Ce citim azi?

Raspunsuri - Pagina 42

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Si avea idei despre ce traznai sa faci: pishu in pat, sa bagi tuica in ureche, sa bagi mainile muradre in butoiul cu porumb (parca), sa aduci paduchi acasa de la scoala...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns galisia spune:

corap, cum ai gasit "autobiografia " ? de ce o reiei ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

mi-a placut mult - si e o carte foarte "atmosferica" si un paris perceput cu alte simturi decat ale mele (adica altfel decat am perceput eu parisul), cu unele impresii diferite de ale mele chiar si in ceea ce priveste unele lucrari artistice sau pe unii artisti.
In plus, imi pare o carte scrisa cu f multa forta. imi place perspectiva gertrudei stein vorbind despre gertrude stein.

e o carte de top 100.

in afara de placerea lecturii, o recitesc pentru scaparile primei lecturi si pentru niste aprofundari. si pentru ca vreau sa citesc si "Murder in the Kitchen" (de data asta chiar a alicei b toklas) si vreau sa vad cat de apropiata de stilul alicei a fost gertrude (asta asa, pt. carcotasa din mine )

edit: si pt ca acu o citesc in engleza, prima data am citit-o in romana (si nu sunt de acord cu unele chestii din traducere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

vorbind despre Gertrude Stein: ati vazut "Midnight in Paris"?

mi-a placut la nebunie - bine, eu devorez Woody Allen in doze mari in general. un soi de Visul unei nopti de vara contemporan, condimentat multe cu sabloane (frantuzesti, americanesti si reciproce deopotriva), obsesii pshihanalistice, clisee scenice/cinematografice - cam toata bucataria consacrata a lui WA.

si vorbind despre Paris (eu pornind acum de la Anna Gavalda - Impreuna) - poate aveti si voi chef sa google-uiti dupa desenele lui Sempe .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns galisia spune:

corap,multumesc de raspuns ; cartea este pe lista mea de asteptare,tu mi-ai dat un impuls
ma intereseaza in special partea de "omenesc " ,de culise a personalitatilor care au facut epoca ,pitorescul lor , dar,desigur, si
Parisul ...ca personaj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns galisia spune:

maria_alexia,la "Midnight in Paris " mi=a placut cel mai mult declaratia de dragoste ,facuta in subsidiar - prin personajul principal,literaturii.Toata acea fascinatie pentru marii scriitori mi-a mers la inima; plus fazele de umor nebun in care ,pe alocuri ,ii portetrizeaza WA pe avangardistii care au rasturnat canoanele artistice
si eu votez pentru WA, e pe gustul meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

ha, eu habar n-aveam despre ce-i midnight in paris - il aveam de nu stiu cat timp acasa, da' nu-mi place owen wilson. adica nu ca nu-mi place, ma irita rau... si n-am avut curaj sa ma uit :)

a fost adorabil (ca sa evit cuvantul "dragut") (filmul, nu o.w.), dar cam atat. mi-a placut coloana sonora (da' io-s ceea ce se numeste tone deaf). ultimele filme ale lui w.a. nu m-au entuziasmat prea tare. adica mereu ma astept la mai mult, si poate ca din cauza asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Regret ,dar cind vad ca apare WA ,schimb canalul.Imi e antipatic total ,desi am citit niste citate de el si mi s-au parut atit de inteligente ,pline de umor si profunde ,incit inclinau putin balanta ,dar cind il vad, imi revin.Sorry la fan club!
Tocmai am terminat Amos Oz-Pantera din subterane.Mi-a placut enorm!Toata cartea e superba ,insa descrierea tentatiei e la superlativ!E pe la capitolul 18....nu stiu de unde sa iau in format digital, sa pun un pasaj?
Daca n-ati citit-o e o lectura care o sa va mearga la suflet!Vacanta unui copil cu o imaginatie stimulata de istoria dramatica a poporului sau,sub auspiciile momentului administratiei britanice a zonei,inaintea recunoasterii statului evreu.O carte care merita citita!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

mie-mi place wa (si tocmai m-am hotarat sa-i dau o a doua sansa filmului "midnight in paris".). hm, dar fan cluburile nu-mi plac :)

in alta ordine de idei, am fost in mini-weekendul fara copii (vineri seara si sambata pana la ora 3 pm) la cinema. vazut-am 3 filme (ca in vremurile bune ):
descendentii (nu m-a innebunit povestea, nu pricep de ce a luat oscar, e cam simpluta). filmul "caldut".
gianni si femeile - care mi-a placut mult (si la care eram numai noi doi in sala; e o senzatie stranie sa ai o sala de cinema in care sa ruleze un film numai pentru tine )
si o prostioara "face toti banii".

acu' plinul cu filme fiind facut, ma returnez la lecturi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

the Artist nu te-a tentat?

in febra oscarurilor, am recitit ieri Inventia lui Hugo Cabret - sunt foarte curioasa de film, am asteptari mari .

Mergi la inceput