vigantol
Raspunsuri - Pagina 3
Bebe Beca spune:
Asa zic si eu. Daca ar fi expirat, ca sa zic asa, ar fi trebuit sa scrie in prospect treaba asta. In plus, cred ca ar fi facut sticlute mai mici...
deutza26 spune:
Buna ,.
Nu scrie nicaieri ca trebuie schimbat la 28 de zile ,sau 21 ..asta am auzit si eu la randul meu de la alte mamici ca schimbau Vigantolul la 28 de zile ,deoarece desigiland-ul isi pierde din proprietati.
De aia am postat si eu acest mesaj ,sa aud si alta pareri .
Mie medicul pediatru mi a spus de Vigantol sa l schimb cam la 5 saptamani ,altii spun 28 de zile ,altii 21..intreaba si tu pediatrul .
deutza26 spune:
buna Beca,
tu fiind deja la al 3lea bebelus ai mai multa experienta.
SDper ca nu te deranjeaza ca te mai intreb cate ceva,sunt si eu mamica pt prima oara si am multe neintelegeri.
Scuze daca te am deranjat ,si iti multumesc pt lamuriri !
VALENTINA C spune:
Deutza, pediatra noastra mi-a spus tot de 3 saptamani. Il tineam cam o luna si apoi il schimbam.
theo_2004 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui VALENTINA C Deutza, pediatra noastra mi-a spus tot de 3 saptamani. Il tineam cam o luna si apoi il schimbam. Valentina cu Matei ( 10.04.2008) si Luca ( 5.02.2010); |
Valentina poti te rog sa intrebi pediatra ta de unde stie ca trebuie schimbat la 3 sapt Vigantolul in cond in care producatorul nu specifica acest lucru?
kid spune:
Noua ni s-a spus ca putem folosi sticluta de vigantol pana se termina. In prospect nu scrie nimic de termen de valabilitate 3-4 saptamani de la desfacerea sticlutei, doar sa se pastreze la temperatura recomandata.
Multa sanatate!
Littlelight spune:
Am gasit prospectul scris si electronic pentru varianta romaneasca a Vigantolului - Vitamina D3 (colecalciferol) - unde scrie ca se utilizeaza in maxim 20 zile de la deschiderea flaconului.
www.farmablu.ro/farmacie/vitamina-d3-0,45mg-ml-sol-or-pic-10ml" target="_blank">http://www.farmablu.ro/farmacie/vitamina-d3-0,45mg-ml-sol-or-pic-10ml
Din pacate nu mai am varianta scrisa a prospectului de la Vigantol, iar in ce am gasit acum pe net nu scrie cat timp se poate utiliza flaconul de la deschidere. Dar eu, una, n-am putut sa nu ma intreb daca nu exista o problema cu utilizarea pana la epuizarea flaconului a unei substante, pentru care in alta varianta este recomandata utilizarea limitata in timp, atat de catre producator, cat si de catre medici. Nu cred ca toti medicii pediatrii sau de familie din tara au vreun interes pecuniar sa recomande utilizarea Vigantolului doar 21 de zile de la deschiderea sticutei.
Tocmai ca sa nu-mi mai bat capul cu asta, eu am trecut pe Vigantoletten (pastilute).
Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...
roxanaz spune:
prospectul oficial al Vigantolului il gasiti aici: http://www.anm.ro/_/_PRO/PRO_7010_27.11.06.pdf?anmPage=1194&ID=23855 este exact ce gasiti si in cutia produsului. nu se specifica nicaieri ca trebuie aruncata sticluta dupa 14, 21, 28 sau mai stiu eu cate zile.
produsul are in spate studii de stabilitate facute in mai multe conditii, astfel incat sa garanteze ca concentratia de substanta activa NU scade sub limita admisa pe perioada de valabilitate.
deci daca producatorul spune 6 luni, asa este. un produs stabil doar o luna dupa deschiderea flaconului.. ar avea mari probleme la autorizare ![]()
Roxana
theo_2004 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Littlelight Am gasit prospectul scris si electronic pentru varianta romaneasca a Vigantolului - Vitamina D3 (colecalciferol) - unde scrie ca se utilizeaza in maxim 20 zile de la deschiderea flaconului. www.farmablu.ro/farmacie/vitamina-d3-0,45mg-ml-sol-or-pic-10ml" target="_blank">http://www.farmablu.ro/farmacie/vitamina-d3-0,45mg-ml-sol-or-pic-10ml Din pacate nu mai am varianta scrisa a prospectului de la Vigantol, iar in ce am gasit acum pe net nu scrie cat timp se poate utiliza flaconul de la deschidere. Dar eu, una, n-am putut sa nu ma intreb daca nu exista o problema cu utilizarea pana la epuizarea flaconului a unei substante, pentru care in alta varianta este recomandata utilizarea limitata in timp, atat de catre producator, cat si de catre medici. Nu cred ca toti medicii pediatrii sau de familie din tara au vreun interes pecuniar sa recomande utilizarea Vigantolului doar 21 de zile de la deschiderea sticutei. Tocmai ca sa nu-mi mai bat capul cu asta, eu am trecut pe Vigantoletten (pastilute). Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii... |
Multumesc.
Cum banuiam NU este vorba de VIGANTOL ci de alt produs. O fi aceeasi subst activa DAR pregatita in alte conditii normal ca are si alte conditii de pastrare, valorificare.
Nicaieri nu am spus ca medicii au vreun interes pecuniar (ei nu au info). Producatorul VIGANTOLULUI (firma Merck), repet al Vigantolului, nu al altui produs, ar avea interese pecuniare sa vanda mai multe sticle. Dar asa ... povestim ca sa povestim. Daca te uiti atenta nici concentratia pe mg nu-i aceeasi, dar, nah ... totul e la fel

O zi buna!
IERNUTZA21 spune:
fetitele mele fac doia nai, oare tre sa le dau in continuare vigantol?
sau tre sa schimb concentartia?
am auzit ceva de vigantolet, ce e asta?
multumesc bambo-shop.ro

Matei ( 10.04.2008) si Luca
( 5.02.2010);