Gravidutze si mamici de Cluj-171-
Raspunsuri - Pagina 6
ALEX29 spune:
Retzeta pankakes(clatite americane)
-450 gr faina
-2 pliculetze praf de copt
-1 praf mic de sare
-3 oua
-6 linguri zahar tos
-450 ml lapte
-3 linguritze margarina sau unt
Amestecati toate ingredientele cu mixeru,compozitia rezultata e f consistenta ,dupa ce ati amestecat bine luati cu polonicul si puneti in tigaia incinsa
Se poate servi cu dulceatza de care vretzi voi dar va recomand SIROPUL DE ARTZAR pe care l puteti cumpara de la DM -25 ron 250 ml si cand ma gandesc ca dadeam cand eram in State 1 dolar si ceva pe 1 litru :)
pofta buna fetelor https://picasaweb.google.com/117177643159303883547/LABUNIMartie11#5584697918367368818
SCUMPA MEA FETITA TIADRIS- 3 oct 2007
mihalav spune:
Meli, am citit ce povesteai - ce mai faceti? cum sunteti?
La noi, simptomele au mers identic - 2,5 zile febra 39 peste - mai ales naoptea; ziua peste 38; dar brusc putea ajunge la 39,6. Acum seara la baita am observat pete - pe burtica, pe spate... dupa ureche... mici, ca niste intepaturi de ac, mai intinse dupa ureche... nu luasem antibiotic, doar Parac. si Nurofen... am vb cu dr la telef, sa ne vedem maine: zice ca poate fi o eruptie dupa febra sau ooooooo scarlatinaaaaaaaaaaaaaa !! shit! am citit in seara aceasta despre scarlatina, eu habar nu aveam [acum vad ca pare la moda], noua nu ne seamana intru totul simptomele , dar, mai stii... acum doarme oki, fara febra de ieri. maine facem exudat, urina din nou, scaun etc etc... cum e la voi? sunteti mai bine? Va tin pumnii. Sanatate!
Victo si Ioana dragelor, nu am deloc secrete despre ...marea mea "relaxare"... in aceasta perioada de febra, pete si scaune moi :)!!! Hihi!! Dar, ciudat, sunt mai oki, desi e dupa cum suna o mare necunoscuta pe la noi, iar Mara este de-o labilitate enorma: acum e o dulce, in min urmator te trezesti ca plange cu suspine - 30 min azi, fara nici o alinare, la mine in brate, jos din brate, pe pat... etc etc...
Dar eu, ce am facut:
1. Decis ca adultii pot sa NU manance in fiecare zi mancare gatita - si ei POT SA: manance uscaturi, conserve, sa comande etc etc.. deci mi-am batut capul mai putin cu ce am sa gatesc [pt mine un motiv mare de tres] si, mai mult, chiar NU am gatit - ceea ce mi-a adus 2 in 1: TIMP+ LIPSA STRES
2. Decis ca e posibil sa mai sar in cate o seara spalatul pe jos, daca e musai se face "maine dimineata" : asta e metoda Scarlet O"Hara )avea o vorba: "si maine e o zi; am sa ma gandesc maine la asta". Asa si eu, cu unele. Iar pe unele, maine nu mai consider chiar atat de important sa le fac.
Caci la mine serile erau o trebaluiala infernala: gatit, spalat, strans casa. Parte cu ajutorul lui Radu, si tot ramaneau enorm de multe.
3. Am vazut un film la tele. SI m-am uitat si la Mircea Badea, pe care eu il urasc - dar ma apuca rasul cateodata de cat de mult imi displace. Si atunci inseamna ca ma amuz. P.S. eu nu am "vazut televizorul" de la Craciun. No joke.
4. Am acceptat ca mama+ soacra sa-mi trimita pachet de la Baia Mare- dat fiind ca nu am reusit sa mergem acolo, s-au oferit sa trimita diverse, si deci, si mancare. [Pana acum am zis mereu ca nu e nevoie. Cum ele nu pot veni incoace, aceasta a fost o solutie care ma scuteste cateva zile de gatit. SUuuuuuuuuuper!!]
5. Am mai facut schimb de roluri cu Ra- pt ca el mai ajuta oricum, destul de mult prin casa, a fost important sa schimbam intre noi cateva roluri, a.i. sa simt ca "rup rutina": eu spal cada, tu speli vasele; eu stau cu mara, tu duci gunoiul si invers.
6. Am dormit dimineata fara jena, lasandu-l sa se trezeasca el, cand Mara s-a trezit. El o facea oricum, cand stia ca sunt rupta, Acum l-am "invitat" sa o faca fara sa fiu rupta.
7. Am mai lasat-o pe Mara sa "maraie" - este suuuuuper maraita de cca 1 luna jumate, stare cu care eu inca nu reusesc sa ma obisnuiesc, oricum - ca sa-mi smulg sprancenele. Eram langa ea, doar ca nu ma jucam cu ea cum voia ea. Dar am lasat-o sa maraie ca sa fac ceva pt mine, nu ca sa spal vasele, de exemplu.
Caci:
8. Ca sa pot spala vasele peste zi - greu, fffffff greu in anumite zile, cu ea - am postat-o in fata laptopului, cu filmulete de animalute de pe YouTube: ceea ce am zis candva ca nu o sa fac. Eh, mi-am mai "adaptat" standardele, si asta e. Asta a insemnat ca seara nu e un dezastru enorm in bucatarie, e doar o dezordine. Din nou, ceva timp pt mine. [Doar ca serile astea de boala au fost solicitante altfel...]
Cam asta imi vine acum in minte. Si, evident, lucrat un pic la etajul superior. Pe scurt, Diana si Gabi au surprins in povestile lor, la momentul respectiv esenta a ceea ce trebuia facut: Timp pt ine, relaxare, mai putin perfectionism (spunea Gabi, avea dreptate); Ioana si Alex vb de relaxaaaaaaaare: da, cam asta, fetelor! Stiam eu, mamicile au intotdeauna dreptate :)
Diana imi zici si mie despre aquagym 2 vorbe: cand? cum? cat? cu instructor? cat dureaza o sedinta? Ma pregatesc psihic si pt evadari mai serioase; dar, dureaza: eu inca nu am nici costum de baie [cel vechi, de dinainte... evident, a intrat la apa :)]
Alex merci de reteta de clatite, va veni si momentul lor.
Acum, va pupacesc pe toate.
Spor si sanatate!
Ioana13 spune:
Miha, ce bine ai structurat toata povestea!
Off! Oare ar fi avut de unde sa ia MAra scarlatina?
MAi face mama ta tort de ala de clatite cu ciuperci? Cind primesti pachet cu asa ceva, ma invit la voi!
Noapte bunaa!
Gabriela77 spune:
Pt Timeea si Mara, sanatate multa si speram sa nu fie scarlatina
MIha, chapeauPai tu cu atitudinea asta, la al doilea o sa fluieriBravos, imi place! Asa sunt si eu, optimista si organizata
Ioana, ce-i cu poftele astea?
Alex, multumim de reteta, abia astept sa prestez
Am crezut si eu ca au agatat fetele ceva, si ma asteptam la febra azi-noapte, dupa ceva semnale, deocamdata nimic, si sper asa sa ramana. Sara e la gradi, Sofi la nani. Eu astept instalatorulPe bune! Si e unul nasol, cu mustata mare!
Gabriela, mami de Sara Ioana (29.08.2007) si Ana Sofia(21.01.2010)
cum au venit pe lume printesele mele
Ioana13 spune:
Buna dimineata!!
GAbi, motive de pofta sunt chiar clatilele respective... pe care mi le amintesc din anul I de faculta. In rest, alt motiv nu este Cred ca nu voi experimenta relaxarea (sau stresul) celui de al doilea copil.
Sigur e mare mustata? Ce iti instalezi?
Eu cred ca am scapat de varicela. Ca nu tine nimeni minte sa fi avut, dar nici nu am luat de la P. Probabil oi fi avut o forma ff usoara, nesesizata la momentul X.
Sa vina soareleee!!
mihalav spune:
tot din programul de "orice se poate", acum va scriu cu mara in brate. inainte ziceam sa nu fac asa.
Ioana, mama nu a mai facut acele clatite....habar nu am de cand. cred ca de cand ne-a "intarcat" [terminat fac.:)]. dar e o idee beton sa-i spun sa -si vina in fire !!!:))
si promit sa nu te uit, la acel moment. mi-e ca a uitat ea reteta, i se intampla...
asteptam sa mergem la dr in jurul pranzului
pupe
anamica spune:
Neata,
Miha ma bucur de rezolutiile la care ati ajuns! Despre aquagym: sedinta dureaza 1 ora(plus dezbracat/dus/imbracat), programul e de la 18 si 19 in fiecare marti si vineri(de la 18 sunt fetele gravidute dar e ok sa mergi daca iti convine mai tare ca interval orar), se face in bazinul mic de la complexul de natatie al UBB din babes, e o instructoare tanara, draguta, e necesar sa ai casca(se gasesc la decathlon). Daca vrei iti dau nr de tel al domnisoarei. Sincer mie imi vine manusa, sunt inebunita dupa apa, n-am deloc conditie fizica pt alte sporturi mai in forta si ma relaxeaza teribil.
Sanatate bolnaviorilor!
Meli ce faceti, cum e Timi?
Gabi a venit instalatorul mustacios?
Alex merci de reteta!
dariandra spune:
ELENA - Foarte frumos numele de Adelina. Eu zic sa te gandesti numai la semnificatia numelui - "nobil" si la faptul ca cine stie, poate va fi o a doua mare soprana Adelina Patti.
mihalav spune:
GAbi, nu stiu daca o sa am ocazia sa ma vad la al 2-lea - am sa va pove candva si de ce am dubii- dar, oricum, merci de incurajari.
Gabriela77 spune:
Elena, si eu am vrut sa iti zic ca imi place Adelina.Abia astept sa ii vad fetisoara!Si ce frumosi sunt copiii, am vazut pozele!
Cred ca mi-ati speriat mustaciosul ca nu a mai aparut si stau ca pe ghimpi Am facut vineri mini-inundatie in baie, dupa ce am spalat-o pe Sofi la fund, apa nu se mai oprea, se sparsese bateria la dus, am pus-o in pat si nu am putut opri de niciunde, la centrala nu m-am gandit . Marturisesc ca eram isterica deja, cu Sofi plangand pe marginea patului in fundul gol, apa curgand pe gresia din baie si C care avea chef de glume la telefon A schimbat bateria atunci, nenea mustaciosul, si acum vreau sa mute un calorifer din camera Sarei in dormitor. Dar vad ca m-a lasat balta
Diana, super suna Aqwa Gym, ma tenteaza si pe mine, mai ales ca e in niste limite rezonabile de timp. Daca as putea combina cu un bazin pt fete, ar fi ideal
Gabriela, mami de Sara Ioana (29.08.2007) si Ana Sofia(21.01.2010)
cum au venit pe lume printesele mele