vigantol

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariana_alex spune:

Si eu stiu ca trebuie schimbat la 28 zile, dar recunosc ca am mai si uitat si nu s-a intamplat nimic. O sticluta costa putin pe langa celelalte cheltuieli cu bebele si vigantol poti obtine gratuit de la medicul de familie, pe mine mereu ma intreaba daca sa ma treaca pe lista dar am refuzat mereu spunandu-le sa-l dea la alti care poate nu-si permit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

deutza,

te vad panicata, debusolata, te framanta mii de intrebari si e normal sa fie asa, doar e primul tau copil si nu are cine sa te ajute cu informatii.

fa-ti un carnetel in care sa-ti notezi absolut tot ce ai vrea sa afli de la medic. asa pateam si eu la inceput, ma duceam cu o gramada de intrebari in gand si jumate le uitam pe drum, sa nu uitam totusi ca dupa nastere neuronul care a mai ramas e obosit rau si isi revine cu greu. asa, cu carnetelul la indemana, notezi imediat ce-ti trece prin cap, important e sa nu uiti sa-l iei cu tine cand mergi la medic , se poate orice, e normal si de inteles.

poate ar fi bine sa cauti aici pe forum si sa te inscrii in grupul mamicilor care au copilasi de-o seama cu al tau sau poate gasesti mamici din aceeasi localitate cu tine, va imprieteniti, faceti schimb de sfaturi si experiente, etc.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Vigantolul il schimbam la 21 de zile la rec. medicilor(de fam. si pediatru).
Ca si vigantol se adm. la rec. unui medic, eventual dupa analize - f-tie de situatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SoriLea spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

deutza,

te vad panicata, debusolata, te framanta mii de intrebari si e normal sa fie asa, doar e primul tau copil si nu are cine sa te ajute cu informatii.

fa-ti un carnetel in care sa-ti notezi absolut tot ce ai vrea sa afli de la medic. asa pateam si eu la inceput, ma duceam cu o gramada de intrebari in gand si jumate le uitam pe drum, sa nu uitam totusi ca dupa nastere neuronul care a mai ramas e obosit rau si isi revine cu greu. asa, cu carnetelul la indemana, notezi imediat ce-ti trece prin cap, important e sa nu uiti sa-l iei cu tine cand mergi la medic , se poate orice, e normal si de inteles.

poate ar fi bine sa cauti aici pe forum si sa te inscrii in grupul mamicilor care au copilasi de-o seama cu al tau sau poate gasesti mamici din aceeasi localitate cu tine, va imprieteniti, faceti schimb de sfaturi si experiente, etc.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Ai deschis atat de multe subiecte, ca nu stiu cand ai timp de ele si de copil. cel mai bn ar fi sa procedezi cum a spus si Corina si atunci te vei lamuri.
Scz nu vreau sa te superi, daca nu-ti convine ce am spus, da-i ignor.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sorina Mamica fericita a ingerasului RAZVAN - IONUT (11 MAI 2009)

http://b2.lilypie.com/GcAYp3.png

Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Littlelight spune:

Vigantolul se schimba la 21 de zile, iar vitamina D3 (varianta romaneasca a Vigantolului) se schimba la 20 zile, dupa cum scrie si in prospecte. O alta varianta a Vigantolului este Vigantoletten de 500/1000UI, care se prezinta sub forma de pastilute ce pot fi dizolvate in apa, ceai suc, lapte. Se dizolva complet foarte usor. Avantajul este ca nu mai stai cu ochii pe calendar si sunt 30 tablete in cutie.
O pastiluta de 500UI este echivalentul unei picaturi.
Atentie! Oricare dintre aceste medicamente se administreaza numai la indicatia medicului, in doza prescrisa de acesta.

Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Littlelight

Vigantolul se schimba la 21 de zile, iar vitamina D3 (varianta romaneasca a Vigantolului) se schimba la 20 zile, dupa cum scrie si in prospecte.

Poti te rog sa postezi prospectul de la Vigantol unde ai citit ca se schimba la 21 zile? Eu am tot cautat si nu am gasit. In cel pe care il am in mana NU scrie, in cel gasit pe net ( http://www.pcfarm.ro/prospect.php?id=1597 ) NU scrie, pe cutie Nu scrie !!! Unde ati citit voi sau medicii ce va recomanda asta ????

Un fapt logic, zic eu, este ca producatorul are cel mai mare interes sa se vanda cat mai multe scticlute. Deci ar scrie pe prospect, pe cutie, pe sticluta!!!! Daca el, producatorul, cu interesul cel mai mare de a vinde muuuulte sticlute nu scrie sa se schimbe la 21/28/30 zile de unde deduceti voi acest lucru ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Littlelight spune:

Citat:
citat din mesajul lui theo_2004

Poti te rog sa postezi prospectul de la Vigantol unde ai citit ca se schimba la 21 zile? Eu am tot cautat si nu am gasit. In cel pe care il am in mana NU scrie, in cel gasit pe net ( http://www.pcfarm.ro/prospect.php?id=1597 ) NU scrie, pe cutie Nu scrie !!! Unde ati citit voi sau medicii ce va recomanda asta ????

Un fapt logic, zic eu, este ca producatorul are cel mai mare interes sa se vanda cat mai multe scticlute. Deci ar scrie pe prospect, pe cutie, pe sticluta!!!! Daca el, producatorul, cu interesul cel mai mare de a vinde muuuulte sticlute nu scrie sa se schimbe la 21/28/30 zile de unde deduceti voi acest lucru ?

mami de Theo (7.11.2004) si Chris (22.12.2010)
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Din pacate, nu pot acum, pentru ca noi luam Vigantoletten de 4 luni (tocmai ca sa nu ne mai batem capul cu durata expirarii) si nu mai am, dar stiu sigur ca in cel pe care il luam scria clar ca "expira" dupa 3 saptamani de la deschiderea sticlutei. La momentul respectiv chiar m-am intrebat de ce intre varianta originala si cea romaneasca este o zi diferenta la data "expirarii" . Nu am scris din burta asta. Iar ce produsul prezentat in link-ul pe care l-ai dat, nu pare a fi ce-am luat noi.
Cand voi avea timp, am sa ma uit in sacul cu prospecte sa vad daca gasesc unul pe acolo.
Nu deduce nimeni nimic. Pur si simplu, vitamina D3 in varianta aia lichida isi pierde proprietatile dupa o anumita perioada in care intra in contact cu aerul. Cel putin asa mi s-a explicat mie. Poate ne lamureste cineva de specialitate cum sta treaba cu Vigantolul asta.

Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Cand era fata mea cea mare micuta.. nu era moda asta cu 3-4 saptamani valabilitate a flaconului de vigantol. Drept urmare i-am dat din sticluta pana s-a terminat continutul.
Am citit apoi prospectul, atunci cand fetita mea mijlocie s-a nascut. Si nu imi amintesc sa gasesc ceva legat de acele saptamani. Insa am schimbat sticlele, pt ca asa ne-a sfatuit medicul ei pediatru.
Uite ce am gasit scris pe un alt website :

"Contrariata de atatea zvonuri referitoare la vigantol am trimis un mail firmei Merck KGaA si apoi firmei Chimimportexport Plurimex SRL care se ocupa cu importul si comercializarea medicamentului in Romania. Iata raspunsul lor:

"Confirmam prin prezenta ca Vigantol Oel x 10ml. produs al firmei MERCK KGaA Germania importat si distribuit de societatea noastra are o valabilitate de 5 ani de la data fabricatiei si isi pastreaza valabilitatea 6 luni de la deschiderea flaconului, asa cum scrie in prospect, in aceste 6 luni timp suficient de altfel pentru consumarea intregului flacon conform prescriptiei. "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanica spune:

Aceiasi dilema am avut-o si eu..in maternitate mi s-a spus ca este valabil 7 zile de la deschiderea flaconului, la farmacie mi se spunea ca este valabil 2 saptamani si dr pediatru mi-a spus ca este valabil 1 luna. Cum nu stiam dupa cine sa ma iau am trimis un mail reprezentantului pe Romania al fabricantului rugandu-l sa ma lamureasca. Mai jos va trimit raspunsul:

"Buna ziua

Stimata doamna Radu,

Va multumim frumos pentru clarificarile solicitate.

Tinem sa va informam ca Vigantol Oel are o stabilitate de 5 ani de zile iar de la deschiderea flaconului produsul este stabil 6 luni de zile.

Valabilitatea lunga o puteti verifica prin data de expirare inscriptionata pe flacon.

In conditiile in care veti administra beblusului dvs 1 pic zilnic (conform cu indicatile din prospect si avand in vedere ca acest mod de profilaxie/tratament necesita administrare zilnica), flaconul se va epuiza in 6 luni de zile.

Avand in vedere ca produsul este stabil pana la epuizare nu se mentioneaza valabilitatea de la data deschiderii, mentionandu-se ‘A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj’.

Este indicat a fi respectate instructiunile medicului sau ale prospectului prin care picatura sa o administrati cu lingurinta cu apa/ceai sau alt lichid pentru a va asigura ca bebelusul a inghitit picatura (mai ales in perioada de hipersalivatie).

Nu sunt necesare alte precautii iar produsul este valabil.

Pentru evitarea unor astfel de neintelegeri pe viitor precum si in dorinta noastra de a aduce clarificari tuturor partilor va rugam a avea amabilitatea de a ne trimite numele maternitatii, farmacia precum si numele medicului de familie, pentru care va multumim anticipat.

In cazul in care aveti si alte intrebari va rog sa nu ezitati sa ne contactati.

Cu deosebita stima,

Oana Tufan

Pentru

Dr.Anca Dalea

Deputy Managing Director

Chimimportexport-Plurimex SRL

Merck Representation for Pharmaceutical Products

Str. Tunari 26, 020527, sector 2, Bucharest, Romania

Tel. +40 21 2118568; +40 21 2107687; +40 21 2106649

Fax +40 21 217421; +40 21 2101259

Mobile +40 723 664566

e-mail: anca.dalea@chimimport.ro

De la: Alina R [mailto:alina_radu2002@yahoo.com]
Trimis: 23 noiembrie 2010 14:25
C#259;tre: office@chimimport.ro
Subiect: Vigantol Oil

Buna ziua,

Am devenit de curand mamaica si am o nelamurire in privinta datei de folosirea a produsului Vigantol Oil de la momentul deschiderii flaconului. In maternitate mi s-a spus ca este valabil medicamentul timp de 7 zile de la deschidere, la farmacie mi se spune ca este valabil 2 saptamani, iar medicul de familie imi spune ca este valabil 1 luna. Am citit prospectul de cateva ori dar nu se mentioneaza acest aspect ( data de valabilitate influentat de momentul deschiderii sticlutei) ci doar data expirarii inscrisa pe cutie.

Imi puteti spune va rog,in calitatea Dvs. de reprezentanti ai producatorului, care este data de valabilitate a produsului din momentul deschiderii sticlutei?

Multumesc anticipat,

O zi buna,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Bebe Beca si Nanica asa cred si eu. Ca producatorul stie mai bine

De 6 ani nu am inteles de ce si mai ales de unde ideea aceasta cu expirarea vigantolului la o luna de la deschidere. Despre alte solutii de/cu vit D nu stiu, dar clar VIGANTOL-ul nu expira intr-o luna!

Mergi la inceput