Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (106)
Raspunsuri - Pagina 8
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/rodyka/rodyka.jpg)
rodyka spune:
Citat: |
citat din mesajul lui btz_ovi Fetele am o intrebare:daca o mamica naste in Italia de ex si apoi doreste sa vina in Romania sa locuiasa,implicit sa faca si pasaportul bebelului pt a beneficia de alocatie poate calatori doar cu dovada de la spital ??Iar pt pasaport e nevoie de un act verificat si semnat de notarii din Italia cum ca tatal figureaza in acte si ii da voie dansei sa faca pasaport in Ro???Intreb pt o cunostinta plecata.Mentionez ca ea va naste zilele astea ,nu sunt casatoriti si vrea sa se intoarca in RO fara el Multumesc!!! |
btz, te ajuta daca iti dau situatia din Spania? eu cred ca e la fel, pentru ca e vb de legi europene si apoi de legislatia romaneasca...
in primul rand, e foarte important daca tatal recunoaste copilul si va fi trecut pe certificatul de nastere. daca nu au de gand sa intemeieze o familie pe viitor (adica fiecare isi vede de drumul lui) cel mai bine pentru mama si copil e sa nu treaca pe nimeni la tata, altfel va fi nevoie de semnatura lui pentru a-i face pasaport! pot calatori amandoua in Ro doar cu titlu de calatorie, problema e daca vor sa mai iasa (le va trebui acordul tatalui si pentru intocmirea pasaportului, si apoi imputernicire si pentru a scoate copilul din Ro). nu inteleg de ce zici ca are nevoie de pasaport pentru alocatie, se cere in Ro pasaport copilului?! nu cred... sper ca ai inteles ceva, daca nu spune-mi si revin
![](pupic.gif)
![](surf.gif)
![](majoreta.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/katalina/katalina.jpg)
katalina spune:
citat din mesajul lui eladea2005 crispro, ![]() kata, ce-a patit Victor? n-am fost pe faza....sanatate multa va dorim oricum... ![]() |
Eladea, am facut incizia frenului lingual la chirurgul pediatru,a fost ca o tortura, tatal lui il tinea minutele si piciorusele sa nu se miste deloc, si medicul i-a facut incizia, pe viu,fara vreo anestezie
![](bang.gif)
daca tot te-am prins:cei de la babypoint imi cer sa le fac plata dinainte, asa ai procedat si tu, e ok,e sigur?mersi,
![](floare.gif)
Catalina&Victor (17 aug 2010)&Roby&Cata
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/btz_ovi/btz_ovi.jpg)
btz_ovi spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui rodyka
btz, te ajuta daca iti dau situatia din Spania? eu cred ca e la fel, pentru ca e vb de legi europene si apoi de legislatia romaneasca... in primul rand, e foarte important daca tatal recunoaste copilul si va fi trecut pe certificatul de nastere. daca nu au de gand sa intemeieze o familie pe viitor (adica fiecare isi vede de drumul lui) cel mai bine pentru mama si copil e sa nu treaca pe nimeni la tata, altfel va fi nevoie de semnatura lui pentru a-i face pasaport! pot calatori amandoua in Ro doar cu titlu de calatorie, problema e daca vor sa mai iasa (le va trebui acordul tatalui si pentru intocmirea pasaportului, si apoi imputernicire si pentru a scoate copilul din Ro). nu inteleg de ce zici ca are nevoie de pasaport pentru alocatie, se cere in Ro pasaport copilului?! nu cred... sper ca ai inteles ceva, daca nu spune-mi si revin ![]() ![]() ![]() |
CERTIFICAT DE NASTERE...Mii de scuze....
![](icon_smile_big.gif)
Bytz si Ovi, parinti fericiti de
![](copilas.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/paula_m/paula_m.jpg)
paula_m spune:
Giorgia, merci. Chiar incerc iaurt de capra.
Crissy, nu mai stiu daca ti-am multumit si tie ca mi-ai raspuns la intrebarea cu gris-ul
Pt iesirea noastra din august, cred ca cel mai bine ar fi sa se faca un doc in gmail si fiecare sa trecem acolo daca mergem si cate persoane vom fi, si asta in cel mai scurt timp , sa vedem sa gasim o cabana care sa corespunda multimii .
Ajutati-ma si pe mine cu un sfat!. Cum sa fac sa nu-i mai dau asa mult de mancare lui Raul. In seara asta, am avut un scandal monstru. I-am dat cereale, ca m-a prins descoperita si nu am avut timp sa-i pregatesc legumele. I-am facut din 130 ml lapte si 3 ling cereale. A papat tot, apoi a inceput circul!! I-am oferit biscuite- urlete. I-am dat para in feeder- urlete.I-am facut 100 ml lapte, i-a baut - urlete. Si a tb sa-i mai fac lapte. A bagat 180 de ml de lapte si de abia atunci s-a declarat satisfacut!!
. Si pana acum, azi, a mai avut 2 mese de lapte de 210 ml si una de fructe cu biscuite. Si inainte de culcare mai are o masa. Ieri avea 9300 si 78 cm, deci e cam grasut!!!
Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
Poze luna 8
![](images/user_woman.png)
Roxana_Theo spune:
Cristina, ma intrebai de noaptea in care am fost doar eu cu Theo acasa. A fost binisor. S-a trezit de cateva ori; i-am schimbat body-ul ca transpirase, i-am tras mucii si apoi am reusit sa-l culc destul de repede.
Noaptea trecuta insa, al fel i-am schimbat body-ul si am reusit sa-l trezesc de tot. Cu greu l-am adormit dupa vreo ora. Si mai avusese o repriza de trezire mai devreme. Asa ca am avut o noapte varza.
Aelita multumim ca te-ai gandit la noi. Dupa cum vezi, se pare ca tot transpira de cateva nopti; poate are legatura si cu faptul ca are secretii-o fi putin racit; o sa vina pediatrul duminica-ca nu l-a mai vazut demult-si vedem ce zice atunci. Si apoi trebuie sa vedem si cum rezolvam cu doza nr 2 de prevenar.
Coteasca e simpatic tare Tudor.
Roxana, mamica fericita a pisicutzei Theodor
24.06.2010
http://picasaweb.google.com/daniel.boangiu/BebeTeo
http://picasaweb.google.com/daniel.boangiu/Decembrie2010#
aelita spune:
Sa cresteti mari !!Vlad
Priscilla Serayah
Victor Petru
La multi ani !!Ilinca(Deveghe)
BUMBLEBEE si Sofia si Andres s-au intarcat la fix 8 luni,plangeau cand ii puneam la san,am incercat vreo 2 saptamani ,ca era lapte,si plangeau,nu stiu ce prag a fost acolo,probabil se schimba gustul laptelui..
PAULA la 20º nici gand de caciula pe cap ! chiar si de la mai putin scot caciulile.
daca e sa te iei dupa cei din jur,stii ca in romania e sport national asta cu caciulile pe frunte haha
nu racim din lipsa caciulii,iar virusii tot ii luam cu sau fara caciula!
KATALLINA multumim pt urare,sa cresteti si voi mari !!
LAURICA aici nu se recomanda oala la copil mai mic,si nu din cauza companiilor de scutece,eu nu cred in conspiratii din astea .
defapt tot ce e nou,e greu de acceptat,asa de greu au fost acceptate chiar si scutecele in sine.acum ne-am oboisnuit cu ele.
dar nu,nu are legatura-.
medicina isi face cursul ei fara sa tina cont de comert,care oricum merge bine
crezi ca daca ii punem noi pe oala sub 18 le scade comertul?nicicum!
ultimele descoperiri spun ca muschiul nu e format si ca ei nu pot tine,asa ca e degeaba.
RODICA multmim !!
mergi pe mana pediatrului,intreaba si farmacistul ,ai sa te lamuresti cu laptele de vaca!
tu faci cum vrei apoi,dar intai ia toata informatia.
ALICE ai cel mai bun copil!!
KATALINA si eu ma gandesc la burtica ,cu fructele,cum si eu am inceput tarziu diversificarea...deci merge la microunde?nu mi-ar fi trecut prin cap ! zici ca n-am avut copii haha.cum bagi marul,intreg la microunde,sau taiat,curata?zi si la baba ..
sa va mai zic de olita:
imi spune o fata,ca vrea sa invete copilul repede cu oala,ca ea nu e de acord cu oala dupa 2 ani,si ca ei i-.a spus o alta amica cum l-a invatat ea pe copilul ei de 12 luni .l-a batut pana nu a mai putut si de atunci face copilul de 1 an la oala.
banuiesc ca nimeni nu vrea asa ceva...eu una am ramas masca.nu mai aveam cuvinte,.
nu mai spun ca oricum nu exista asa ceva,ca nu poate sa faca si sa ceara ,sa spuna,un copil de 12 luni,dupa o bataie buna,ca si cand aia ii lipsea ! dar credeti ca mama care a facut asa ceva,care si-a batut copilul si a reusit cateva zile,credeti ca va mai recunoaste in veci ca a gresit si ca s-a intors copilul la pisu??
copiii oricum se intorc,cei mai multi dintre ei,va treziti dupa o perioada de facut la oala,ca fac iar pe ei,si asta s eintampla MAI ALES cu copiii care au fost grabiti si pusi prea devreme.
dar si cu ceilalti,ca intervin diferite cauze psihologice.sau fizice.
cum vreti voi,dar nu e nici o graba,cum nu a fost nici cu mancarea,trebuie sa ii lasam sa creasca usor,e timp,niciunul nu s-a insurat cu pampi la cur!
BRATAFEL felicitari pt ridicat !!
TINA fiecare are ritmul lui,eu nu as zice ca e mult nici la prietena,nciic a e putin la tine.cred ca e corect la amandoua,pare mult poate la ea,dar depinde mult de cate kg are copilul,cat de dezvoltat e,ce ritm are,daca el atat e obisnuit,e ok.nu cred ca il forteaza.iar la voi,daca atat papa,lasa asa.
OANA multumim de urare!
DRAGAICA sanatate multa socrului!!!
CRISSY iti spun cum e aici unde e soareeee mult.si la RODICA si mai mult.cum sunt multe luni de soare puternic,copiii merg cu umbrela la carut,reglabila,sa se-nvarta dupa soare palarie doar cand e in brate,pe jos,altfel nici aia nu se pune pt ca e atat de cald in vara incat transpira vai de ei.
imi amintesc ca in Ro vedeam la 40º grade niste palarii pe cap insuportabile !
umbrela e sfanta!
si crema de soare.
BUMBLEBEE aici nu se da lapte de vaca sub un an,se recomanda doi ani lapte praf,din multe cauze.fiecare face ce vrea,spun doar ca la mine nu sunt pareri impartite.si toata lumea face la fel.acolo stiu ca e greu sa te hotarasti pt ca nu exista un protocol si medicii spun fiecare cum crede el,ceea ce aici nu e admis,nu spune fiecare ce parere are,parerile si le tin pt ei in casa,la munca fac cum li se ordona de la ministerul sanatatii.astfel,mamicile nu isi bat capul cu problema asta,nu se intreaba daca sa dea alt fel de lapte decat laptele praf,considerat singurul bun pt copii.
acum,fiecare face ce vrea,am vrut doar sa spun ca mie imi e usor sa hotarasc,ca nu am fost bulversata de alte pareri ale pediatrilor.
BTS OVI cum sa renunti la alaptat??sper ca nu itri spunea in serios tipa aia...
e musai sa ii oferi apoa,dar NU e musai sa si bea adica el bea cat vrea
iar se baga soacra peste voi?parca scapaseti de ea..sau e actuala?
sora ta,banuiesc ca nu are copil,intelege-o,cand esti tanar si fara ai impresia ca trebuie sa pui militaria pe copii ca sa ii faci oameni,ca altfel ei de la sine nu ies ! si de cele mai multe ori,adultii,din pacate,refuleaza pe alti copii,pt ca le reamintesc copilaria lor,si pe vremuri copiii erau priviti cam ca niste catelusi la dresat si atat.siin rest,.sa stea bibelou si sa arate vecinelor cat de cuminti si destepti sunt.va intelegea ea,intr.o zi,da-i pace!
PRAZ am dat,aici se recomanda intre primele legume.
ANNE pup pe Giuliano!
BAMBY cine stie ce o fi fost in capul socrului,o fi vrut sa spuna ceva si i-a iesit altceva.nu mai lua si tu in seama ,ca doar tu stii cum ti-l cresti !
unii chiar au impresia ca mamele stau cu mainile in san.
mor pe chestia asta,sa judeci cum creste altul copilul.fiecare face ce poate.
tu nu mai pune la inima !
CRISSY-
Lapte de vaca: la Elise am bagat la 1 an jumate. E interzis pana la 1 an din cate stiu. AM o verisoara care i-a dat baietelului de pe la 4 luni indoit cu ceai. Acum are pb primavara (alergii) iar de aproape 1 an are diabet (copilul e in cl. a 4-a, face 3 inj/zi). Acum... cine stie daca o fi de la lapte?! |
la noi se stie ca sunt copii mai mari,adolescenti,cu pierderi mari de fier ,cu probleme de absortie ,etc...cam asta face,de aceea nu e ceva ,o boala anume,ca sa poti sa vezi la adulti.dar anemia e destul de importanta.la copiii sanatosi poate sa nu se intample nimic in viata,dar la cei care se nasc si asa cu probleme de absortie,va fi dificil mai tarziu(si problema asta nu o aflam cand sunt mici)
in afara de asta,indoirea cu ceai e si mai grea..ceaiul dpdv nutritional nua duce nimic,si in cantitati mari deasemenea da carente de fier in timp.
ROXANA sper sa fiti bine !!!
va pup!
![](pupic.gif)
![](pupic.gif)
![](pupic.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/matusa77/matusa77.jpg)
matusa77 spune:
Pe safarsit de zi spunem si noi LML sarbatoritilor:
Vladut de Crispo
Victor de Katalina Astea sunt pentru Victo cea cu spirit civic
mama implinita de Ducu ( copia fidela a mamei )
15 iulie 2010
pufescu spune:
va zic eu locatie pt intalnire unde incapem tot forumu#539;#536; club vila bran
http://www.vilabran.ro/
Am gasit cautand pensiuni de mers cu copilul si pare suuuper,mai ales pt copii un pic mai mari
Victo spune:
aelita cum ne-ai raspuns tu frumos..
si eu am in cartier o mamica care baga in copil iaurt cu gem, mamaliga cu lapte de vaca (integral, nu din comert), pufuleti, sare in mancare (da nu multa, un pic, de gust), usturoi crud..si copilu e de o seama cu mihai.
chiar m-a intrebat de ce ma tot complic cu laptele praf, de ce nu-i dau de vaca?si nu am stiut sa ii dau un raspuns documentat. o sa ii zic de absorbtia fierului.daca o sa am chef. ca stii cum e..nici nu vreau sa ma bag frate, ca fiecare are acasa carti, internet, poa sa citeasca si face oricum ce si cum vrea. ma indoiesc ca i-as schimba eu parerea. oricum mai stiam ca nu e bine sdin asta de vaca de la taran ca mai [poate avea si nu stiu ce bacterii care nu mor la fiert.
de altfel sotie de doctor (tanar ce-i drept)..ca cica asa i-a zis pediatra, ca [poate sa ii dea lapte de vaca.
Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bumblebee/bumblebee.jpg)
bumblebee spune:
Aelita, sa stii ca si eu m-am gandit la LP pana la 2 ani, scap si de multe batai de cap, cum ai spui tu, de Fe. Cat de ocupata esti si tot iti faci timp sa ne raspunzi fiecareia si nu o faci oricum.
Crissy, LV chiar are legatura cu diabetul, din cauza continutului mare de cazeina. Asta e riscul pana la un an, ulterior nu mai stiu sa-ti zic.
Va zic eu fetelor, caprele-s viitorul. Am s-o tin cu mine-n dormitor si o sa strigati dupa lapte
. O sa ne intelegem de minune
(eu si capra) [:-))))] [:-))))] [:-))))]
Roxana, raceala este un motiv de transpiratie. Se zice in popor ca "iese raceala". Acuma eu chiar nu-s cu babismele, dar eu cand racesc mai tare, transpir noaptea.
Crisu', cum fu' la masaj?
Alina Mamica fericita de
Victor Andrei - 23.07.2010
Luna 7