficele Mara Diana si Ilinca Miruna 6.11.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratusca83 spune:

adipapazi, multumim pt schemele de diversificare....mai adaug ceva..zaharul,mierea, sarea, nu au ce cauta,deocamdata in alimetatia la bb...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florina22 spune:

Citat:
citat din mesajul lui danaint

Neata!
Bebe azi a fost baiat de treaba si s-a trezit la 9 fara 20, dupa ce ieri gresise un pic ora, si a dat scularea la 6 fara 20 Dar nu stiu de ce m-as plange, cand vad program ca al lui Ramo... la noi e lux chiar atunci cand se trezeste la 6, ca e dupa o noapte intreaga de somn

Azi am in plan iesire in parc, sper sa nu inceapa sa ploua trecem si sa dam comanda de cupcakes in drum (Symo, le comandam la Madame Lucie , vor fi jumatate albe si jumatate MOV - culoarea tema a botezului). Am terminat si etichetele de marturii acum de dimineata, mai am o lista cu doar vreo 10 chestii de facut pana duminica viitoare

Fetelor, voi ati facut control oftalmologic la bebi? Mie imi zice kineto ca deoarece bebe a avut torticolis postural, si preferinta catre stanga trebuie facut control oftalmo...

Ana - Petrica Marian, si noi mergem la el cu Lucas. E tare de treaba, il ia pe bebe bland asa, nici nu se prinde cand a fost rostogolit Ce planuri aveti in mai?

Cand va aud cu discutiile despre diversificare, mi se ridica parul pe ceafa gandindu-ma ce ma asteapta (desi Lucas v-am mai povestit eu e tare pofticios cand mananci langa el) Nu imi vine sa cred ca mai am doar vreo luna, si incepem si noi diversificarea... cand eram gravida in ultima luna, mi se parea ca o sa treaca o vesnicie pana o sa incepem cu alimente altele decat lapte

Mami de Lucas Petru (27.10.2010)

dana merci de info despre dr Florescu
Kinetoterapeutul asta Petrica Marian ai idee vine si la domiciliu? Poti te rog mult sa-l intrebi cd te mai duci la el si daca zice ca da, cat costa o sedinta la domiciliu?
Si noua ne-a zis medicul ortoped Thiery sa-i facem un consult oftalmologic, dar mai incolo la 1 an, dupa ce sta in fund si se orienteaza singur..ca tot asa noi inca ne luptam cu torticolisul, l-am descoperit tarziu si trece mai greu...
ma lupt sa-l intorc in somn pe partea afectata insa nu reusesc si ma simt ff neputincioasa...pt ca medicul mi-a zis ca un procent f mare din reusita terapiei este si pozitionarea corecta acasa...insa el are ca un arc la gat..
sper sa nu ramana cu gatutzul stramb...
pup

aaa, ana este dementiala, cum poti sa gatesti atata cu beeb mic
?..bravos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lidia_P spune:

Citat:
citat din mesajul lui danaint

Neata!
Bebe azi a fost baiat de treaba si s-a trezit la 9 fara 20, dupa ce ieri gresise un pic ora, si a dat scularea la 6 fara 20 Dar nu stiu de ce m-as plange, cand vad program ca al lui Ramo... la noi e lux chiar atunci cand se trezeste la 6, ca e dupa o noapte intreaga de somn

Azi am in plan iesire in parc, sper sa nu inceapa sa ploua trecem si sa dam comanda de cupcakes in drum (Symo, le comandam la Madame Lucie , vor fi jumatate albe si jumatate MOV - culoarea tema a botezului). Am terminat si etichetele de marturii acum de dimineata, mai am o lista cu doar vreo 10 chestii de facut pana duminica viitoare

Fetelor, voi ati facut control oftalmologic la bebi? Mie imi zice kineto ca deoarece bebe a avut torticolis postural, si preferinta catre stanga trebuie facut control oftalmo...

Ana - Petrica Marian, si noi mergem la el cu Lucas. E tare de treaba, il ia pe bebe bland asa, nici nu se prinde cand a fost rostogolit Ce planuri aveti in mai?

Cand va aud cu discutiile despre diversificare, mi se ridica parul pe ceafa gandindu-ma ce ma asteapta (desi Lucas v-am mai povestit eu e tare pofticios cand mananci langa el) Nu imi vine sa cred ca mai am doar vreo luna, si incepem si noi diversificarea... cand eram gravida in ultima luna, mi se parea ca o sa treaca o vesnicie pana o sa incepem cu alimente altele decat lapte

Mami de Lucas Petru (27.10.2010)

noi am facut controlul oftalmologic pt ca la un ochi pupila se dilata mai mult decat la celalalt dar la control totul a iesit ok

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adipapazi spune:

sugu, da-mi si mie skema, plizzzzzzzzzzzzzz!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lidia_P spune:

vreau si eu in mai sa ies la plimbare cu voi...va rog sa nu ma uitati!!!
legat de hacker pe facebook chiar zilele astea am auzit mai multi care se plangeau ca le-au fost conturile sparte...

Mergi la inceput